Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את הרכב הזה אתמול. מציאה!

פונטו ספייס ELX 2002 אוטומט יד ראשונה עם 46K ק"מ! (האוטו במצב מכני מעולה - נבדק ע"י מוסך א.א.רול שליד מכון דרום - יפו).

דיברתי עם המוסך המטפל של הבעלים הקודם ונאמר שהוא לא עשה טיימינג מעולם, וטיפול אחרון היה טיפול קטן לפני שנה.

חבר המליץ לי לעשות טיימינג בהקדם (הרכב 6 שנים על הכביש בלי טיימינג).

אני יודע שמבחינת ק"מ לא הגעתי לגבול של טיימינג, אבל גם לשנים על הכביש יש חשיבות (הקודם מביניהם אני מניח).

מה אומרות הוראות יצרן לגבי כל כמה זמן להחליף טיימיניג?

כמה אמור לעלות טיפול טיימינג (כולל טיפול קטן נניח)?

תודה.

(את התמונה בפרופיל אחליף בקרוב)

פורסם

טיימינג בד"כ עולה כ-1000ש"ח +-, (לא יודע כמה ספציפית ברכב שלך) ומדובר בגדול על רצועת גומי (למעשה רצועה עם שיניים ובתוכנה חוטי מתכת כדי שלא תמתח), לכן אחרי כמה שנים כדאי להחליף גם אם לא עברו את הקילומטרים לטיימינג כי הגומי עלול להתייבש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הוראות היצרן הן להחליף הרצועה כל 5 שנים בלי קשר לק"מ שהרכב עבר מההחלפה האחרונה. הוראות היבואן בארץ מחמירות ומדברות על 4 שנים בין החלפות, בלי קשר לק"מ.

מומלץ מאוד לבצע בהקדם האפשרי עלמנת למנוע נזק גדול בעתיד.

בהחלפת טיימינג, עיקר המחיר הוא לא החלקים אלא העבודה שמצריכה פירוק חלקים רבים וזמן רב יחסית.

מומלץ מאוד לבצע (פעולה זו לפחות) במוסך מורשה של יבואן פיאט.

הערה: ממליץ לך לבקר בפורום של מועדון פיאט ישראל, יש שםהמון מידע רלוונטי על טיפול בפיאט שלך

http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php

פורסם

בהחלפת טיימינג, עיקר המחיר הוא לא החלקים אלא העבודה שמצריכה פירוק חלקים רבים וזמן רב יחסית.

מה המשמעות של טיפול כזה במוסך מורשה מול מוסך לא מורשה?

עשיתי כמה טלפונית לברר עלויות - במוסך מורשה זה בערך 1000 ש"ח.

במוסך לא מורשה זה נע סביב 500-700 ש"ח.

מצד אחד המחיר זול משמעותית, מצד שני מה יכול להיות ההבדל בטיפול עצמו?

פורסם
מה המשמעות של טיפול כזה במוסך מורשה מול מוסך לא מורשה?

עשיתי כמה טלפונית לברר עלויות - במוסך מורשה זה בערך 1000 ש"ח.

במוסך לא מורשה זה נע סביב 500-700 ש"ח.

מצד אחד המחיר זול משמעותית, מצד שני מה יכול להיות ההבדל בטיפול עצמו?

החלפת רצועת תיזמון בפונטו דורשת כלים מיוחדים שלא בכל מוסך בנמצא. מוסך שאין לו את הכלים יצטרך לאלתר ואילתורים לא תמיד טובים כמו המקור. מעבר לכך, רוב המוסכים מורשי היבואן יחליפו על הדרך את מותחני הרצועה. מוסך אחר לא בהכרח יבצע זאת. אם אתה רוצה להעמיק בנושא ממליץ לך להתייעץ עם חבר הפורום רפי לין.

פורסם
הוראות היצרן הן להחליף הרצועה כל 5 שנים בלי קשר לק"מ שהרכב עבר מההחלפה האחרונה. הוראות היבואן בארץ מחמירות ומדברות על 4 שנים בין החלפות, בלי קשר לק"מ.

מומלץ מאוד לבצע בהקדם האפשרי עלמנת למנוע נזק גדול בעתיד.

הערה: ממליץ לך לבקר בפורום של מועדון פיאט ישראל, יש שםהמון מידע רלוונטי על טיפול בפיאט שלך

http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php

הוראות היצרן אומרות שיש להחליף כל 60,000 ק"מ או 3 שנים (המוקדם מבינהם).

בזמנו טיפול 80,000 + טיימינג עלה לי כ-1600 ש"ח במוסך המרכזי, בפונטו הקודמת שלי.

!AWDSOME

פורסם
איך מצאת את הרכב הזה, פתק על האוטו?!

לא.

היה חיפוש סבלני (מאד) במשך מס' חודשים.

כניסה ל-YAD2 לדף של הדגם הספציפי הזה אחת לשעתיים בממוצע.

הגעתי לבחור שמכר את הרכב הזה פחות משעה אחרי שהוא פרסם את ההודעה, ובמשך כל הזמן שהיינו יחד (נסיעות/בדיקה וכו') הטלפון שלו לא הפסיק לצלצל.

אני מבסוט בטרוף מהעסקה.

פורסם
לא.

היה חיפוש סבלני (מאד) במשך מס' חודשים.

כניסה ל-YAD2 לדף של הדגם הספציפי הזה אחת לשעתיים בממוצע.

הגעתי לבחור שמכר את הרכב הזה פחות משעה אחרי שהוא פרסם את ההודעה, ובמשך כל הזמן שהיינו יחד (נסיעות/בדיקה וכו') הטלפון שלו לא הפסיק לצלצל.

אני מבסוט בטרוף מהעסקה.

כמה המחירון (המשוקלל בהתאם לק"מ) וכמה שילמת?

פורסם

מחיר משוקלל כמעט 38000 שלמתי 36700

בעיקר בגלל הטיפול טיימינג.

לא היה על מה להוריד אותו

פורסם
לך למוסך מורשה שיתן לך חוות דעת על מצב הרצועה, אם צריך להחליף, תחליף אם לא אז לא.

אין אפשרות לקבוע מצב הרצועה הנ"ל ע"פ התבוננות. יש 2 אפשרויות במצב כזה:

1. המכונאי יגיד שמכיוון שעברו 6 שנים חובה להחליף.

2. המכונאי יגיד הרצועה בסדר -סע לשלום. לאחר שהרצועה תיקרע בזמן נסיעה והתיקון יעלה כמה אלפים, לא יהיה לבעל הרכב למי לבוא בטענות.

בקיצור - להחליף, ויפה שעה אחת קודם.

• תוכן חדש...