Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי בולמים לספייס 2001 ואני לא מרגיש שום הבדל הרכב נותר קופצני ומרגישים היטב את הכביש את הבולמים קניתי אצל פרוקזאד (הפרסי) במחיר טוב הרכיבו לי אותם במוסך תושבות בולם יצאו חדשות החלפתי גם קדמי גם אחורי ואני לא מרגיש שינוי כלל וזה עצוב השקע של מעל 1000 ש"ח לחינם הבולמים הם של KYB . הבולמים הקודמים עברו 144000 ק"מ

אני מרגיש קצת שיפור בסיבובים בפניות

קיצור בפונטו ספייס תחשבו פעמיים לפני שתקנו בולמים כדי לשפר .

פורסם

אפרים,

תודה על האינפורמציה, חשוב שנדע זאת.

חשבתי לא מעט האם כדאי לבצע החלפה כזו, וכעת אני דיי בטוח שלא אבצע אותה.

הרכב, כמו רכבים קטנים אחרים הוא אכן הרבה יותר 'קופצני' ומרגיש את הכביש מאוד.

אני החלפתי בולמים בקליאו 98 שהתושבות שם היו סוג של אילתור, ולבסוף כאמור הוחלפו גם בולמים וגם תושבות, וקשה לומר שהיה הבדל. לקליאו אגב היו רק 120K ק"מ.

פורסם

מה אתם חושבים הבעיה הרי הרכב קצר יותר ממשפחתית

האם הבעיה בכך שהצמיגים קטנים 165/70R14 81T

אם כן אז איזה פרמטר חשוב יותר גובה(70מ"מ) הצמיג או רוחב הצמיג 165(מ"מ)

פורסם

ברור שרוחב הצמיג הוא הקובע!

אם תשקיע טיפה מחשבה תגלה שהרכב קופצני בגלל שינויי הכביש בארצנו (כשבנו את הכביש הם שכחו את הפלס במחסן)

לעניינו, ככל שהצמיג רחב יותר כך אתה פחות תרגיש את המהמורות בכביש.

אבל באם אתה מתכוון להגדיל את מידת הצמיגים קח בחשבון:

1. צריכת הדלק תגדל.

2. יציבות הרכב גם כן תגדל.

3. ג'אנטים חדשים, צמיגים חדשים.

4. חזרה לביקור במשרד הרישוי והמתנה של כמה שעות בשביל שיאשרו לך מידה מסכנה.

5. הגה יהיה קשה יותר.

לשיקולך.

אני אישית הייתי נשאר עם המידה הזאת שאגב היא מידה סטנדרטית.

אם ברצונך להגדיל למידה לא סטנדרטית תחפש קודם כל צמיגים שיש באותה המידה ואז תגדיל, יצא לי כבר להיתקע עם מידה שאין אותה בארץ בכלל. 185/60/13

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם
ברור שרוחב הצמיג הוא הקובע!

אם תשקיע טיפה מחשבה תגלה שהרכב קופצני בגלל שינויי הכביש בארצנו (כשבנו את הכביש הם שכחו את הפלס במחסן)

לעניינו, ככל שהצמיג רחב יותר כך אתה פחות תרגיש את המהמורות בכביש.

אבל באם אתה מתכוון להגדיל את מידת הצמיגים קח בחשבון:

1. צריכת הדלק תגדל.

2. יציבות הרכב גם כן תגדל.

3. ג'אנטים חדשים, צמיגים חדשים.

4. חזרה לביקור במשרד הרישוי והמתנה של כמה שעות בשביל שיאשרו לך מידה מסכנה.

5. הגה יהיה קשה יותר.

לשיקולך.

אני אישית הייתי נשאר עם המידה הזאת שאגב היא מידה סטנדרטית.

אם ברצונך להגדיל למידה לא סטנדרטית תחפש קודם כל צמיגים שיש באותה המידה ואז תגדיל, יצא לי כבר להיתקע עם מידה שאין אותה בארץ בכלל. 185/60/13

זה הגיוני מה שאתה אומר לי

האם מעבר 185/60/14 יהיה שיפור עבורי ?

שבשבילי להרגיש פחות את המהמורות בכביש דבר חשוב ביותר.

(האם יש סיכוי שירידה בגובה מ70 ל60 תשפיע לרעה על בולימת הזעזועים?)

פורסם

הירידה לא תשפיע. מ 165 ל185 זה אכן יהווה שיפור משמעותי לגבי ההרגשה של המהמורות,

אבל שוב אם תעשה יחס של בין השקעה לתועלת = זה לא כדאי.

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם
מה אתם חושבים הבעיה הרי הרכב קצר יותר ממשפחתית

האם הבעיה בכך שהצמיגים קטנים 165/70R14 81T

אם כן אז איזה פרמטר חשוב יותר גובה(70מ"מ) הצמיג או רוחב הצמיג 165(מ"מ)

הערה קטנה: המספר 70 מתייחס לאחוז מרוחב הצמיג, כלומר גובהה הדופן הוא 115.5 מ"מ .

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

פונטו ELX 2002.

אצלי היה ג'אנט מגנזיום ברכב ושיניתי מידה מ-165\70\14 ל-185\60\14 ככה שלא הייתי חייב לשנות את הג'אנט.

הרכב יושב הרבה יותר טוב על הכביש.

יכולת הבלימה השתפרה פלאים.

האחיזה בכלל, הפכה לטובה מאוד יחסית למה שהייתה. (בגלל בעיות אחיזה החלפתי את הצמיגים)

ABS - לא פועל בקלות מדי.

צריכת דלק כמעט ולא הושפעה ונכון להיום בנסיעה משולבת אני מגיע לממוצע של 14.5 ק"מ לליטר, ובנסיעה קצת פחות רגועה 13 ק"מ לליטר.

אני מאמין שיש קצת יותר בלאי על מערכות מסויימות אך כל היכולות הנוספות שהרווחתי מהרכב הופכות אותו לכלי הרבה יותר בטוח ומהנה מבחינתי.

מה שכן, על פונטו ספייס 60 כ"ס לא בטוח שהייתי עושה צעד כזה על-אף שהייתי חוכך בדעתי בעניין. ואם עוד עומדת על הפרק החלפה של הג'אנטים אז זה כבר נהיה סיפור יקר יותר.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם
פונטו ELX 2002.

אצלי היה ג'אנט מגנזיום ברכב ושיניתי מידה מ-165\70\14 ל-185\60\14 ככה שלא הייתי חייב לשנות את הג'אנט.

הרכב יושב הרבה יותר טוב על הכביש.

יכולת הבלימה השתפרה פלאים.

האחיזה בכלל, הפכה לטובה מאוד יחסית למה שהייתה. (בגלל בעיות אחיזה החלפתי את הצמיגים)

ABS - לא פועל בקלות מדי.

צריכת דלק כמעט ולא הושפעה ונכון להיום בנסיעה משולבת אני מגיע לממוצע של 14.5 ק"מ לליטר, ובנסיעה קצת פחות רגועה 13 ק"מ לליטר.

אני מאמין שיש קצת יותר בלאי על מערכות מסויימות אך כל היכולות הנוספות שהרווחתי מהרכב הופכות אותו לכלי הרבה יותר בטוח ומהנה מבחינתי.

מה שכן, על פונטו ספייס 60 כ"ס לא בטוח שהייתי עושה צעד כזה על-אף שהייתי חוכך בדעתי בעניין. ואם עוד עומדת על הפרק החלפה של הג'אנטים אז זה כבר נהיה סיפור יקר יותר.

האם היה שינוי בבלימת זעזועי כביש? שזה הפרמטר הכי חשוב אצלי.

פורסם

כן.

אבל אינני יודע אם הדבר נבע מכך שהצמיגים טריים יותר וגמישים יותר מהפלסטיקים שהיו שם קודם לכן.

אם תרצה, אתה מוזמן להגיע למפגש מועדון פיאט בשישי הקרוב, מתחם איקאה. אשמח לצאת איתך לסיבובון על מנת שתוכל להרגיש את ההבדלים לפני שתחליט על ביצוע שינוי שכזה.

רענן.

פורסם
כן.

אבל אינני יודע אם הדבר נבע מכך שהצמיגים טריים יותר וגמישים יותר מהפלסטיקים שהיו שם קודם לכן.

אם תרצה, אתה מוזמן להגיע למפגש מועדון פיאט בשישי הקרוב, מתחם איקאה. אשמח לצאת איתך לסיבובון על מנת שתוכל להרגיש את ההבדלים לפני שתחליט על ביצוע שינוי שכזה.

רענן.

תודה רבה אבל לא ישחררו אותי מהעבודה ביום שישי .

עד כמה מספרית השינוי בצריכת דלק היה לא משמעותי?

tomyon

הערה קטנה: המספר 70 מתייחס לאחוז מרוחב הצמיג, כלומר גובהה הדופן הוא 115.5 מ"מ .

לפי מה שהוא אומר ההבדל בין165/70/14 גובה הדופן 115.5 מ"מ לבין 185/60/14 גובה הדופן 111 מ"מ ההפרש לא רציני כלל נכון?

פורסם

אצלי כל תדלוק מתוייק בקובץ דמוי אקסל. ממוצע הצריכה נשאר זהה גם לאחר החלפת הצמיגים. תיאורטית אמור להיות שוני, בפועל לא מצאתי אותו.אבל, ייתכן ועל מנועי ה-60 כ"ס השינוי, אם קיים כזה, יורגש יותר.בנוגע ל"גובה" הצמיג/חתך אתה צודק. המידה 185.60 "נמוכה" יותר ב-4 מ"מ את רחבה ב-20 מ"מ. ההפרש בגובה הוא מאוד מינורי ולא יורגש ברכב, אם יש לך חשש מזה.אני הייתי ממליץ לך ללכת על צמיג רך יחסית על-מנת לקבל שיכוך טוב. צמיג מומלץ מבחינה זו הוא ה-Kleber Dynaxer HP2 (ייתכן וטעיתי באיות). אם אינני טועה הצמיג הנ"ל מגיע בשתי המידות שמתאימות לרכבך.רענן.

• תוכן חדש...