Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיאט אונו שנת 92.

לפני 20 יום התחמם לי המנוע (נדלקה נורה) וראיתי כי הרדיאטור יבש כמו הנגב (אני בודק אותו לעיתים קרובות, בכל זאת, מודל 92...). מכיוון שהייתי כ 4 ק"מ מהמוסך שלי מילית מים ונסעתי למוסך תוך כדי שימת לב למנורת החום (שכבתה בנתיים). כאשר הגעתי למוסך כבר לא היו מים כלל ברדיאטור. וכבר היו מים במנוע (אטם ראש). לאחר בדיקה "מקיפה" נאמר לי ע"י המוסכניק שלי כי הרדיאטור הלך "הוא רקוב לגמרי" - אכן ראיתי את זה, וזה נכון. כמו כן נאמר לי כי נפרץ אטם ראש, ומכיוון שעלול להיות עיוות בראש יש לשלוח לשיפוץ - הראש נשלח למילוי, יישור, תושבות שסתומים, וכיוון שסתומים והורכב בחזרה.

הרדיאטור הוחלף וכן פקק מים בבלוק מנוע.

אתמול בלילה בנסיעה על כביש מהיר לפתע שמעתי שהמנוע משמיע רעש שאני לא מכיר, וכן ישנה קצת ירידה בכוח. עוד לא הספקתי לחשוב מה אני עושה ואיפה אני עוצר כדי לבדוק וכבר נדלקה לי מנורת חום מנוע (אין לי שעון, אם אחליט כי אני מתקן את הרכב אני אתקין שעון). עצרתי מיד בצד הדרך, ומשראיתי כי הרדיאטור יבש (כמו הנגב, כבר ציינתי?) וכל המים על הכביש הזמנתי גרר.....

חשוב לציין כי מאז הטיפול אני בודק שמן ומים לעיתים קרובות, והכל היה תקין.

לפני שעה קלה קיבלתי טלפון מהמוסכניק שלי שאמר כי גוף משאבת המים נפרץ ולכן ירדו כל המים. יש להחליף משאבת מים ואז לבדוק אם אין גם נזק למנוע...

כמו שאני רואה את זה מדובר בפיספוס שלו. נכון, ניתן להניח כי מדובר בצירוף מקרים מצער. אבל מהבנתי את המערכת (ואני מבין קצת במנוע ובמערכת קירור) נעשתה עבודה של 80% בערך - הוחלף רדיאטור, נמצא כי ישנו פקק מים בבלוק מנוע שיש להחליף, אך לא ניתנה תשומת הלב הראוייה למשאבה (ללב(!!) של מערכת המים).

אני מסכים כי עלי לשאת בהוצאות משאבת המים, אך אני חושב כי אני לא צריך לשלם על העבודה.

מדובר בפיספוס שלו (אמנם מוסכניק, אבל בכל זאת בן אדם :wink:). מה גם שאני שוב מפסיד שעות עבודה, שעות שינה, תסכול של לעמוד על כביש מהיר ולחכות לגרר, ואיבוד יכולת ההתניידות למשך יומיים. וכל זה כי הוא לא בדק את כל המערכת.

מה גם שאם יש נזק למנוע, הדורש הוצאה נוספת הוא צריך לשאת בהוצאות התיקונים.

את השעות שהפסדתי, ואת הנוחייות שנגזלה ממני אף אחד לא יחזיר לי. אבל לפחות על העבודה והנזקים (אם יהיו) הנובעים מחימום המנוע הוא צריך לספוג.

אבקש את דעתכם

תודה ויום טוב

שגיא

אני כבר לא "חדש בפורום"!!! אני "נהג חדש"!!

נהג חדש???? אני???!!! :brickwall:

לא!!!!

פורסם

אם המוסך ביצע, לאחר גמר התיקון הראשון, בדיקה בלחץ ע"י משאבה של מע' קרור המנוע ולא גילה שום דליפות נוספות אז הוא פעל מקצועית כשורה ואין בו כל אשמה לרשלנות.

אם לא בוצעה בדיקה כזאת ורק בעיין הוא לא ראה דליפות נוספות, יתכן והיתה מתגלית דליפת מש' המיים בבדיקת לחץ ואולי לא כי הייתה אז תקינה.

יתכן מאוד שהכל היה תקין בגמר התיקון הראשון ואכן כעבור זמן מה נפרצה מש' המיים ונזלה וזה סביר מאוד שכך קרה וללא כל אשמה של המוסך שניתן להצביע עליה בברור.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מחזק את דבריו של רפי לין ומוסיף, באונו 92 קל מאוד להחליף משאבת מים, לא צריך לפתוח טיימינג.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תודה על תשובתכם (המהירה!!)

מקווה שלא יהיה לי צורך לשוב ולעדכן את הנושא הזה...

עוד תגובות יתקבלו בשמחה (בעיקר כאלו שאומרים שאני צודק...:wink:) :agrue:

אגב, פורום מדהים. אני נהנה ולומד ממנו המון בכל פעם שאני נכנס.

ישר כוח!

:-o

לא!!!!

פורסם

אני חושב שזו חובבנות לשמה של המוסך,שפירק ראש מנוע ולא החליף את משאבת המיים.

כשהולך ראש מנוע כבר כדאי להחליף טיימנג +מחזירי שמן ומשאבת מיים משתי סיבות:

גם כך הכל כבר מפורק ובנוסף,אם הלכה המשאבה אתה עלול שוב למצוא את עצמך במצב מסויים משפץ את הראש,אם הרכב שוב עבר התחממות קיצונית עד עיוותו של אטם הראש.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אז ככה...

החלפתי משאבת מים, והתקנתי מד טמפ'

אני קצת מצטער שלא עשיתי את זה לבד, כי המכונאי שלי שם לי את החיישן בצינור המים החוזר מהמנוע אל הרדיאטור. אני חושב שזה הרבה פחות טוב מלשים אותו בבלוק מנוע...

הוא גם שם לי את השעון בחלק התחתון של הדש בורד, כך שאני צריך להסתכל על השעון דרך ההגה... מאוד לא מקצועי... אז כמובן שכבר העברתי אותו למעלה, כך שזה ממש מול העיניים שלי.

אבל עכשיו, כשכל מערכת קירור המים הוחלפה, האם זה נורמאלי לאבד נוזל קירור?

ואם כן מהם המדדים התקינים של איבוד נוזל?

בערך כוס בשבוע? בשבועיים?

מתי זה יצביע על בעייה, או על עבודה לא מקצועית (שלא תפתיע אותי כלל) של המכונאי שלי?

חבל לי מאוד, אני חולק על המיקצועיות של המוסכניק שלי, אבל לא על האמינות שלו.

ואולי זה נשמע סותר, אבל זה לא.

הוא אדם אמין מאוד.

אני מקווה שלא אצטרך להחליפו בקרוב...

לא!!!!

פורסם

דבר עם המוסכניק ולא חשוב אם זה בגללו או בגללך האשמה ותגיד לו שאתה רוצה לתבוע אותו בתביעות קטנות אם זה לא יפחיד אותו , אז באמת תגיש תביעה קטנה , תראה איך הוא מתקן לך את המכונית בחינם.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם
דבר עם המוסכניק ולא חשוב אם זה בגללו או בגללך האשמה ותגיד לו שאתה רוצה לתבוע אותו בתביעות קטנות אם זה לא יפחיד אותו , אז באמת תגיש תביעה קטנה , תראה איך הוא מתקן לך את המכונית בחינם.

תביעה על מה? על זה שלאחר שהוא תיקן תקלה במכלול א' קרתה תקלה במכלול ב'?

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

קשה מאוד יהיה להוכיח רשלנות מצד המוסך - אותו דבר (רשלנות) ניתן לטעון שהייתה מצד הנהג.

אני חושב שאין מה לעשות אלא לבלוע את הצפרדע - אולי להמנע מהמוסך בהמשך...

אם יש לך חשבון מהמוסך ולא מפורט בו מה עשו אז יש לך בעיה - אם יש פירוט (בדיקה בלחץ - אני מתקשה להאמין שאם למוסך היו חשדות שיש צורך להחליף לך את המשאבה הם לא היו מודיעים לך על כך - הרי זו הכנסה נוספת בשבילהם)

בכל מקרה אתה נשאר עם התחושה הקשה שזו רשלנות של המוסך - אבל אל תשכח שלהרגיש משהו ולהוכיח משהו זה שני דברים שונים.

באותה מידה יכול היית לטעון אם היו מודיעים לך שהמשאבה דפוקה שהם סתם מנסים לגנוב ממך כסף...

תהייה ישר עם עצמך ותבין שאין לך מה לעשות - ותמיד תזכור שכמו שאתה מאשים אותם - ללא כל ביסוס עובדתי, ניתן גם להאשים אותך...

ואם אתה לא היית מרוצה מהמוסך - אני לא מבין למה ביקשת ממנו שירכיב לך את השעון...

לא היית חייב בלעשות את זה לבד - אבל יכולת ללכת למוסך אחר

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

פורסם

ראשית, תודה על התייחסותכם.

נתחיל לפי הסדר...

רוטנברג - אני נוטה להסכים עם מר ואס - אין לי שום עילה לתביעה.

אני לא יכול להוכיח כלום.

מה שקרה בפועל זה שגוף המשאבה נפרץ (חור) וירדו כל המים בפעם אחת.

אני לא יכול להוכיח כי היו יכולים לראות את זה 3 שבועות לפני שזה קרה (כאשר עשו ראש מנוע) ולכן לא ניתן לעשות עם זה כלום. וכנראה ראוי להתייחס לזה כאל צירוף מקרים מצער.

mopa - כאשר דיברתי על חשד לרשלנות דיברתי על כך שלא איתרו את הבעייה במשאבה לפני שזה קרה. אני בספק אם היה ניתן לראות את התקלה, אך אני גם בספק אם נעשתה בדיקה ויזואלית טובה, ואם נעשתה בדיקה בלחץ. לדברי המכונאי נעשתה בדיקה של המשאבה ונמצאה תקינה.

אפשר להאמין, ואפשר שלא. כמובן שאני לא יכול לעשות דבר בנידון.

אין פירוט של בדיקת המשאבה בדף הפעולות שקיבלתי מהמוסך. כפי שאין פירוט של פירוק ראש מנוע... זה ברור שמפרקים אותו כדי לשלוח אותו לשיפוץ (מה גם שראיתי בעיני איך מפרקים את הראש - ואיך הצילינדרים מלאים במים, מראה קשה... קשה מאוד... :cry:) לדברי המוסכניק מדובר בפרוצדורה שנעשית באופן אוטומטי לאחר שרכב מתחמם... ושוב אני אומר, אפשר להאמין ואפשר שלא. (אני לא מאשים... עדיין...)

בקשר למד החום, כבר הכנסתי את זה במסגרת העבודה שלו על משאבת המים כך שלא אצטרך לשלם למוסך אחר על עוד עבודה (אני די מוגבל כלכלית), ואני לא בטוח שבמקום אחר היו עושים לי שיטה אחרת. זה לא רעיון כל כך טוב לקדוח חור במנוע 1000 סמק משנת 92...

לסיכום אוסיף שאני נוטה להאמין למוסכניק שלי - כפי שציינתי, הוא אדם אמין.

אני רק חולק על עניין המקצועיות, ואני אמשיך לבדוק איך המנוע מתפקד כעת, לאחר הטיפול, האם הוא מאבד מים, אם כן באיזו כמות, וכמו כן אמשיך ואתעניין האם היה ניתן להתקין את החיישן של שעון החום ישירות על גוף המנוע.

אז אם יש לכם מיידע להוסיף לי בעניין המים - איבוד מים, האם תקין, ואם כן כמה (אגב, מיליתי רק לאחר החלפת המשאבה, ומאז (שבוע) לא מיליתי שוב)

ואם יש למישהו מידע בנוגע להתקנת מד חום (שעון) בפיאט אונו - אשמח להחכים.

תודה לכולם

:-D

לא!!!!

• תוכן חדש...