Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום. לאחר קריאת שרשורים לגבי פילטרים פתוחים (וזה לקח הרבה זמן :shock:). מבקש יעוץ טיפה יותר ספציפי.

1. מה ההבדל הין פילטר INBOX לפילטר מקורי שמורכב ברכב עכשיו?

2. איך מרכיבים פילטר אוויר פתוח לסופר לנסר. מצרף תמונות של מנוע.

תודה מראש.

יגאל.

09022008069.jpg

09022008070.jpg

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פילטר אינבוקס נכנס לתוך הבית פילטר המקורי ומחליף את הפילטר נייר שיש לך שם כרגע. כל מה שאתה צריך לעשות בהתקנת פילטר אינבוקס הוא לפתוח את הקופסא השחורה, להוציא את הפילטר שיש לך שם כרגע, לשים את החדש ולסגור. פילטר אין בוקס "משופר" יאפשר מעבר אויר יותר מהיר וסינון יותר יעיל מאשר רוב פילטרי הנייר המקוריים. מניסיון של התקנת אחד כזה, לא מורגש שינוי בביצועים או רעש אבל אני מאמין שזה נותן משהו.

לגבי התקנת פילטר פתוח בסופר-לאנסר - אני לא מבין ברכב הנ"ל אז אני לא הולך לייעץ לך סתם...

פורסם

כל הפילטרים ה"משופרים" בנויים על עקרון יותר אוויר= פחות סינון, אז איך בדיוק פילטר אינבוקס לש נגיד סימוטה יסנן טוב יותר מהפילטר המקורי?

פורסם

בפילטר אינבוקס האויר עובר יותר מהר.

כמו כן, הוא עשוי מחומרים טובים יותר מהפילטר המקורי, והוא דק יותר.

מניסויים שביצעתי עם מחשב מנוע, באוטו שלי לפחות, לאינבוקס היו שני תרומות עיקריות:

א. נכנס אויר קר יותר מהפילטר הפתוח.

ב. לא חלה ירידת מומנט שמאפיינת מע' יניקה פתוחות.

למעשה, על "הדיינו הממוחשב", המחשב הרבה יותר הספק עם האינבוקס בסל"ד גבוה מאשר עם הפתוח,

אחרי עוד כמה שינויים קטנים (סוג של אינלט / ראם אייר).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
כל הפילטרים ה"משופרים" בנויים על עקרון יותר אוויר= פחות סינון, אז איך בדיוק פילטר אינבוקס לש נגיד סימוטה יסנן טוב יותר מהפילטר המקורי?

לא יודע לגבי סימוטה אבל לפי הנתונים שנגיד K&N מביאים הסינון שלהם למרות שמאפשר מעבר יותר אוויר הוא יותר יעיל באמצעות הבנייה המיוחדת והשמן שיש בכותנה ש"תופס" לכלוכים. אני לא חושב שפילטר אינבוקס יסנן יותר גרוע. גם קראתי בהרבה מקומות שפילטר כותנה "משופר" מסנן יותר טוב מפילטר נייר.

פורסם
בפילטר אינבוקס האויר עובר יותר מהר.

כמו כן, הוא עשוי מחומרים טובים יותר מהפילטר המקורי, והוא דק יותר.

מניסויים שביצעתי עם מחשב מנוע, באוטו שלי לפחות, לאינבוקס היו שני תרומות עיקריות:

א. נכנס אויר קר יותר מהפילטר הפתוח.

ב. לא חלה ירידת מומנט שמאפיינת מע' יניקה פתוחות.

למעשה, על "הדיינו הממוחשב", המחשב הרבה יותר הספק עם האינבוקס בסל"ד גבוה מאשר עם הפתוח,

אחרי עוד כמה שינויים קטנים (סוג של אינלט / ראם אייר).

ומה לגבי סל"ד נמוך? המון אנשים אומרים שפילטר פתוח הממוקם בתוך תא המנוע יוסיף לך בסל"ד נמוך ושיש הפסד בסל"ד הגבוה אבל הוא זניח לעומת מה שאתה מרוויח בנמוכים. מוזר לי שאתה מדבר דווקא על הפסד בטורים הנמוכים.

ולסיכום מה תרם יותר, הפילטר הפתוח או האינבוקס?

פורסם

דווקא להיפך.

פילטר פתוח יוצר חוסר מומנט בסל"ד נמוך, פשוט יש יותר רעש אז יש "אפקט פסיכולוגי".

מה תרם יותר ?

תקרא את ההודעה שלי שוב - ותבין.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בטורים נמוכים, המנוע יונק מעט אוויר,ף בגבוהים, הוא יונק פשוט כמויות עצומות, ולכן, פילטר עם סינון פחות טוב אך עם זרימת אוויר טובה יותר יהיה עדיף.

ואני במקומך לא הייתי מאמין לכל פרסומנת של K&N או כל חברה אחרת.

פורסם
המון אנשים אומרים שפילטר פתוח הממוקם בתוך תא המנוע יוסיף לך בסל"ד נמוך ושיש הפסד בסל"ד הגבוה אבל הוא זניח לעומת מה שאתה מרוויח בנמוכים.?

בדיוק הפוך.

וזה יורגש יותר אם יש לך מנוע 8 שסתומים.

פורסם
דווקא להיפך.

פילטר פתוח יוצר חוסר מומנט בסל"ד נמוך, פשוט יש יותר רעש אז יש "אפקט פסיכולוגי".

מה תרם יותר ?

תקרא את ההודעה שלי שוב - ותבין.

רשמת את היתרונות שיצאו לך מפילטר האינבוקס אבל לא רשמת יתרונות שקיבלת עם הפילטר הפתוח (אולי לא היו לך אבל בכל זאת). לזה התכוונתי. זה הגיוני מה שאתם אומרים לגבי היניקה בסלד גבוה.

לגבי מה שוולק כתב - אני לא מדבר איתך רק על נתונים מהיצרן אני מדבר איתך על עובדות שהמון אנשים מציינים. עוד לא שמעתי מישהו שטען שפילטר כותנה מחברה כמו K&N יסנן פחות טוב מפילטר נייר.

פורסם

אבל למה אתה ממשיך להתווכח?

פילטר אוויר פתוח שבנוי להכנסת כמות אוויר גדולה יותר יסנן פחות טוב מאשר פילטר מקורי בקופסא, זה עובדה ידועה, נקודה.

פורסם

ועכשיו, בצורה בלתי נראת לעיין בכלל :wink: אני מחזיר את הנושא המעניין הזה לסופר לנסר (עם תמונות בכותרת).

איך ניתן להרכיב מסנן אוויר פתוח (עם כל יתרונותיו המפורטים מעלה) ברכב הנ"ל.

תודה מראש.

יגאל.

פורסם

אני לא מסתמך על שום פרסומת של שום דבר,

יש לי מחשב ניהול מנוע שנותן נתונים מדוייקים של כמות אויר שנכנסת לסעפת היניקה,

טמפ' חיישן MAF, יחס אויר דלק, הספק מנוע, וכו'.

כשהתקנתי את המחשב היה לי פילטר פתוח, "מבודד חום", ומאז ביצעתי מספר שינויים על מנת לקבל את התוצאה הטובה ביותר.

פילטר פתוח, אצלי לפחות, הוריד את ההספק בסל"ד נמוך - בינוני, אבל העלה אותו לעומת הפילטר המקורי.

פילטר INBOX עם צינור שמחובר ישירות לכנף (סוג של אינלט / ראם אייר)

גם החזיר את הסחיבה בסל"ד נמוך - בינוני (לא תחושות, אלא הספק מדוד במחשב),

וגם הוסיף יותר הספק בסל"ד גבוה, יותר מהמקורי ויותר מהפתוח, כפועל יוצא של כניסת מסת אויר יחסית גדולה,

בשילוב של טמפ' מאוד נמוכה (10 מעלות בלילה של הניסוי עם מה שיש עכשיו לעומת 25 - 35 עם הפתוח, או 15 - 25 עם המקורי).

לפותח השרשור:

לדעתי, כל עוד אתה לא מזיז את המצבר, אין לך מקום מבודד מחום להתקין בו פילטר פתוח שייתן לך "ביצועים",

אתה תקבל אויר חם שיוריד לך את הביצועים אבל ייתן לך רעש יניקה טוב.

משתלם?

שיקול שלך. לדעתי - לא.

פורסם

לא ממש משתלם, קונדסון. תודה.

לאחר שרשור כה מעניין (כשפתחתי אותו, לא היה לי מושג שהוא יגלוש ככה :shock:) אני אבדוק אופציות של פנימי, אני לא מחפש רעש (למראת שגם זה נחמד) אלה את השיפור בביצועים.

אך לגבי העניין הטכני של ההתקנה, הרי שאם אני מתקין את הפילטר הפתוח, אני מוריד את בית מסנן אוויר ואז יש לי מיקום טוב לפתוח, או שאני טועה במשהו? חוץ מזה, בכניסה לבית מסנן אוויר נמצא חיישן זרימת אוויר, מעניין אותי איך פיזית אני מרכיב פתוח, והאם חיישן זה לא ינזק כתוצאה וזרימה גבוהה יותר?

פורסם

אני חייב להתעלק על הת'רד

מכיוון ששנינו יושבים כה ימים וחושבים מה לעשות

ברשותי איביזה שנת 2000 1600 ידנית 75כ"ס

גם אני ופותח הת'רד מעוניינים בשיפור מועט של הביצועים ולא קטע של רעש או פוזה

אז מה באמת עדיף באיביזה? להחליף את הפילטר המקורי באינבוקס? ולהעריך את צינור היניקה לתוך הכנף?

ואיפה באמת אפשר לקנות תחליף כזה לפילטר אוויר לשנינו?

תודה

דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

• תוכן חדש...