Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה בעקבות טיפול במוסך, צינור המים שמגיע מרדיאטור החימום לבית הטרמוסטט התנפח בחלקו בעקבות שמן שנזל עליו.

ניגשתי לקנות צינור מים חדש, עלה לי 10 ש"ח, אבל אין לו עיקול בזווית של 90 מעלות שנכנס לבית הטרמוסטט, ולכן הצינור קיבל מין "מדרגה" בגלל החלק שאליו הוא מתחבר בבית הטרמוסטט.

אני מעוניין לדעת האם יש מקומות שבהם ניתן לקנות צינור עמיד לחום מנוע עם יציאת זווית בקצה, או לחלופין, לדעת איזה מחבר זווית אני יכול לקנות שיוכל לעמוד בחום המנוע לאורך זמן.

אודה למי שנתקל במקרה כזה, ויודע מה הפתרון היעיל ביותר.

שבת שלום.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

הפתרון הפשוט, המהיר אך אוליי היקר משהו הוא לקנות צינור מקורי לפי מק"ט.

פתרונות אחרים הם להשיג צינור מכופף כלשהו שיכול להתאים בחנות חלפים או לקנות מחבר זווית לצינור גומי בחנות אינסטלציה רצינית או חנות כמו טכנו צינור. בעיקרון גם מחברי מתכת וגם פלסטיק אמורים להיות עמידים בטמפ' נוזל הקירור.

לפי דעתי במקרים בהם לא ניתן להשתמש ישירות בצינור סטנדרטי עדיף לקנות צינור מקורי ושלום. הגם שצינור מקורי בדר"כ יותר איכותי ומחזיק יותר מהצינורות שתשיג בחנויות חלפים סטנדרטיות.

פורסם

תודה אביב,

אני חושב שזה צינור 16 מ"מ, ולפי מה שאתה אומר, אין חשיבות לסוג או לחומר המחבר?

האם לצורך העניין אני יכול להשתמש במחבר זווית של צינור טפטפות?

תודה רבה.

פורסם

תראה כמובן שיש חשיבות לסוג החומר אבל ממה שיצא לי לראות גם המחברים הפשוטים ביותר עמידים בטמפ' האלו. כיוון שאני לא רוצה לחרוץ דין או להטעות אותך אומר שעדיף לקנות את המחבר בחנויות חלפים לרכב, שם המינימום שהמחבר מתאים זה לנוזל קירור.

אגב טריק לקמצנים (או שאין ברירה) הוא לקחת חוט מתכת (למשל חוט חשמל 1.6mm2) וללפף צפוץ כמה ס"מ טובים לכל כיוון מקו הכיפוף. לאחר מכן לבצע את הכיפוף עם הסליל שיצרת. הסליל מונע מהצינור להתכווץ. ואתה מרכיב את הצינור עם הסליל.

עוד נקודה חשובה היא שאני לא בטוח שמחבר זווית הוא פתרון אידאלי היות והוא עלול להאט את הזרם (גם את הלחץ). זאת כיוון שהמעבר עלול להיות צר וכן הכיפוף חד.

לפני שאתה עושה משהו לפחות ברר מה מחיר צינור מקורי או נסה להשיג צינור מכופף.

פורסם

תודה אביב, צירפתי את הכיפוף המדובר, ניתן לראות גם איפה הצינור התנפח.

אי לא חושב שהשיטה עם חוט החשמל תעבוד, כי אני צריך כיפוף די קיצוני של 90 מעלות, שמיד לאחריו יש חיבור עם בנד.

אני אנסה לקנות צינור סטנדרטי מכופף, יש סיכוי למצוא אחד כזה? שאלתי בחנות החלפים שקניתי את הצינור הישר ולא היה לו.

רק חבל שאני אצטרך לנקז שוב מים וכל הבלאגן הזה.

תודה למי שיש עוד רעיונות או מידע לגבי איפה ניתן להשיג דבר כזה.

DSC00007.JPG

DSC000029.JPG

פורסם

ניסית לגשת עם דוגמא של הצינור לחנויות חלפים מובילות באזור המרכז?

אולי שם יוכלו לארגן לך צינור זהה עד כדי דומה במחיר מצחיק. ככה לפחות אני עשיתי כשהצינור שמחבר את היציאה של הרדיאטור אל משאבת המים התחורר אצלי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האמת שלא ניסיתי לגשת איתו, כי רק אתמול פירקתי אותו מהרכב, קודם לכן קניתי צינור פשוט וישר, מכיוון שהנחתי שהכיפוף של 90 המעלות לא כ"כ צפוף ושמתחבר ישר לבית הטרמוסטט.

למרות שניסיתי להשיג אחד עם כיפוף, לא היה לו.

אני אגש עם זה לחנות קצת יותר רצינית.

כמה עלה לך הצינור העבה שמתחבר מהרדיאטור למשאבת המים?

אם זה לא יקר אולי אני אחליף גם אותו ליתר ביטחון.

תודה רבה.

פורסם

דפי זהב תחפש מקום בשם טכנו צינור! הם יבנו לך צינור.

ועכשיו אני אסביר לך איך אתה עושה את זה לבד בלי אף אחד בדיוק כמו בימיי הביניים!

אתה מחפש צינור מתחתי חלק עדיפות לנירוסטה או מפלדה מגולוונת סוג א' שיהיה עם פני שטח כמה שיותר חלקים. הצינור המתכתי אמור להיות כמו שנורקל, צד אחד ארוך לפחות 20 ס"מ והצד השני יהיה מעוקל בהתאם לעיקול שאתה צריך בכדי להתאים אותו למערכת המים ברכבך, כמובן שניתן לעצב בקלות אתהצינור המתכתי באמצעות חימום עם ברנר, רק תמלא חול בתוך הצינור בכדי למנוע עיקומים ועיווטים.

הקוטר של הצינור המתכתי צריך להיות כמו הקוטר הפנימי של הצינור גומי.

אתה משמן את הצינור בכדי להקל על ההחלקה הקרבה ובאה!

1. מלביש את הצינור גומי על המתכתי.

2. מתחיל לחמם קלות את הצינור גומי בצורה אחידה מעל גזייה כלשהי או מקור חום חיצוני.

3. ברגע שהגומי מתחיל להיות רך אתה מזהה את זה ונרגע!

4. מתחיל לדחוף או למשוך את הצינור גומי הישר במורד הצינור לכיוון העיקול.

5. כשהגעת לעיקול, אתה מוסיף כוח דחף מכיוון הידיים שלך ומעביר את הצינור בעיקול.

6. לאחר שהעברת את הצינור בעיקול וזיהיתה שהצינור קיבל את הדפורמציה (עיווי פני השטח) אתה נרגע שוב פעם כי הצלחתה

7. טובל בדלי עם מים לקירור

8. תחייך כי הצלחתה ואתה יכול לעשות מה שאתה רוצה

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם

תקנה צינור לפזיו עולה בסביבות ה 60 ש"ח ולא צריך שום קומבינה או שתיגש למקום שמתעסק בצנרת שיתן לך מתאם זויתי בין 2 צינורות ושיהיה גם עמיד בנוזלים.

הצינור שקניתה אמור להיות מתאים למערכת קירור כלומר עמיד בחום לחץ חומרים כימיים וכמובן צריך להיות דו שכבתי.

הצינור שלך לא התנפח כתוצאה משמן אלה כי הזזתה אותו בזמן טיפול כל שהוא כנראה והשכבה הפנימית נפרצה כי הוא כבר ישן וסדוק. אצלי מקרה דומה הסתיים בפיצוץ הצינור הנ"ל באמצע כביש מהיר והתחממות קלה של הרכב.

בדוק את שאר הצינורות אם הם קשים או עושים רעש קריספי בעת לחיצה קלה אליהם אז ממליץ שתחליף את כולם העלות נמוכה אבל הנזק שיחסך גדול.

לי עלה 2 הצינורות העבים 120 ש"ח, צינור עליון (דק) מפוצל לרדיאטור חימום 120 ש"ח, והצינור שכמעט התפוצץ לך 60 ש"ח

פורסם

על הצינור שמחבר את הרדיאטור למשאבת מים שילמתי משהו כמו 80 ש"ח אצל ג'רנל-ברקס ברחוב המסגר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה לכולכם, אני אנסה לגשת לחנות שיש לה צינורות כאלו מכופפים, אני לא כ"כ בטוח שהצינור תוצרת הארץ שקניתי כ"כ איכותי, למרות שהמוכר בחנות החלפים אמר שזה צינור סטנדרטי של רדיאטור חימום.

רמי האם השיטה שהסברת כ"כ יפה לא תפגע באיכות של הצינור?

דני ,אני כמעט בטוח שהצינור התנפח בגלל שמן שנזל עליו, כי האיזור שנפוח היה רטוב משמן של הדסטרביוטר שמעליו.

מאיפה קנית צינור מקורי?

תודה רבה.

נ.ב, כששאלתי מכונאי אם כדאי להחליף את הצינור בגלל הבליטה, הוא אמר שלא, כי זה בסה"כ צינור של רדיאטור חימום, ואין שם לחץ גבוה.:? עכשיו שדני סיפר ששלו התפוצץ, אני שמח שלא הקשבתי לו.

פורסם

טוב שלא שמעתה למכונאי השמן לא קשור להתנפחות אלה השכבה הפנימית נפרצה ומה שהחזיק לך את המים זה השכבה החיצונית. ברגע שהיא היתה נפרצת היה בלגן והיא היתה נפרצת די מהר. התפקידה של השכבה החיצונית להגן על החלק הפנימי מנזקים כגון חתכים קטנים שמנים וכימיקלים .

אני קניתי צינורות תואמים אבל לא מקוריים כי היבואן לא מביא לרכב הזה צנרת מקורית ובמוסך המורשה שלחו אותי לחנות חלפים רגילה לקנות צינור תואם.

אישית ממליץ לך לבדוק את הצינורות ולהחליפם לצינורות תואמים שמתאימים לרכב כי צינור רגיל שתקפל אותו יכול להחלש במקום הקיפול ולהפרץ כל הצנרת עולה כ 300 ש"ח וזה במחירים של ירושלים בתל אביב זה בטח זול ויתר.

פורסם

האמת שלא שמתי לב שלצינור יש 2 שכבות, לא לחדש ולא למקורי.

אני מקווה שזה לא יעלה יותר מידי, אם צינור ישר עלה לי 10, כמה כבר יכול לעלות אחד מכופף..

האם כשאתה רושם צינור תואם אתה מתכוון לאחד שמותאם במיוחד לפיזו? או שביקשת בחנות החלפים משהו שדומה בערך למקורי?

תודה רבה

פורסם

צינור תואם זה צינור שלא מיוצר ע"י היצרן אך מותאם לפזיו לפי הצורה של המקורי . כל הצינור של הרכב הזה בנוים מ 2 שכבות יש שכבת גומי עבה אחרי זה שכבת של סיבי בד ואז שכבת גומי חיצוני דקה יותר .

מחירים כתבתי לך .

הצינורות שאני קניתי היו תוצרת איטליה.

פורסם

למה שיפגע? תשמור על הגומי בגבול האלסטיות/פלסטיות והכל בסדר

לפעמים עדיף לשלם על זה, במיוחד כשזה לא יקר.

צינורות איכותיים הם עמידים יותר בפני חום, ולרוב תוצרת חוץ טוב מתוצרת הארץ.

תבחר מה בא לך, רק לפני זה תקפוץ לחנות חלפים לרכב, ותסביר מה אתה צריך כלומר תמדוד קטרים עם קליבר/סרט מדידה ותמצא מעבר זוויתי כמעט בטוח.

על איזה שכבות אתה מדבר? נראה לי יש יותר מ2 שכבות בצינור בעובי דופן בעלת מידה של כ3-4מ"מ

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

• תוכן חדש...