Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

ברשותי סובארו אחמפרזה 1.6 אוטומטית שנת 2005 עם 97.000 ק''מ

לאחרונה הבחנתי בשריקה מתיבת ההילוכים, במיוחד שומעים את השריקה בין 80-100 קמ"ש. הרעש הוא בלתי רגיל וניגשתי למוסך על מנת לבדוק את הענין. לאחר בדיקה ונסיעת מבחן של המומחה נאמר לי שישנה בעיה בגיר ויש להחליפו. לדבריו לפתוח את הגיר, למצוא את הבעיה ולתקנה יהיה יותר יקר מאשר להרכיב גיר אחר מפירוק.

אני חייב לציין שאני שומר על הרכב, לא קורע אותו ומטפל בו בזמן. אפילו החלפתי שמן בתיבת ההילוכים לשמן חדש, עשיתי את זה במוסך מורשה, (שמן ומסנן היו מקוריים) והקפדתי להיות נוכח כדי לראות שהם לא מחפפים בעבודה.

אני מעונין לדעת מהי הסבירות שגיר אוטומטי באימפרזה יתקלקל בק''מ כל כך נמוך? האם זה אופיני לרכב או משהו יוצא מהכלל?

למרות הרעש קל (שריקה קלה) מתיבת ההילוכים, העברת הילוכים לדעתי היא תקינה.

אשמח לתגובות.

פורסם

אם אכן השריקה מגיע מכיוון התיבה אז מדובר כנראה במיסבי הדיפרנציאל או במיסב של הגל"גש הראשי.

לפי דעתי יותר זול יהיה להחליף מיסבים מאשר להתקין תיבה מפירוק, שאת טיבה לא תדע.

פורסם
אם אכן השריקה מגיע מכיוון התיבה אז מדובר כנראה במיסבי הדיפרנציאל או במיסב של הגל"גש הראשי.

מה סיכוי שזה מיסבי הדיפרנציאל או במיסב של הגל"גש הראשי?

איך אפשר לדעת מה בדיוק הבעיה בלי לפתוח, או להוריד את הגיר מהאוטו?!

איך בדיוק לבדוק? למי לגשת? אני מירושלים!

תודה.

פורסם
אי אפשר לדעת מבלי לפתוח את הגיר ולבדוק.

חברי הפורום יכולים להמליץ לך על מכון גירים/מוסך באיזור י-ם.

יש לי אפשרות להחליף את הגיר, מבלי לפתוח אותו, או לעשות איתו משהו, בעיה שגיר שאני אקבל הוא מפירוק, וזה מפחיד אותי,

אבל לך תדע מה יהי עם הגיר שיש לי עכשיו, ולך תדע מה אני אקבל מפירוק.:cry::cry::cry:

פורסם

גיר מפירוק יעלה יותר זול בודאות! מאשר להחליף גג"ש של הינע סופי.

פורסם

האם הרכב עדיין באחריות החברה ?

אם כן עדיף שיחליפו לך את הגיר לגיר מפירוק.

רק שתדע- גיר אוטומטי מורכב מהרבה מאוד חלקים פנימיים והסיכוי שמוסך מורשה ומומחה ככל שיהיה יזהה את התקלה אם אינו מכון מוסמך לגירים אוטומטיים נמוך כמעט בגובה הריצפה ולכן גם אמרו לך שיביאו גיר מפירוק,הם פשוט לא רוצים להתעסק עם הטריפה הזה.

רק הזמן שישקיעו על פיחת גיר,וה' יודע רק מה הלך שם.

אם הרכב לא היה בעברו ליסינג /השכרה זוהי בהחלט תקלה נדירה אבל כבר הוכח שהכל אפשרי ולמשל בג'יפ טויוטה חדש מהחברה של קרוב משפחה הלך גיר אוטומטי פעמיים בתוך תקופת האחריות :ב-40K ואחר כך גם ב-70K.

החברה החליפה פעמיים גיר על חשבונה ולא פצתה פה.

לכן,אם הרכב באחריות תן למוסך מורשה לשבור את הראש כיוון שאם תתקן את הרכב במכון לגירים מומחה ככל שיהיה זה לא משנה שיש לך אחריות זה פשוט יכאב לך מאוד בכיס.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא התכוותי לגל"גש עצמו אלא למיסב. אם הרכב באחריות, למה לקחת גיר מפירוק?

כמה זמן אתם חושבים לוקח לפרק גיא אוטומטי לגורמים, גג 45 דקות ואם הבעיה היא רק במיסבים אז העלות לא צריכה להיות גבוהה בכלל.

פורסם

רעש שריקה נובע בדר"כ משילוב גג"שים לא תקין אך יכול גם להיות מייסב. לפתוח תיבה אוטומטית לוקח אולי 40 דקות אך בהחלט הזמנים מתארכים פי כמה שסוגרים אותה.

כדאי שתיגש למכון גירים או מוסך של סובארו לאבחון נוסף.

פורסם
האם הרכב עדיין באחריות החברה ?

אם כן עדיף שיחליפו לך את הגיר לגיר מפירוק.

רק שתדע- גיר אוטומטי מורכב מהרבה מאוד חלקים פנימיים והסיכוי שמוסך מורשה ומומחה ככל שיהיה יזהה את התקלה אם אינו מכון מוסמך לגירים אוטומטיים נמוך כמעט בגובה הריצפה ולכן גם אמרו לך שיביאו גיר מפירוק,הם פשוט לא רוצים להתעסק עם הטריפה הזה.

רק הזמן שישקיעו על פיחת גיר,וה' יודע רק מה הלך שם.

אם הרכב לא היה בעברו ליסינג /השכרה זוהי בהחלט תקלה נדירה אבל כבר הוכח שהכל אפשרי ולמשל בג'יפ טויוטה חדש מהחברה של קרוב משפחה הלך גיר אוטומטי פעמיים בתוך תקופת האחריות :ב-40K ואחר כך גם ב-70K.

החברה החליפה פעמיים גיר על חשבונה ולא פצתה פה.

לכן,אם הרכב באחריות תן למוסך מורשה לשבור את הראש כיוון שאם תתקן את הרכב במכון לגירים מומחה ככל שיהיה זה לא משנה שיש לך אחריות זה פשוט יכאב לך מאוד בכיס.

היה אצל פקידה בבזק.

• תוכן חדש...