Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה הוצעה לי האפשרות לעבור לברצלונה לכמה שנים במסגרת העבודה (הייטק - דפוס דיגיטלי).

ברור לי שזאת הזדמנות טובה, כנראה שאני אלך על זה, אבל כרגע העניין עוד לא נתפס לגמרי בתודעה.

אשמח לשמוע מבעלי נסיון על התהליך עצמו, דברים שכדאי לשים לב אליהם, חוויות במהלך התקופה

וכל דבר רלוונטי נוסף שתוכלו לספר.

בתודה מראש. 8)

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה עצות-

1- על תגיד "לכמה שנים" תתחום את זה. לשנתיים שלוש או ארבע. רק שתהיה בטוח בדיוק לאיזו תקופה אתה עובר.

2- תדאג לתנאי ביקור טובים בארץ (כל שבועיים שם, סופ"ש בארץ או משהו בסגנון).

3- תדאג שיהיה לך מקום לחזור אליו. משמע, שלא תעבור לברצלונה ל3-4 שנים, התפקיד שלך בארץ יאוייש ואז כשתסיים את העבודה שם, לא יהיה לך לאן לחזור ואתה עלול להתקע בלי עבודה.

בסה"כ RELOCATION יכול להיות דבר נהדר ויכול להיות דבר מבאס.

הכל תלוי באיזה סוג בנאדם אתה וכמה אתה פתוח לשינויים וכמובן בצורת ההתייחסות של החברה בסניף שם ובסניף פה כלפיך.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אתה עובד ב-HP במקרה?

שים לב שהם מתחייבים לקלוט אותך בארץ ללפחות שנה אחרי שתחזור.

וכמובן יש את עניין הבדידות (היחסית).

בסה"כ אם אתה רווק ויש לך את הזמן - לך על זה ובגדול. כל מי שאני מכיר שעשה את זה נהנה מאוד מהחוויה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ניראה לי שתיצטרכו לצאת כמה פעמים ביחד לפני שהוא יסכים לקחת אותך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

2- תדאג לתנאי ביקור טובים בארץ (כל שבועיים שם, סופ"ש בארץ או משהו בסגנון).

3- תדאג שיהיה לך מקום לחזור אליו. משמע, שלא תעבור לברצלונה ל3-4 שנים, התפקיד שלך בארץ יאוייש ואז כשתסיים את העבודה שם, לא יהיה לך לאן לחזור ואתה עלול להתקע בלי עבודה.

2 - תודה, זה באמת משהו שאני אצטרך לבדוק.

3 - בחברה שלי זה נוהל סטנדרטי, והם אכן מתחייבים לקלוט אותי בחזרה לכשאחזור.

קח אותי איתך!

אתה יודע לבשל? אם כן, אז אני אחשוב על זה... :-P

פורסם

יש לי חבר שעשה לפני כמה שנים רילוקיישן לשם בדיוק (טוב, לא בדיוק לברצלונה אלא למדריד). מאז הוא כבר חזר אבל - שלח אלי ה"פ ואנסה לקשר ביניכם.

אגב, ליד ברצלונה נמצא מסלול המרוצים (גם פורמולה 1) של קטלוניה, וקילומטרים בודדים ממנו נמצאים כבישי הראלי של, ובכן, ראלי קטלוניה...

עכשיו דמיין קניית M3 משומשת ב-100000 שקל ונהיגה שם (זה בדיוק מה שהוא עשה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אתה יודע לבשל? אם כן, אז אני אחשוב על זה... :-P

אני יודע להוציא שניצל טבעול מהפריזר ולהכניס אותו לטוסטר אובן.

אה, ואני גם אלוף בסחיטת לימון לקופסת טונה וערבובה!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מוקדם מדי לדבר על התנאים, כרגע אני בודק היתכנות.

בכל מקרה, זה מסתמן כהזדמנות טובה לרווק בן 22. :-)

אלעד, אני חושש שטבעול זה לא הקטע שלי. אני לא "כזה". סורי... :-(

רוני, תודה על הנכונות לעזור, אפילו אחרי שירדתי קצת על סגנון הנהיגה שלך. :wink:

אני מאד מעריך את זה, ולשם שינוי, אני אומר את זה בלי טיפת הומור או ציניות.

דיסקבר, תודה על העצות השימושיות. אני עדיין מתרגל לרעיון הזה, ויש דברים רבים

שלא חשבתי עליהם. טוב שיש עם מי להתייעץ וממי ללמוד, גם בנושאי אוף טופיק כאלה. :mm_yeah:

פורסם

אהלן,

ביקשת שאתרום קצת מהנסיון האישי שלי,אז בבקשה:

1.וודא היטב לאיזו "תשתית" אתה נוחת- הכוונה היא לכל התנאים שמעבר לעבודה עצמה- דירה והוצאותיה,פלאפון עם שיחות בינלאומיות לקשר עם הארץ.

הדברים האלה מסתכמים בכל חודש בה-מ-ו-ן כסף,חשוב מאוד לסגור דברים כאלה מראש,לי לדוגמא הדברים האלה עולים כ-4000$ לחודש,שזה לא,לכן חשוב לסגור מראש מי משלם מה,ועד איזו תקרה (אם בכלל).

בכל ענף נהוג משהו אחר,אבל ככלל אומר לך שחברות ששולחות עובד לחו"ל מטעמן לרוב משלמות את כל ההוצאות האלה,במלואן.

2.הוצאות יומיות (כלכלה\נסיעות)- גם פה,חשוב לעשות איזשהו סיכום בעניין הזה,נסיעות זה דבר שיכול לעלות מאוד זול, ויכול גם לעלות מאוד יקר,בין אם זה יבוצע עם רכב או באמצעות תחבורה ציבורית.

3.חופשות "מולדת"- מישהו פה זרק כבר משהו בעניין, אני רק אומר שממה שידוע לי,וגם במקרה הספציפי שלי, מדובר על כ-2-3 ביקורים בשנה.

יכול להיות שבמקרה של ספרד תוכל להגיע יותר (טיסה קצרה וזולה יחסית),אבל בכל מקרה תסגור חופשות קבועות,למשל כל ראש השנה ופסח או משהו כזה,אבל שיהיה סידור קבוע.

מעבר לחופשות הקבועות,חשוב לקבוע שאם יש מקרה חריג*,אתה תוכל להגיע לארץ בלי התראה,על חשבון החברה.

מקרה חריג=אירוע משפחתי שמאוד חשוב לך להיות בו,חס וחלילה הלוויה של מישהו וכדומה.

4.שכר בעת חופשה בארץ- יש חברות שלעיתים משנות את תעריף התשלום בעת חופשה בארץ.

תעמוד על כך שבין אם אתה בחופשה ובין אם אתה בספרד,השכר לא משתנה ונותר באותו תעריף,ושכן כל חופשות המולדת שלך הן בתשלום מלא.

אממממ.........

אלה הדברים העיקריים בעקרון.

לא ריאלי להגיד שיבטיחו לך שהמקום עבודה שלך בארץ ישאר,כי באופן טבעי כשאתה תצא לחו"ל מישהו ימלא את החלל,אבל אם תוכל לשים סעיף כזה,מה טוב.

מעבר לדברים האלה,הכל תלוי בך.

מעבר לחו"ל יכול להיות מאוד מהנה,מאוד מעשיר (הן בכסף והן בחוויות ודברים אחרים),ובכלל זה משהו שתזכור לכל החיים ומאוד ייפתח אותך מבחינת חשיבה,מבחינת עצמאות ומעוד 1000 בחינות אחרות שאני לא אמנה כרגע.

מצד שני מעבר לחו"ל יכול להיות מאוד מתסכל בהתחלה,כי יש בהתחלה תחושת חוסר ביטחון וודאות,כי אתה לא יודע מי נגד מי, אתה לא יודע כמה תצליח בעבודה ובכלל בהתאקלמות במקום,ואתה עולה למטוס עם מליון שאלות פתוחות,שאף אחד לא יכול לתת להן מענה,וזה לא קל,ההרגשה הזאת של "טיסה אל הלא נודע".

ויש את עניין הבדידות בהתחלה,שמישהו כבר ציין,אבל מנסיון,זה עובר,ומהר,אתה תכיר אנשים חדשים,ולשמחתך (או שלא..), גם שם,אם תרצה וגם אם לא,אתה תתקל בלא מעט ישראלים....

לפעמים אני הולך ברחוב פה בהונג קונג ומדבר בפלאפון עם חבר,וכל 5 דקות הוא שואל אותי "תגיד,אתה מסתלבט עליי ?! אתה בארץ !!!", כי כל 2 דקות אני נתקל בישראלי\יהודי שמתחיל לקשקש איתי....

בקיצור ולעניין ידידי,

אם יש לך את ה"ביצים" לזה, לך על זה,זו חוויה מדהימה, אני הפסקתי לימודי תואר,עזבתי משפחה וחברים,ובהתראה של שבוע וחצי עזבתי את הארץ.

היום,שנה ו-3 (כמעט) לאחר שאני עליתי על אותה טיסה אל הלא נודע,אני יכול לומר בפה מלא שזו היתה ההחלטה הכי טובה שקיבלתי אי פעם,הן מבחינת אפשרויות ההתפתחות שלי ברמה המקצועית,הן מבחינת ההתפתחות שלי מבחינה כלכלית,והן מבחינת ההתפתחות העתידית של ה"תא המשפחתי שלי" (פה בהונג קונג הכרתי את חברה שלי,מחר אנחנו חוגגים שנה יחד, והחתונה בדרך... ).

בהצלחה ידידי,

ואם יש עוד שאלות אשמח לענות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
יש לנו כבר נציג פורום בהונג קונג, עכשיו יהיה לנו בברצלונה... הפורום מתפתח :-)

הלו, יש גם גרמניה (אני) ולא מעט בארה"ב.

לך על זה - כמו שאמר השגריר בHK היתרונות גוברים על החסרונות.

Passt scho...

פורסם
רוני, תודה על הנכונות לעזור, אפילו אחרי שירדתי קצת על סגנון הנהיגה שלך. :wink:

אני מאד מעריך את זה, ולשם שינוי, אני אומר את זה בלי טיפת הומור או ציניות.

זה אולי ישמע לך מוזר בהתחלה, אבל כשאני מתכתב מול משתמש בפורום אני לא מתכתב בהכרח מול הבנאדם עצמו (אלא רק אם אני מכיר אותו אישית) אלא מול מה שהוא כותב. לכן רוב הסיכויים שאני לא אשמור טינה למשתמש שאני לא מכיר אישית (לא שאני שומר טינה בדר"כ). במילים אחרות - אני לא מסתכל על המשתמש, אלא על מה שהוא כתב. זו גם הסיבה שאני יכול לכעוס עליך בשרשור אחד ולעזור לך בשרשור אחר.

במקרה המדובר כאן - רק אחרי שהזכרת לי את ההתכתבות בינינו נזכרתי מי אתה (לפני זה בכלל לא הסתכלתי על שם המשתמש :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בקיצור ולעניין,

אנחנו נשמח לדעת אם החלטת "ללכת על זה" וכמובן לשמוע חוויות מגניבות בזמן שאתה שם ואנחנו תקועים במדינה הזו :-)

• תוכן חדש...