Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

בשעה טובה ב7.2 אני מתגייס לצבא הגנה לישראל.

יש לי פרופיל קרבי (82) אך אני הולך להיות טכנאי קשר (טמ"מ) בחיל התקשוב (או חיל הקשר, איך שתרצו).

הטירונות שאני יעשה היא רובאי 02, שתמשך כ4 שבועות.

בכל מקרה, הטירונות שלי תיהיה ככל הניראה בניצנים - יש למישהו מושג עם אני ישן בחדרים או באוהלים?

עכשיו כמה שאלות של צעירים:

1. מה אני צריך להביא לטירונות? הכוונה היא לאביזרים מיוחדים שאני צריך לקנות וכ'ו.

2. איך הולכת המשמעת שם? אני יודע שהיא נוקשית אבל זה בסך הכל טירונות 02.

3. האם יהיו לי מסעות וריצות ועבודה קשה מבחינה פיזית? כי אני לא ממש בכושר.

4. עישון - אני מעשן , איך הולך שם ההפסקות סיגריות והכל?

5. הבסיס עצמו - רוב הסיכוים שהטירונות שלי תיהיה בניצנים- איך הבסיס, האוכל, המפקדים וכ'ו?

6. מה להגיד ומה לא להגיד בטירונות - הכוונה היא איך לא לצאת מפגר במקרים מסויימים, ואיך להתחבב על המפקדים ועל חבריי לצוות?

כל טיפ או הצעה יעזרו!

תודה מראש

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. מנעולים לתיקים שלך ומטען לפלאפון.

2. לא באמת נוקשה מדי, אבל אל תהיה אדיוט ותעצבן את המפקדים.

3. אולי איזה מסע אחד למטווחים שיהיה מעצבן, אל תדאג.

4. לא היה אכפת לי, אז אין לי מושג P:

5. כמו כל בט"ר הבסיס דיי גנרי, אוהלים על אוהלים. המפקדים מ"כים בשקל, והאוכל ממוצע.

6. תהיה בן אדם, ואל תוציא יותר מדי פטורים P:

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

בקשר לעישון- במחנה 80, כשאני עשיתי טירונות (לפני כחצי שנה) היו פינות עישון ליד המאהל של הפלוגה. מותר לעשן בכל פעם שיש לך הפסקה (לי, לפחות, היו הרבה כאלה- גם כן 02). אצלנו עישנו הרבה גם בשק"ם, למרות שזה אסור (לא עשו למעשנים כלום).

אני, אגב, לא מעשן.

המשמעת לא נוראית, פשוט תעשה פחות או יותר מה שאומרים לך ואל תתחכם יותר מדי. אותי, לדוגמה, העיפו לפק"לים בגלל שנפנפתי ביד כדי לעשות רוח על הפנים (היה חם).

מסעות- היה אחד של 3 ק"מ. לי אישית היה פטור, אבל חברים שהיו מספרים שהיה ממש קליל. יש לציין שבמחנה 80 המטווח בתוך הבסיס- לא יודע איך זה בניצנים.

ריצות-לא משהו רציני. כמה מאות מטרים כשאומרים לך להסתדר באיזה מקום בזמן קצר (חוץ מהבר-אור-פירוט בהמשך).

במהלך כל הטירונות יש מד"ס וא"גים- אימוני כושר. מד"ס הוא יותר ארוך, ונמשך כשעה. א"ג- כחצי שעה. לפעמים יש א"ג בוקר- קמים ומיד הולכים להתאמן.

שניהם מכילים בד"כ כפיפות בטן ופק"לים- לפעמים יש גם דברים יותר יצירתיים (לא בהכרח יותר קשים). המטרה של שניהם להכין אותך למבחן בר-אור, שכדי לעבור אותו צריך משהו בסגנון 80 בטן, 60 פק"לים ולרוץ 2000 מטר תוך מספר מסוים של דקות. באחד המד"סים היתה לנו ריצה של 1000 מטר כ"הכנה" לזה.

עדיין יש לי את הרשימה של כל הדברים שהבאתי לטירונות, אם אתה רוצה שאני אסרוק לך, שלח ה"פ.

"ai motoare capul doare"

פורסם

העלת לי זיכרונות ממש מצחיקים עכשיו,

אני עשיתי טירונות בזיקים, כולם אותו חרא,

קח ביגוד חם ללילה, אתם ישנים באוהלים, אם יש לך כוח ומקום קח איתך כרית ושמיכות , תאמין לי שאתה לא רוצה לישון בשמיכת סקאבייס :)

אל תקח דברים יקרי ערך, יש המון פריצות, למרות שתמיד יש שומר מחלקה, עדיין יש...

קח נייר טואלט, (אף אחד לא אוהב לנגב עם נייר זכוכית,

קח פנס קטן, מנעול לתיק, צבע לנעליים, (אל תגזים ותקנה הרבה דברים בריקושט, זה סתם בזבוז כסף!!!!),

אם אתה עושה שבת, תקח ספרים, דברים שאתה יכול להעביר את הזמן איתם, אולי נגן MP3 (אל תשאיר אותו בתיק, פריצות... תשים אותו עליך כל הזמן).

בכל מקרה תזכור, זה הולך להיות החודש הכי מצחיק בחיים שלך, אנשים מצחקים שיעבירו לך את החודש בכיף,

תזכור דבר אחד כדאי לא להישבר, זה הכל הצגה אחת גדולה! וכל אחד עובר את זה, בסך הכל חודש של צחוקים וכיף, בהתחלה אתה תהיה קצת בשוק איזה שבוע, ואז פתאום אחרי שבוע תראה איזה כיף יהיה לך!

דרך אגב, האוכל לא משהו... בהצלחה ותספר לנו חוויות קצת...

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם
וואי, אוהלים.

יש סיכוי לעבור בסיס או משהו כזה עוד בבאקום?

ניב

כבר נראה באופק שאתה הולך לקחת את העניין קשה...

גם אם זה אוהלים וגם אם זה לא קח את בקלות ואל תשכח שזהו בסך הכל חודש אחד פחות או יותר,שיהיה לך לחוויה בעתיד.

פורסם

1. מה אני צריך להביא לטירונות? הכוונה היא לאביזרים מיוחדים שאני צריך לקנות וכ'ו.

5. הבסיס עצמו - רוב הסיכוים שהטירונות שלי תיהיה בניצנים- איך הבסיס, האוכל, המפקדים וכ'ו?

6. מה להגיד ומה לא להגיד בטירונות - הכוונה היא איך לא לצאת מפגר במקרים מסויימים, ואיך להתחבב על המפקדים ועל חבריי לצוות?

ניב

עשיתי טירונות בניצנים לפני שנה וחודש, בשיא החורף. אני יכול להגיד לך שכיף זה לא היה.

ישנים באוהלים, שאגב אצלנו בסופה קלה (מאוד) עפו מעלינו והתפרקו. אחרי לילה אחד כל אזור הפלוגה נראה כמו מחנה פליטים גרוע ביותר (לא שברגיל הוא נראה טוב, גם כן מחנה פליטים של סודנים או משהו).

האביזרים היחידים שאתה צריך זה לבוש חם, והרבה ממנו, תלוי בקרבה של הפלוגה לים. אני הייתי בפלוגה הכי קרובה לים, היה סיוט, ואני בן אדם שתמיד סובל מחום. קח איתך לפחות 3 זוגות געטקס, חולצה טרמית אחת, כובע גנבים מפליז, כפפות פליז, וכל דבר שיש לך מפליז. המלצה חמה היא לשרוול שנכנס לתוך השק שינה, מפליז גם כן. מחמם בטירוף ויכול להציל חיים.

המסע הכי קשה שיהיה לך זה לכיוון המטווחים, 1.2 ק"מ וגם זה עד המטווח הכי רחוק. תכל'ס? רוב מה שעושים זה הפסקות ולאכול. קמים בבוקר? ארוחת בוקר. אחרי זה ב-10 יש פריסה, אחרי זה שוב ארוחת צהרים, ואז שוב פריסה, ואז ארוחת ערב ואז שעת ט"ש, שכונה. האוכל אגב, סביר פחות או יותר.

שמור מרחק מהמפקדים ואל תהיה חכמולוג ולא תצטרך לקבל שעות ביציאה.

הכול יהיה בסדר, שמור על עצמך צ'ונג.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

שים לב שבחורף קר מאוד באיזור ניצנים, הבסיס ממוקם קרוב מאוד לים ככה שהמלצה חמה חמה כמו שכבר ציינו כאן היא לקחת דברים מחממים, ובעיקר בגדים חמים ללילה, קפוצ'ון שתיים עבים וטרנינג עבה שתוכל להעביר את הלילה בכיף ולא לסבול כל הלילה באוהל ולקום בבוקר חולה מת ולא מסוגל לתפקד.. זה דבר חשוב.

בנוסף, אחד הדברים היותר יעילים להביא בשבוע הראשון הוא מפצל, כשכולם מנסים להטעין על שקע אחד ואתה בא עם מפצל של 1-4 אתה כמו הישועה :p, כמו כן תשתדל להביא איזה טלפון סיגנון צביקה פיק ודומיו, שהוא יחזיק לך גם המון סוללה וגם לא יהיה לאף אחד טעם לגנוב אותו.

בקשר למה שנאמר כאן על האוהלים והסופה, ככה זה גם אני הייתי בדצמבר כלשהוא בתוך אוהל כשבחוץ משתוררת סופה מטורפת (!) התוצאה הייתה ב3 בלילה כל האוהל מפורק, כל הציוד שלנו רטוב לגמרי, במקרה התורן של האוהל נחת על מיטה של בחור שהיה חולה ויצא לגימלים באותו בוקר אחרת אני לא רוצה אפילו לחשוב מה היה קורה אילו זה היה קורס על המיטה שלו כשהוא שוכב שם..

בהצלחה ותקח בקלות :)

פורסם

כדי לשמח את המפקד בבוקר:

לקום בבוקר במצב רוח קרבי,

ללבוש את המדים,

לשים סרט אדום על השיער כמו רמבו,

ואז לצאת ולצעוק "עד מתי טירונות 08" כמו מטורף,

זה יעשה אחלה בוקר לכל החיילים,

ואותך?

או שישלחו לקב"ן או לכלא =]

----

פורסם

קודם כל מזל טוב

אם אתה תגיע לזיקים, תתכונן לשמוע "גשם סגול" הרבה (ככה זה לפחות היה לפני יותר משנתיים), תביא בגדים חמים כמו שאמרו,

פנס (מומלץ לד), כי אצלנו היו משום מה גונבים הרבה את המנורה היחידה בחדר.

תביא גם מנעול קטן, אפילו 2 לקטיבג ולתיק עם דברים החשובים אם אתה לא רוצה שיגנבו לך דברים, כל השאר הציעו לך,

שיפשוף נעים :).

"עד מתי?" פבואר 08

:lol:

Suzuki Jimny

פורסם

לא מזמן היה כאן שרשור של התגייסות ואני זוכר שהשתתפתי בו, אפשר ללמוד ממנו הרבה. תערוך חיפוש ותחסוך לעצמך הרבה שאלות. אם יש לך משהו להוסיף אז תוסיף כאן...

בהצלחה.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
שלום לכולם

בשעה טובה ב7.2 אני מתגייס לצבא הגנה לישראל.

יש לי פרופיל קרבי (82) אך אני הולך להיות טכנאי קשר (טמ"מ) בחיל התקשוב (או חיל הקשר, איך שתרצו).

הטירונות שאני יעשה היא רובאי 02, שתמשך כ4 שבועות.

בכל מקרה, הטירונות שלי תיהיה ככל הניראה בניצנים - יש למישהו מושג עם אני ישן בחדרים או באוהלים?

עכשיו כמה שאלות של צעירים:

שום דבר מיוחד. יהיה קר, מומלץ להביא גטקעס. חוצמזה אתה מקבל כמעט הכל.

תעשה מה שאומרים לך ולא תהיה בבעיות. באמת שלא דורשים יותר מדי.

אין מסעות. אם לא קשה לך לסחוב קיטבג מדי פעם אתה תהיה בסדר.

יש.

אתה תישן באוהל, האוכל די חרא לפי מה שאני יודע (יש חברים שם.), והמפקדים... הם אחלה:p

לא להגיד דברים כאלה,ולא תצא מפגר.

כל טיפ או הצעה יעזרו!

תודה מראש

ניב

זה כולה ארבעה שבועות, תנסה להנות כמה שיותר, אל תנצנץ (אל תמשוך תשומת לב), ותעשה מה שאומרים לך בלי להתנדב יותר מדי, ותאמין לי, יהיה בסדר.

באמת שמפקדים לא דורשים יותר מדי...

אור, מפקד כיתת טירונים. (לשעבר)

פורסם
שלום לכולם

כל טיפ או הצעה יעזרו!

תודה מראש

ניב

נצל"ש,

אותה שאלה על טירונות 03 (רמה 5) בבסיס סיירים/שיזפון.

תודה.

פורסם

לא עשיתי טירונות בשיזפון ואיני ממש יודע מה הולך שם מבחינת טירונות...

מה שכן, יוצא לי להיות שם לא מעט - ובתקופה הנוכחית מזג האוויר מאוד קריר שם.

תתארגן על בגדים חמים!

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...