Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעון חום לא עובד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(איביזה 94, 1.6, ABU)

היסטוריה:

לפני 3 שנים הוחלף הטרמוסטט המקורי שנדפק לטובת תחליפי. השעון חזר לתפקוד נורמלי.

לפני חצי שנה הוחלף הפלאנצ' מים בעקבות נזילה למקורי + מעבר לנוזל קירור G12+ (היה G11, כבר לא קיים)

שמתי לב שמעבר לG12 העלתה לי את נק' הרתיחה (השעון היה מגיע לרבע)

מאז הקור האחרון שעון החום הפסיק לעבוד.

החשד הראשוני יוניט חום.

פירקתי אותו מהאוטו, חיממתי אותו בחלק התחתון ע"י מים חמים שהרתחתי בקומקום

ביצעתי בדיקת התנגדות ליוניט חום (מצ"ב הוראות)

ככל שהוא היה חם ההתנגדות שלו ירדה ולהפך, בדיקה לא מדוייקת אבל ניראה תקין

מה ניראה לכם מקור הבעייה?

2. איזה שמן מנוע מומלץ לרכב שלי? אני ב-LM חצי סינטטי

תודה על עזרתכם

ETC.jpg

פורסם

צריך להתחבר עם מחשב איבחון, לראות אם במחשב יש קריאת טמפרטורה או שהמחשב רואה 0 בדיוק כמו השעון, במידה והוא רואה טמפרטורה אז הבעיה מהמחשב לכיוון השעון ואם לא אז הפוך

בדיקה טובה היא בעזרת נגד להדמות למחשב חום יחסית גבוה ואז לראות אם השעון מגיב לזה וזז, אם לא אז שוב, כדאי להתחיל לעבור על הצמה לבדוק נתקים, כל העיסוקים עם המים הפלאנץ' וכו' לדעתי לא רלוונטים כי ברגע שהחיישן נוגע במים לא אכפת לו מה הולך במערכת קירור שלך - הוא צריך להציג

פורסם

וואלה זה גם רעיון, אתה לא פראייר אתה.

לאן לחבר נגד? לקטבים 1 ו-3 שבצמה ?

למה משמשים הקטבים 2 ו-4? אולי מיתח? כי בדקתי בצמה פלוס ולא היה.

ירדתי למטה, כשההודעה פתוחה (קצת מטפטף) בדקתי ע"י נגד, נאדה, כלום

השעון לא זז

אשמח לעוד אפשרויות

פורסם

בדקת את החיבור ששלחתי לך בפרטי ובמייל?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

השאלה איך בדקת, כי צריך לעשות משהו גם עם 2 הכתבים הנוספים אני מניח, תנסה לחבר את החיישן לקונקטור ואת הנגד להכניס בחלק האחורי ככה שהמחשב יראה ממש חיישן שמשנה לו התנגדות, אם זה עדין לא זז יש 2 אפשרויות :

הראשונה ללכת למחשב ולראות שוב, אם המחשב רואה טמפרטורה, והשניה זה לעקוב אחרי הצמה ולנסות את אותו טריק בנקודת המוצא שלה, דבר שיכול להעיד על נתק בצמה

פורסם

עתיד

אי אפשר לחבר את החיישן לקונקטור ואת הנגד ביחד, גם לא מהחלק האחורי

כניראה של-2 פינים הנותרים יש גם משמעות ואני אשמח מאוד אם מישהו יגיד לי מהם

ככל הניראה שזה לא מספיק לחבר רק התנגדות

לא יותר פשוט קודם להחליף יוניט חום ולראות אם זה פותר את הבעייה?

מה אתם אומרים?

פורסם

מה המחיר של היוניט ? אם מחיר מאוד נמוך לך על זה אם לא זה כבר שיקול שלך,

שאתה מתניע בבוקר האוטו רועד או עובד תקין ? ואחרי נסיעה ארוכה יוצא קצת עשן אתה מרגיש שהתערובת עשירה מידי ?

פורסם

שאני מתניע את האוטו הוא מתנהג רגיל, בהתחלה קר עד שהוא מתחמם, לא רועד

התערובת ושאר ההתנהגת רגילה, לא רואה שינוי

יוניט חום מקורי עולה 165 לפני מע"מ ולדעתי ניראה לי שהיוניט תקין

או שיש לי נתק איפשהו, או שהשעון עצמו נדפק, או שבאמת היוניט (סיכוי נמוך אבל אפשרי)

מחר אני הולך לתקן את זה, אני יעדכן אתכם במימצאים

פורסם

ייתכן שהמאוורר פועל כול הזמן או נכנס לעבודה בטמפ' נמוכה מידי ולכן טמפ' נוזל הקירור נמוכה תמיד, או שהמאוורר עובד תמיד במהירות מספר 2 (מהירות גבוהה).

אין צורך לבצע קומבינות נגדים,קבלים,טרנזיסטורים...

1. בצד שמאל של הרדיאטור קיים מפסק 'תרמו מפסק' שתפקידו להפעיל את המאוורר בשתי מהירויות.

2. המאוורר צריך להכנס לעבודה בטמפ' של 92 מעלות צלזיוס במהירות מספר 1 ולהפסיק כאשר הטמפ' יורדת ל-84 מעלות צלזיוס.

3. המאוורר צריך להכנס לעבודה במהירות מספר 2 בטמפ' של 99 עד 105 מעלות צלזיוס בערך.

4. אתה צריך לחבר מחשב איבחון לרכב בכדי לנטר את טמפ' נוזל הקירור ולראות מתי המאוורר נכנס לפעולה.

חזור לדווח

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אם המאוורר היה נכנס לפעולה בזמן שהאוטו קר זה משהו שקל מאוד לראות ולא צריך שום מחשב פשוט להתניע ולהרגיש את הצינור מים אם הצינור מים מגיע למצב שאתה יכול להגדיר חם !, אז השעון היה צריך להראות חום מסויים

בכל מקרה הפתרון הכי טוב זה מחשב אבחון כדאי לגשת לאחד המוסכים הל-א מורשים כמו רון וכו' שכן במקומות כאלו בדרך כלל איבחון לא עולה כסף

פורסם

הבעייה תוקנה

מימצאים: הלכתי לאוו ספידומטרים (נמצא ליד פליקס למטה)

הבנאדם ניסה לעשות סיפור ולתקוע לי מחיר. "תשאיר לי תאוטו לשעתיים ותבוא"

"מה להשאיר אולי זה רק בעייה של יוניט" . "בסדר אני צריך לבדוק זה לוקח זמן"

אמרתי לו תיהיה בקשר והלכתי.

המשכתי משם לשתי אנשים אמינים והגונים בתחום הספידומטרים (ערן וויס ו-י.ויזל)

שתיהם בדקו ישר (קיצרו שתי פינים ולא חייבו אותי ) ותוך 2 דקות גילו שהבעייה ביוניט והשעון מגיב.

הלכתי לפליקס קניתי יוניט חום ו-G12, חילצתי את היוניט, קפץ עליי מיים חמים וקצת ניכוותי.

החלפתי את היוניט מילאתי נוזל קירור והופ השעון עובד כמו גדול.

אומנם קצת נכוותי אבל כל עוד השעון חזר לעבוד היה שווה

אולי אני קצת משוגע, מסכן תבריאות שלי בשביל האוטו, אבל מה משנה הבריאות שלי העיקר שהכל באוטו יעבוד

אני רק מקווה שהוא מעריך את זה !!!

פורסם

יכולת לחכות שיתקרר ולא היית מקבל כוויה :-o

בכל מקרה שמח שנפתרה לך הבעיה (גם שמח לראות שחשבתי בכיוון הנכון מבחינת דרך הבדיקה)

• תוכן חדש...