Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב-4 שנים שיש לי רישיון הסתכלתי מאד מרחוק על העיניין של הדו"חות. אף פעם לא עיניינו אותי הנקודות, השלילות, אני הרי נוהג זהיר ולפי החוק אז מה לי ולזה. ובכל זאת מקרה שקרה היום:

פניתי ימינה בצומת שבו יש מעבר חציה בפניה ימינה בלי רמזור. המתנתי עד שההולך רגל יעבור, וכשהוא התרחק מספיק מנתיב הנסיעה שלי המשכתי לגלוש וברגע שהשלמתי את הפניה עצרה אותי שוטרת. כמו בכל בדיקה שגרתית, חייכתי ונתתי רשיונות וציפיתי להמשיך בדרכי. ואז הייתי בהלם ממה שהיא אמרה: היה הולך רגל על המעבר חציה כשנסעת. אומנם איפשרת לו לעבור, אבל היית צריך לחכות שהוא יעלה למדרכה כי ככה אומר החוק וזה מעבר חציה של 5 פסים ובגלל שאין לך 5 שנים רישיון אתה לא רשאי לאזהרה ואתה מקבל דו"ח. ניסיתי לשאול אותה מה הבעיה בזה שאני נוסע מאחורי בנאדם אחרי שהוא עובר, היא אמרה לי "אני לא מתווכחת איתך" וחזרה לניידת. אחרי שחיכיתי 20 דקות באוטו (כמעט נרדמתי!) השוטרת השניה יצאה וכשעברה לידי קראה לי ללכת לניידת לשוטרת הראשונה. חתמתי על הדו"ח וכשהבחנתי בתגובה שהיא כתבה (משהו בסגנון של "מה עשיתי?") ביקשתי ממנה לכתוב "לא נגרם סיכון להולכי הרגל".

עכשיו אני מבקש את עזרתכם, איך אני נפטר מהשטות הזאת? זה 500 ש"ח ו-4 נקודות שממש לא מגיעים לי. כמה שאלות:

1. האם יישלח אלי הביתה דו"ח מסודר כמו בדוחות חניה? בקושי מבינים מה רשום שם חוץ מהמדבקה שאומרת שלא איפשרתי להולכי רגל לחצות בביטחה (שקר מוחלט) בניגוד לתקנה 67 (א) לתקנות בתעבורה - 5428.

2. האם כדאי להעזר בעו"ד?

3. האם אפשר בכל זאת להמיר את הדו"ח לאזהרה (אופציה פחות עדיפה כי אני צריך להודות במשהו שלא עשיתי)

4. אדם נחמד מאד שחיכה לאוטובוס וצפה במתרחש אמר לי שאם הייתי צריך לבוא אליה לניידת במקום שהיא תצא להביא לי את הדו"ח אז הוא לא קביל. הוא גם צילם בטלפון ואמר שישלח לי במייל. האם יש משהו בדבריו?

5. האם החוק אומר שההולך רגל חייב לעלות למדרכה לפני שנוסעים?! אף פעם לא חשבתי על זה אפילו, זה יהיה ממש מצחיק לראות מישהו עוצר במעבר חציה נגיד בשד' ירושליים או רחוב ראשי אחר ומחכה שההולכי רגל יגיעו לקצה השני של הרחוב. או שהוא ישאר שם לישון או שידקרו אותו הנהגים שנתקעו מאחוריו, מה שיבוא קודם. אז מה, החוק מתייחס שונה למעבר חציה בעל 6 פסים ומעלה? שנתחיל לספור פסים בכל מעבר חציה שנעבור? לאן הגענו?!!?

כל עזרה תתקבל בברכה. לילה טוב ותודה מראש!

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החוק שמתייחס למעבר חצייה הוא מאוד נוח לשוטרים אתה יכול גם לקבל דוח כי מישהו רצה לרדת לכביש (גם אם הוא סתם עומד ולא עובר) לפי דעתי לבטל את הדוח יהיה כמעט בלתי אפשרי וחבל אבל יש חוקים שאין בהם פרטים קטנים כמו אצלך הרי הולך הרגל כבר עבר ולא סיכנת אותו בשום רגע

אל תשכח שאנחנו בישראל ולשוטרים משעמם כאן אין להם דברים לעשות

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

5. האם החוק אומר שההולך רגל חייב לעלות למדרכה לפני שנוסעים?! אף פעם לא חשבתי על זה אפילו, זה יהיה ממש מצחיק לראות מישהו עוצר במעבר חציה נגיד בשד' ירושליים או רחוב ראשי אחר ומחכה שההולכי רגל יגיעו לקצה השני של הרחוב. או שהוא ישאר שם לישון או שידקרו אותו הנהגים שנתקעו מאחוריו, מה שיבוא קודם. אז מה, החוק מתייחס שונה למעבר חציה בעל 6 פסים ומעלה? שנתחיל לספור פסים בכל מעבר חציה שנעבור? לאן הגענו?!!?

כל עזרה תתקבל בברכה. לילה טוב ותודה מראש!

החוק מגדיר שצריך לאפשר לחצות בביטחה.

בד"כ לא נהוג לתת דוח למי שעצר לפני מעבר חצייה ארוך והמשיך בנסיעה לאחר שהולך הרגל כבר עבר הלאה, אבל אין בחוק הגדרה מדוייקת של אורך מעבר החצייה. חבל שאין לך את העדות של הולך הרגל אבל אני במקומך הייתי הולך להישפט - עקרונית.

החוק שמתייחס למעבר חצייה הוא מאוד נוח לשוטרים אתה יכול גם לקבל דוח כי מישהו רצה לרדת לכביש (גם אם הוא סתם עומד ולא עובר)

אתה אולי יכול לקבל דוח, אבל החוק לא מתייחס להולך רגל שלא ירד לכביש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם יש לך עדות של אותו בן אדם זה יכול לעזור.

אם קשה להבין ממה שכתוב בדו"ח אז תוכל לשת לבטל אותו בטענה שאינך מבין מה כתוב, אם הם לא מבטלים אז תוכל לגשת לבית-המשפט (אבל רק אם באמת הכתב בלתי קראי, או כמעט בלתי קראי).

פורסם

אם אתה בדיעה שמספיק שהולך הרגל היה קרוב למדרכה, הנהג השני יחשוב שגם כשהוא מטר מהמדרכה והשלישי ייפרש שגם שני מטר זה מספיק בטוח כדי לנסוע-ייוצר ברדק. לכן חייב להיות מוגדר ללא פרשנויות,- כשעלה למדרכה.

פורסם

חוק זה חוק.

וכניראה שהם עומדים שם ורק מחפשים אנשים כמוך שיעשו את הטעות הזו.

תלך להישפט. אולי השופט יתחשב בך בגלל עבר נקי.

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

כל האיזכורים לחוק שמצאתי מדברים על כך שיש לאפשר להולך הרגל לחצות את הכביש בביטחה, עד כדי עצירת הרכב במקרה הצורך. אין חובה לעצור את הרכב ואין חובה להמתין שהולך הרגל יגיע למדרכה השנייה.

לגבי היציאה שלך מהרכב - למיטב ידיעתי כל עוד לא מדובר בכביש בין-עירוני אין עם זה שום בעיה. בכביש בין עירוני אסור לך לצאת מהרכב מפאת הסכנה, ולכן השוטר צריך להגיע אליך לרכב. בכל מקרה זה לא עילה לביטול הדו"ח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה לכם!

עוד שאלה, רשום פה מאחורה שניתן להגיש בקשה לביטול הדו"ח מהעילות הקבועות בחוק. האם אני יכול להגיש את הבקשה בטענה שאין התייחסות בחוק למספר הפסים במעבר החציה וכל עוד איפשרתי להולך רגל לעבור בבטחה לא עברתי על שום חוק?

או שהביטול דו"ח זה רק מסיבות כמו כתב לא קריא, השוטר היה בלי כובע וכו'? רשום בכל מקרה שאם הבקשה נדחית ישלח אלי ספח בקשה למשפט אז אולי כדאי בכל זאת לנסות לשלוח צילום של הדו"ח והסבר של מה שקרה?

פורסם

אני זוכר שכשעשיתי בזמנו רענון רישיון, אמרו לנו שלפי החוק, אין איסור להמשך התנועה אחרי שהולך הרגל עבר, גם אם הוא לא סיים לחצות (כי יש מקרים שבהם זקנים חוצים את הכביש וזה לוקח להם שנה ולא הגיוני לחכות).

אבל במידה ומסיבה כלשהי הולך הרגל הסתובב בפתאומיות וחזר על עקבותיו ויצא שהוא נפגע מהרכב, אזי האשמה שייכת בלעדית לנהג הרכב.

לכן כדאי מבחינתך לערער על הדו"ח הזה. כנראה שהשוטרת שנתנה לך אותו לא ממש בקיעה בחוקי התנועה.

פורסם

תאמת גם אני אף פעם לא שמעתי שההולך רגל צריך לסיים את החציה ואז רק מותר לגלוש ולסוע

מה עוד שגם שלומדים נהיגה ובטסטים לא מחייבים את זה אף פעם:|

פורסם
אם אתה בדיעה שמספיק שהולך הרגל היה קרוב למדרכה, הנהג השני יחשוב שגם כשהוא מטר מהמדרכה והשלישי ייפרש שגם שני מטר זה מספיק בטוח כדי לנסוע-ייוצר ברדק. לכן חייב להיות מוגדר ללא פרשנויות,- כשעלה למדרכה.

הוא אומר שגם השוטרת הסכימה שלא היה סיכון להולך הרגל , אתה קצת מתחכם כאן.

פורסם

ליד הבית שלי נדרסה ילדה בנסיבות דומות - רכב עצר לפני מעבר חציה, ונהג של רכב אחר מאחוריו חשב כנראה עם התחת, עקף אותו מימין ושלח את ההולכת רגל לטיפול נמרץ שממנו היא כבר לא חזרה...

אז כן, זה חשוב לחכות שההולך רגל ישלים את החציה לפני שתמשיך בנסיעה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הנהג חשב עם התחת, מכיוון שאסור לעקוף רכב שעוצר לפני מעבר חציה (אלא אם כן זה פניה שמאלה).

אצלי בשכונה יש מקרה מוזר, ישנו כביש בעל 2 נתיבים, כ50-100 מטר לפני מעבר חציה הכביש הופך ל3 נתיבים, כשהנתיב השמאלי הופך לפניה שמאלה ע"י מעבר אי תנועה וככה בעצם ליד מעבר החציה יש 3 נתיבים. העניין הוא שתמיד בנתיב השמאלי עומדות הרבה מכוניות שמסתירות את אלה שבאים מצד שמאל ורוצים לחצות את מעבר החציה, אני תמיד נוסע או בנתיב הכי ימני או באמצעי. את ההולכי רגל שבאים לעבור את הכביש מצד ימין אני רואה, אבל את אלה שבאים לעבור מצד שמאל אני לא רואה מכיוון שהמכוניות מסתירות אותם, והכביש הוא אמנם עירוני, אבל אפשר בכיף לנסוע שם 70ומעלה. ע"פ החוק אני יכול לעקוף את המכוניות שעומדות בתור לפניה שמאלה, כי מותר לעקוף במקרה של מכוניות בפניה שמאלה, אבל העניין הוא שלא ניתן לראות אם יש הולך רגל ואם הוא מתכוון לעבור את הכביש, אז מה הפתרון? אני כמובן כשאני מגיע ליד מעבר החציה הנ"ל, מאט כמובן בצורה משמעותית, או שלוקח את הנתיב הימני ביותר, שממנו עוד אפשר איכשהו לראות משהו, השאלה מה עליי לעשות בתור הולך רגל שרוצה לעבור במקום? או מה החוק אומר לגבי מקרה כזה?

ROOONEEYY

פורסם

מה שרשמת לא קשור, נהג אחד המתין והשני בכלל לא התייחס למעבר חציה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...