Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

עוד כחודש וחצי הרכב שלי יחגוג כ-10 שנים על הכביש. הרכב עלה לכביש בחודש מרץ 98 ומאז נסע כ-125,000 ק"מ.

הרכב ברשותי כ-5 וחצי שנים. להלן פירוט תקלות, תוספות והתרשמות כללית מהרכב.

אז ככה, הצלחתי להשיג את ההיסטורייה המלאה של הרכב עוד כשעבדתי במוסך מורשה. להפתעתי גיליתי שלא הייתה לו שום תקלה ושום חלק לא הוחלף (למעט טיפולים שוטפים) מרגע שהוא עלה לכביש ועד לרגע שאני רכשתי אותו.

• שנה לאחר שרכשתי אותו, נשמעו רעשים / נקישות בזמן בלימה האצה . נפתר על ידי חיזוק בורג משולש.
  • אחר כך תקפה המחלה הידועה של יחידת קפיץ שעון המתווכת בין כרית האוויר וכפתורי הצופרים לבין מחשב כריות האוויר וגם לצופרים והיא לא פסחה על רכבי (קוד תקלה 6 בנורית כרית אוויר - למי שמעוניין לדעת).
  • יום בהיר אחד החלטתי לנקות עם מסיר שומנים את המנוע, כמה שעות אחר-כך המנוע החל לרקוד ולשחק בסל"ד. חוטי הצתה הוחלפו, התקולים החזירו את נשמתם לבורא.

גומי ובלאי טבעי :

• הוחלף גומי O-RING למפלג - בלאי טבעי
  • בעקבות נזילת שמן מהמפלג (O-RING בלוי) השמן טפטף על צינור המים וגרם לחור - שימו לב זוהי מחלה בדגמים אלה.
  • הוחלפו פעמיים גומיות לציריות.
  • הוחלפו מחזירי שמן מנוע וגיר
  • הוחלף מוט קישור המקשר בין הבולם למוט מייצב - נשבר בעקבות עלייה על בור רציני והבלאי הטבעי לא תרם גם כן.
  • כריות בולם הוחלפו - בלאי טבעי, סה"כ גומי שמתייבש ונסדק עם הזמן.
  • הוחלפו תושבות מנוע וגיר בזמן ההסבה של הגיר.
  • הוחלפה משאבת מים ורצועת תזמון - שימו לב בעלי דגמי BA וב-BJ, מניפת המשאבה נוטה לנוע בצורה אופקית עקב חופש שגדל עם הזמן בציר המשאבה. אם המנוע שלכם מכחכך בסל"ד סרק (לסירוגין, לא חייב תמיד), זה הזמן להחליף משאבה. ציר המשאבה פשוט נוגע בצילנדר ולאט לאט הוא נשחק. אם לא מטפלים בזה, המניפה תגע למצב שהיא נשחקת גם כן ואז יהיה לכם סלט בתוך בלוק המנוע.
  • כיסוי ההגה נוטה להתייבש ולהסדק. הפתרון הוא להזריק אל תוך הכיסוי סופר גלו וזה פותר את הבעיה, אל תמהרו להחליף הגה.

וזהו ! אלו הם התקלות הטבעיות שהיו לאוטו במשך 10 שנים, סה"כ רכב אמין ביותר.

במשך ה-5 וחצי שנים ביצעתי טיפולים בערך כל 10,000 ק"מ ודאגתי להכל.

תקלות שאני גרמתי להן בשוגג :

• הרסתי את שעון הסל"ד בטעות כשהוצאתי את המחט והחזרתי מעט בכח - תוקן על ידי החלפת שעון חדש
  • כמעט שרפתי את מחשב הרכב בגלל התקנה זמנית שעשיתי (באותו הרגע לא הייתה לי ברירה) - תוקן.

דברים ששיניתי ברכב במשך ה-5 וחצי שנים :

שינויים בגלגלים, מתלים, שילדה

הדבר הראשון שרכשתי הוא חישוקים 15" קלים עם צמיגים יחסית סבירים במידה 195/55/15.

מתלים פרוגרסיבים של חברת WEITEC עשו לרכב רק טוב. הנמכה והקשחה , בקרוב הם הולכים להיות יותר קשיחים ויספקו עוד קצת הנמכה.

נרכש מוט מייצב מקורי של ZXI (לא אוניברסלי שניתן לכוון אותו)

שינויים במנוע ,תיבת הילוכים

בעקרון המנוע היה צריך להיות מוגדש כבר אבל עקב בעיות כלכליות אני דוחה את זה. מה שבוצע עד עכשיו :

הותקן קיט יניקה יחסית פשוט (פילטר אוויר פתוח)

מערכת פליטה חופשית חופשית עם דוד אחורי Costum Made.

ראש המנוע גולח מעט (כמובן שהותקנו גומיות מובילים חדשות, הראש נוקה וכל מה שצריך)

הותקנו רינגים של NPR (מסוגלים לעמוד בעומס גבוה)

הותקנו מיסבי טלטל מקוריים.

תיבת ההילוכים עברה הסבה מאוטומט לגיר ידני בעל יחסי העברה קצרים יחסית לסטנדרתי

הותאמו לי ציריות חדשות ועבות מהמקוריות שמגיעות עם גיר ידני

חוטי הצתה של SPLIT FIRE (חרטא ברטא)

מצתים של SPLIT FIRE (חרטא ברטא) - חוזר למקוריים בקרוב

שינויי קוסמטיקה

חצאיות מקוריות ZXI

פנסי ערפל מקוריים

פסי קישוט מקוריים

בקלית אחורית צבועה

מראות צבועות

רשת בגריל קדמי

פגוש קדמי בעיצוב עצמי

פנס ערפל אחורי לבן JDM

פנסי איתות שקופים

קונסולות בפנים הרכב נצבעו בצבע הרכב

התרשמות מהרכב לפני ואחרי השינויים :

לפני, הרכב היה עצלן בתאוצות והרגיש מעט כבד. האחיזה הייתה סבירה עם נטייה מוחשית לתת-היגוי. אחרי כל השינויים, פתאום זה רכב אחר. מספיק להכנס לרכב ולהרגיש כמעט על האספלט. ההיגוי חד יותר, המכונית אוחזת הרבה יותר, זוויות הגלגול הוקטנו מעט אך לא בהרבה (רוצה להקטין עוד) , והמנוע מרגיש חי יותר לאחר טיפול בראש וניקוי סעפות. אין ספק שהרכב בשבילי הוא עולם אחר ממה שהיה.

vbpgimage.php?do=full&p=579&d=1195052103

מי שמעוניין בעוד פרטים מוזמן לשאול

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

צודק,

מצבר שכחתי (-:

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

אהלן שמוליק, דבר ראשון האוטו שלך באמת נראה נהדר.

רציתי לדעת למה החלטת להחליף כריות בולמים?

איזו הרגשה או התנהגות הובילה להחלטה?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
אהלן שמוליק, דבר ראשון האוטו שלך באמת נראה נהדר.

רציתי לדעת למה החלטת להחליף כריות בולמים?

איזו הרגשה או התנהגות הובילה להחלטה?

אה, הייתי חייב להחליף הכריות התחילו להראות סימני יובש וסדקים בגומי

(התמונה הזו צולמה מרכב של חבר, רק כדי להמחיש עד כמה הזנחה של כריות בולמים מסוכנת)

p1010052ay2.jpg

הנה עוד תמונה למי שביקש

2005736265831512121_rs.jpg

• תוכן חדש...