Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!!

כמו שנכתב מדובר ב205 משנת 94 הזרקה, שעברה 170K, היא אצלי כמעט שנתיים ועברתי איתה 4K בשנתיים.

עכשיו מתקרבת השנה השנייה לבעלות שלי על ה205 ורציתי לשאול מה צריך להחליף בטיפול ה10 חוץ שמן מנוע ומסנן שמן? ומה צריך לבדוק?

לפני שנתיים, מיד לאחר הקנייה, בוצע לרכב ישור קו רציני והוחלפו בו: אטם ראש מנוע, חגורת טיימינג, מותח טיימינג, מחזיר שמן לפולי מנוע, 4 צמיגים, מסנן אוויר, מסנן שמן, מסנן דלק, מצתים, צלחות קידמיות ורפידות קידמיות, משאבות אופן אחוריות, נוזל בלמים, תושבת גיר תחתונה, שמן גיר, נוזל קירור וכמובן שמן מנוע. ובוצע כיוון שסתומים.

בהמשך שודרג המצבר ושופץ הסטרטר ולאחר שנה בערך בוצע טיפול 10 שכלל בדיקה של כל מכלולי הרכב שנמצאו במצב חדש ותקין והוחלף שמן המנוע 10W40 של פרסטון ופילטר שמן מקורי והאלטרנטור. לפני כמה חודשים הרדיאטור נוקה ותוקן וכמו כן בעקבות זאת מולא נוזל קירור חדש במערכת.

בהמשך עבר הרכב בדיקת חורף במוסך מורשה של פיג'ו סיטרואן ונמצא תקין.

לאחר כל ההקדמה הארוכה והמיגעת, אני חוזר לשאלה המקורית, מה צריך ורצוי לחליף ולבדוק במהלך טיפול ה10 הקרוב?

פורסם

תודה רבה צביקה!

פלאגים בלי להתייחס למצבם? ומה לגבי הפילטר אוויר והדלק? אגב חוץ מהפילטר שמן המקורי יש העדפה לשאר הרכיבים שציינת שיהיו מקוריים??

ואיזו חברה ודגם מומלץ לפלאגים?

יום טוב!

פורסם

אתה יכול לקנות פלאגים של דנסו הם מורכבים על הרכב שלי והם עושים עבודה טובה.

פילטר אוויר בהתאם למצב אם הוא נקי חבל להחליפו.

בעינין הפלאגים אתה יכול גם בוש או NGK אם איני טועה הפלאג המקורי של 205 זה אקיום

פילטר דלק מחליפים כל 20000 ק"מ

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

שלום

תשתדל שכאשר אתה מבצע את הטיפולים ומשקיע זמן ואהבה ברכב, שים לו חלקים מקוריים.

אם אין ידך משגת במקורי, נסה למצוא תחליף שיהיה כמה שיותר איכותי.

בברכה,

עומרי ט

פורסם

אני יכול לבקר אצל ג'אן ושם לרכוש את הפילטר שמן, פילטר דלק, פילטר אוויר ומצתים.

אני פשוט מהצפון, איזור נהריה, האם יש באיזור מקום שבו ניתן לרכוש את החלפים האלה?

לדוגמא אמרו לי בחנות חלפים שפילטר שמן מקורי עולה 70 ש"ח מתי שאצל ג'אן זה 40 ש"ח :@.

תודה.

פורסם

חנן, פילטר אוויר עולה 20 ומשהו ש"ח. פלאגים עם אלקטרודה אחת עולים 60 ש"ח. פילטר דלק עולה 25 או 30 ש"ח.

הבחור השקיע כמעט 10K ש"ח בתיקונים לרכב עד עכשיו. לא להוסיף עוד 100 ש"ח ולקבל טיפול יסודי ומקיף זה ביזיון לדעתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני גם חושב שאין מה להחליף פילטרים כ"כ הרבה ק"מ לפני שהם עברו את מה שצריך, הרי הפילטרים לא "נרקבים" ואין להם תאריך פג תוקף, אפילו לא עפ"י הוראות יצרן.

הרכב נסע רק 4K , לא משנה כמה זמן עבר מאז .

חנן אצלי בספר רכב מקורי של פיזו באנגלית ,מצויינת החלפת פלאגים כל 20K. קרבורטור.

כל עוד המנוע לא פועל, פילטר האוויר שוכב לו בנחת בקופסא שלו, גם הפלאגים וגם פילטר הדלק לא עובדים.

למרות זאת אני מחליף פילטר אוויר ודלק כל טיפול 10K כי הם עולים גרושים,( 5 ש"ח לפילטר דלק קרבורטור), אבל לא כל 4K .

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
חנן אצלי בספר רכב מקורי של פיזו באנגלית ,מצויינת החלפת פלאגים כל 20K. קרבורטור

החלפות המצתים התכופות הן אכן שריד מימי ה"פלאגים פלטינות" של רכבים עם מאייד ופלטינות שנתנו ביחד ניהול מנוע הרבה פחות טוב מאשר זה שיש היום. התנאים במנוע כזה היו הרבה פחות טובים וקיצרו את חיי המצתים. היום אתה מוציא מצת אחרי 50K ק"מ ורואה שהוא חדש כמעט לגמרי.

גם ה"אלמנט" זה שריד מפעם, רק חבל שיש עוד אנשים שמנסים להכניס אותו לעצמם בכוח.

• תוכן חדש...