Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זהו? ככה נראת ההתחלה של הסוף?

זה מתחיל כשנדלקים על אוטו מיוחד וקונים אותו, זה ממשיך כשמוצאים עוד אחת ואחרי שחיוך ממזרי מופיע על השפתיים מחליטים לקנות גם אותה ומשם זה כבר מחלה שאני אמצא את עצמי קונה עוד ועוד...

ה XT הזאת נקנתה לשיפוץ, הרכב עמד בלי לנסוע שנה, כל פנים האוטו בלוי, הפלסטיקים שבורים והדש מפוצץ.

חלק מהמנוע בבגז' כי הוא פורק בגלל בעיה.

היה לי כואב לראות את האוטו מתפורר לאיטו בשמש, הבודי שלו יחסית טוב, החשמל והפנסים נראים תקינים ולא הצלחתי למצוא סימני חלודה בשום מקום.

הפיתוי להפוך אותו לרכב לחלקים עדיין קיים, לא בטוח שההשקעה תהיה שווה את התוצאה הסופית וערך החלקים כמו הג'אנטים, מחשב ניהול המנוע, צמות חשמל, גיר, טורבו, חלקי פח וכו' כבר מצדיקים גם אפשרות כזאת.

מה דעתכם, יש עתיד לרכב הזה או שהוא בור ללא תחתית וכדאי לשמור חלקים שצריך בשביל ה XT הנוסעת שלי ולמכור את אלה שלא?

מה שבטוח אני לא אוותר עליו מראש ולפחות אתחיל לנסות להציל אותו.

תמונות להתרשמות:

IMGP0724a.jpg

IMGP0728a.jpg

IMGP0735a.jpg

IMGP0729a.jpg

IMGP0734a.jpg

IMGP0732a.jpg

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אל תהרוס!!! זה רכב מיוחד מאוד. גם עם יש לך שניים כאלו.

יש הרבה אנשים שמוכנים להשקיע בשיפוץ. תימכור אותו עם יש לך מחשבה לפרק, או תשפץ.

בכבוד רב גיא.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

תיתחדש!!!!!! אני מכיר את הרכב עמד בשיכון בהזנחה מרובה .

עם כבר קנית רכב מיוחד שכזה עדיף שתציל אותו ותהפוך אותו ליפה כמו הרכב ה-1 שלך:wink:

ועם אין לך זמן או ממון להשקיע ברכב אני בטוח שימצא מי שיקח את הפרוייקט הזה תחת חסותו

בכל מיקרה תיתחדש ובהצלחה עם הפרוייקט!

פורסם

תתחדש

אני ראיתי אותך נוסע עליו ביום שישי בצהוריים בראשון לציון

אני חייכתי חיוך של אושר כשראיתי אותך נוסע בו

אני מניח שכול מי שמתמזל מזלו לראות רכב מיוחד כזה מחייך

אני לא יודע אם לשקם- מכיר את הרכב עמד ברח' הרב דמרי בראשון, אכן אחד המוזנחים שיכולים להיות

אבל אני מניח שהוא תורם לא רע בכלל לכול רכב אחר, המנוע אני מניח תקין....

בקיצור תתחדש על הקניה - מוצלח בכול מקרה שיקום או תרומה.

העיקר לא מיחזור

פורסם

תזהר, זה ממכר, יש לי כבר 4 !!!

אם אתה לא משפץ את הרכב והוא בר שיקום (כלומר יש רישיונות והפח עדיין לא מתפורר לך בידיים) אז עדיף שתעביר אותו למישהו בתנאי שישפץ אותו ולא ישתמש בו לחלקים (כי זה מה שגם אתה יכול לעשות).

תקח בחשבון שתמיד תוכל להשיג חלקים מחו"ל ואפילו במחיר סביר אבל רכבים כאלה מיוחדים לא יתווספו סתם ככה לכביש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה,

כשהלכתי לראות את הרכב הזה בפעם הראשונה כבר ויתרתי, מה ששינה את דעתי היה חבר חשמלאי במקצועו, הוא זה ששיחזר לי את החשמל באוטו בצורה המקורית כשאף בעל מקצוע שראה את האוטו לא היה מוכן לגעת לי בחשמל.

לבן אדם יש ידי זהב והכי חשוב גם לב זהב והוא מאוד שמח לעזור לי עם השיפוץ.

בכל הנוגע לסובארו הבן אדם פשוט אמן, כל החיים שלו הוא חי ונושם סובארו הוא לוקח סובארו ישנות במצב סופני מפשיט אותן לגמרי ואת אלה שאפשר להציל הוא עושה חדשות וחשמליות לפי כל התוספות המקוריות של סובארו.

ה XT שקניתי נמצאת אצלו עכשיו, הוא יבצע את השיפוץ כי לי אין מקום, ידע או זמן לשבת עליה.

תהיה לי בעיה לעקוב אחרי זה צעד צעד, המרחק ביננו גדול מידי.

התכנון יהיה להעביר לו חלקים טובים שיש לי ספייר לאוטו הזה כדי שהוא יוכל להשלים את סלון הרכב, בינתיים הוא יצטרך למצוא פיתרון להרכבה של הראשי מנוע, טורבו, מתחת למכסה מנוע חסרים עוד כמה חלקים ולראות שבאמת מערכת החשמל עובדת כמו שצריך ואז לקוות שהאוטו יניע.

בעיות שמדאיגות אותי במיוחד זה:

- הדש בורד ממש מפוצץ, אני לא מכיר דרך לתקן אותו ולמצוא אחר זאת משימה בלתי אפשרית.

- על הגג מודבקת יריעת לבד אפורה,ההדבקה זוועתית (פעם ראשונה שאני נתקל ב XT שנגעו לה בגג או בכלל איזה שהוא פאק בגג) ולהחליף לריפוד מקורי לגג זה גם אי אפשר.

זה באמת היה מחזה נחמד לראות שתי XT באמצע ראשל"צ אחת נוסעת ואחת מוסעת.

אני אעדכן בשרשור הזה את מהלך השיפוץ, אם אני אתקע עם השיפוץ בכל מקרה לברזל היא לא תלך.

עוד תמונות:

IMGP0723a.jpg

IMGP0726a.jpg

IMGP0725a.jpg

IMGP0731a.jpg

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

תאמין לי שכל מה שקשור לריפוד זאת לא בעיה. יש פה מספיק אנשים בפורום שיודעים את העבודה, רק תישאל.

לדוגמא: יש את ליאור ברוך שעשה עבודה יפה ביותר על הרכב שלו, היה יכול לדבר איתו.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

אוטו שהקדים את זמנו בחיי.

אני כיום בן 21 ואני זוכר שלפני 15 שנה ראיתי אחת כזאת וחשבתי שאני לא רואה טוב, סיפרתי לחברים שלי שראיתי סובארו שהיא ספורטיבית ומגניבה כזאת וכולם צחקו עליי...

אוטו מרשים בזמנו, אין ספק!!!

רק תחזיר אותו לזמנו!

Polo 2012

פורסם

לידעתך, נהגתי על רכב כזה כשהיה עדיין חדש, הרכב שניראה כמיליון דולאר (למי שראה) מתנהג בצורה גרועה ביותר ואינו מממש את ההבטחה שהוא נותן, מבחינת כבש בעור זאב!

הבעיות רבות ומגוונות החל מטורבו בעייתי דור ראשון, (השהיית הטורבו המפורסמת) דרך מערכת מתלים ובולמים שנלקחו מהסובארו המשפחתית,כיול מתלים בעייתי, הגה משקר, ושימוש בחומרים זולים ואופיינים לתקופה!

למזלך הרב יש לך כרגע שנים כאלה אני הייתי הולך על הדבר הבא:

1. רכב אחד מקורי מורכב משני הרכבים.

2. רכב נהיגה משופר!-קיימים מועדונים בחו"ל בהם למדו לשפר את אחיזת הכביש של ה-XT ההתנהגות שלה, והיכולות הבסיסיות עד לרמה של רכב נהיגה מעולה, למרבה ההפתעה המחירים לא בשמיים, והתוצאות על פי עדות של מי שזכה לנהוג בכזו מרשימות.יתכן, וזה שווה בדיקה, שנכדתה הספורטיבית, תסכים לתרום אברים לפרויקט וכך תוכל ליצור רכב יחודי ומרגש לנהיגה שהנהיגה בו לא תבייש את המראה שלו-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן, ה XT זה אוטו ספורט של שנות ה-80, בימינו הוא לא יכול לעמוד בשום קריטריון של מכונית ספורט זה ברור.

הדימיון ללאונה עושה את שלו, הוא אמין כמו לאונה על חשבון ספורטיביות (גם הטורבו אמין אם אתה נותן לשמן להתחמם בתחילת נסיעה לפני שמפעילים אותו או להתקרר אחרי נסיעה שאימצת אותו).

ה XT זה האוטו הכי קל לנהיגה שיצא לי לנהוג עליו, פשוט קל! בחיים לא היה לי איתו "אופס" בזמן שהייתי צריך לדייק איתו, ההגה כח מאוד חד וקליל, אני אהבתי.

חוץ מזה, אני הוכחה שביידים אוהבות הפלסטיקים נשארים במקום ולא נשברים, רק צריך לשמור על הרכב, ואני לוקח הרבה פעמים אנשים מאחורה ונוסע בכבישים משובשים.

שורה תחתונה, ה XT היא לא אימפרזה טורבו, אבל במצבה המקורי ובגלל המגדש טורבו היא עדיין משאירה בעליה של פרוייד אבק לרכבי מנהלים, משפחתיות, וגם רכבים שהם "ספורטיבים לייט" של תקופתנו כמו כל מיני 1.6 ידניות קופה.

לא נתקלתי באינטרנט בשיפורים מעניינים לרכב הזה.

אני שואף להפוך את שני הרכבים למקוריים, שלי (זאת שנוסעת) כבר מספיק מקורית ולא צריך לגעת בה יותר מדי, לאחרונה הוספתי לה אגזוז פתוח שקט עד כמה שאפשר ככה שאני עדיין יכול לנסוע ברחוב בלי שיחשבו שעובר טרקטור ובהמשך אני מחליף לה בולמים ליותר ספורטיביים ועוד כמה תוספות שממש לא פוגעות במקוריות ופשוט יבואו להתגבר על החולשות שציינת קודם.

זאת שקניתי עכשיו עתידה להיות כמה שיותר מקורית.

imgp0693atq3.jpg

imgp0691aze1.jpg

imgp0686aeb1.jpg

ארז

פורסם

אין ספק שבידיים נכונות, ניתן להפיק מכל רכב יותר אבל...גם יחסית לתקופתו הרכב הנ"ל לא היה מזהיר מבחינת אחיזת הכביש והתנהגות בסיבובים, בקו ישר היה לו יתרון בעוצמת המנוע וסוברו ידועה באמינותה!

חובבי הנהיגה ומביני עיניין מעולם לא דרגו גבוה את הרכב הנ"ל, פרט למראה המתקדם ויוק....

ראה כתבות בעיתוני הרכב הרלוונטיים של אז!

אני שמח שהיא בידיים מבינות עניין ובטוח שמצאה בית טוב ומהנה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

האפורה גם שלך?

פורסם

כל הכבוד לך על האומץ. צריך הרבה וואבוס כדי לאסוף גרוטאה כמו הXT השחורה ולהחזיר אותה לימי הזוהר שלה.

ואם בכל זאת תתחרט ותרצה למכור (במיוחד את הראשונה), אל תשכח לפרסם הודעה בפורום :lol:

עריכה: אחרי חפירה בפורום מצאתי את השרשור הנוסטלגי הזה. אוי אוי :oops:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...