Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

windows xp ומחשב עם DUAL CORE 2 - שאלת מחשבים בבקשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם!!

יש לי מחשב חדש - HP PAVILION - A6130.IS (נייח מן הסתם), ובין כול שאר הדברים, המחשב הוא עם מעבד ליבה כפולה: INTEL CORE DUO 2.

מן הסתם קיבלתי אותו עם מערכת הויסטה ואני ממש ממש ממש מתגעגע ל-XP.

השאלה שלי היא האם XP רגיל יעבוד באופן נורמלי עם סוג המעבד הזה?

שמעתי מכול מני אנשים ש-XP לא תומך בליבה כפולה ויש איזו גירסא מיוחד של XP בשביל מחשבים מהסוג הזה.

מישהו יכול לעזור לי פה?

תודה, אביחי.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

עובדת גם עובדת.

פרמט את המחשב וחזור לXP

XP SP2 עם כל העדכונים.

ד"א = SP3 מותקנת אצלי ואכן מהירות המחשב השתפרה מצד אחד אבל נוספו כמה נידנודי אבטחה חדשים ומעצבנים.

sp3.JPG

sp31.JPG

פורסם

השאלה שלי היא האם XP רגיל יעבוד באופן נורמלי עם סוג המעבד הזה?

שמעתי מכול מני אנשים ש-XP לא תומך בליבה כפולה ויש איזו גירסא מיוחד של XP בשביל מחשבים מהסוג הזה.

שמעת מאנשים שמייעצים בנושאים לא להם

ה-XP תומך ומנצל (עוד שטויות ששמעתי בנושא זה שה-XP לא מנצל טוב ריבוי ליבות) יופי יותר מליבה אחת (כן כן מדובר גם על מרובעי ליבה וכו')

אגב אם כבר מדובר על זה, ה-XP הוא מבוסס Win NT שתומך בריבוי ליבות כבר המון שנים (בשרתים ריבוי מעבדים נמצא בשימוש המון המון שנים)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ליתר דיוק תומך אבל לא מנצל.

יש עוד הרבה פונציאל למעבד שהווינדוס לא מנצל. אני מקוה שבSP3 שאמור לצאת בינואר, המעבד ינוצל עד תומו.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

^^ שטויות במיץ

אתה רוצה לדבר על ניצול של ריבוי ליבות? הבעיה היא לא במערכת ההפעלה אלא ביישומים עצמם

מערכת ההפעלה (XP, Vista ושאר מבוססי NT) מנצלות מצוין גם 4 וגם 8 וגם 16 ליבות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא העמקתי לקרוא על מי מנצל ומי לא. אני יודע שבסופו של עניין המעבד לא מנוצל. יכול להיות שטעיתי, ואלו דווקא הישומים שלא מנצלים.

אבל SP2 לXP יצא לפני הרבה זמן, הרבה לפני שיצאו מעבדי 2 ליבות. לא הגיוני שהווינדוס יתמוך במשהו שהיה לא ידוע בזמנו.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

אבל SP2 לXP יצא לפני הרבה זמן, הרבה לפני שיצאו מעבדי 2 ליבות. לא הגיוני שהווינדוס יתמוך במשהו שהיה לא ידוע בזמנו.

אתה באמת חושב שקונספט ריבוי הליבות / מעבדים הומצא רק עם קו מוצרי ה-Core Duo של אינטל?

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אוקיי...אז הבנתי שאין שום בעיה - סבבה, זה כבר חדשות טובות להיפטר מהויסטה.

הבעיה שנוצרה לי עכשיו זה שבאתר של HP, באיזור הורדות הדרייברים של המחשבים שלהם אין דרייברים למחשב הזה במערכת ההפעלה של ה- XP.

התקשרתי למרכז התמיכה ושם נאמר לי ש-HP לא נותנת תמיכה במציאת דרייברים למערכת ההפעלה הזו, אלא רק למערכת ההפעלה שהגיעה עם המחשב (להלן: הויסטה המקוללת).

אז מה אני עושה עכשיו? שמעתי שיש כול מני תוכנות מסויימות שרצות על המחשב ובודקות את כול רכיבי החומרה שיש עליו ומפנות אותי לכול האתרים של יצרני החומרה שהיא מצאה ושם יהיה אפשר בקלות למצוא את הדרייבירים שאני צריך.

מישהו מכיר משהו כזה?

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם
לא העמקתי לקרוא על מי מנצל ומי לא. אני יודע שבסופו של עניין המעבד לא מנוצל. יכול להיות שטעיתי, ואלו דווקא הישומים שלא מנצלים.

מבחינת מ"ה אין הבדל בין כפול ליבה (שתי ליבות באריזה אחת) מול כפול מעבדים (שתי ליבות בשתי אריזות על שני סוקטים)

והריבוי מעבדים קיים כ"כ הרבה שנים בשרתים, וה-XP מבוסס על NT אחרי הכל

ככה שהוא מנצל יופי

ואתה יודע מה? יש המון תוכנות שמנצלות זוג וגם רביעיית ליבות כמו שצריך

אתה מוזמן לקרוא את הביקורת שכתבתי ב-HWzone.co.il על ה-Q6600 מרובע הליבה הזול של אינטל

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נסה להתקין ידנית את הדרייברים מדיסק ההפעלה שהגיע עם המחשב

ואם אין דיסק - תוריד בכל זאת את הדרייברים של הויסטה ותנסה להתקין.

הויסטה זה XP על סטרואידים ככה שבתיאוריה התקנים חדשים יותר אמורים ללכת אחורה.

פורסם

אז מה אני עושה עכשיו? שמעתי שיש כול מני תוכנות מסויימות שרצות על המחשב ובודקות את כול רכיבי החומרה שיש עליו ומפנות אותי לכול האתרים של יצרני החומרה שהיא מצאה ושם יהיה אפשר בקלות למצוא את הדרייבירים שאני צריך.

אתה יכול לנתח את הרכב המחשב שלך עם EVEREST.

לדעתי, על תנסה להתקין לבד XP אם אין תמיכה מסודרת של HP (לדעתי זה גם יכול לפגוע לך באחריות, לא ?).

מה שכן, אם אתה יכול לעשות דיסק גיבוי שמתקין את המחשב אוטומטית במידה ויש בעיה כלשהיא, אז תוכל לעשות מה שאתה רוצה בראש שקט.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תוכן חדש...