Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דחיתי ודחיתי את ההחלטה עד הקץ, אבל כנראה שהקץ הגיע והשבוע אני צריך להחליט מה לבחור. אני מתכוון ללמוד בשנה הבאה בבן-גוריון ומאוד מתלבט בין שתי ההנדסות הנ"ל. הציונים שלי מספיקים לשתי המקצועות ככה שלא אמורה להיות לי בעיה להתקבל לאף אחד מהם.

מצד אחד, אני חושב ברצינות על חשמל. אני טכנאי אלקטרוניקה כיום, יש לי הרבה ניסיון בתחום האלקטרוניקה והחשמל שבוודאי יהיה שווה משהו בלימודים או בעבודה אחרי סיום התואר. אני אוהב מאוד את המקצוע ומתחבר אליו. המשכורות גבוהות, יש מגוון גדול מאוד של עבודות בתחום, ממשרות בהיי-טק ועד משרות לו-טק של פעם.

אז למה לא? כי הכסף הגדול נמצא בהיי-טק ואני לא בטוח שאני רוצה לעבוד שם (שעות מטורפות, לחץ וכו'), אבל בעיקר כי אני לא בטוח שאני אוהב את העבודה של מהנדס חשמל - אני לא בטוח שלשבת כל היום מול מחשב ולתכנן מעגלים זה תפקיד חיי.

מצד שני, יש את הנדסת מכונות. בחודשים האחרונים יצא לי להתעסק לא מעט בעבודה עם הרכבות ומכניקה, שלא לדבר על תחום הרכב שתמיד העסיק אותי. המקצוע הזה עושה רושם של הרבה יותר "מעשי" ופחות תיאורטי, וגם הלימודים כנראה קשים פחות. יש מסלולים של בקרה ומכטרוניקה שהם איפשהו באמצע הדרך בין חשמל למכניקה שנראים נחמד. ועוד לא הזכרתי את התחום של הנדסת רכב שנפתח לאחר לימודים בתחום.

אז למה לא? המשכורות נמוכות יותר מאלו של מהנדסי חשמל. למקצוע יש שם רע ולא מעט אנשים טוענים שאין עבודה בתחום הזה (לי אישית זה נשמע קצת מוזר, אבל :roll:). ובכלל, אני עלול למצוא את עצמי מסיים את התואר ועובד בתכנון קופסאות וזיוודים, שזה ממש לא מה שאני רוצה לעשות (וצערי הרוב המוחלט של מודעות הדרושים הם לעבודות כאלו).

מה עושים? מה דעתכם?

אני יודע שיש כאן סטודנטים ומהנדסים מכאן ומכאן שאשמח אם יחוו דעה - על הלימודים, אפשרויות התעסוקה ובכלל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני גם כן התלבטתי המון בין שני המקצועות הללו , בוסף בחרתי מכונות .

לזה יש מספר סיבות :

1. לדעתי האישית מהנדס מכונות זה מקצוע הרבה יותר מעניין , כמו שהגדיר לנו אחד המרצים "מהנדס מכונות נועד כדי לפתור בעיות מכל הסוגים" .

2. מסלול לימודים בהנדסת חשמל הרבה יותר קשה מהמסלול בהנדסת מכונות , לפחות בתחומים של המתמטיקה .

נ.ב.

זה שיש לך תואר של הנדסאי חשמל לא יעזור לך יותר מדי , גם מבחינת נק' זכות אקדמיות וגם מבחינת הידע .

פורסם

אני לומד הנדסת מכונות מכיתה י' ( מגמה ) ועכשיו לומד להנדסאי ( כיתה י"ג , בינתים בשביתה :-( )

לדעתי זה ממש מעניין ואחד המורים אצלינו ( ד"ר ) טוען שזה גם נותן השקפה שונה על החיים..

אגב , הנדסת מכונות כולל גם חשמל

בקיצור , מומלץ!

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

מצד אחד, אני חושב ברצינות על חשמל. אני טכנאי אלקטרוניקה כיום, יש לי הרבה ניסיון בתחום האלקטרוניקה והחשמל שבוודאי יהיה שווה משהו בלימודים או בעבודה אחרי סיום התואר. אני אוהב מאוד את המקצוע ומתחבר אליו. המשכורות גבוהות, יש מגוון גדול מאוד של עבודות בתחום, ממשרות בהיי-טק ועד משרות לו-טק של פעם.

אז למה לא? כי הכסף הגדול נמצא בהיי-טק ואני לא בטוח שאני רוצה לעבוד שם (שעות מטורפות, לחץ וכו'), אבל בעיקר כי אני לא בטוח שאני אוהב את העבודה של מהנדס חשמל - אני לא בטוח שלשבת כל היום מול מחשב ולתכנן מעגלים זה תפקיד חיי.

כמו שאתה כותב, זה באמת לא כל כך פשוט.

אין לי מושג בנוגע לבן-גוריון, אבל בטכניון יש ואחד כיוונים והתמחויות בתואר להנדסת חשמל.

יש כאלה שבסופו של דבר יושבים כל היום מול המחשב ומתכננים מעגלים, ויש כאלה שלא.

המשכורות טובות ויש דרישה. לגבי שעות מטורפות ולחץ של היי-טק... מה אני אגיד לך?

כל עבודה טובה היא קשה, בסופו של דבר, וצריך פשוט לשים לב לתנאי ההעסקה שלך.

לחברות ההיי-טק יש לא מעט "פתיונות" שגורמים לך לעבוד בסופו של דבר כמו חמור

(תבוא מתי שבא לך... זאת אומרת, כל היום) אבל עם הזמן והניסיון מוצאים את האיזון,

בעיקר כשיש משפחה, ילדים וכו'.

מה שכן, תתכונן ללימודים קשים למדי, והרבה מאוד מתמטיקה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני עומר ואני לומד הנדסת מכונות באוני' ת"א.

מצד שני, יש את הנדסת מכונות...וגם הלימודים כנראה קשים פחות

אל תבנה על זה - יש לי חברים שלומדים במקביל אלי הנדסת אלק' והם אומרים שהלימודים שלנו נראים להם הרבה יותר מסובכים.

לי אגב, זה נראה הפוך ומכאן אני מסיק שדברים מוכרים נראים פחות מפחידים מדברים פחות מוכרים:-).

מסלול לימודים בהנדסת חשמל הרבה יותר קשה מהמסלול בהנדסת מכונות , לפחות בתחומים של המתמטיקה .

נ.ב.

זה שיש לך תואר של הנדסאי חשמל לא יעזור לך יותר מדי , גם מבחינת נק' זכות אקדמיות וגם מבחינת הידע .

בת"א קורסי המתימטיקה של הנדסת אלק' והנדסת מכונות הם זהים והמבחנים אפילו משותפים.

להנדסת תוכנה אכן קיים לפחות קורס אחד נוסף במתימטיקה.

אם אתה הנדסאי, לפחות בת"א קיימים לא מעט פטורים במידה ואתה נרשם לאלק'. עיקר הפטורים הם ממעבדות וזה דבר משמעותי מאוד.

במכונות קיימים פטורים אבל הם מועטים ופחות משמעותיים.

אגב , הנדסת מכונות כולל גם חשמל

אכן יש כמה קורסי אלק', אבל הם די בסיסיים, כמו שניתן להסיק משמם: 'מבוא למערכות ומעגלים חשמליים', 'אלק' בסיסית'. זה לא מה שיהפוך אותך למומחה באלקטרוניקה.

פורסם

תודה לכם על התגובות.

אז ככה - אני טכנאי אלקטרוניקה ולא הנדסאי. אני לא בונה על פטורים כי אין לי וגם כי ברור לי שעוד שתיים או שלוש מעבדות זה לא מה שישבור אותי בדרך לתואר. הכוונה שלי היא שלניסיון שלי בתחום האלקטרוניקה יש משקל, גם בסיכויי קבלה לעבודה עתידית אבל גם בלימודים עצמם. אני לפחות יודע איך נראה נגד :lol:

אשמח אם אחד מאנשי המכונות יוכל לספר לי יותר על מגוון המשרות שיש בתחום. אותי יותר מעניין התחום של המכונות הכבדות, גנרטורים, מערכות אנרגיה - דברים גדולים, לא קופסאות פח קטנות :twisted:

פורסם

אני לומד בבאר שבע (הנדסת מכונות) ואני ממש מרוצה מהרמה. מהחברה והמרצים. אז מה שתבחר...מהבחינה הזו אתה מסודר.

אני הלכתי על הנדסת מכונות כי יש לי נסיון בתחום ועבדתי בתכנון ופיתוח של מערכות אלקטרו מכאניות והידראוליות .יש לך את האפשרות בתור מהנדס מכונות לרדת לרצפת היצור "ולחוש" את החומר ובאמת לעשות עבודה אמיתית.

או להיות כמו רוב מהנדסי המכונותת שעושים שעות מול מחשב עם תוכנות כמו אנסיס(חוזק חומרים) ותיב"מ למינהם.

בקשר להנדסת חשמל. גם מקצוע מעניין באמת המשכורת גבוהה ו...אין לי ייותר מדי מה לאמר בעניין הזה.

לך עם הלב שלך.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם
דחיתי ודחיתי את ההחלטה עד הקץ, אבל כנראה שהקץ הגיע והשבוע אני צריך להחליט מה לבחור. אני מתכוון ללמוד בשנה הבאה בבן-גוריון ומאוד מתלבט בין שתי ההנדסות הנ"ל. הציונים שלי מספיקים לשתי המקצועות ככה שלא אמורה להיות לי בעיה להתקבל לאף אחד מהם.

מצד שני, יש את הנדסת מכונות. בחודשים האחרונים יצא לי להתעסק לא מעט בעבודה עם הרכבות ומכניקה, שלא לדבר על תחום הרכב שתמיד העסיק אותי. המקצוע הזה עושה רושם של הרבה יותר "מעשי" ופחות תיאורטי, וגם הלימודים כנראה קשים פחות. יש מסלולים של בקרה ומכטרוניקה שהם איפשהו באמצע הדרך בין חשמל למכניקה שנראים נחמד. ועוד לא הזכרתי את התחום של הנדסת רכב שנפתח לאחר לימודים בתחום.

אז למה לא? המשכורות נמוכות יותר מאלו של מהנדסי חשמל. למקצוע יש שם רע ולא מעט אנשים טוענים שאין עבודה בתחום הזה (לי אישית זה נשמע קצת מוזר, אבל :roll:). ובכלל, אני עלול למצוא את עצמי מסיים את התואר ועובד בתכנון קופסאות וזיוודים, שזה ממש לא מה שאני רוצה לעשות (וצערי הרוב המוחלט של מודעות הדרושים הם לעבודות כאלו).

מה עושים? מה דעתכם?

אני יודע שיש כאן סטודנטים ומהנדסים מכאן ומכאן שאשמח אם יחוו דעה - על הלימודים, אפשרויות התעסוקה ובכלל.

שמע.. אני הייתי בדיוק באותה התלבטות לפני כשנתיים (הייתי עתודאיכס), בחרתי בהנדסת חשמל בלחץ של אמא, ופרשתי אחרי סמסטר (כי הבנתי שאמא לא בהכרח יודעת מה אני רוצה, ובעצם גם אני לא יודע).

לגבי הנדסת חשמל, המשכורות באמת גבוהות (כנראה יותר גבוהות מאלו של מהנדס מכונות), יש דברים מעניינים, אבל הלימודים קשים (בטכנון לפחות זה נחשב לאחד המקצועות הקשים). לגבי העבודה, אל תשכח את חברת החשמל למשל, אומנם הסיכוי להגיע לשם לא גבוה, אבל אם תבחר בהתמחות של מערכות הספק (אלקטרוניקת הספק) או בקרה, יש לך סיכוי כלשהו, והמשכורות שם גבוהות. ישנן כמובן כל מיני חברות ניהול פרוייקטים כמו ברן, בייטמן וכדומה כאשר שם מתעסקים גם בניהול פרוייקטים, תכנון תשתית החשמל למפעלים שנבנים וכדומה, וגם המשכורות בהחלט לא מביישות את הפירמה.

לגבי הנדסת מכונות, גם אני די אהבתי את כל הנושא של המיסבים, בוכנות ושאר הדברים שקשורים בתחום הרכב, אך אל תשכח שזה רק חלק קטן ממה שתלמד (במיוחד בשנים הראשונות), וגם כאן בשנים הראשונות יש הרבה מאוד דברים תיאורטיים.

לגבי העבודה, המשכורות אולי יותר נמוכות, אך בהחלט יש עבודה (אינטל ועוד חברות הייטק שונות). כמו כן יש את תחום הרובוטיקה שלפי דעתי תופס עכשיו די חזק, וגם נשמע תחום מעניין.

לסיכום, בשני המקצועות בשנתיים הראשונות אתה תראה בעיקר אפסילונים וחברים, ורוב הלימודים יהיו תיאורטיים, הרבה מתמטיקה, פיסיקה, תכנות ושאר שטויות (שרטוט במכונות). רק בשלבים המתקדמים של התואר באמת תיכנס לעובי הקורה של תחומי ההתמחות השונים.

אני אישית לא יכול להגיד לך מה לבחור, אבל לפי דעתי על תחשוב יותר מדי על העתיד, כי בשני המקצועות אם תהייה טוב אתה תמצא עבודה טובה עם משכורת טובה, והשיקולים שלך צריכים להיות מה באמת יעניין אותך (וכדי להבין את זה תחפור בכל חור וחור לגבי התארים וההתמחויות השונות בכל תואר). בהצלחה.

פורסם

לימודי הנדסת חשמל קשים יותר מהנדסת מכונות, אבל בסופו של דבר התעודה "נחשבת" יותר. המשכורות גבוהות משמעותית ואפשרויות ההתקדמות גם כן. זו השורה התחתונה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בתור "עובד הייטק" בחברה בינלאומית (ועם כל הכבוד לרוני), אני יכול לומר לך בוודאות ש:

1. אין חוקיות בקשר למשכורת של מהנדס זה או אחר. השכר נקבע ע"י התפקיד ולא ע"י מה שלמדת.

2. הנדסת מכונות נותנת בסיס הרבה יותר רחב לעבודה במערכות רב-תחומיות, שמהוות חלק גדול מהתעשייה.

3. בתור כלל אצבע, מהנדס מכונות יעבוד בד"כ עם הידיים, בעוד שמהנדס אלקטרוניקה יעבוד בד"כ עם המקלדת.

השאלה היא מה מתאים לך יותר. האם אתה אוהב להתלכלך, או יותר לעבוד עם הראש. אותי, לדוגמא, מתסכלת

המחשבה על עבודה עם מעגלים אלקטרוניים. מכניקה הרבה יותר קרובה לליבי. בסופו של דבר, זה עניין של טעם.

נקודה נוספת למחשבה: באוניברסיטת בן-גוריון קיימת מעבדה למנועי שריפה פנימית, היחידה מסוגה, למיטב ידיעתי.

מבחינה אקדמית, זה פחות או יותר המקום היחידי בארץ בו ניתן ללמוד על מכונאות באופן רציני, תו"כ תרגול מעשי.

שיהיה בהצלחה. 8)

פורסם

תחשוב על עניין ההייטק שרץ עכשיו, אם כולם יהיו מהנדסי תוכנה, מי יהיה מהנדס מכונות.

בקצב הזה יורדים מספר האנשים העוסקים בענף וכך הם נהיים יותר מבוקשים = הרבה ג'ובות לחודש.

אני אישית בעניין של הנדסת תוכנה.

בהצלחה ידידי!

Polo 2012

פורסם

שלום צביקה,

בתור סטודנט למכונות שנה ד' בבן גוריון אני אתן לך חוות דעת קצת יותר נסיונית.

אני לא אוסיף על מה שנאמר כאן כי הרוב נכון פרט לנושא השכר.

אני כן מסכים כי תנאי הפתיחה הם לרעת מ.המכונות אבל הכל תלוי בבן אדם, איך הוא מתקשר עם הסביבה ואישיותו.

הרבה יותר קל להתקדם במסלול מכונות להנהלה כי לרוב מניחים שיש לו ראיה רחבה יותר (כנקודת מוצא של עבודת שטח משולבת עבודה משרדית)

אני ספציפית נמצא במסלול אנרגיה, אבל עובד כבר משנה שעברה במשרת סטודנט בתחום ייצור בתע"א.(ממש לא הייטק)

עם עבודה הרבה יותר פשוט מלמהנדס חשמל (להיתקבל לעבודה ולא לקרוא מודעות דרושים)

אני גר עם שותף שלומד שנה ד' חשמל ופשוט אין משרות סטודנט.

יש אנשים שאוהבים את הנוחות של מפעל ממשלתי לעומת פרטי - פחות כסף, אבל שעות עבודה של בן אדם ומקום מסודר, אחרים מחפשים דווקא לעבוד הרבה ולעשות כסף. זה אינדיבידואלי.

אני יכול להעיד על עצמי שהעבודה מאוד מעניינת ולומדים המון דברים, סך הכל עלם הרכב נגזר מעולם התעופה (זה מדוע בחרתי לעבוד שם).

פרוייקט אני עושה בתחום האנרגיה ירוקה,דווקא במעבדה שצויינה פה.

גם לזה יש המון ביקוש בסיום הלימודים, קח לדוגמא את אורמת (ORMAT).די הרבה תלוי בפרוייקט שעשית.

חברות נוספות כמו HP גם מאוד מעניינות ומתעסקות החל מאנליזות מעבר חום ועד לפיתוח מנגנונים במדפסות ומכונות הדפסה.

קיימות גם משרות באינטל ואפפלייד בתחום של אחזקת מכונות ייצור אבל זה קצת רחוק ממני, מילה נוספת לגבי אינטל(קריית גת) - יש לי חברים שלא מרוצים שם מהיחס בין העובדים (כל הזמן מנסים להיתקדם על חשבונך, מדווחים עליך וכו')

סה"כ שיהיה בהצלחה,

ולכל הסטודנטים כאן אני מאחל סיום מהיר של השביתה - ויאללה לסיים את התואר כבר :-D

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

לסיכום, בשני המקצועות בשנתיים הראשונות אתה תראה בעיקר אפסילונים וחברים, ורוב הלימודים יהיו תיאורטיים, הרבה מתמטיקה, פיסיקה, תכנות ושאר שטויות (שרטוט במכונות). רק בשלבים המתקדמים של התואר באמת תיכנס לעובי הקורה של תחומי ההתמחות השונים.

אני אישית לא יכול להגיד לך מה לבחור, אבל לפי דעתי על תחשוב יותר מדי על העתיד, כי בשני המקצועות אם תהייה טוב אתה תמצא עבודה טובה עם משכורת טובה, והשיקולים שלך צריכים להיות מה באמת יעניין אותך (וכדי להבין את זה תחפור בכל חור וחור לגבי התארים וההתמחויות השונות בכל תואר). בהצלחה.

לגבי האפסילונים והסיגמות - כן, אני יודע. את המתמטיקה של התואר התחלתי כבר ללמוד באוניברסיטה הפתוחה כדי להקל על השנה הראשונה. לא קל, בהחלט לא קל. אבל בסופו של יום אני מצליח לדפוק את הראש בקיר ולעבור.

כל עוד לא כל התואר יהיה כזה, אני אצליח להתמודד.

השאלה היא מה מתאים לך יותר. האם אתה אוהב להתלכלך, או יותר לעבוד עם הראש. אותי, לדוגמא, מתסכלת

המחשבה על עבודה עם מעגלים אלקטרוניים. מכניקה הרבה יותר קרובה לליבי. בסופו של דבר, זה עניין של טעם.

נקודה נוספת למחשבה: באוניברסיטת בן-גוריון קיימת מעבדה למנועי שריפה פנימית, היחידה מסוגה, למיטב ידיעתי.

מבחינה אקדמית, זה פחות או יותר המקום היחידי בארץ בו ניתן ללמוד על מכונאות באופן רציני, תו"כ תרגול מעשי.

הייתי משלב את שניהם ואומר שלהתלכלך עם הראש :lol:

המעבדה למנועי שריפה פנימית (ועולם הרכב בכלל) היא אחת הסיבות העיקריות שאני נמשך לתואר.

אני ספציפית נמצא במסלול אנרגיה, אבל עובד כבר משנה שעברה במשרת סטודנט בתחום ייצור בתע"א.(ממש לא הייטק)

עם עבודה הרבה יותר פשוט מלמהנדס חשמל (להיתקבל לעבודה ולא לקרוא מודעות דרושים)

אני גר עם שותף שלומד שנה ד' חשמל ופשוט אין משרות סטודנט.

קיימות גם משרות באינטל ואפפלייד בתחום של אחזקת מכונות ייצור אבל זה קצת רחוק ממני, מילה נוספת לגבי אינטל(קריית גת) - יש לי חברים שלא מרוצים שם מהיחס בין העובדים (כל הזמן מנסים להיתקדם על חשבונך, מדווחים עליך וכו')

מעניין שאתה כותב את זה כי תמיד היה לי את הרושם ההפוך.

אני בונה על עבודה במשרת סטונדט כבר מהשנה השלישית, וזאת גם הסיבה שחיפשתי מודעות דרושים בשני התחומים. אם לשפוט לפי מודעות הדרושים, אז מחפשים הרבה יותר סטונדטים לחשמל. מה גם שיש לי כמה חברים שלומדים הנדסת חשמל בכל מיני מקומות ולא שמעתי שיש להם בעיות למצוא עבודה.

האם תוכל לפרט קצת יותר לגבי אופי העבודה שלך בתע"א?

פורסם
לגבי האפסילונים והסיגמות - כן, אני יודע. את המתמטיקה של התואר התחלתי כבר ללמוד באוניברסיטה הפתוחה כדי להקל על השנה הראשונה. לא קל, בהחלט לא קל. אבל בסופו של יום אני מצליח לדפוק את הראש בקיר ולעבור.

כל עוד לא כל התואר יהיה כזה, אני אצליח להתמודד.

אוי שנה א', המתמטיקה של שנה א' היא שטויות יחסית למה שתלמד אח"כ. תתכונן לקורסי קריעת תחת, כמו שדות אלקטרומגנטיים, אותות אקראיים, תקשורת אנלוגית, ספרתית וכ"ו. אינפי שמינפי זה רק הבסיס, הסתברות ואותות אקראיים זה משהו משהו ואם לא מספיק לך אז יש גם פיסיקה נחמדה וגלים מעניינים (RF, אנטנות, וכ"ו). בסופו של עניין הכל בחירה שלך ומה יותר מושך אותך, הרבה אומרים חשמל קשה, אבל הכל אינדיבידואלי, אל תקשיב יותר מדי לעצות, כי חלק אומרים שקורס מסוים קשה ובשבילי הוא היה קל ולהפך. בסופו של דבראם תהיה מהנדס טוב ובעל ידע (לאו דווקא ציונים גבוהים, אלא ידע) אז אתה תצליח גם עם תואר של חשמל או עם תואר של מכונות. פשוט נק' הפתיחה של חשמל לטעמי טובה יותר, והמשכורות גבוהות יותר אבל זה לא השיקול מבחינתי לפחות לבחירת תואר. יותר חשוב שהמקצוע יהיה מעניין ושאתה תהיה שמח ללמוד אותו.

ROOONEEYY

פורסם

אני עובד משנת 1989 בתור מהנדס תיכנון מכני ועבדתי בכמה חברות והם: אי.טי.טם שנרכשה על-ידי יישקר ,ובחברת בת של ECI הנקראת ECTEL, לצערי תאכל'ס רוב המשרות תפוסות על-ידי עולים חדשים מברה"מ בגלל דרישות השכר הנמוכות שלהם.

אני מקווה שכול מהנדסי המכונות הטריים יש להם קשרים בחברת החשמל,בתי זיקוק או בתעשייה האווירית בכדי לקבל משרה טובה.

לצערי, לא נשארו הרבה מפעלי מתכת העוסקים בתיכנון מכני, ככה שתשכחו מאנליזות חום/אלמנטים סופיים וכול מה שקשור למה שלמדתם. ברוב החברות בארצינו היקרה אין זמן לשבת ולבצע אנליזות חוזק, זמן=כסף צריך להוציא מוצר לשוק ולכן צריך מהנדסים שצברו ניסיון ויודעים לבחור את סוג החומר/מידות/טיפול טרמי ללא כול החישובים.

יש ספרות טכנית במיוחד ספרות של SAE או תקני DIN שכמעט לכול דבר יש חישובים מוכנים והמלצות לבחירה של חומרים סוגי ברגים וטיפול תרמי.

לרוב למהנדסי המכונות אין ממש לאן להתקדם ובמיוחד לא לתפקדי ניהול מכיוון שברוב חברות ההייטק שמעסיקים כמה מהנדסי מכונות בדרך כלל הם מקבלים הוראות ממהנדסי אלקטרוניקה שהם המנהלים.

חבר'ה, לפני שאתם תתכננו בעזרת תוכנת תיב"מ (סימטרון,אוטקאד,SOLIDWORKS) איזה חלק תחשבו על-כך שבריצפת הייצור יש אנשים בעלי 30-50 שנות ניסיון שתצטרכו להתעמת או לענות להם על שאלות שממש לא תבינו מאיפה זה בה לכם.

רוב החברות ההיטק מעדיפות להוציא לגורמים חיצוניים עבודות תיכנון ויצור מכני כמו: ברטל,זיווד רונן , תורכיה ועוד חברות שמעסיקות מהנדסים עולים עם ניסיון רב ובשכר ממוצע ורמת ידע מאוד גבוהה.

תאכל'ס עדיף ללמוד הנדסת חשמל/אלקטורניקה/ניהול מכיוון שבארץ נושא המכניקה דעך.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...