Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

אני ניר ואחרי שנים של התעסקות בחיפושיות החלטתי שבוע שעבר להשתדרג לצעירונת צרפתיה בדמות ClioB שנת 99 1400RN.

חשוב לציין שהפורום עזר לי המון בתהליך הקנייה וגם באבחון של תקלות טיפוסיות למיניהן..

אבל יש כמה נושאים שלא מצאתי לגביהם מענה..

הראשון והיותר חשוב הוא בעיית התחממות המנוע בעמידה.

כמו שאר החבר'ה שהתלוננו לפני , זה קורה בעמידה בפקק , אבל מה שמוזר אצלי הוא שמערכת הקירור עובדת מצויין

ומה שלא מתקתק זה אחד מהיוניטים או התרמוסטט.

את האבחנה נתן לי ניצן מ SHAFT שבדק וראה שהמניפה עובדת רק במצב חירום כאשר המחוג מגיע לסקאלה הלפני אחרונה (זאת עם ה 4 נקודות..).

היום , בדרך לאשפוז אצל ניצן שמעתי רעש מוזר מהמנוע , יצאתי והצצתי מתחת למכסה מנוע ולהפתעתי גיליתי שמאוורר החליט לעשות לי הפתעה בבוקר ולחזור לעבוד בנוהל רגיל :)

אני מניח שזה קרה כאשר במוסך של חבר ניתקו לשניה וחיברו את היוניט שמנהל את המניפה...או שלא.

בכל אופן , החלטתי לדחות את האשפוז ולתת למנוע עוד צ'אנס לפני שאני מתחיל להתעסק..

עכשיו מנסיוני העשיר ברכבים גרמנים זקנים , מה שלא מקולקל - לא מתקנים (כי לך תדע מה ישבר לך בדרך.. :lol:)

אם הסיכון שאני לוקח הוא מחושב או מטופש ? אחרי הכל יוניט עולה גג 300 שקל בעוד ראש מנוע יעלה לפחות 3000.

דעתכם בנושא ?

עכשיו לנושא שונה.. צמיגים.

את הרכב קבלתי עם 4 צמיגים שונים , בדגם , ביצרן והכי גרוע בבלאי.

מה כדאי לעשות ? להחליף זוג אחורי ? קדמי ? כולם ? או שעדיף לחסוך ולא לכנס להוצאות מיותרות?

אם כן אז מה מומלץ ? חברה ודגם בבקשה - אני לא מבין בצמיגים כ ל ו ם.

חשוב לציין שאני סטודנט סולידי ותפרן , שמשתדל להמנע ממרוצי רחוב מאולתרים ובשל שנים של נהיגה על 4 הילוכים גם לא עובר את ה 100 :-D.

נושא נוסף שמטריד אותי הוא האימובלייזר והמפתחות.

קבלתי רק מפתח אחד , כמה עולה לשכפל מפתח של רנו ?

ולאור העובדה שחברת הביטוח מחייבת אותי לאימובלייזר 2 ניתוקים , רציתי לדעת אם הדגם הזה מגיע עם אביזר כזה במקור.

במיוחד שמכל מיני אנשים שמעתי שברכבים חדשים המפתח הוא חלק מהאימובלייזר.

האם זה נכון ולכן המפתח שלי ממש שמן או שזה סתם קטע צרפתי ?

דבר נוסף , והכי מעצבן..

איך מכוונים את השעון בדשבורד ?! הוא מכוון על שעון פאריס ואני לא מצליח לשנות את זה...

ניסיתי כל אפשרות לחיצה/משיכה/סיבוב על המוט השחור הקטן הזה וכלום לא עוזר.. בעלי רנו עזרה.. :|

פורסם
שלום לכולם !

עכשיו לנושא שונה.. צמיגים.

את הרכב קבלתי עם 4 צמיגים שונים , בדגם , ביצרן והכי גרוע בבלאי.

מה כדאי לעשות ? להחליף זוג אחורי ? קדמי ? כולם ? או שעדיף לחסוך ולא לכנס להוצאות מיותרות?

אם כן אז מה מומלץ ? חברה ודגם בבקשה - אני לא מבין בצמיגים כ ל ו ם.

דבר נוסף , והכי מעצבן..

איך מכוונים את השעון בדשבורד ?! הוא מכוון על שעון פאריס ואני לא מצליח לשנות את זה...

ניסיתי כל אפשרות לחיצה/משיכה/סיבוב על המוט השחור הקטן הזה וכלום לא עוזר.. בעלי רנו עזרה.. :|

לגבי הצמיגים - לא להתעסק בבטיחות! במיוחד שהחורף בפתח. ממליץ לך להחליף לצמיגים איכותיים וחדשים בדחיפות.

מפתח - לדעתי יש בו אימובילייזר ולכן הוא שמן.

כיוון השעון - סובב את הכפתור נגד כיוון השעון למיטב זכרוני, והספרות יהבהבו ואז תוכל ע"י לחיצה עליו לשנות את השעה.

בהצלחה

פורסם

לגבי התחממות - כדאי לטפל, זה לא חיפושית, הנזק האפשרי ידוע לך.

לגבי הצמיגים, אם המצב הכלכלי שלך מאפשר, תחליף את כולם.

לגבי המפתח- הנה שירשור מקיף :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=160592&highlight=%D7%A9%D7%9B%D7%A4%D7%95%D7%9C

המפתח שלך דומה יותר למפתח של קנגו, ופחות למפתח של מגאן.

בקליאו B יש אימובילייזר מקורי, מובנה במפתח.

האימובילייזר המקורי של רנו מספיק כאמצעי מיגון יחיד ברוב חברות הביטוח, כשמדובר במכוניות בסדר גודל מחיר כזה

לגבי השעון - סיבוב הכפתור עם כיוון השעון, ולחיצה עליו אחר כך.

אם לא עובד - הכפתור עצמו דפוק.

היה לי מצב כזה באחת המכוניות, ושעון לא מכוון עיצבן אותי נורא.

מה שעשיתי - ב 12 בלילה יצאתי החוצה וניתקתי את המצבר לכמה שניות.

השעון התאפס והתחיל להראות את השעה הנכונה:-D

פורסם

בוקי אתה תותח! רצתי לאוטו לבדוק וזה אכן עובד :)

לגבי הצמיגים , יש המלצות ? חברה ? דגם ?

לגבי האימובלייזר , אני יודע שזאת כבר קטנוניות לשמה ,אבל מה ההגדרה של "אימובלייזר שני ניתוקים" ?

ואחרי קריאה של השרשור הענק (שאין לי מושג איך פספסתי אותו..) ועוד כמה בנושא אני חושש יותר מלתת לחשמלאי לשחק לי בחוטים..

ואם בכל זאת , רפי , יש המלצות לחשמלאי או מתקין מומלץ באזור ראשון לציון רבתי או אפילו מרכז ת"א?

לגבי ההתחממות , אני חושש שאני באמת אגש לטפל בזה בימים הקרובים..

עדיף היום בזול מאשר מחר ביוקר.

ניר.

פורסם

אימובילייזר שני ניתוקים = אימובילייזר שמנתק שתי מערכות :

למשל משאבת דלק והצתה.

לפי אותו שירשור ארוך, "פאר מנועילים" מסוגל לשכפל מפתח כמו שלך.

אם אתה חושש, לך למוסך מורשה. אבל זה יקר. סדר גודל של מחירים גם מופיע בשירשור הארוך.

פורסם

לפני שבוע שכפלתי מפתח לקנגו 2007 בפאר מנעולים. הוא הצליך לשכפל אימובילייזר אבל בשביל נעילה מרכזית הייתי צריך להזמין מפתח מקורי (ויטרתי על כך בגלל עלות מטורפת ). עלה שליש מחיר מהמקורי. בשביל 1000 שקל אני מוכן שמפתח אחד יהיה בלי שלט. אולי אצלך משהו שונה ותקבל את הכל. בכל מקרה השרות בפאר מנעולים מהיר ויעיל.

בקשר לצמיגים -תבדוק מחירים באתר הזה:

http://tires4u.co.il/Page21301.asp

אני אישית אוהב PIRELLI ו DUNLOP

יש המלצות טובות על YOKOHAMA

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תבדוק עם חברת הביטוח שלך, כמו שאמרתי, ברוב המקרים אימובילייזר מקורי מספיק.

אימובילייזר מקורי מספק הגנה טובה יותר מכל אימובילייזר מהתקנה מאוחרת, גם כזה שיש לו יותר מ 2 ניתוקים.

יש לי קליאו שנת 2000, וכשביטחתי אותה, לא נדרשתי לשום מיגון נוסף, פרט לאימובילייזר המקורי.

פורסם

עכשיו כל הביטוחים דורשים קודן-למקרה של גניבת מפתחות (עלות 350 ש"ח).

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

למה אתה מתפלא? כולם רוצים להרוויח גם מרכזי התקנה שבהסכם עם חברות ביטוח.

אם רוצים מקיף-רוב הביטוחים דורשים קודן ואם לא -נותנים הצעות יותר יקרות מאשר 350ש"ח.

עזוב את הכסף הקטן-נזק מהקודנים האלה שלא הותקנו כמו שצריך הרבה יותר גדול.

אחרי שהתקינו לי אחד כזה חזרתי 3 פעמים כי כל פעם משהו אחר לא עבד (אורות,מזגן,רדיאודיסק)

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שוב שלום

חודש אחרי וסוף סוף סמנתי V על הרשימה..

מנוע מתחמם - אחרי שבועיים של מעקב וכמעט התקף לב בפקק איילוני טיפוסי נכנסתי לשאפט.

הוחלף תרומסטט ויוניט (חום או מאורר נדמה לי..) , החום יציב באזור האמצע.

טיפול מהיר של ניצן ובהתראה קצרה מאוד - 960 שקל כולל הכל.

צמיגים - הוחלפו בצמיגי אליאנס סטנדרטים להמלצת הפנצ'רמכר שהתעקש שאני לא צריך יותר מאליאנס..

נשמע אמין לאור העובדה שהוא לא היחיד שהמליץ לא להשקיע במותגים. הוחלפו 4 צמיגים - 800 שקל.

קודן(אימובלייזר) - הותקן אצל בחור נחמד אצלי בשכונה - 300 שקל.

עבודה מקצועית ומאוד יסודית ונקיה - הלחמות ,בידוד של חוטים שנחשפו שזירה של כל החוטים.ההיתי מאוד מרוצה.

שכפול מפתחות - שוכפלו בהצלחה יוסי אכן מקצוען אמיתי. 40 דקות נסיעה בשביל 5 דקות עבודה :).

לא היה זול אבל אני מקווה ששווה..

תודה על העזרה חברים :)

ניר.

• תוכן חדש...