Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המטרה ....להכשיל ? :evil::evil::evil::?::?:

מחלקת הבחינות המעשיות למכוניות רכב של משרד התחבורה שבחולון הינה המכשול האחרון העומד בדרכו של התלמיד אל תעודת ההסמכה לניהול מוסך או תעודת בודק רכב.

במחלקה זו נבחנים מכונאי רכב ואופנועים וגם בודקי רכב ושמאי-רכב.

הנבחנים להסמכה נדרשים לעבור 13 תחנות בחינה מעשיות , הם נדרשים לבצע מדידות במנוע מדידות של צילנדרים ,של טלטלים ושל גלי ארכובה באמצעות אינדיקטורים ומקרומטרים, הם בודקים חיישנים אלקטרונים ורכיבים אחרים באמצעות רב-מודד, הם נדרשים להסביר אופן פעולה של מערכת בלמי אוויר וזיהוי חלקי המערכת הפרוסים על לוח לימודי של חברת " "WABCO, פירוק והרכבת תיבת הילוכים מכנית , איבחון בעיות זיהום אוויר, בדיקות של מכללים שונים ומשתנים איתור הפגמים כולל מתן תשובות לשאלות בעל פה של הבוחנים הוותיקים במחלקת הבחינות.

אחת התחנות מתוך ה-13 הינה התנעת המנוע בנזין ובדיקות אחרות במנוע כגון בדיקת קומפרסיה ונפילות לחץ בצילנדרים, המנוע הוא של וולוו משנות השישים , מנוע "קרבורטור" , מערכת הצתה עם מפלג ששודרג למפלג אלקטרוני של שנות ה-80 ! , הנבחן נדרש להתניע אותו לאחר שיצליח לתזמן את ההצתה , בתחנה זו "נופלים" רוב הנבחנים כולל מכונאים מנוסים וותיקים במקצוע . נוסף להתנעה של המנוע הבחינה כוללת גם בדיקת דליפות לחץ בצילנדרים (לחץ הפוך), הנבחן צריך להעמיד את הבוכנה של הצילנדר הנבדק ב-נ.מ.ע

בסוף מהלך הדחיסה כאשר הוא נעזר בסימן שעל גלגל התנופה ובחפיפת השסתומים , הנבחן יכניס לחץ אוויר לתוך הצילנדר שבו הוא רוצה לבדוק את אחוזי הדליפה של האוויר אבל מבלי שהמנוע

יסתובב ! בכל הבדיקות של 4 הצילנדרים !, אם עם הכנסת לחץ אוויר באחד הצילנדרים המנוע "יסתובב" הבוחן יכשיל את הנבחן, נכון שלנבחן ניתנת האפשרות נוספת ולנסות עוד פעם אחת ולהעמיד את הבוכנה במקום "המדוייק" ואם המנוע לא יסתובב הנבחן כן יעבור את התחנה הזו בתנאי שהוא יענה נכון לשאלות ויצליח להתניע את המנוע בניסוי אחד או שניים .

בכל 13 התחנות לא ניתן לבדוק מה בדיוק הבוחן שואל במהלך הבחינה , השאלות הן בעל פה ולא שאלות כתובות .

הבעיה הגדולה שלי עם תחנת הבדיקה של המנוע הישן היא עם בדיקת "לחץ הפוך" !. מדוע לא מאפשרים לנבחן "לנעול" את גל הארכובה בזמן הבדיקה ?.

המטרה של הבדיקה היא לבדוק את האטימה של הצילנדר ואת האחוזים של דליפת האוויר דרך אותו הצילנדר, דליפת אוויר המותרת דרך הצילנדר היא עד כ- % 10 , הדליפה יכולה להיות דרך דפנות הצילנדר , דרך אחד השסתומים או דרך אטם הראש ,דרך סדק

כלשהו בחלל הצילנדר.

השאלה הנוספת היא : נניח שהבוכנה לא בדיוק על המילימטר ב-נ.מ.ע ! ...נו אז מה ? הבדיקה לא תהיה נכונה ?.

פה חייב אני להיכנס לפרטים : כאשר הבוכנה מגיעה ל-נ.מ.ע טבעת הדחיסה מגיעה בדיוק לסוף המדרגה (האיזור הכי שחוק בצילנדר) אותה המדרגה שיצרה טבעת הדחיסה העליונה של הבוכנה במהלכי העבודה של המנוע, כאשר הבוכנה ב-נ.מ.ע הטבעת הדחיסה העליונה מגיעה לסוף הקטע השחוק ובדיוק נושקת למדרגה של הצילנדר והיא יוצרת "אטימה" טובה יותר וזאת הודות לפיח המצוי על הטבעת ועל דופן הצילנדר שמעל למדרגה (לשם הטבעת העליונה של הבוכנה לא מגיעה ולכן האיזור הזה מפוייח ולא נקי) ולמרבה האירוניה בנקודה זו נוצרת אטימה מלאכותית טובה יותר בגין הפיח !.....מה יקרה אם הבוכנה תגיע כ-2 מ"מ לפני נ.מ.ע ! הטבעת העליונה של הבוכנה תעמוד עדיין על האיזור השחוק וזה לא יפגע בהליך הבדיקה התקין של מדידת אחוזי הדליפה מהצילנדר.

דבר נוסף שיש לציין והוא : נניח שהבוכנה תמצה בדיוק ב-נ.מ.ע יש מצב שזרוע גל הארכובה ינוע כ-5 מעלות לפני ואחרי נ.מ.ע וזאת מבלי שהבוכנה תנוע ותזוז ממקומה , לכן קוראים לנקודה הזו "נקודה מתה" (מצב זה מתרחש גם ב-נ.מ.ת), לכן אם הנבחן העמיד בדיוק את הבוכנה בנקודה העליונה ביותר ואילו זרוע גל הארכובה לא בדיוק ב-0 מעלות (כי אין סימון נוסף על גלגל התנופה) עם החדרת לחץ האוויר לצילנדר...מיד המנוע יסתובב אם לא ננעל אותו תחילה !.... אז מדוע לא לנעול אותו ואז להחדיר אוויר !! ...מה יקרה לאיכות הבדיקה ?....תאמינו לי מינסיון רב שנים...נקבל את אותה התוצאה.

אנוכי בעל מוסך ומכון לבדיקות רכב מזה 30 שנה,

אני מבצע בדיקות "לחץ הפוך" עם נעילת מנוע על ידי שילוב הילוך "גבוה" בגיר ולחיצה על דוושת הבלמים , את הנקודה המתה העליונה אני בודק בעזרת משרוקית וזה עובד !. כאשר יש רכב אוטומטי לבדיקה "נפילת לחץ" במנוע אני משתמש בעוד צינור אוויר דחוס בו אני מחדיר (לנעילת המנוע) אוויר דחוס כלחץ נגד הסתובבותו של המנוע , הכנסת לחץ "נועל" מנוע זה הוא בצילנדר הבא בתור אחרי מספר הצילנדר הנבדק לפי סדר ההצתה , לדוגמא :אם אני בודק את צילנדר מס' 1 (של מנוע בעל 4 צילנדרים) את הלחץ "הנועל" אני מכניס לצילנדר מס'3 ( לפי סדר ההצתה 1-3-4-2 )

במנוע הוולוו של מחלקת הבחינות בחולון , כמו בכל מנוע אחר ניתן לדייק בהעמדת זרוע גל הארכובה ב-0 מעלות ב-נ.מ.ע רק בשני בוכנות והן 1 ו-4 בלבד כי רק לנקודה זו בלבד יש סימון על גלגל התנופה (או על הפולי של המנוע) ..נניח שבשני הצילנדרים 1 ו-4הבודק הצליח לבדוק מבלי שהמנוע הסתובב בעזרת הסימון שעל גלגל התנופה ...ומה עם שני הצילנדרים האחרים מס' 2 ו-3 ? , איך הוא ידע בדיוק את מיקומה של זרוע הארכובה ? הלו אמרנו שזרוע זו יכולה לנוע כ-5 מעלות לכל צד מבלי שהבוכנה תזוז מנ.מ.ע , הלו מספיק שהזרוע תהיה מעלה אחת או שתיים לפני או אחרי נקודת האפס המנוע יסתובב עם הכנסת לחץ לצילנדר... והנבחן נכשל בבחינה !!. מה זה טוטו ? פה אין ניחושים ! ולא ניתן להעמיד זרוע גל ארכובה ב-0 מעלות ללא סימון ! .

ואם משהו הצליח תאמינו לי שזה היה "בפוקס".....!!!!

שוחחתי עם הבוחן הראשי במחלקת הבחינות והצעתי לו לאפשר לנבחנים לנעול את המנוע בזמן בדיקת "נפילות הלחץ" והוא כמובן סירב עם נימוקים שלדעתי לא מקובלים.

עלי לציין שאנוכי מורה מוסמך למכונאות רכב המלמד בקורסים למנהלי מוסכים בשנת 1979 ועד היום הזה ובכל פעם שמכשילים תלמידים בגין בדיקת נפילות הלחץ זה "כי המנוע הסתובב בזמן החדרת אוויר דחוס לצילנדר" זה מקומם אותי, לאחר שנים רבות החלטתי לכתוב בירחון של המוסכים אולי זה ייתן לממונים על מחלקת הבחינה לחשוב שוב על ההצעה שלי "לאפשר נעילת מנוע" בזמן בדיקת "נפילות לחץ" מצילנדרים !.

בהצלחה

דוד ברזילי

מורה למכונאות רכב ומנהל מכון מונדיאל לבדיקות רכב

באר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואם אתה יכול בבקשה להסביר, כיצד מבצעים את זה: "את הנקודה המתה העליונה אני בודק בעזרת משרוקית וזה עובד !. "

תודה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לחנן

התערובת ניצתת בחלקו העליון של הצילינדר חמישה מעלות לפני נ.מ.ע ומתלקחת במלואה בנמע,ששם החום והלחצים הם הגדולים ביותר ,וגורמים לחלק זה של הצילינדר להתרחב,ולכן קיימת בדיקת הקוניות לצילינדר

כנל בדיקת מרווח הרינג בצילינדר יתבצע באותו מיקום, בעומק של 10 ממ משטח בלוק הצילינדרים

לדוד ברזילי

מנוע זה הינו פשוט לגישה ולעבודה ,למעשה מדובר בגרסה ותיקה של חטיבת דאף אשר משמשת את דגמי הוולוו מנוע B20 הנמצא בוולוו 144 244

לדעתי ,החלפת מנוע זה למתקדם יותר יגרום ליותר נכשלים המתקשים גם כך לסיים ,איני רוצה לדמיין מה היה קורה אם היה שם מנוע דיזל מסילה משותפת נניח דוקאטו, בעל תקלה בהנעה

ונמסר לי שהמנוע יוחלף בקרוב לסובארו לאונה

יגאל

פורסם

יגאל, אני לא מבין איך מה שכתבת קשור למה שהצעתי ולבעיה שברזילי דיבר עליה.

הוא כתב שרוצים להביא את המנוע בדיוק לנ.מ.ע, על מנת שהמנוע לא יסתובב ואין דרך לעשות את זה בלי לנחש. לא חמש מעלות לפני או אחרי. הצעתי לו דרך לעשות את זה.

פורסם

חנן, אני מתפלא שאתה מגיב להודעה של פותח האשכול, לאחר שנתיים של השתתפות בפורום הבנתי שיש לתת במה גם לצד השני לכתוב את דבריו במיוחד כאשר החבר הינו חבר פורום חדש וההודעה הראשונה היא הוצאת קיטור.

איזה כייף לי :)

פורסם
צודק חנן ,פספסתי את " של צילינדר מס1 " מצטער

יש גלגל מעלות יעודי לעניין

היכן ניתן לקנות את גלגל המעלות הנ"ל ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תפקיד גלגל מעלות זה הוא לבדוק את פרופיל תזמון השסתומים כאשר אנו מחליפים ל"גל זיזים חם",בשילוב עם אינדיקטור

כמובן שישנם עוד כמה שימושים נילווים, אך זהו העיקרי

להשיג ניתן כמובן בחו"ל איביי ודומיו

בארץ חנויות שיפורים http://store.summitracing.com/partdetail.asp?autofilter=1&part=CCA%2D4790&N=700+%2D111332+115&autoview=sku

יגאל

פורסם

פה למשל.

בצע בגוגל חיפוש על TORQUE ANGLE METER ותמצא המון חנויות, ויש גם בחנויות בישראל.

משתמשים במכשיר הזה בכל מקום שבו סגירת הבורג למומנט הנכון ניתנת בנתונים של מעלות, ולא של יחידות מומנט.

אגב, יגאל ואני מדברים על מכשירים שונים.

פורסם

חנן חבל על המאמץ, לא מרשים להביא שום ציוד או כלים מהבית..

אני לא מבין על מה ההו-הא! דווקא לתחנה קלה וריאלית אתה נתפס? תחנה חשובה המדמה פעולה פשוטה וחשובה המבוצעת יום יום במוסכים.

לרוב הבוחן מבקש לבצע בדיקות לזוג צילינדרים בלבד ואם הוא במצב רוח טוב הוא גם מבקש את 1-4.

לחץ השעון דליפות הוא כ 3-4-באר ודרושה סטייה של גל ארכובה רצינית מנ.מ.ע כדי לגרום לבוכנה לרוץ כלפי מטה ולגל הארכובה להסתובב. מכונאי מנוסן ומקצוען כפי הנדרש ממועד לבחינות יעמיד כל בוכנה בנ.מ.ע ללא קושי רק ממבט על נדנדי השסתום הנעים בזמן החפיפה.

לאחר ניסיון אישי רב בביצוע בדיקה זו אני יכול ציין כי אין לי כמעט פספוסים במיקום בוכנות וגם לא למנועי דיזל ללא גישה ישירה לתא השריפה או מבט על השסתומים. לבצע נעילת מנוע לרכב אוטומטי זו משימה מסובכת ולבקש ממכונאי לעזור עם ידית על הגלגלת מנוע עלול להוביל לפציעה או פגיעה ולכן לא מומלצת.

יש מספיק תחנות במבחני ההסמכה המעשיות שאבד עליהם הקלח שדרשות עדכון, שינוי, שדרוג או ביטול, מדוע שלא תכתוב תלונות עליהם ושקולך ישמע?

בתחנה זו לא הייתי נוגע!

פורסם

האם הבחינה לניהול מוסך כוללת גם בחינה בשפה האנגלית ? קריאה/כתיבה ?

להיכן נעלם פותח האשכול שהנושא כול כך מטריד אותו ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מלמדים אנגלית טכנית בלימודי ההסמכה ויש אנגלית טכנית ברמה בסיסית שנבחנת תוך כדי המבחנים המעשיים. לכל תחנה מצורפים נתוני יצרן מקוריים באנגלית, רק חבל שהם ברובם דהויים ולעיתים אינם קריאים כלל.

אני מניח שזה השתנה לטובה כבר, כי את הבחינות האלו עברתי לפני זמן רב.

• ספונסר פורום
פורסם

בדיקת לחץ הפוך הינה בדיקה שחביבה עלי במיוחד ואני מבצע אותה לעיתים

קרובות ,אני גם לא מבין מה הבעיה להעמיד את הבוכנה בנמע כשהטלטל ישר בידיוק או קרוב

ואני מדבר על מנוע בתוך הרכב עם בעית גישה וכל המשתמע ,כמו שאמר דניאל זה לוקח לא יותר

ממספר שניות למי שחיי את זה, העובדים שלי יודעים שאני מתרגז כשאני שומע שהבוכנה עפה למטה בזמן הבדיקה.

בתור מי שעבר את התחנה הזאת ללא כל הכנה מראש אני אומר לך שזוהי התחנה הכי נכונה ובסיסית

למי שרוצה לקרוא לעצמו מכונאי .

כמה נקודות תאורטיות ,הבוכנה לא עומדת בנמע לעולם כל עוד גל הארכובה זז ,הסיבה שזה קורה

בפועל הינם החופשים שבמנגנון (מיסבים פין בוכנה וכו)ובכל זאת לעולם אין מצב לעצירת הבוכנה ל 10 מעלות

סיבוב בגל הארכובה כפי שאמרת (5 לפני ו5 אחרי).

הנקודה שבה תוכל לבדוק לחץ הפוך נמשכת כמה מעלות בכל זאת בגלל שלחץ הבדיקה נמוך ולא מיצר

שום מומנט על הארכובה ,כידוע מומנט הינו כח כפול דרך ,כח יש (קטן)אבל דרך אין בכלל בגלל היחס של

פין הארכובה והטלטל ועל כן אין מומנט והבוכנה לא תזוז .

תסביר לי איך בידיוק אתה מבצע לחץ נגדי בבוכנה אחרת ,הרי בזמן בדיקת לחץ הפוך בבוכנה מס 1 בכל

הבוכנות האחרות השסתומים פתוחים ולא ניתן לבצע נעילה כזאת ,מה אתה מפרק את גל הזיזים ?.

בקיצור עכשיו אני מבין את התוצאות ההזויות של בדיקות הרכב במכונים השונים .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...