Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מנוע שלאחרונה החל להשמיע תקתוקים בזמן לחיצה על הגז. התקתוקים מופיעים באופן קבוע בזמן נהיגה ברכב. (רק בשניות הראשונות של ההתנעה בבוקר, כשהשמן עוד לא הגיע למנוע, לא שומעים את הרעש).

עשיתי החלפת שמן, פלאשינג, הוספת תוסף שמן.

שום דבר לא עזר.

האוטו נוסע בסדר גמור, סוחב כרגיל ומלבד הרעש לא מורגשת בעיה כלשהי. אבחנות המחשב לא הראו כלום.

אציין שמדובר במנוע משנת 2002 ברכב מסוג במוו (וולטרוניק) כך שהמנוע יחסית חדש. לא היתה התחממות של המנוע, אם כי היו נזילות שמן שתוקנו לאחרונה (לרבות החלפת מחזיר שמן אחורי של המנוע שלצורך התיקון גם פורק הגיר).

האם אין מנוס משיפוץ הראש?

האם יש דברים נוספים שיכולים לגרום לתקתוקים במנוע וכדאי לבדוק לפני שפותחים את הראש? כך לדוגמא האם משאבת שמן לא תקינה או פילטר דלק סתום יכולים לגרום לרעש של תקתוקים במנוע?

אציין שהרעש הורגש לאחר התיקון של נזילת השמן שבמהלכו פורק הגיר, אך הרעש בודאות מהמנוע.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי התיקתוקים אין לי הצעה מעניינת. עלייך דחוף לרוקן את שמן המנוע ולהחליף גם פילטר שמן לפני שתגרום לנזק/בלאי בלתי סביר למנוע עקב הוספת תוסף שמן.

יש איסור מוחלט להוסיף תוספי שמן במיוחד למנוע כה חדש.

הפלשינג היה מיותר.

איזה דגם מנוע ובאיזה שמן אתה משתמש ?

איזה כייף לי :)

פורסם

המנוע הוא וולטרוניק משנת 2002 נפח 2000 (4 צלינדרים)

אני משתמש בשמן סינטטי מלא 5W40

הוספת התוסף היתה על פי המלצה של יודעי דבר (מכונאים שעוסקים רק בתיקון רכבי במוו) , כך שאני לא בטוח שזה עד כדי כך מזיק

פורסם

מחזק את תשובתו של מרק10 . יש להחליף שנית, שמן ומסנן, לאחר פלאשינג.

אפשר לעשות פלאשינג - לרוקן את השמן + הפלאשינג, ואחר כך למלא שמן , שוב לתת למנוע לעבוד כ 10 דקות.

לרוקן שמן, ולהוריד מסנן שמן , ואז שמן חדש + מסנן שמן חדש .( אם לא ברור, להחליף שמן (2) פעמיים )

חסר עוד נתונים - סוג השמן - האם אובחן במוסך, כרעש תיקתוקי גל זיזים או שסתומים - אולי זה רעש משאבה !

יש למוסכים, מעבר לבדיקת מחשב, גם מכשיר סתטוסקופ, לשמיעת ומיקוד כיוון רעשים.

החלף דבר ראשון שמן+ מסנן , ונסה לאתר, בצורה יותר רצינית, את מקור הרעש.

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כמו שכתבתי השמן סיננטי מלא 5W40

החלפתי שמן לאחר הפלאשינג - אבל מאז שמתי תוסף . המליצו לי על תוסף של BG. למרבה הצער, באוטו דיפו נתנו לי תוסף של BG שבדיעבד נודע לי שהוא למנוע עייף וכפי הנראה לא מתאים. אני באמת חושש שיהיה נזק ולכן מחר אחליף שמן ופילטר.

במוסך אמרו לי שהרעש ככל הנראה ממרימי שסתומים, אבל אמרו שזה לא ודאי, כי רק לאחר שיפרקו את הראש ידעו במה מדובר.

פורסם

אל תלחץ - החלף שמן+ מסנן שמן.

אפשר כי התוסף יצר צמיגות גבוהה.

אם הבעיה תמשך, גש למוסך נוסף לבדיקה, ( לפתוח ראש מנוע, ללא ידיעת הבעיה, בודאות, להשאיר לסוף )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אה? :shock:

כן, פילטר שמן סתום חלקית, רק יגביר את לחץ השמן במנוע.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
יש מצב שאתה מסביר את ההגיון של זה?

כן, פילטר השמן נמצא בסוף מהלך השמן בחזרה לקרטר, אם תסתום את חלקו תגרום לעלית לחץ במערכת.

אתה צודק רק כאשר מדובר בסתימה במסנן השמן (רשת)שנמצא בצינורית של המשאבה בקרטר.

אתה גם יכול להכנס להודעות של בני ל., הוא כתב את זה יותר מפעם אחת. הדבר ידוע לנו כבר שנים.

דוד.

פורסם

או שהמצאתם את זה. או שלקחתם את זה מרכב שאני לא מכיר את המבנה שלו.

After being filtered through both full flow filters (7) the oil passes through a connection pipe to the main lubrication gallery in the cylinder block for distribution to all the engine lubrication points

נלקח מספרות יצרן.

פורסם
כן, פילטר השמן נמצא בסוף מהלך השמן בחזרה לקרטר, אם תסתום את חלקו תגרום לעלית לחץ במערכת.

טעות

הפילטר שמן נמצא בתחילת מהלך השימון,

אחרי משאבת השמן.

משאבת השמן מזרימה את השמן בלחץ, לתוך הפילטר

שמן, ומשם השמן ממשיך לעלות לדרכי השימון העליונות

פורסם

אולי טעות, אבל לא מלאה ראה כאן. בכל אופן לא המצאה שלנו.

1. מסנן זרימה מלאה - מסנן זרימה מלאה מותקן במערכת סיכה מסוג "סינון מלא", שבה כל השמן במחזור עובר דרך המסנן לפני כניסתו למנוע ולכן מסנן מסוג זה חייב לאפשר ספיקת שמן גדולה תוך סינון יעיל, מבלי לגרום לחוסר שמן במערכת. דרגת הסינון של מסנן מסוג זה תהיה גסה יחסית למסנן מסוג "זרימה חלקית" היות ובבית המסנן ישנו שסתום עוקף מסנן, המאפשר מעבר שמן ללא סינון במקרה של סתימת המסנן

2. מסנן סינון חלקי - בשיטה זו, רק חלק מהשמן שנשאב על ידי המשאבה, עובר דרך המסנן (כ-30%), וגם אז חוזר שמן מסונן זה חזרה לאמבט, בעוד השמן הזורם למנוע נשאב ישירות מהאמבט. תפקידו של מסנן זה הוא לשמור על השמן באמבט נקי ומסונן על ידי סינון עדין ביותר, וללא הסכנה של חוסר שמן במנוע. ניתן להתקין מסנן עדין הרבה יותר מאשר בשיטה של "זרימה מלאה".

נכתב ע"י מהנדסים בשיטת העתק הדבק.

דוד.

• תוכן חדש...