Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותנו כרגע מאזדה לאנטיס 323 1.6 2001.

הגיע לו החורף (העצלן, עוד לא הגיע ממש) , ואיתו בעיות ההתנעה שאנו חווים במאזדה..

כל בוקר קריר כשאני מתניע את האוטו (לא רק בבקרים, גם בצהרי היום לאחר 'מנוחה' של האוטו לכחצי שעה-שעה) האוטו רועד מיד לאחר ההתנעה, ואם אני לא לוחץ מיד על דוושת הגז בשביל שיגיע האוטו לטור 1+(למטרת חימום) - האוטו נכבה מיידית.

יש לציין שגם כאשר אני עושה את הנ"ל למשך חצי דקה - דקה, כאשר אני עוזב את דוושת הגז ב"זריקה" האוטו נכבה מיידית, אם אני מרפה לאט לאט מדוושת הגז - זה עוד איכשהו בסדר.

בימי חורף קרים במיוחד, כשאני מתניע את האוטו בבוקר צריך 'לחמם' את האוטו כ5 דקות. וגם כאן, כאשר אני "זורק" את דוושת הגז האוטו נכבה מיידית. אם אני מרפה לאט לאט מדוושת הגז- זה איכשהו בסדר...

יש לציין כי גם ברמזורים כאשר אני עומד, והאוטו במצב דרייב D - יש רעידות. כשאני מחליף לניוטרל N - אין רעידות.

תמיד כשמתניעים את הרכב הטורים ממש נמוכים (250-500 ) וגם סתם בעמידה ברמזור הם באיזור ה500+ ..

תודה מראש לעוזרים, אלון.

(אגב יש לציין שאנו קונים רכב חדש [כנראה פיג'ו 207] אבל המאזדה כנראה תשאר לאמי)

8)
פורסם

אתה זקוק לניקוי מצערת.

פרק את צינור יניקת האוויר מהמצערת, רסס על פרפרית בית המצערת מעט ספריי קרבורטורים ואז עם איזה בד נגב בעדינות את כל הפיח שמסביב, פתח את המצערת עד הסוף(לסובב את גלגל המצערת) ואז רסס לתוך המצערת עוד קצת ספריי ואז עם הבד נגב את הפיח, לאחר שבית המצערת והכל נקי כמה שאתה יכול החזר הכל חזרה למקום תתניע(בשלב זה המנוע יגמגם מעט ואפילו יתקשה בהתנעה אל דאגה זה מהספריי).

אחרי שהתנעת תילחץ על הגז קצת כמה שניות ואז תעזוב ותיסתכל על כמה עומדים הטורים וחזור ועדכן.

זה יכול לעזור הרבה, אז תעדכן מה קורה.

אם לא עוזר יתכן וצריך לבדוק את שסטום IAC (כמו מנוע צעדים) לבדוק שהוא לא סתום ושהוא פועל..

פורסם

ברכב אוטומט במצב עמידה, הסל"ד אמור ליהיות באזור ה900 +- , לפי מה שציינתה הסל"ד נמוך מאוד,

ומחזק את קודמיי בכך שיש ככל הנראה בעיה בצ'וק .

ומתי בוצע ניקוי מזרקים, וטיפול לרכב? ( אם לא בוצע זמן רב אז יתכן שזו הבעיה) ריסוס ספריי קרב' יתכן שיעזור אך לא בטוח שיגרום לפיתרון הבעיה

( הייתה לי את אותה בעיה של נפילת טורים כשאני לוחץ על הגז ועוזב בפתאומיות הפיתרון שלי היה ביצוע אינפוזיה עם שני חומרים של BG אני זוכר את שמם אבל הם יעודיים למטרה זו, למרות שרכבי הוא קרב' ביצעתי זאת לתוך הקרב' זה פתר את הבעייה עד עכשיו)

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

חבר'ה תודה על התגובות.

ba323f , תודה.

האמת שאין לי מושג מה הולך מתחת למכסה המנוע (אבל אשמח ללמוד).

כך שלבד אני לא יכול כל כך לעשות את זה? או שזה משהו דיי פשוט שאפשר תוך כדי הסבר פה בפורום להבין?

אגב,

הנה תמונה שצילמתי ממש הרגע. הרכב עמד במנוחה כ3-4 שעות . לא במזג אוויר קר במיוחד.

עריכה:

ESTK , האמת שטיפול לא בוצע המון זמן לרכב (אני הייתי בצבא, ואמא שלי לא כל כך מטפלת באוטו, בלשון המעטה).

תמונה010.jpg

8)
פורסם

שלום רב !

התמונה בשחור לבן , אכן נשארת בשחור לבן מוגדלת או כשהיא קטנה.

וזה ממחיש כיצד תוכל לעזור בשימוש בספרי קרבורטורים, באזור במצערת בצורה לא מבוקרת ללא ידע מוקדם, רק שחור יהיה לך בעינים.

גש למכון הזרה ודיאגנוסטיקה מומלץ באיזור מגורייך, שם יחסברו את הרבב למחשב, ולסקנר, אשר יבדוק מדוע לא מבצע העשרת דלק והגברת הסלד בעת התנעת מנוע קר, ובדיקת מנוע צעדים האחראי על יצוב הסלד בסרק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

וזה ממחיש כיצד תוכל לעזור בשימוש בספרי קרבורטורים, באזור במצערת בצורה לא מבוקרת ללא ידע מוקדם, רק שחור יהיה לך בעינים.

צביקה

צביקה על איזה ספריי אתה היית ממליץ לניקוי מצערת (ללא פירוקה)?

אם יש לך שם של חברה ודגם ,זה יעזור מאוד.

ד.א אני מהמר על מנוע צעדים תקוע.

לדעתי מה שקורה זה שנכנסת תמיד אותה הספיקה של אוייר, בגלל פוזיציה מסוימת של המנוע צעדים שהוא תקוע בה. כאשר המנוע חם האוויר שנכנס מספיק על מנת לתפקד, כי התערובת מתרערבבת ברמה גבוה.

כאשר המנוע קר אין ערבוב טוב של תערובת, מה שמקשה על פעולת המנוע וגורם לכיבויו.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
נשמע שיש לך בעייה בצ'וק האוטומטי..

ומחזק את קודמיי בכך שיש ככל הנראה בעיה בצ'וק .

חברה', אין שום צ'וק אוטומטי במערכות הזרקה ממוחשבות.

המחשב מעשיר את התערובת בהתאם לקריאת חיישן הטמפרטורה, ובכך מקל על התנעה קרה ושמירה על סל"ד מנוע בדקות הראשונות.

הצבע השחור בתמונה שצרפת פשוט מהמם:wink:

לא יודע מה איתכם, אצלי רואים בבירור את התמונה, המחוג בשעון טורים מצביע אצלו על 400 סל"ד.

פורסם

תופעה כזו , לדעתי, לא תפתר בנקיון בית מצערת,אלא אם משהו יותר מחריג או גורם זר התערב שם.

רצוי לגשת לבעל מקצוע מומחה בעל ציוד אבחון ונסיון מתאים ומוכח.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
נשמע שיש לך בעייה בצ'וק האוטומטי..

לא קיים צ'וק אוטומטי

ברכב אוטומט במצב עמידה, הסל"ד אמור ליהיות באזור ה900 +- ,

750 +- , לא 900, גם ברכב אוטומט

תודה לכולם על התגובות.

יש בעל מקצוע מומלץ בירושלים (על מנת לאבחן טוב יותר את התופעה+לתקנה)?

תודה :-)

גש למוסך עצמון ברחוב התעשייה במרכז בליליוס, דברעם אבי האחראי והגד לו ששמוליק שלח אותך (ומסור לו ד"ש ממני בדרך)

קודם כל, הסל"ד הוא מאוד נמוך והוא גורם לרעידות בעמידה (אלא אם כן יש לך תושבות גמורות, אבל בוא נתמקד על תיקון הסל"ד). דבר שני, אם הסל"ד הוא נמוך עוד בשלב ההתנעה, אני חושד בחיישן טמפ' נוזל קירור תקול. החיישן טמפ' מדווח קריאה לא נכונה של טמפ' הנוזל קירור והוא מדווח למחשב. המחשב מקבל את הנתונים ועל פיהם הוא משחק עם הסל"ד. בזמן התחממות המנוע על כמה סל"ד הוא עובד בסרק ? האם הוא נכבה ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אלון ר, לפני שתתחיל לשפוך כסף מיותר גש לחשמלאי ובקש להחליף 4 פלגים וכבלי הצתה.

מנסיוני במאזדות זה יפתור לך את הבעיה שתיארת. אל תשכח לעדכן.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...