Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, תודה שנכנסתם :)

מדובר על דגם 2007 חדש, עבר 20 אלף קילומטר - 11 חודשים על הכביש

דגם הצמיג: T0304 050ABZ 215/45R17 87Y

היום נכנס לי מסמר בדופן של הצמיג, משמע שחיבים צמיג חדש.

הלכתי לפנצריה והוא התחיל להסביר(או לחרטט) שצריך להחליף את כל ה 4 צמיגים בגלל ההנעה הכפולה, ואמר לי שהוא מציע ללכת לסוכנות של סובארו.. הגעתי לסוכנות אמרו לי שמספיק להחליף צמיג אחד אבל חייב שזה יהיה אותו הצמיג בדיוק...

בקשר למחיר הוא אמר לי שזה בסביבות ה 2000 שקל.

עשיתי קצת חיפוש ברשת ועם עזרה של חבר מצאתי את האתר הזה, ומוכרים שם את הצמיג בחצי המחיר

472b58ee648a189f.jpg

לפי מה שהבנתי הצמיג זה הצמיג שעולה 999 שקל(הצמיג שמחירו מסומן).

למיטב ידעתי צריך להחליף צמיגים בזוגות, אז אני אחליף את ה2 האחוריים(באחורי השמאלי יש את התקר).

בכלל מקרה תכנני כבר להוציא 2000 שקל על צמיג אחד אבל כאן אני מקבל 2.

מבחינת ביטוח על הגיר והמערכת הנעה כפולה, סובארו לא יכולים לעשות בעיות או משהו שהחלפתי צמיג ולא דרכם? כי הבנתי שאם הצמיגים לא זהים או משהו המערכת של החלוקת כח מחלקת את הכח לצמיגים שיש להם פחות אחיזה וככה היא נשחקת יותר מהר(זאתי הכוונה בקשר לאחריות)...

איך המחיר שיש באתר הזה? והאם זה אותו הצמיג כמו שיש לי?

יש לי גם גאנט עם אותם המדיות 215/45R17 אבל צמיג אחר, חשבתי לקחת את הצמיג התקין שנחליף ולהלביש אותו על הגאנט הזה, ככה שנוכל להחליף את הצמיג הרזרבי שקבלתי מהם...(שהוא ממש צחוק צמיג של אופניים),

זה בטיחותי לעשות דבר כזה? לשים גאנט שלא תואם לשאר הגאנטים?(ברור שרק לנסיע עד לתיקון הצמיג התקול..)

תודה רבה על העזרה!

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

1. לא חירטטו לך כלום. לאחר 20K ק"מ במכונית AWD מומלץ להחליף את כל ארבעת הצמיגים. כמה זה קריטי - לא יודע. אני מניח שזה תלוי גם במצב כל הצמיגים.

במינימום של המינימום, להחליף את שני הצמיגים על אותו ציר (כמו שרצית). להחליף אחד זו סכנת נפשות, בייחוד בחורף. בבלימה בכביש מוצף צמיג חדש ינקז מים טוב יותר, תהיה לו יותר אחיזה, מה שמבטיח סטייה חמורה תוך כדי בלימה.

2. צמיג לא קונים במוסך ולא בסוכנות, ואתה בטח שלא מחוייב לעשות זאת דרכם. שם מקבלים מחירים מוגזמים בעליל (אלפיים ש"ח לצמיג) מאנשים שלא מבינים כלום ("אפשר להחליף רק אחד"). שים לב, מחיר מחירון הוא בדיחה. מחיר המקסימום הוא מחצית ממחיר המחירון (כמו שראית, 999 ש"ח).

3. נסיעה עם ג'אנט שונה לא חוקית, לא בטוחה וחובה לצמצמה למינימום שבמינימום (ראה סעיף 1).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז מה אתה אומר שנדפקתי? להחליף עכשיו את כל ה 4 צמיגים?

2 לא יספיקו..? (כתבת מינימום שבמינימום) אני כאילו מסכן את המערכת של ה AWD?

מוזר לי שהמוסכניק מהסוכנות של סובארו אמר שמספיק להחליף רק אחד כי האוטו עדיין חדש...

בכל מקרה מחר נסה לפנצריה ונראה מה הוא מייעץ לעשות..

תודה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

falou צודק בכל מילה שאמר כאן.

במינימום שבמינימום תחליף זוג, לצמיגים זהים לגמרי, ואת הזוג החדש שים מאחורה.

המחירון שאתה מראה הוא כמעט פי 2 מהמחיר שתמצא בפנצ'ריות, אני ממליץ לנסות את אנטון ביפו - אם קצת מיקוח אתה תוציא שם מחיר זול משמעותית מרב הפנצ'ריות בארץ.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

המחיר שמצאתי ב2 פנצריות רצו בערך 1600 + מע"מ.. ככה שזה המחיר הכי זול שמצאתי...

בכל אופן מחר בבוקר נצלצל לאנטון ביפו נשאל אותו

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

1. כל הרעיון של להחליף זוג צמיגים על אותו סרן הוא כדי שרמת האחיזה של הצמיגים בשני הצדדים תהיה אחידה (לא רואה קשר לניקוז מי גשם. גם צמיג חדש וגם צמיג בן חצי שנה מנקזים מים באותה המידה). מטבע הדברים צמיג ישן אוחז פחות טוב מצמיג חדש. לכן צדק המוסכניק בחלקו, כאשר אמר שניתן להחליף רק צמיג אחד אם השני חדש (נניח והיה לך תקר בצמיג ביום הראשון שהאוטו אצלך. אין צורך להחליף זוג). העניין הוא שאתה כבר עשית מרחק לא מבוטל עם הצמיגים, ולכן הגיוני ונכון יהיה להחליף זוג על סרן.

2. בגלל אותה סיבה בדיוק מחייבים בסובארו החלפת כל ארבעת הצמיגים (צמיגים אוחזים יותר מקדימה ואוחזים פחות מאחורה, ירמו לבלאי מואץ של הדיפרנציאל המרכזי). ושוב, אם הצמיגים חדשים אין צורך לעדות זאת.

3. למיטב הבנתי לא יגרם כל נזק אם תחליף רק זוג. הבלאי הוא לטווח ארוך מאוד-מאוד-מאוד. נוסעות היום בישראל סובארו לאונה ואימפרזות משנות ה90 שהם AWD, ונוסעות נהדר. תהיה סמוך ובטוח שרבות מהן נוסעות על צמיגים לא זהים.

4. כדאי ואפילו מומלץ להתייעץ עם המנהל הטכני של סובארו במוסך המרכזי בהרצליה. לא עם "מוסכניק של סובארו" שלא ברור מיהו ומהו, אלא עם האדם היחיד שהוא גם האחראי על מתן אחריות ויקבע האם האחריות תפוג או תפגע. אם אני זוכר נכון שמו אמיר מדרוני. שווה להתייעץ.

5. חובה חובה חובה לבדוק את תוקף הצמיג. תאריך ייצור הצמיג מוטבע (בהטבעה ולא בתבליט) בארבע ספרות, שניים לשבוע ושניים לשנה (נניח 3406: שבוע 34 של שנת 2006). לצמיג יש תוקף לחמש שנים - גם אם הוא חדש. לכן אם תרכוש צמיג ששנת ייצורו 2005, תוכל להשתמש בו לשלוש שנים נוספות לכל היותר.לפעמים מוכרים צמיגים זולים שתוקפם פג עוד מעט. אל תתפתה.\

אלדד.

פורסם
1. כל הרעיון של להחליף זוג צמיגים על אותו סרן הוא כדי שרמת האחיזה של הצמיגים בשני הצדדים תהיה אחידה (לא רואה קשר לניקוז מי גשם. גם צמיג חדש וגם צמיג בן חצי שנה מנקזים מים באותה המידה).

מה שכתוב בסוגריים - לא נכון.

קודם כל, בגלל שזמן הוא לא הפרמטר, אלא קילומטראז'.

שניים, מישלין הוכיחו בניסוי שצמיג שהגיע למחצית חייב מנקז משמעותית פחות מים מצמיג חדש, עד כדי כך שהוא מאבד אחיזה הרבה לפני החדש. הניסוי של מישלין בוצע לשם הוכחה למה כדאי לשים צמיגים חדשים מאחור (משום שאובדן אחיזה מאחור על רטוב מוביל לספין קטלני).

במקרה שלנו, אם יוחלף צמיג אחד, הצמיג הזה ינקז משמעותית פחות מים מאחיו לציר.

פורסם
FALOU, מה הקשר לרכב AWD וחובה להחליף צמיגים כל 20 אלף ק''מ? ברכב שלו העברת כוח של 90% הוא לציר הקדמי.

אני כתבתי שחובה להחליף צמיגים כל 20K?

פורסם

האם צריך ,במכוניות עם בקרת משיכה, לשמור תמיד על 4 צמיגים אחידים

או שמספיק בכול ציר שיהיו 2 אחידים?

פורסם
האם צריך ,במכוניות עם בקרת משיכה, לשמור תמיד על 4 צמיגים אחידים

או שמספיק בכול ציר שיהיו 2 אחידים?

אין קשר בין בקרת משיכה לצורך להחליף צמיגים.

• תוכן חדש...