Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רכשתי היום פיאט פונטו ספיייס מודל 2001, ELX אוטומטית.

שמתי לב למספר בעיות ברכב : בעצירה במהירות ביננונית וגבוהה - ההגה/רכב רועד

בנסיעה איטית בפקק בעלייה - שוב יש רעידות (תחושה של זינוק בעלייה של תלמיד לנהיגה...). פעם אחת המנוע פשוט כבה!

אודה לעזרה

יונתן

פורסם

קודם כל תתחדש. אוטו טוב.

שנית כל תתחיל עם ניקוי בית מצערת. זה הגורם הראשון בדרך כלל.

האוטו רועד בגלל שהטורים יורדים.

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

תודה שחר.

אני אלך מחר למוסך - האם מדובר בהליך יקר? האם יש עוד דברים שכדאי לי לשים דגש עליהם בביקור במוסך?

פורסם

לפי מה שהוא אמר זה לא הברקסים.

והטיפול לא יקר.

יש שתי אפשרויות טיפול במצערת.

1. לפרק אותה לנקות ואז לחבר שוב עולה בערך 400 + -

2.רק לרסס ספריי קרבורטורים לתוך המצערת ולתת תוך כדי גז.(זה אפשר לעשות לבד בבית) עולה 50 60 שקל.

לאיזה מוסך אתה הולך?

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

אני ירושלמי, אז אגש למוסך המורשה של פיאט "אוטודי" בגבעת שאול בי-ם.

עוד בעיה ששכחתי לציין, כשנסעתי במהירות במהירות גבוהה/בינונית - ההגה נטה קצת ימינה.

תודה

פורסם

הגה נוטה ימינה כלומר?

1. אתה מחזיק את ההגה ישר והרכב מושך ימינה.

או

2. הרכב נוסע ישר (לא מושך) אבל גלגל ההגה בסיבוב קל ימינה.

אם הרכב מושך זה יכול לנבוע מכמה סיבות, כיוון פרונט, כיוון גלגלים צמיגים לא זהים על הגלגלים הקדמיים או לחץ אוויר לא תקין. ראשית כל בדוק לחץ אוויר וצמיגים.

אם האפשרות השניה היא הרלוונטית אזי כל מכון פרונט יוכל ליישר את העניין כל עוד הנטיה אינה משמעותית.

תתחדש והצטרף למועדון פיאט החדש www.fiatclub.co.il

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

תודה. בדיוק היום ניגשתי להחליף את הצמיגים הקדמיים (שכבר כשבדקתי את הרכב במכון בדיקה נאמר לי שעלי להחליפם), ואכן אמרו לי ששיתכן שאני זקוק לכיוון פרונט. כבר עם הצמיגים החדשים (ומילוי לחץ אוויר בגלגלים האחוריים) חשתי בשיפור - אני מניח שבימים הקרובים אבצע גם את הכיוון.

בנוסף הייתי במוסך, שם אמרו לי שיבדקו את עניין הרעידות מחר כשאגיע לבצע טיפול 60,000 (היום היו עסוקים מדי...). נאמר לי גם שכל חמש שנים יש להחליף טיימינג. הרכב משנת 2001 אך עשה יחסית מעט מאוד ק"מ (65,000) - האם לדעתכם אכן נחוץ להחליף טיימינג?

פורסם

כן! גומי מתייבש עם הזמן (ובדיוק בגלל זה יש תאריך תפוגה לאמצעי מניעה מסויימים).

אם לא תחליף וחס וחלילה הרצועה תיקרע, אז גם הכיס שלך ייקרע :)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תודה, כך אעשה.

בנוגע לרעידות - עכשיו נהגתי באוטו והמצב החמיר - בכל פעם שהאוטו עומד, הטורים קופצים בין 500 ל-1000 ויש רעידות מאוד מעצבנות ומורגשות.

מחר אהיה במוסך, נקווה שזה יפתר.

פורסם

הם יתחילו בבדיקת מחשב ואחר כך קרוב לוודאי יבצעו אחד או יותר מאלה: ניקוי בית-מצערת, החלפת חוטי הצתה, החלפת מצתים.

התופעה הזו מוכרת והיא די מחלה בספייסים האלה.

לצערי שנה עד שנה וחצי לאחר הטיפול התופעה חוזרת לאט לאט והולכת ומחמירה ככה שיוצא שעושים ניקוי בית מצערת כל 2-3 שנים.

אכן מומלץ להחליף טיימינג ובמוסך המרכזי מדברים למעשה על כל 3 שנים. כדאי מאוד לבדוק על הדרך את מצב משאבת המים כי שהטיימינג מפורק אז כבר די מהיר להחליף גם משאבת מים אם צריך (מומלץ מקורית).

מוסך אוטו די המורשה עמוס מאוד אבל לזכותם הם לאחרונה באמת משתדלים להיות סבלניים לכל הלקוחות (במיוחד איציק המנהל).

מול אוטו די, בעצם ברחוב שמאחוריי פלאפון ומול מאפיית ברמן יש לך את פרונט ירושלים. מכון כיוון פרונט מוכר ואמין. כדאי מאוד לבקש הנחה ולבקש שיצרפו אותך חינם למועדון שלהם.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אוקי - עדכון...

הייתי אתמול במוסך ביצעו טיפול 60,000 + החלפת טיימינג. בנוסף היה צריך להחליף את הבלמים האחוריים והקדמיים. סה"כ 2,600 ש"ח (!).

אחרי הטיפול אין יותר רעידות בסרק - כך שהבעיה הזו נפתרה.

אבל - הבעייה של הרעידות בזמן בלימה לא נפתרה. הצלחתי למקד אותה יותר: מדובר ברעש של תקתוקים בשילוב עם רעידות שבאות מאוזר ההגה. זה קורה בדרך כלל בבלימה במהירות בינונית לפחות (מעל 65 קמ"ש בערך), בעיקר בירידה.

מחיפוש פה בפורום מצאתי כמה בעיות דומות, אבל לא ברכב הזה, וכן לא הצלחתי להבין מה הכיוון לפתרון.

תודה מראש :-)

יונתן

פורסם

עכשיו שמתי לב שזה קורה לא רק בירידה, אלא פשוט כל פעם שבולמים את הרכב במהירות מעל 60 קמ"ש בערך. ככל שהמהירות גדולה יותר והבלימה חזקה יותר - כך גם הרעידות מאזור ההגה והרעשים. לציין שאין בעייה בבלימה עצמה - הדוושה מגיבה בצורה נכונה עד כמה ששמתי לב, והרכב בולם בצורה טובה.

פורסם

תבקש לבדוק האם הדיסקים שלך מקדימה התעוותו במקרה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...