Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רנו מגאן II 2005 ואני רוצה להרכיב קומפוננט מקדימה.

יש לי גודל 5.25.

כשפתחתי את הרמקולים, ראיתי שיש שם מין כיפה כזאת, המגבילה את האזור אליו ניתן לדחוף את הרמקול, ומזהירים שלא לחתוך אותה כי יוכלו לחדור מים.

אז מה שאני צריך לעשות זה להביא קומפוננט בעל מגנט קטן בעצם.

לפני שגיליתי את המגבלה רציתי להביא קומפוננט מורל טמפו/פולס, בגודל 5.25, אך השאלה שלי היא האם המגנט שלהם גדול? קטן? יתאים לדלת של המגאן?

רציתי אותם במיוחד בגלל המחיר שלהם ובגלל שהם איכותיים למחיר.

מישהו בעל רנו מגאן מהסוג הזה יכול לתת לי חוות דעת מניסיון על התקנת רמקולים ברכב זה?

תודה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבנתי, אך המחירים שלהם הרבה יותר גבוהים, וזה קצת בעיה בשבילי.

מה לגבי חיתוך הפלסטיק הזה (הכיפה) שמפריע שם? באמת יכנסו מים?

חיפשתי בפורום ואנשים רשמו שלא נכנס להם שום מים והם חתכו את הפלסטיק הזה שם ללא שום בעיה.

אך לפי הוראות היצרן לא מומלץ לחתוך.

מה אתם אומרים?

ואגב, אלו הDLS

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=593058

המגנט שלהם נראה ממש גדול, אתה בטוח שהוא יכנס?

וגם הפוקל נראה מגנט גדול:

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=40637

לעומת זאת, המגנט של הדוטק אוביישן נראה קטן יחסית:

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=35566

אז לדעתי רק הדוטק אוביישן מתאים לרכב, לא?

פורסם

הייתה אצלנו רנו מגאן 2004 בעבר, התקנו סט קומפוננט ובוצע חיתוך לפלסטיק המדובר, נכנסו מים לאזור הרמקול.

לא הייתי ממליץ לחתוך אותו.

נאור

פורסם

אני עברתי את הסיפור הזה לפני כמה חודשים, עם מגאן 2008 שאני מניח שזה אותו דבר,כתבתי על זה כאן בהרחבה ותוכל לקרוא, אשמח גם ליעץ לך אם תיפנה בפרטי. בגדול 3הפיתרונות הם : 1. רמקול דק והיחיד שאני מצאתי הוא slim מדרגת רפרנס של mb quart, (אגב כמה שהצלחתי לבדוק הדוטק אובישן לא נכנס אבל יחיאל יותר מומחה ממני).

2 . אפשר לעשות בניה כך שהרמקול יתרחק מהפלסטיק ואז אפשר לקחת כל רמקול וגם לשים 6.5 (כך אני עשיתי)

3. יש כאלה שאומרים שאם חותכים טיפה מהפלסטיק במקום הנכון, אז "אפשר להסתדר" (אבל זה לא על אחריותי )

פורסם
אני עברתי את הסיפור הזה לפני כמה חודשים, עם מגאן 2008 שאני מניח שזה אותו דבר,כתבתי על זה כאן בהרחבה ותוכל לקרוא, אשמח גם ליעץ לך אם תיפנה בפרטי. בגדול 3הפיתרונות הם : 1. רמקול דק והיחיד שאני מצאתי הוא slim מדרגת רפרנס של mb quart, (אגב כמה שהצלחתי לבדוק הדוטק אובישן לא נכנס אבל יחיאל יותר מומחה ממני).

2 . אפשר לעשות בניה כך שהרמקול יתרחק מהפלסטיק ואז אפשר לקחת כל רמקול וגם לשים 6.5 (כך אני עשיתי)

3. יש כאלה שאומרים שאם חותכים טיפה מהפלסטיק במקום הנכון, אז "אפשר להסתדר" (אבל זה לא על אחריותי )

1. את הmb quart? איך האיכות שלהם אבל? כמה רמס הם?

כמה המחיר שלו בערך לחדש?

2. בקשר לבנייה, יש הרי את הפלסטיק הזה שמכסה את הרמקול, מה שאומר שאי אפשר לעשות בניות כי אז המימברנה של הרמקול תגע בפלסטיק. אז ויתרת על הכיסוי הזה? למה אם מורידים אותו אז יש את החורים של הקליפסים וזה מכוער ככה.

תוכל לצלם לי את הדלת שלך בבקשה?

3. אני לא הולך לנסות את זה. זה מסוכן מדי.

4. בקשר לדוטק אוויישן, ניסית להכניס אותם? או שסתם לא נראה לך שהם נכנסים? יחיאל ממליץ אבל אם אתה מדבר מניסיון אז יש פה משהו לא בסדר.

פורסם

זהו שזאת הבעיה, על מה שאתה רואה פה, בא כיסוי כזה, שמסתיר את הרמקול ואת כל האזור המחורר, והוא כמעט נוגע במימברנה במצב שאתה רואה עכשיו.

אפשר לוותר על הכיסוי, אך זה יראה ככה כמו שאתה רואה עכשיו. וזה מגעיל לדעתי.

פורסם

שלום,

לגבי שאלותיך

1. ה- mb quart (מדובר ספציפית על slim מדרגת רפרנס ) הוא רמקול עם מוניטין שיש כאלה שממליצים עליו ונהנים ממנו מאד, הבעיה היא של mb quart יש אופי צליל מאד ספציפי -מתכתי וחד, אני שמעתי אותו באחד המפגשים של הפורום, וזה הפריע לי, לכך חיפשתי רמקול אחר, ולמען האמת זה די סיבך אותי אבל בסוף זה הסתדר. המחיר שלו בארץ כשאני בדקתי היה בסביבות 1200 ש"ח. הוא היה מאד זול ב- ebay וכמעט כבר הזמנתי אותו דרך מישהו מחו"ל.

2. הבניה נראית יפה מאד, שמו לי גריל חליפי, ציפו אותו בסקי בצבע המקורי, זה נראה אורגינלי, אם יעשו עבודה טובה לא תרגיש בהבדל.

4. לגבי הדוטק אווישן באחת החנויות ניסו לשים אותו (למרות שלא התכוונתי לקנות אותו) והיה חסר כמה מילימטר, אבל אם יחיאל אומר שכן כדאי לבדוק שוב. אגב גם את ה- mb quart לא בדקתי בעין שזה נכנס אבל זה מידע די בדוק, זה גם מה שאומרים בסוכנות רנו בירושלים, שם בפרוש אמרו לי שהוא היחיד שנכנס.

דרך אגב לא ברור לי מה המערכת שלך, אם אתה לא מתכנן מערכת עם הגברה, אז הרמקולים המקוריים של רנו שמוכרים אותם בסוכנות רנו (לא מקבלים היום את האוטו עם רמקולים), הם איכותיים, ואולי אפילו יתנו תוצאה טובה יותר למערכת בלי הגברה, הם עברו בדיקות סאונד ספציפית לרכב הזה.

פורסם

תודה על התשובות. חשבתי שהרמקול הזה של MBQ יהיה זול אך הוא גם יקר מדי בשבילי.

וזה תוכנן להיות מוגבר, אך לצערי לא יצא לפועל.

תוכל לצלם את הבניה שעשית אולי? זה מאוד יעזור לי.

פורסם

אם זה בלי הגברה, אני בספק אם תגיע לתוצאות יותר טובות מאשר עם הרמקולים המקוריים של רנו, במיוחד אם התקציב שלך נמוך. תוכל לשים זוג רמקולים + זוג טוויטרים במקומות הקבועים מקדימה ויש גם מקום לרמקולים אחוריים. היה לי אותם עד שקניתי מערכת עם הגברה, (הם לא מספיק חזקים להגברה), והם נשמעו לי טוב מאד ביחס למערכת בלי הגברה.

הטענה החד משמעית עלה ממש "נישבעו לי" בסוכנות רנו בירושלים היא שאין בשוק רמקול שישמע יותר טוב בלי הגברה, והם עשו בדיקות סאונד מיוחדות כדי להתאים אותם. נכון שיש להם אינטרס למכור, אבל אולי הם צודקים. כמו כן אמרו לי שרמקולים חזקים שמיועדים להגברה ישמיעו רעשים וישמעו לא טוב אם תחבר אותם ישירות לרדיודיסק (שזה דבר שלא ניסיתי ואולי מומחי הפורום ידעו יותר).

בעניין של תמונות, בנתיים יש לי במחשב בעיקר תמונות של הבת שלי, אבל אם קראת עד כאן וזה עדין חשוב לך, אני אעשה מאמץ, אני מהדור שמשלוח תמונות כזה זה בשבילו הערכות טכנולוגית די מורכבת, אבל אם זה יעזור אז תן לי כמה ימים להתארגן על זה, ואני אשלח.

פורסם

אם זה סיפור בשבילך, אני חושב שאני אוותר. התייאשתי כבר מהאוטו הזה.

בכל מקרה יש לי בעיה אחרת עכשיו באוטו עם המגבר, אז הקומפוננט ברכב זה לא יצא לפועל.

תודה רבה על העזרה!

• תוכן חדש...