Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה אינו שרשור ישן (שעסק במונדיאו הקודמת).

אנא קיראו ועזרו לי בבחירה.

מונדיאו בנזין חדשה Titanium או מאזדה 6 קודמת Platinum? עד ה- 11/11/2007, שאז אוזמן להשקה של ה-6 החדשה לבית מאזדה, זו ההתלבטות שלי לפני רכישה.

מאחר ואני נכה 100% (אבל עדיין בתהליך מול משרד הבריאות לקבלת זכאות להנחה ברכישת/אחזקת רכב - איני נכה גפיים), יש לי מספר דרישות מינימליות מהרכב שברצוני לרכוש:

- בטיחות: ציון מירבי במבחני ריסוק. מספר רב של אבזרי בטיחות פסיבית (מותחנים, כריות אוויר ועוד).

- רכב שקט (אקוסטית), נוח לנסיעה (כמה שיותר קרוב ל-C5, אבל לא C5 בגלל הסעיף השלישי) ומרווח (אני 2 מטר ו-3 ס"מ), עם אפשרות למציאת תנוחת נהיגה טובה.

- בקרות וסייעים רבים ככל האפשר (מראה פנימית מתכהה נגד סינוור, אורות Hazard פועלים בעת בלימה חזקה/חירום, תאורת מעבר Xenon לשיפור מרחק ואיכות הראיה בלילה, בקרת שיוט, עזרי חניה). שליטה מההגה על מירב הפעולות.

- אמינות (הכוונה ליצרן, ליבואן ומוסכיו, וגם ספציפית לדגם הרכב).

- כמו כל יהודי, תמורה מקסימלית למחיר, עד 180,000 ש"ח.

ביקרתי במספר סוכנויות, וערכתי כמה נסיעות מבחן. נבחנו הדגמים הבאים:

- ניסן קשקאי (נבחן בגרסת 4x4 מאובזר Acenta, למרות שכיוונתי ל-Tekna. נפסל בגלל תמורה נמוכה יחסית ל-199,000 ש"ח, חוסר מבחר כיסויי מושבים, דש-בורד וכ"ד, למרות שיש לו Xenon ברמת אבזור גבוהה זו).

- סיטרואן C5 (נפסלה מאחר ורק בגרסת 3 ליטר יש Xenon, ואת זו הפסיקו לייבא. גם האמינות לא משהו, ודגם חדש יגיע באוגוסט. איכות ונוחות הנסיעה היו חלום !!!).

- הונדה אקורד בסדר כמעט בכל התחומים. בעיית אפרוריות מבחינה חיצונית, אהבת גנבים לרכב זה, ומחיר גבוה בהרבה מהאחרות (214,000 ש"ח). מבחינת אבזור, בגרסה הגבוהה של מנוע 2 ליטר יש את הכל.

- שברולט אפיקה. לא בולטת באף תחום. מעיין פרווה ב-151,000 - המחיר הנמוך ביותר לאבזור מלא (ללא קסנון - כי אין).

- מאזדה 6. בגרסת ה-2 ליטר פרמיום: יש בה כמעט הכל. חסרים נוחות נסיעה, ויש רעשים רבים מדי שחודרים לתא הנוסעים. היא המתחרה האמיתית למועמדת לרכישה...

- פורד מונדיאו 2008, 2.3 ליטר טיטניום: אין קסנון (למרות שבאתר היבואן הבריטי, יש אופציה להזמין OEM מהמפעל, עם מכווני גובה אלומה מהירים אוטומטיים בנוסף לידני, וניתן להזמין אפילו עם מנגנון מתכוונן לכיוון הנסיעה של Hella).

בעיה אחרת (לא רצינית אבל בכל זאת...), גרסת ה-5 דלתות יותר נוחה להטענת מטען בבגאז', אך חסרה כ-6 ס"מ מהאורך ו-7 ליטר פחות מגרסת 4 דלתות, בה יש 493 ליטר ואורך של 4 מטר ו-84.4 ס"מ (אך פתח ההטענה מקשה על הכנסה וטיפול במטען, בייחוד בשבילי).

בחנתי גם גרסאות ורכבים יקרים יותר רק לשם השוואות: יונדאי טוסון וסנטה-פה, טויוטה קאמרי, הונדה לג'נד, אאודי A4/6.

מהתרשמותי, נראה שאלך על המונדיאו טיטניום (עוד לא החלטתי אם 4 או 5 דלתות), אך אני מאוכזב קשות מחוסר האופציה לקסנונים מהמפעל. היבואן מסרב להתעסק עם זה.

אם אוסיף בעתיד קסנונים, האחריות תוגבל ואף עשויה להיפגע - זאת מעבר לעניין שאין רכיבים לקסנונים (אופטיקה אולי כן, אבל כיוון אוטומטי מהיר של האלומה ע"פ משקל או האצה/האטה של הרכב אין, וכך גם לגבי מתזים).

מה עושים?

(תודה מראש לכל המגיבים).

TIFF.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם

מה שהפריע לך ב C5, היינו דגם חדש בקרוב, צריך להפריע לך באותה מידה גם במזדה 6. אין כמעט ספק שהמונדאו נראית עדיפה על המזדה כמעט מכל בחינה שהיא. אני מאוד לא אוהב את העיצוב המצועצע והוולגרי של לוח השעונים במונדאו, אבל זה אני.

אופציה נוספת שמשום מה לא העלית, וכמובן אם אינך נעול על אחת משתי הקודמות, היא הפאסאט. שווה בדיקה לדעתי.

פורסם

ה-C5 החדשה לא אמורה להגיע בזמן הקרוב, אבל המאזדה 6 החדשה מתחילה להמכר פה עוד חודש.

לכן לא נראה לי שזה יהיה חכם לקנות את ה-6 הקודמת.

ומהתרשמות של ישיבה בלבד במאזדה 6 החדשה והמונדיאו, לטעמי המונדיאו מרגישה הרבה יותר מהודרת ונוחה, המאזדה עדיין נראית פלסטיקית מבפנים.

פורסם

אם כל כך חשוב לך הקסנון, אז מה הבעיה להתקין ברכב שאתה אוהב אשר מגיע ללא? עוד כמה גרושים (בהשוואה ל 180,000 שקל) לא נראה לי שיהיו משמעותיים עבורך.

בכל מקרה, בהצלחה ותתחדש!

פורסם
סתם שאלה מה עם ה-B4 רכב מעולה וגם מחיר סביר!

http://www.subaru.co.il/internal.asp?modelID=9

גם אני שאלתי את עצמי את אותה שאלה בזמן קריאת ההודעה.

לדעתי B4 הוא הרכב הטוב בקטגוריה (עוד לא יצא לי לבחון את המונדיאו החדשה וגם לא את ה VW פאסאט)

מכל הבחינות שנרשמו כאן.

במיוחד לא ברור איך לא בדקת את הB4 , אבל בדקת זוועה מוטורית קוריאנית כמו ה"שברולט" אפיקה.

המלצה : לא הייתי בוחר רכב לפי זה שהוא בא עם או בלי קסנון. תמיד אפשר להתקין. אפילו במחיר ייבוא מחו"ל של קיט מקורי מהיצרן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ראשית תודה לכל המגיבים.

אכן שכחתי לציין שאת ה-B4 והפאסאט בחנתי לפני כחודשיים+ (לא במסגרת הבחינה המאסיבית שביצעתי כעת).

הפאסאט בעלת איכויות הרכבה טובות מאוד, נוחה ויציבה בנסיעה וללא קירקושים, אך מחיר הגרסה הבסיסית מתחילה מאזור קרוב ל-200,000 ש"ח, ובגרסאות הבסיסיות של המונדיאו/מאזדה 6 יש הרבה יותר "פינוקים" בפחות כסף.

בנוסף, רמת האמינות של היצרן הגרמני היא טובה, אך רמת הידע/טיפול והשירות של היבואן ומוסכיו היא קטסטרופאלית (היתה לי פאסאט שנת 2002 מהעבודה הקודמת, וכן כמתנדב לשעבר במשטרת התנועה הארצית נסעתי בפאסאטים שעברו מאות אלפי ק"מ, כאשר כל כמה אלפי ק"מ הוכנסו הניידות למוסך, וגם כשיצאו ממנו "תקינות", הן לא נסעו טוב כלל). הטיפולים עצמם יקרים להחריד. אז בשורה התחתונה היא יורדת בשל המחיר הבסיסי הגבוה, עלויות אחזקה גבוהות, ואמינות כללית בעייתית משהו בארץ (גם ירידת ערך גבוהה נילווית לכך).

ה-B4 היא אופציה טובה, אך כמו ה-6 - אינה מספקת רמת "ניתוק" טובה מספיק מהכביש ומהרעשים החיצוניים, כולל רעש המנוע שלה. היא זריזה ומהירה יחסית, יש לה 4X4 קבוע ורמת בטיחות פסיבית טובה, אך יש לזה מחיר גבוה בדמות ביקורים תכופים מדי ויקרים מדי בתחנות הדלק - היא פשוט שותה יותר מדי. בנוסף, למרות שעודכנה לא מזמן, היא כבר ניראית לא כ"כ צעירה, ורשימת הפינוקים בה צנועה מדי (אין קסנון ב-2 ליטר).

כפי שאחד מכם טען כאן, ובהצלבה עם מה שידוע לי, אכן ה-6 החדשה גם היא תגיע יותר מדי פלסטיקית (איכות הפלסטיק שם לא משהו, כנראה בנסיון לחסוך משקל), ורמת הדיפון שם לא מסתירה את רעשי החוץ. אגב, איכות הנסיעה השתפרה במעט (ע"פ בחינה של כתבי חו"ל), אך לא במידה מספקת (אל מול ההונדה אקורד האירופית).

אני לא מתכוון להתקין קסנון שלא דרך המפעל, בגלל שהעניין נעשה בצורה חובבנית בארץ.

אם היה מישהו רציני שהיה מרים מיזם, מיבא קסנונים ורפלקטורים מתאימים לסוגי רכבים בולטים בשוק, יחד עם שאר המערכות שמשרד הרישוי דורש (ובצדק), כגון מערכת איזון אוטומטית מהירה של גובה האלומה בעת האצה/האטה וכן מערכות מתזים, אז הייתי שוקל זאת, אפילו אל מול מחיר של כמה אלפי ש"ח. מעבר לכך, ניתן לייבא מערכות להפניית האלומה לכיוון הנסיעה (כמו באתר של הלה http://www.hella.com/produktion/HellaCOM/WebSite/MiscContent/Download/Drivers/Drivers.jsp), וזה מועיל לרכבים אף ללא תאורת קסנון.

נראה שאזמין את המונדיאו, ואוותר על הקסנונים בלית ברירה, למרות שאם המפעל יכול להציע זאת, זה חייב להיות מיובא כמו כל אביזר בטיחות ואפילו אם רק כאופציה בתוספת תשלום. (אולי הגיע הזמן להרים עצומה לייבוא מערכות קסנון OEM מלאות לרכבים מתאימים, כאביזר שיקטין תאונות עם הולכי רגל ובכלל, יגדיל את טווח הראייה של כל נהג, ויקטין עייפות עיני נהגים).

שוב תודה.

TIFF.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם

שלומות לטיפ נידל, מסור ד"ש לויקי.

וכעת לענייננו (ולשורה התחתונה):

זה יהיה מהלך מטופש לקנות את ה-6 הקודמת, שהיא כבר מיושנת למדי, כאשר החדשה מגיעה בימים אלו ארצה. מעבר לכך, המונדיאו החדשה כל כך טובה יותר שאין פה בכלל ויכוח - קח נסיעת מבחן על שתיהן ותראה זאת בעצמך טוב מאוד.

המונדיאו החדשה בטוחה מאוד (ויותר מה-6 הקודמת), שקטה מאוד (והרבה יותר מה-6 שהיא רועשת למדי), מאובזרת יותר ומעל לכל - נותנת תמורה נפלאה למחיר.

באשר לקסנון - אני לא כל כך מבין את הפיקסציה אליו. זה לא מצרך חובה ויכול מאוד להיות שהפנסים הרגילים של האוטו בסדר גמור. אם תרצה תמיד תוכל להוסיף בעצמך ואני בכלל לא בטוח שזה אמור לפגוע באחריות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הB4 בגרסת ה"ליסינג" שעולה 160 אלף ש"ח, מאובזרת למשעי , אני לא יודע על מה אתה מדבר.

גם שיכוך הרעשים מצויין.

אבל כן, ברכב אין קסנון, אבל יש עדשות מקוריות ולא רפלקטור אשר יכולות לקבל יפה מאוד קיט קסנון איכותי.

כמו כן, צריכת הדלק שלה בנסיעה משולבת אצל אבא שלי (שלפעמים אוהב ללחוץ על הדוושה) , היא 1:10,

(הלוואי עליי בGTI) בטוח יותר טובה מאשר במנוע ה2.3 של מזדה/פורד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

רוני חבל שאתה לא קורא את ההודעות של פותח השרשור עד לסופן, הוא עשה נסיעת מבחן על המונדיאו ועל ה6 הנוכחית.

אני חושב שהמונדאו החדשה יוקרתית לא פחות מהפאסאט ואף נראית טוב ממנה, גרסת ה5 דלתות שימושית יותר, הפרש זעום בנפח ההטענה, הרי אתה לא פותח חברת הובלות, ובמידה וצריך תמיד אפשר לקפל את המושב האחורי.

ואם מסתכלים על המונדאו הקודמת לעומת המאזדה 6 הנוכחית (בארצנו כמובן) אז המונדאו יותר "קלאסה", שתי הדגמים מושכים לכיוון שונה, המאזדה מכוונת ספורטיבית יותר וזה בא לידי ביטוי בעיצוב פנים וחוץ מוחצן יותר ויוקרתי פחות.

haters will hate

פורסם
רוני חבל שאתה לא קורא את ההודעות של פותח השרשור עד לסופן, .

קראתי, אבל כנראה פספסתי את זה. בכל מקרה אם הוא עשה נסיעות מבחן, קשה לי להבין למה הוא עדיין רוצה את המזדה. אם זה הקסנון - אז זו שטות גדולה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קיבלתי. עזרתם לי המון.

אני בשבוע הבא (בע"ה) סוגר על המונדיאו.

תודה.

TIFF.

נ.ב. ויקי קיבלה את הד"ש, ומסרה חזרה.

היא פשוט מתה על ישראלים...

פורסם

תתחדש :wink:

ראיתי לא מעט מונדיאו'ס חדשות בגרמניה - וגם ישבתי במונדיאו בתערוכת פרנקפורט,

ולדעתי היא מרשימה מאוד :-)

שלשום ראיתי משאית עמוסה במונדיאו'ס חדשות :-D

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
באשר לקסנון - אני לא כל כך מבין את הפיקסציה אליו. זה לא מצרך חובה ויכול מאוד להיות שהפנסים הרגילים של האוטו בסדר גמור. אם תרצה תמיד תוכל להוסיף בעצמך ואני בכלל לא בטוח שזה אמור לפגוע באחריות.

רוני

גם אני לא הבנתי בעבר. אבל אחרי חודש נהיגה עם קסנון מקורי בקליאו, ולאחר מכן נהיגת לילה בפאסאט של המשפחה (עם פנסים חדשים לגמרי) הבנתי מיד את ההבדל והוא לא קטן לטובת הקסנון.

לפותח השרשור, לא בוחרים רכב לפי פריט איבזור אלא כחבליה שלמה והתמורה שהיא נותנת. כרגע (מקריאה בלבד), המונדאו נראית כעסקה הכי טובה. מציע לך לפנות במייל ליצרן ולשאול לגבי הזמנת תוספת קסנון לרכב או משלוח ערכת התקנה של קסנון OEM של היצרן.

Veni Vidi Vici

פורסם

שוב, עזרתם לי רבות.

Wiking - עוד בטרם קראתי את תגובתך, ביצעתי בדיוק את שחשבת.

הזמנתי היום את המונדיאו Titanium בנזין (שחורה), ושלחתי מכתב רשמי (במייל) ליבואן + לאחראי על האיזור שלנו מטעם היצרן, ומקווה שיאשרו לרכוש ישירות מהמפעל את כל הקיט (עם הנורות, הבלאסטים, המצתים, הפיוזים, מערכת הכיוון האוטומטית ומערכת המתזים) - ושהיבואן יהי מספיק אדיב להרכיב לי את זה כאן.

כל זאת כמובן עבור תוספת תשלום לא קטנה - אבל אני סמוך ובטוח שתהיה שווה כל אגורה.

שוב תודה חברים. (אני מפסיק לקרוא את התגובות בשרשור זה).

כשאקבל את הרכב (בסביבות סוף ינואר) אספר לכם רשמים בשרשור חדש.

בברכת בריאות ונהיגה זהירה.

TIFF.

• תוכן חדש...