Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מליאת הכנסת אישרה בימים האחרונים בקריאה טרומית הצעת חוק הקובעת כי נהג שמכוניתו תימצא במוסך מעבר לקו הירוק-יהיה צפוי לעונש של עד שלוש שנות מאסר.

הצעת החוק, שהוגשה על ידי משה כחלון בעקבות פנייה של משטרת ישראל, נועדה להילחם בעיקר בתופעת גניבות כלי הרכב.

לחכים הוצגו נתונים שמהם עולה כי מכוניות רבות נגנבות "על פי הזמנה"- כלומר לצורך תיקונים של מכונית זהה אחרת.

מדי יום מועברים 50 כלי רכב ישראלים למוסכים ברשות הפלסטינית.

כך נוצרת בעיה כפולה: הנהגים מסכנים את עצמם ואת כוחות הביטחון ומביאים להתגברות בעיית גניבת המכוניות.

בעוד כחודשיים ההצעה תעלה להצבעה ראשונה במליאת הכנסת.

"ידיעות אחרונות"

23-10-07

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אכן זו בעיה שיש להתמודד איתה, יחד עם זה העונש לדעתי הוא בלתי סביר.

סביר בעיני שנהג כזה יקבל קנס גבוה של כמה עשרות אלפי ש"ח או לחילופין שמכוניתו תחולט לצמיתות.

3 שנים בפנים? :shock: WTF, הרי גנב רכב אם הוא נתפס מקבל עונש קטן יותר.

נהג שדרס למוות אחרי שנהג בשכרות קיבל (לפי YNET מהיום) 3 שנים בפנים לפני ניכוי שליש.

מוזר.

פורסם

קיימת בעייתיות בחוק הזה.

הוא צודק מהבחינה הזאת ובכך שלרוב הנהגים באמת מסכנים את עצמם בכניסתם לשטחים שיש בתיקון הרכב בשטחים משום מתן עידוד לגנבי הרכב עקב הצורך בחלפים. הוא לא צודק מכיון שיש תיקונים שאינם מצריכים חלפים מיוחדים, לדוגמה: תיקוני חשמל שמצריכים העברת/החלפת חיווט. חוטי חשמל הם לא דבר שעבורו גונבים רכב.

פעם לפני האינתיפאדה אבי נסע עם המכונית הקודמת שלנו להחליף אגזוז בטולכרם. זוהי עוד דוגמה לתיקון שיכול להתבצע אך ורק עם חלק חדש אשר אינו מעודד גניבת רכב אחר.

זה לא שמחר אני הולך לתקן את רכבי בשטחים, בטח לא במצב הבטחוני הנוכחי, אבל אני מקווה שהשיקולים הנ"ל יובאו בחשבון בחוק הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מה הבעיה להשתמש באגזוז שפורק מרכב גנוב?

ובכל מקרה, זה חוק פטריוטי שיעודד את הכלכלה הישראלית ויעשוק את האזרחים :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מעבר לקו הירוק? בירושלים יש בתים ומוסכים של יהודים שהם מעבר לקו הירוק.

חברי הכנסת לפעמים מדהימים אותי בגזרות שלהם על הציבור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

איך אני אוהב את החוקים המפגרים של המדינה: מותר לקנות סכין, אבל אסור להחזיק סכין(מפקד מחוז ירושלים נתן הרצאה בביה"ס)

גם החוק הזה מפגר. כל רכב שיצא משטח ישראל לשטח הרשות כאשר הבעלים לא נוכח ברכב, להתקשר לבעלים לבקש אישור. אין אישור משמעות הרכב גנוב. 5 שנים בפנים לגנבים.

אבל מי שרוצה מרצונו לסוע לשטחים לתיקון שיסע, אבל שהערבים ימצאו מקורות אחרים לחלפים.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

העונש המוצע הוא עד 3 שנות מאסר.

לשופט יש שיקול דעת נרחב אם לשלוח לכלא לחודשיים, לשנה או לשלוש.

עד - פירושו גם יום אחד.

מאסר עד חצי שנה, ניתן לבקש להמירו לעבודות שירות.

ולא לשכוח ששופט יכול לקבוע שמאסר יהא על תנאי

ובכל מקרה, כאשר שופט יכול לגזור מאסר עד 3 שנים - הוא יכול גם להוסיף קנס עד 67,300 ש"ח.

(מאז החוק, תוסיפו קצת הצמדות).

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר, ברור לי לחלוטין שהעונש הוא עד 3 שנות מאסר.

החוק עקום לחלוטין ומטיל אחריות פלילית על פעולה שהיא חוקית למהדרין. למיטב ידיעתי תיקון רכב בתשלום אצל בעל עסק מורשה לתיקון כלי רכב היא פעולה חוקית.

איך בדיוק השופט יקצוב את העונש? תיקון צמת חשמל (עברה לא רצינית...) שנה בפועל שהנשיא ימתיק לשישה חודשי עבודות שירות. החלפת אגזוז - שנתיים בפנים והחלפת מנוע או תיבת הילוכים (אוהו על זה מגיע כל האלמנט...) שלוש שנים בפנים ! :shock:

זה מטורף לגמרי.

פורסם

dorki,

אני מסכים שהחוק וחומרתו הם בעייתיים

היות וקשה לעקוב אחר מה תוקן ללא ח"ח ומה תוקן עם ח"ח, והמדינה לא תלך להצמיד על כל מוסך מפקח כמו בספרו של "ג'ורג' אורוויל -1984", והיות וידוע שרכבים שצריכים חלקים, מייצרים גניבת רכב שיהיה לתרומת איברים, ולכן קבע המחוקק חוק די כוללני ונוקשה..

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

טוב מאוד, אחלה של חוק. כן יירבו. מי שמספיק מטומטם לצאת לשטחים ולתקן אצל מחבלים או חבריהם, מגיע לו שיכנס לכלא. אני לא רוצה אח"כ לממן לו טיפולים וכוח חילוץ של צה"ל רק כי הוא ניסה לחסוך 100 שקל על אוברול ונסע לתקן בטול כרם ואח"כ חטפו אותו. יש מספיק מוסכים בארץ ואין מה לנסוע לשטחים לתקן אצל "בני דודינו".

ROOONEEYY

פורסם

פליקס - אני מסכים איתך ב- 100%.

דרך אגב - מה העונש על קניית פירות בשוק של טול כרם? :shock: (על קניית ירקות אני יודע - שנת מאסר בפועל...).

פורסם

פליקס,

ההבדל הוא לא 100 שקל, ההסבדל מתבטא באלפי שקלים.

הסיבות לכך הן:

בארץ צריך לשלם מע"מ, מס-הכנסה, ביטוח לאומי, שכירות על המוסך, ארנונה. פנסיה לעובדים וכמבן שאתה צריך לממן להם את הוילה (או המשכנתא) ואת הנסיעות לחו"ל וגם כמובן על ח"ח שנקנו אצל יבואן שגם הוא צריך לשם את כל הנ"ל ועוד כהנה וכהנה.

בשטחים המוסך נמצא או בחצר או על קרקע שפלשו אליה ולא משלמים שכירות ולא ארנונה וכמובן לא מיסים (אבל יודעים לקבל ביטוח לאומי). בשטחים אין פנסיה ואין משכנתא על וילה, במקרה הטוב איזה בית שבנו לבד על קרקע שפלשו אליה. ונכון, הם גם לא משלמים על החלקים. אבל כאשר רמת החיים שלהם שונה בערך ב-20 רמות משלנו - ברור שהמחירים יורדים.

ובכל זאת החוק מוצדק וכי זה יצמצם בגניבות רבות

פורסם
ובכל זאת החוק מוצדק וכי זה יצמצם בגניבות רבות

אמיר - נידמה לי שאין שום מחלוקת בין חברי הפורום - כולם מסכימים שיש להילחם בתופעה של גנבת כלי רכב.

השאלה היא מה הדרך הנכונה לעשות זאת:

- האם בחקיקת עונש מינימום כבד על גנב רכב שייתפס?

- האם בחקיקת עונש מינימום כבד לבעל מוסך שימצאו אצלו ח"ח גנובים?

או שבהטלת עונש על נהג שבחר לתקן את רכבו בשטחים.

יובהר למען הסר כל ספק - אני נגד התופעה, אבל זו זכותו המלאה של כל אזרח לעשות זאת. כל נימוקי הביטחון אינם תופסים במקרה הזה כי המדינה יכולה להכריז שנהג שנפגע בעת תיקון רכב במוסך לא יוכר כנפגע פעולות טרור והוא ומשפחתו לא יהנו מפיצוי במקרה כזה. המדינה גם לא תפעל כדי לחלץ אותו אם יסתבך.

חוץ מזה, למה רק כלי רכב? למה לא להכריז שכל אדם שיש לו עיסקה כלכלית עם תושב השטחים דינו (עד) שלוש שנות מאסר?

פורסם

dorki,

אי אפשר להסתכל על כך שישראלי הנוסע לשטחים יקח את הסיכון רק על עצמו למקרה שיחטף.

בא לא נשכח שמדינת ישראל עשתה הכל לשחרר את אלחנן טננבוים לא כי הגיע לו פרס, אלא כי פחדו שאולי הוא יזמר משהו לא לענין או לפחות לדעת מה זימר כדי להערך בהתאם.

עד כדי כך רצו לדעת מה זימר או לא זימר שם, שעשו איתו עיסקת טיעון וויתרו לו על עבירותיו הפליליות.

האם אתה בטוח שמחר לא יחטפו עוד ישראלי ויענו אותו כדי שימסור פרטים על מה מי איפה כמה וכו'?

אם זה קרה לאל"מ שהיה במצוקה כספית, למה שזה לא יקרה לאחרים שמחפשים לחסוך.

וגם אם אין לו מה למסור וודאי שערכו של חטוף הוא תעמולתי ומן הסתם לשדר בעולם כיצד ירו בראשו הוא הישג חשוב לאירגוני הפח"ע למיניהם.

מעבר לזה, מה אשמה משפחתו ?

אבל עיקר הבעיה הוא לא בהיבט הבטחוני, עיקר הבעיה הוא בהיבט הפלילי - גניבת כלי רכב ופירוקם.

למערכת השילטונית שלנו קשה להתמודד עם הגנבים, קשה להתמודד עם הפלסטינאים, ביחוד שכל פעולה שלך נגדם מוצגת בעולם כמהלכים להצר צעדיהם ולהקשות חייהם. מחר תהרוס מוסך בשטחים ותאסור את בעל המוסך ותקבל איזה מיני אינתיפאדה וכמה הרוגי ירי ואבנים.

כשלמערכת השילטונית שלנו היה קשה להתמודד עם הלבנת הון, הם למעשה גייסו את כל מערכות הבנקאות לטובת הענין, והיום כל פעולה שהוגדרה כחריגה ואתה עושה בחשבונך, באופן אוטוטי מדווחת לרשות להלבנת הון. כל סוכנות רכב חייבת לדווח שקנית רכב מעל מחיר מסויים וכך הלאה והלאה.

למערכת השלטונית שלנו קל יותר להתמודד עם הצרכנים (אנחנו) ולכן ההגבלות מוטלות עלינו.

מצד שני אם אתה כל כך צודק - אתה יכול לארגן כקונטרה מיני אינתיפדה שלך נגד הצרת צעדיך שלך.

וכאן ההבדל הגדול - אנחנו לא נעשה אינתיפדה מכך שנפגענו בכיסנו, ובני דודינו כן יעשו. בסופו של דבר אפשר להרוס את כל המוסכים עם ח"ח גנובים, אפשר לאסור את כל המוסכניקים שמרכיבים חלקים גנובים וכל זה יהיה במחיר מהומות דמים שיציתו את כל השטחים.

ואפשר להשיג מטרה קרובה לזה ע"י הנחתת מכה עלינו, וברור שאנחנו נחרוק שיניים ונמשיך הלאה.

שים לב - הצעת החוק לא מייחסת להיבט בטחוני כלל, כך שהדיון בכך הוא לא לענין אבל קיים ברקע. העיקר כאן הוא היבט הגניבות

• תוכן חדש...