Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק בתהליך לרכוש רכב לאשתי, חשבתי על מאזדה 3 כמו כולם

אבל פתאום צץ לו מבצעון..על פיאט

20 K במזומן

1 K למשך 36 חודש

50 K בסוף התקופה ללא הצמדה למדד

מבחינת מימון זה מבצע טוב השאלה.... איך הרכב?

יש הסתיגויות או המלצות?

פורסם

יתרונות: בטיחות, עיצוב חיצוני, מרווח פנים, חסכון

חסרונות: ביצועים בינוניים (סביר במהירות עירונית - די עגלה על הכביש המהיר), איכות חומרים בפנים

אמינות: עוד מוקדם לומר... אבל הרמה של פיאט בשנים האחרונות טובה בהחלט, אין סיבה לחשוש.

צריך לעשות נסיעת מבחן, ולא לפחד מהגיר הרובוטי גם אם נדרשת הסתגלות - הוא לא רע בסוגו.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אם פזלת לכיוון הגרנדה פונטו וסופר-מיני אכן יכולה לבוא בחשבון.

נסה את המזדה 2 והסוזוקי סוויפט החדשה.

שתיהן תיהינה קניה טובה מהגרנדה פונטו (שגם היא טובה), אבל, הגיר הרובוטי, המנוע החלש והמיושן, רמת האבזור הדלה אותה החליט היבואן ליבא, משאירה אותה לצערנו מאחור אל מול המתחרים.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

מחזק את קודמי. מה גם שהפרש המחירים ביניהם סביר - הפונטו עולה 100 אלף להכי מאובזרת עם הגיר הרובוטי, הסויפט 104 והמאזדה 106 (הכי מאובזרות).

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בביקורי האחרון בספרד לפני כחודש וחצי קיבלתי מהשכרת הרכב גרנדה פונטו חדשה לגמרי - 200 ק"מ על השעון.

היא לא היתה ברמה שניתן לרכוש בארץ: הגה וידית הילוכים מצופים עור, רדיו דיסק MP3 מקורי עם כפתורי שליטה מההגה, מזגן בקרת אקלים דו-אזורי, מחשב דרך ומנוע טורבו דיזל (MULTIJET).

בוא נגיד את זה ככה: ביום האחרון כשחניתי אותה בנמה"ת ונעלתי אותה בפעם האחרונה לאחר שבילינו יחד 800 ק"מ, דמעה חמקה לה בלאט מעיני.

נתחיל מזה שהיא פשוט יפה. זה כבר לא עניין של פרשנות או של השקפה. היא יפה בכל קנה מידה.

עיצוב הפנים שלה מיישר קו ברמתו עם עיצובה החיצוני ואיכות החומרים ללא דופי.

תנוחת הישיבה נוחה מאוד, כאשר ניתן לכוון את המושב גם לגובה ומיותר לציין שההגה מתכוונן לכל הכיוונים, כך שניתן בנקל למצוא תנוחת נהיגה נוחה ולגמוע איתה מרחקים ארוכים מבלי להתעייף.

ההגה החשמלי בפירוש טוב והתגבור הנוסף בעיר התגלה כשימושי ביותר.

בתא המטען כמעט ולא השתמשנו מכיון שבכל יום יצאנו וחזרנו לאותו מקום כך שלא התניידנו עם חפצים רבים. רק ביום האחרון פתחנו אותו כדי להכניס את המזוודות בדרך לנמה"ת. שתי המזוודות שלנו (של זוגתי ושלי) נבלעו פנימה ללא דרמות מיותרות.

בהקשר של הרדיו - יש ברכב חיבור USB לנגני MP3 למיניהם וכן גם BLUETOOTH לשליטה על טלפון נייד.

אני לא אתייחס בסקירה זו למנוע מכיון שבשלב זה לצערי הוא אינו רלבנטי לארץ (אני מקווה שסמל"ת כן יביאו אותו לכאן בשלב מסויים, אני בטוח שהוא יהיה להיט מכירות), אבל בכבישים ההרריים שנסענו בהם הרכב הפגין התנהגות כביש די ניטראלית ונינוחה.

אל דאגה, אני לא פוטר אותה בלי מילה אחת לשלילה: הדבר היחיד שבאמת קצת הפריע לי הוא מיקום כפתורי החלונות בדלת הנהג. הם ממוקמים רחוק מידי ופשוט לא "נופלים" ליד כמו שאר הדברים ברכב הזה. נו טוב, אני סולח לה.

לסיכום: אני רוצה אחת! :oops:

DSC04284.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

באמת חבל שהיבואנים בארץ מייבאים רק את הגרסאות החלשות והפחות מאובזרות. חבל.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מהתמונה של אלעד, הפנסים הקדמיים והגריל מזכירים לי את הפרונט של אסטון מרטין :)

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני בתור חובב פיאט.

חייב לציין שהגרנדה פשוט אוטו גרוע. חלש חלש ושוב חלש. הפלסטיק בפנים מרגיש זול יותר מקודמיו.

הגיר הרובוטי אוחחח הגיר הרובוטי לא נוח בכלל.

חוץ מיופי אין בה כלום. וחבל שככה.

אם רמת איבזור גבוהה יותר ומנוע חזק יותר אולי היא היתה שווה.

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

שחר, אינשטיין כבר אמר שהכל יחסי.

זכור שנקודת המבט שלך היא נקודה של מישהו שכרגע נוהג בפונטו HGT ומבצע השוואה לדגם "רגיל" של פיאט. אז נכון, ביחס ל-HGT כנראה שבאמת אין מקום להשוואה מבחינת כוח וכנראה שגם רמת הגימור הגבוהה יותר אצלך אינה ברת השוואה לגרנדה פונטו. יחד עם זאת, אם ננטרל את השפעת ה-HGT ונבחן את הגרנדה פונטו מבחינה אבסולוטית, נגלה הרכב יפה, פונקציונלי, בעל התנהגות טובה ואפילו במחיר סביר.

הדבר היחיד שבאמת הצטערתי עליו הוא שלא הצלחתי לקפל את המכונית ולקחת אותה איתי בחזרה לארץ בתוך המזוודה...

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אל תשכח שאתה נהגת שם על דגם מפואר יותר וחזק יותר ממה שמוכרים פה.

דבר שני כאשר נסעתי בפונטו החדשה לא היתה לי באותה תקופה HGT.

היתה לי פונטו ספייס ELX והיא עדיין היתה הרבה יותר נעימה מהפונטו החדשה.

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

אלעד גם נהג על רכב פה בארץ, הוא גם גילה שתחת פרובוקציות הגראנדה יכולה להיות מפתיעה לטובה מבחינת היתנהגות :wink:

אכן המולטיג'ט מנוע מדהים, ובשילוב עם רמת גימור כגון דינמיק מתקבל רכב מצויין אבל בארץ בגלל המחיר יחסית למנוע ולאיבזור אין לו כרגע מה לחפש, בטח לא עם יבואן כזה...

אני אישת לא הייתי קונה את הגראנדה במצב הנוכחי כיום, למרות שהרכב לא רע בכלל (ויפה, אוייי כמה שהוא יפה לעומת השממה המוטורית בארץ)

• תוכן חדש...