Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לדעת איזה משני המצברים הללו של VARTA הוא מצבר ללא טיפול ( כלומר שבוודאות אין צורך להוסיף מים - נדמה לי זה נקרא מצבר ג'ל). אם יש המלצה למצבר של חברה אחרת שהוא מצבר ללא טיפול ונותנים עליו לפחות 18 חודשי אחריות, אשמח לשמוע. בשום פנים ואופן לא מצבר שנפ ! מיועד לקליאו 2003.

תודה לעוזרים

ליאור

varta.jpg

Veni Vidi Vici

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אף אחד מהנ"ל אינו מצבר ג'ל. שניהם מצברים בטכנולוגיית אלקטרוליט נוזלי - רגיל. בתוספת טכנולוגיית קלציום המפחיתה את בעבוע האלקטרוליט תחת טעינה ובכך מפחית את איבוד המים. ישנם יצרנים הקוראים למצברים כנ"ל "ללא טיפול" אך אין זה כך באמת. יותר נכון לקרוא להם "מצברי טיפול מועט" - יש להם פתחי מילוי מים, אם כי מוסתרים תחת מכסה.

השלה הנשאלת היא מדוע אתה מתעקש על מצבר "ללא טיפול" דווקא?

פורסם

כי המצבר הנוכחי של שנפ הוא פשוט חרא למרות שמניע בסדר. אני רוצה מצבר איכותי בלי צורך להוסיף מים וכדומה. בזמנו היה לי מצבר ללא טיפול בדייהו רייסר 1994 עם נורת ביקורת. החזיק 10 שנים (לצערי אינני זוכר את שם החברה).

אני מוכן לקנות מצבר גם עם צורך במילוי מים אבל שלא ינזל לי אחרי שנה. המצבר הנוכחי מטופל כראוי ועדיין נוזל.

Veni Vidi Vici

פורסם
בזמנו היה לי מצבר ללא טיפול בדייהו רייסר 1994 עם נורת ביקורת. החזיק 10 שנים (לצערי אינני זוכר את שם החברה).

.

אולי אתה מתכוון למצבר עם 'עינית הקסם' או במילים אחרות עם הידרומטר מובנה לתוך אחד התאים שמנטר את רמת הטעינה של המצבר.

איזה כייף לי :)

פורסם

תעשיית המצברים משתמשת במושגים 'מצבר ללא טיפול' וגם 'מצבר עם טיפול מועט' בצורה מבלבלת את ציבור הרוכשים.

מצבר ללא טיפול נחשב מצבר רטוב אשר בתנאים רגילים (טמפ' חיצונית נורמלית) לא צריך להוסיף מים מזוקקים או מילים אחרות במשך 42 יום המצבר מאבד מקסימום 3 גרם/אמפר שעה של מים מזוקקים.

המצברים האלה בדרך כלל מצויידים בפתחי איוורור לגזים הנוצרים בזמן העבודה של המצבר ומצויידים בהידרומטר (מצברי AGM לא מצויידים בהידרומטר).

למשפחה הזו של מצברים שייכים מצברים הנקראים VRLA batteries וגם מצברי ג'ל שלמעשה האלקטרוליט מתגבש לג'ל עקב הוספת חומרים ותוספים מיוחדים, גם מצבר ג'ל שייך למשפחת מצברי VRLA.

גם מצבר AGM הינו מצבר רטוב וללא טיפול.

אין שום מניעה להתקין מצבר AGM או VRLA ברכב שלך ולא צריך לבצע שום שינוי כמו שכתב באשכול אחר אביב.

מתוך התבוננות באתר של VARTA כול המצברים שלהם 'נחשבים' ללא טיפול בתנאי שירות רגילים כלומר בטמפ' של 25 מעלות ומתח טעינה לא גבוה מ-14.4 וולט לא צריך להסיף מים מזוקקים.

פורסם

מרק, אכן איש השירות אמר לי שכל המצברים שמתחת ל-110 אמפר נחשבים מצברים ללא טיפול.

נאמר לי שיהיה להם בהמשך השבוע את הוורטה ה-blue dynamic. למישהו יש ניסיון עם הדגם הנ"ל ?

Veni Vidi Vici

פורסם

כן, לפני חודש קניתי את המצבר הכחול הנ"ל.

הוא אכן ללא טיפול, לא נראה כאילו יש מקום לפתוח אותו ולראות את מצב המים בתאים....

מדובר במצבר לא זול, אבל שווה את הכסף. במיוחד לאור העובדה ששנפ הלא מוצלחים עולים יותר , וVOLTA העוד יותר לא מוצלחים עולים קצת פחות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ליאור, כמה אמפר??

לאחרונה יש לי ניסיון טוב מאוד עם מצברים של בוש (ואצלי הם עובדים קצת הרבה יותר קשה מאצלך), אין להם פתח למילוי ויש להם את החלון הצצה ששאלת עליו. המחיר לא זול בהשוואה לשאר.

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם
כן, לפני חודש קניתי את המצבר הכחול הנ"ל.

הוא אכן ללא טיפול, לא נראה כאילו יש מקום לפתוח אותו ולראות את מצב המים בתאים....

מדובר במצבר לא זול, אבל שווה את הכסף. במיוחד לאור העובדה ששנפ הלא מוצלחים עולים יותר , וVOLTA העוד יותר לא מוצלחים עולים קצת פחות.

אייל,

כפי שציינתי בהתחלה המצברים 'נחשבים' למצברים ללא טיפול, אני חושב שניתן לראות את מפלס הנוזל מצידי המצבר או קיימת מדבקה שעל-ידי הסרתה ניתן לפתוח את הפקקים.

מצברים ללא טיפול בעלי מבנה למיחזור הגזים הרעילים+שסתום פריקה+הידרומטר מגיעים בדרך כלל עם רכב חדש וקשה להשיג את המצברים האלה בשוק החופשי (ובארץ אני בטוח שלא ניתן להשיגם).

Wiking,

גם המצברים של בוש מסוג BOSCH SILVER מצויינים ונחשבים ללא טיפול תוכל לרכוש מצבר כזה בת"א (רפי לין פרסם שם של משווק).

http://www.ledico.com/parts/?aid=4efdefc977a6e57c6657b576a0cdec1d&did=314

פורסם

מצברים ללא טיפול בעלי מבנה למיחזור הגזים הרעילים+שסתום פריקה+הידרומטר מגיעים בדרך כלל עם רכב חדש וקשה להשיג את המצברים האלה בשוק החופשי (ובארץ אני בטוח שלא ניתן להשיגם).

אז זהו שלבוש יש כאלה (האחרון שקניתי נקנה לפני שבוע 72A)

הספקת לערות את התגובה בזמן שאני כתבתי:-)

פורסם

היי,

1. יש לך טעות, המצבר מגיע עם מדיד עבור מפלס האלקטרוליט ולא הידרומטר שתפקידו לנטר את מצב הטעינה של המצבר.

2. המנגנון של מכסה המצבר אינו מנגנון למחזור הגזים הנוצרים בזמן טעינת המצבר כמו במצברי VRLA פטנט נחמד שמוריד את פליטת הנוזלים לאטמוספירה.

פורסם
היי,

1. יש לך טעות, המצבר מגיע עם מדיד עבור מפלס האלקטרוליט ולא הידרומטר שתפקידו לנטר את מצב הטעינה של המצבר.

2. המנגנון של מכסה המצבר אינו מנגנון למחזור הגזים הנוצרים בזמן טעינת המצבר כמו במצברי VRLA פטנט נחמד שמוריד את פליטת הנוזלים לאטמוספירה.

האמת אין לי מושג למה משמש המדיד, אצלי המצברים נמצאים מתחת לכסא הנהג במקום קר יחסית ולכן אין בעיות אידוי או קורוזיה

• תוכן חדש...