Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום, החלטתי לפתור את בעיית הקרטועים המעצבנים, והצלצולים , ברכב.

נגשתי למכון הקרבורטורם הקבוע, ובקשתי לבצע ניקוי קרב' ,הבחור, שכבר מכיר אותי ואת הרכב

הציע לי במקום שאני אבצע ניקוי סעפות, כי קרבורטר הוא עשה לי במאי בערך,

ואכן שמעתי לעצתו, ושני חומרים מעורבבים של BG הוזרמו בעזרת משאבה שמשפריצה את החומר לתוך הקרבורטור,

בעיית הקרטועים נעלמה , הרכב מאיץ טוב יותר ונוסע שקט , בלי צלצולים מעצבנים מהמנוע.

הוא כיוון לי על הדרך את הקרבורטור מחדש.

והחלפתי גומיה של ציריה כי היא מישום מה התפוצצה, והוספתי שמן גיר 90 80 משהו כזה, כי היה חסר והגיר היה קצת חוררק בהעברת הילוכים,

ועכשיו לשאלה: את הגומיה שהתפוצצה החלפתי לפני שנה בערך, מה גורם להם להתפוצץ כל כך מהר?

והמחיר יצא קצת יותר זול מניקוי הקרבורטור בלבד, שלדבריו לא היה משפר , כי כבר בוצע במאי

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ביצעת אינפוזייה, שהמיסה פיח רב שהצטבר עם השנים, בתא השריפה, ובראש המנוע.וגרם עקב כך לצלצולים.

החומרים הוחדרו דרך הקרבורטור, במקום ישירות לסעפת היניקה, דרך לא מקצועית לזאת, החומר החזק ימיס לך

גומיות של משאבת תאוצה בקרבורטור אטמים, ויגרום שנוי לטובה בזמן הקצר, וקראעים בזמן הקרוב.

יש לבצע זאת ישירות לסעפת היניקה.

את סעפת היניקה אין צורך לנקות, כי הפיח שם שואף לאפס.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שלום רב , איך מבצעים את הניקוי הנ"ל ללא הקרבורטור , ישירות לסעפת ?

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם

עשית את הדבר הכי גרוע שיש לעשות במקרה שלך.

זה לא משנה אם עשו קרבורטור במאי,יולי או יוני ואפילו באוגוסט.

קודם כל השאלה היא ,איך עשו? איפה אתה מתדלק? ומה מצב המערכת דלק כולה ברכב שלך.

פתח את מכסה מילוי דלק - אתה רואה חלודה בצוואר מילוי - נגמר הסיפור!

זה לא אומר שאתה צריך עכשיו להחליף חצי רכב,אבל אתה צריך לשים לב,ולהחליף פילטר דלק בתכיפות(לא כל שנה),פילטר עולה סה"כ 10 שקלים ולהחליף לוקח 5 דקות, תסתכל מידיי פעם מתחת לרכב,אם הפילטר מלוכלך=תחליף אותו, אל תגיע למצב שיש פחות מרבע דלק במיכל,תוסיף עוד פילטר לפני הקרבורטור...קיצר,דברים קטנים שימנעו ממך עוגמת נפש עתידית.

לעשות קרבורטור זה לא רק לשלם 500-600 שקל וזהו,צריך לפרק אותו לגורמים ולהחליף בו כל חלק מתבלא,גומיות,אטמים,קפיצים,דיזות ועוד.ומעטים מאוד בעלי המקצוע שיעשו לך את זה.

בנוסף להחליף פילטר דלק מאחורה ואולי להוסיף אחד נוסף לפני הקרבורטור - תלוי מה מצב המערכת הדלק אצלך,קח בחשבון,באם היא מקורית, מיכל הדלק שלך מלוכלך וכמעט בוודאות - חלוד,צוואר מילוי דלק = חלוד,צנרת מתחת לבודי-מה שמעביר את הדלק,חלק מהצינורות בלויים,...כל זה צריך גם לקחת בחשבון.

אתה יכול לעשות ניקוי עכשיו ובעוד שבועיים שוב פעם ייסתם לך בגלל שיש לך לכלוך במערכת.

מה שהוא עשה לך,הוא ניקה לך את הקרבורטור מהלכלוך שהצטבר שם,אבל זה לא יפתור לך את הבעיה אלה יחמיר אותה-אתה תיווכח לדעת את זה מהר מאוד.

מי שרוצה לעשות ניקוי ישירות לסעפת , בסובארו זה פשוט ,מוציאים צינור וואקום שיוצא מהסעפת,סותמים את הצד השני שלו(מה שנותק), ומכניסים אותו לפחיתK44,המנוע כבר שואב לבד את כל הפחית.

פורסם

צינור וואקום שיוצא מהסעפת, מגיע בסוף לסעפת אוויר ששם יושב הפילטר אוויר

ואז הפילטר אוויר ירטב מהחומר, יהרס, ולא עשיתי שום דבר,

מה שאני עשיתי זה עקפתי את הפלטר אוויר, וישר לתוך הקרבוורטור , הכנסתי את החומר, והרכב אחרי זה פשוט נוסע מעולה,

לפני זה היו קרטועים מעצבנים, לדוגמא הייתי לוחץ גז במכה ועוזב הסל"ד היה עולה בערך ל3000 , קצת פחות ואז היה נופל הרבה מתחת ל500

זה היה נופל כמעט לאפס ,המנוע היה רועד, והנורות בלוח שעונים כמעט היו נדלקות ,הן הבהבו כזה , כמו שנותנים סוויצ'

עם המפתח לפני שנותנים סטרטר , ואז אם הייתי נוגע קצת בגז אז זה היה מתייצב, הוא פירק את הברגים החיצוניים בקרבורטור ניקה עם חומר וכיוון מחדש.

ואני חושב שלהשקיע בקרבורטור 500 ש"ח כל חצי שנה , זה מש לא שווה, ואפשר לבצע פתרונות אחרים, כמובן שאחת לשנה אין מנוס מביצוע פירוק וניקוי אצל בעל מקצוע, וחוץ מזה ניקוי קרבורטור, לא מנקה את הפיח במנוע,

כשפתחתי שרשור לפני כמעט שנתיים, על זה שנסתמה לי מערכת השמן , זה כנראה בגלל שעשיתי פלאשינג שלא לצורך , כמו שצביקה אמר, ומאז נמנעתי מביצוע פלאשינג , אני אומר למוסכניק שפשוט ירוקן את השמן ויחליף פילטר שמן חדש, וישים שמן חדש,( ולא כמו שחלק אמרו שזה בגלל הניקוי סעפות הנ"ל)

וחוץ מזה :אני לא מבין למה מסתייגים מהשיטה הזו , היא יעילה והוכיחה את עצמה, נכון שצריך לעשות טיםול יסודי ומעמיק לקרברטור אחת לכמה זמן, אבל חברים, מהנדסים בכירים בחברת BG תכננו את הפעולה הזו עם החומרים האלו , וזה פשוט עובד, לנקות את הפיח שבמנוע עצמו אין אפשרות ביום יום אלא אם כן מפרקים את כל המנוע לגורמים,

דרך אגב ביצעתי טיפול לפני שבועיים שכלל החלפת פילטרים כולל פילטר דלק תחתון.

פרטים בה"פ .

פורסם
צינור וואקום שיוצא מהסעפת, מגיע בסוף לסעפת אוויר ששם יושב הפילטר אוויר

ואז הפילטר אוויר ירטב מהחומר, יהרס, ולא עשיתי שום דבר,

מה שאני עשיתי זה עקפתי את הפלטר אוויר, וישר לתוך הקרבוורטור , הכנסתי את החומר, והרכב אחרי זה פשוט נוסע מעולה.וחוץ מזה :אני לא מבין למה מסתייגים מהשיטה הזו , היא יעילה והוכיחה את עצמה, נכון שצריך לעשות טיפול יסודי ומעמיק לקרברטור אחת לכמה זמן, אבל חברים, מהנדסים בכירים בחברת BG תכננו את הפעולה הזו עם החומרים האלו , וזה פשוט עובד, לנקות את הפיח שבמנוע עצמו אין אפשרות ביום יום אלא אם כן מפרקים את כל המנוע לגורמים,

דרך אגב ביצעתי טיפול לפני שבועיים שכלל החלפת פילטרים כולל פילטר דלק תחתון.

בסעפת היניקה בסובארו קיימים לפחות שני יציאות וואקום שדרכם ניתן להחדיר את החומר המיועד לאינפוזייה של BG, לא ה44K,

אלא חומר זהה שמטרתו היא המסת פיח בתא השריפה ובשסתומים ,הוא לא מיועד להחדרה ישירה לקרבורטור בשום פנים ואופן.

היציאות וואקום שהזכרתי שנמצאות בסעפת, ואין להם קשר לפילטר האוויר, ולכן הם לא יכולים להרטב, ולההרס.

הזרקת חומר ישירות לקרבורטור, גורמת לנזק גדול יותר משימוש , שאני ידוע שאני מסתייג ממנו נמרצות, ברכבי קרבורטור בעיקר, בשימוש בתוסף 44K, ושוב ללא צורך על מנת לנקות את מערכת הדלק, שהתוצאה הסופית שלו: סתימת מסנני דלק, סתימה בקרבורטור, עקב המסת לכלוך, והתפוררות חלקי גומי ואטמים, מה שגורם מיידית להזדקק לחסדי מכוני הקרבורטור השוחטים השרלטנים הגנבים, רודפי הבצע , שכל מלאכתם שקר, מיותרת וגורמת נזק אדיר לחברות הדלק, בהקטנת צריכת הדלק במדינה, בצורה דרסטית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אדם מקצועי שיודע מה הוא עושה,ומחדיר את האינפוזיה במקום הנכון ,לא יפגע במסנן האויר,כמו כן כשמעבירים את החומר דרך הקרב' יש סיכויים לא קטנים לפגוע בגומיות קטנות למיניהם בתוך הקרב'.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

זו לא פעם ראשונה שאני מבצע את זה ,

אצל אותו בן אדם, באותה הצורה, והשיפור משמעותי ומיידי, אז אני לא מבין למה חושבים שזה יהרוס את הקרבורטור,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...