Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל פעם שאני שוטף את הברקסים יוצא לכמה שניות המון אבקה שחורה (אני עושה עם זרם חזק של מים לתוך הגאנט), האם אני בעצם הורס הרפידה ?

הבלימה צריכה להיות יותר טובה כאשר האזור נקי לא? (פיזור חום טוב יותר)?

(עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה ברורה)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

לא מומלץ לשטוף במים. השטיפה גורמת לחלודה בחלקים השונים.

מידיי פעם בטיפולים יש לפתוח ולבצע שטיפה בעזרת מכונת שטיפה ייעודית וחומר מתאים.

לגבי ניקוי בלחץ אוויר- לא מומלץ כיוון שהחומרים עשויים להיות רעילים לנשימה, במיוחד ברכבים ישנים בהם הרפידות מכילות אסבסט (מסרטן).

פורסם

כן מומלץ לשטוף מידי פעם , השטיפה לא גורמת לחלודה בחלקים יותר מאשר גורמות השלוליות בגשם.

אין שום מכונה עם חומר יעודי, כל המוסכים שוטפים עם התזת נפט ולאחר מכן מים להורדת הנפט.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שלום.

איזה מכונה יעודית ואיזה חרטה ברטה חחחחחחה :shock:

מה קורה כאשר יורד גשם מלבישים חליפת הגנה על הבלמים?

תשתוף חופשי זה טוב ומנקה את השחק של הבלמים. לא מומלץ ולמעשה אסור לשתוף כאשר הבלמים חמים אחרי נסיעה.

כאשר הכול קר תשתוף כמו מלך.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

כנראה ידידי שהרבה זמן לא הייתם במוסך מודרני, ותסלחו לי על היהירות.

מדובר במכונה למיחזור נוזל שטיפה (דומה למכונת שטיפת חלקים בנפט). המכונה כוללת מגש שממקמים מתחת לברקס ומברשת שמוציאה חומר שטיפה ייעודי (מבוסס אלכוהול לדעתי). המכונה מבצעת סינון ומחזור של החומר. כמובן שרק מוסכים שמכבדים אם עצמם מחזיקים את המכשיר כדי להימנע מלהעיף את השחק ע"י לחץ אוויר ולגרום לסרטן לעובדים כמו שהיו עושים פעם.

כשמים עפים בגשם הם מתאדים מיד בגלל החום. מה גם שאני לא יודע כמה מים חודרים לשם בגלל חתך הצמיג שנועד לנקז מים וכן המבנה הסגור של המקום.

שטיפה במים כן תגרום לחלודה.

פורסם

השחור שיוצא זה אבקת רפידות שמתפזרת בזמן בלימה.

ברפידות כבר שנים שאין אזבסט.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
כנראה ידידי שהרבה זמן לא הייתם במוסך מודרני, ותסלחו לי על היהירות.אתה לא יהיר אתה פשוט לא מבין כלום וזה יותר גרוע

מדובר במכונה למיחזור נוזל שטיפה (דומה למכונת שטיפת חלקים בנפט). המכונה כוללת מגש שממקמים מתחת לברקס ומברשת שמוציאה חומר שטיפה ייעודי (מבוסס אלכוהול לדעתי). המכונה מבצעת סינון ומחזור של החומר. כמובן שרק מוסכים שמכבדים אם עצמם מחזיקים את המכשיר כדי להימנע מלהעיף את השחק ע"י לחץ אוויר ולגרום לסרטן לעובדים כמו שהיו עושים פעם.

כשמים עפים בגשם הם מתאדים מיד בגלל החום. מה גם שאני לא יודע כמה מים חודרים לשם בגלל חתך הצמיג שנועד לנקז מים וכן המבנה הסגור של המקום.

שטיפה במים כן תגרום לחלודה.

שלום.

הנה עוד דוגמא למוסך מודרני שמכרו לא לוקשים עלק אלכוהול ספירט ידידי ספירט.

אכשו תסביר לי איך אתה חודר אם המיברשת לתוך מערכת הבלמים [אין אפשרות ניתן בעזרת המיברשת לשטוף את צלחת הבלם וקצת את הקאליפר מבחוץ וזהוא] חוץ מי זה בישראל אמנם החורף מאפן ביחס לרוב מדינות העולם ואם לא איכפת לך ביתר המדינות הגשומות כול השנה יש פי מליון מכוניות ממדינת ישראל והם לא נוסעים בגשם שותף? בנוסף לידעתך החרצים בצמיג נועדו לשפר את אחיזת הצמיג לכביש ומהסיבה הזו כאשר נוסעים על כביש רטוב או גשום 50 אחוז מהמים ניתזים ישר על מערכת הבלמים מה לעשות ברירת מחדל.

הדבר הכי מיקצועי שכתבתה "וכן המבנה הסגור של המקום" אני עובד במיקצוע רק 40 שנה ועדיין לא יצע לי לראות בלמי דיסק גם קדמי וגם אחורים סגורים

אגב גם הבלמים האחורים לא צלחות לא אטומות

הדרך הטובה ביותר גם לרכב גם לבריאות וגם לסביבה היא שטיפה אם מים בלחץ גבוה

הסיבות א] שותף את שחק הבלמים הכי טוב ב] שותף את נוזל הבלמים לגמרי אחרי טיפול בבלמים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני שוטף בעצמי כול שבוע ביום שישי (לפני קבלת שבת) את הרכב וגם את הצמיגים ומערכת הבלימה במים מהכנרת בכדי להוציא את שאירות של הרפידות ולא שמתי לב שהחלקים קיבלו חלודה.

ודרך אגב לפני שבועיים הבעלים של הרכב הקודם שלי (גולף דור 4) בא לטיפול אצל מוסך רון, הוחלפו רפידות אחריות וקידמיות ואני בדקתי את מערכת הבלימה ואת הצלחות וראיתי שלא הצטברה שום חלודה מאשר בחלק העליון של הדיסקה שלא באה במגע עם הרפידות. (הרכב כבר 7 שנים על הכביש).

איזה כייף לי :)

פורסם

אני גם מבצע שטיפה עם צינור גם של כל תחתית הרכב,ברקסים...הכל ואחרי כן חלקים נעים מקבלים שימון וגירוז.

קיצר,שום חלודות ושום בטיח.

אסור ,לבצע שטיפה לאחר נסיעה אלה רק כשהרכב קר לגמרי,אחרת הצלחתו מקבלות עיוות(חום\קור).

פורסם

לאחר שטיפה של המכונית , תמיד מומלץ להוציא אותה לסיבוב ראוי (החיסרון הוא שמים שהצטברו במקומות כמו המראות ינזלו וישאירו סימנים , אבל ניגוב עדין יסיר אותם בייחוד אם המרכב מצופה בווקס ודומיו) .

אין סיבה שזו לא תהיה ההמלצה גם בנושא הזה , זה יספיק על מנת לייבש את מערכת הבלימה (החום והרוח) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

בני היקר, משום מה תמיד נדמה לך שרק אתה בלעת את כל החוכמה בעולם, לא יודע אולי רק לי זה נדמה.

בכל מקרה ההודעה שכתבתי נמחקה ואין לי כוח לכתוב הכל מחדש. אני ממליץ לך לגשת למוסך מודרני ולראות את המכשיר, שמיועד כמובן לשטיפה חיצונית של מערכת הבילום. כמובן שהסיבה היא שמוסכים שמכבדים את עצמם נדרשים לעמוד בין השאר אני מניח בתקנים של איכות סביבה וזאת בניגוד לחאפרים רבים, כולל בפורום הזה ששופכים אפילו שמן משומש בחוץ.

אף אחד לא טען שמערכת בלמים אטומה, מה שכן היא לא חשופה למים ישירות. ושוב נחזור חזור והסבר שבעת נסיעה האיזור חם והמים מתאדים, מה שלא קורה בשטיפה.

בכל מקרה אף אחד לא טען שתיגרם חלודה שתיגרום לנזק, מדובר בשכבה דקה של חלודה כמעט חסרת משמעות. ומה הסיבה לשטיפה? חוץ מזה שרואים שיוצא הרבה שחור ואז מתלהבים?

פורסם

המערכת הסגורה לניקיון כמו של SAFTYKLEEN לדוגמה, שאיתה הייתי עובד, נועדה לשטיפת חלקים, וכל חלק, לא רק מערכות בלימה.

היא בטח שלא נועדה לשטוף חלקים על גוף הרכב כי הממיסים הם חזקים ביותר והגומיות והצבע לא.

כמובן שזה לא נחמד לגלות איזה חלק ללא גריז (כמו מיסב) בגלל שהשתמשת בחומר הזה על מערכת מורכבת.

אביב, מה רע לפי דעתך בלשטוף את שאריות הרפידות מכל איזור מערכת הבלימה, ומה טוב בלהשאיר את זה שם שיצטבר על חלקים נעים במערכת הברקס?

בחורף בנסיעה בכביש מהיר לדוגמה לאורך כמה דקות, בזמן גשם, תקרר את כל מערכת הבלימה. אני בטוח שאז לא קורה שם כלום.

קח לדוגמה אופנוע שבו כל הקליפרים הקידמיים חשופים ישירות לגשם, לי זה מעולם לא עשה משהו למערכת, ואני בטוח שהמהנדסים לא היו טיפשים.

גילעד

29.gif

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...