Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניצלתי קצת את זמני החגים והחלטתי שלפני החורף אני מתקן את החימום באוטו.העבודה לא מסובכת מידי אך דורשת זמן.

שלב ראשון היה פירוק הדשבורד,שמחוזק אם 3 אומים קטנים בחלק העליון(בוקסה 8 מ"מ) ו4 ברגים בחלק התחתון,ועוד 2 ברגים באזור של ההגה.פירוק ההגה(בוקסה 24),פירוק לוח השעונים שני ברגים קטנים,ניתוק כבל של הספידומטר מהגיר(כדי למנוע שבירה של חלק הפלסטיק שמחובר לספידומטר תוך כדי משיכה),וניתוק 4 קונקטורים חשמליים שמתחברים ללוח השעונים.משיכה קטנה החוצה וניתן לשחרר בקלות את הכבל מהלוח.אחרי זה הגיעה תורו של הצוק הידני,ניתוק של הכבל שלו מהקרבורטור והכנסה שלו לתוך תא הנוסעים.זהו עכשיו ניתן למשוך את הדש החוצה.

שלב שני היה פירוק קונסוליית המזגן,שני ברגים בחלק העליון ושני ברגים בחלק התחתון.ניתוק קונקטור חשמל שמפעיל את המאוורר.

וניתוק כל הכבלים המכנים ששולטים על כיוון האויר ועוצמתו,ואחד נוסף שמפעיל את החימום בעצם(נותן לנוזל קירור בעצם להגיעה לרדיאטור חימום הפנימי).

אחרי זה פורק רדיאטור של המזגן והמעבה שלו כדי שניתן יהיה להגיעה בצורה נוחה לרדיאטור חימום.פירוק שני צינורות מהרדיאטור חימום שיוצאים מתוך קיר האש.ועוד שני ברגים,אחד למעלה ואחד למטה וזהו ניתן פשוט לשלוף את הרדיאטור החוצה.

לאחר ההוצאה של הרדיאטור הבנתי למה לא היה לי חימום,כל הרדיאטור מלא בוץ כמו גם צינור הגומי התחתון שהתחבר אליו מתוך הקיר אש,ולנוזל קירור לא היה שום סיכוי להגיעה לרדיאטור החימום.

עלות רדיאטור חימום 300 שקלים(יכול להיות יש יותר זול אך לא היה לי ממש זמן לחפש),החלפתי את הרדיאטור לאחד חדש וניקיתי את צינור הגומי כמו גם את המנגנון שמכניס מים לרדיאטור.זהו בגדול ההרכבה היא בסדר הפוך ממה שתיארתי.

בנוסף עשיתי עוד כמה דברים קטנים כמו חיזוקים למיניהם,סידור כל חוטי החשמל שעד עכשיו היה בלאגן שלם איתם,והחלפה של בורג אחד סורר שנתן חופש להגה ולרעידות שלו.זהו בגדול.יש מספר תמונות שצולמו מהפאלפון בגדול הראש לא היה בצילומים.

אם יש למישהו שאלות הערות אני אשמח.

02-10-07_1959.jpg

05-10-07_1137.jpg

05-10-07_1138.jpg

05-10-07_1530.jpg

05-10-07_1532.jpg

פורסם
כל הכבוד על העבודה

יש לך אולי עוד תמונות של הליך הפירוק

עוד שאלה איזה שנה הרכב

לצערי אין לי יותר תמונות של הפירוק,הרכב שנת 92.

כל הכבוד.

כמה זמן זה לקח לך? אני מתעצל להחליף אצלי את הרדיאטור חימום ב-106 8)

לי זה לקח משהו כמו 6 שעות שזה כולל קפיצה לחנות חלפים להביא רדיאטור,שתי הפסקות קפה,והרבה סגריות תוך כדי העבודה.:lol:

גם אני תמיד דחיתי את זה.

פורסם

יש לך יותר תמונות ופירוט של התהליך?

מתעצל לעשות באונו שלי כבר איזה שנה-שנתיים... פעם קודמת פירקתי את כל הקונסולה המרכזית, התיאשתי, והחזרתי אותה בחזרה... אצלי זה קצת יותר בלגן בגלל מזגן לא מקורי... (94, 1.4)

...Carpe Diem

פורסם

להחלפת רדיאטור החימום באונו, עם מזגן מקורי או ישראלי, אין צורך לפרק את הקונסולה המרכזית בכלל.

מספיק בלפרק את הדשבורד ולפעמים אפילו רק לשחרר את ברגיו ולהרימו מעט מצד ימין. כל הלפת רדיאטור החימום ו/או ברז החימום מתבצעת מצד ימין (של הקונסולה.

בהצלחה לכל מי שיבצע ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי, אכן צודק. עכשיו דפדפתי לעבר וראיתי שנתת לי את אותה עצה...

עדיין אין לי את הכח/מוטיבציה לבצע דבר כזה... צריך מאמץ במיוחד ואיזה יום חופש לנושא... :)

...Carpe Diem

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מישהו יודע האם בסובארו לגאסי (91, 1800) יש הכרח לפרק את כל הדשבורד - או רק את החצי התחתון, ואז ניתן לשלוף את היחידה שבה מורכב הרדיאטור ולהחליפו?

תודה!

פורסם
רפי, אכן צודק. עכשיו דפדפתי לעבר וראיתי שנתת לי את אותה עצה...

עדיין אין לי את הכח/מוטיבציה לבצע דבר כזה... צריך מאמץ במיוחד ואיזה יום חופש לנושא... :)

מנסיוני זה תלוי איך המזגן מורכב. אני הייתי צריך לפרק את התעלות של המזגן (הישראלי שלי) בשביל שתהיה לי בכלל גישה לאזור של הרדיאטור חימום. אז בסוף פירקתי את כל הדש, וניצלתי את ההזדמנות לעשות סדר במערכת החשמל שם.

כל הפירוק לקח שעה וחצי בערך, וההרכבה עוד שעתיים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני עדיין חושש מהפעם האחרונה שפירקתי - יש דברים שעדיין קצת מקרקשים מאז :)

חוצמזה שזה כרגע רכב יחיד שלנו אז אין מצב להשבית אותו... :(

...Carpe Diem

פורסם

גם אצלי הרדיאטור חימום והברז נוזלים, ניתקתי את כל העסק וזהו.

אני בחיים לא אבצע דבר כזה בעצמי, אין לי אומץ. מצאתי מקום שמוכן לטפל לי בזה, ועוד שבועיים בערך אכניס את הרכב לתיקון.

• תוכן חדש...