Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6847 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשירשור שנפתח באוף טופיק (ולהלן קישור) -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=166944

בימים אלו קורם עור וגידים גוף חדש שנקרא "אספני כלי הרכב הארצישראלים" שמטרותיו והסבר קצר במסמך PDF מצורף למטה - באספני כלי הרכב הארצישראלים רשומים עד כה (רשימה שהתהוותה בחודש האחרון מפה לאוזן) למעלה מ-70 חברים הכוללים, אספני כלי רכב מהגדולים בארץ, המחזיקים במאות כלי רכב קלאסיים לרבות מכוניות, אופנועים, טרקטורים, משאיות ועוד...

הרשימה הנ"ל לא הוקמה על מנת לפגוע בגופים קיימים - והמטרה העיקרית הינה התארגנות שנועדה להגן על אספני כלי רכב קלאסיים בארץ מפני שינויים בתקנות האספנות ופגיעה בתרבות המוטורית בארץ.

נשמח לצרף לשורותינו אנשים אשר מטרותינו תואמות את מטרותיהם, ההרשמה אינה כרוכה בתשלום והקשר יתבצע באמצעות הודעות דואר אלקטרוני.

נשמח להשיב על כל שאלה שתעלה.

בברכת גמר חתימה טובה.

אספני כלי הרכב הארצישראלים - IVC

IVC.PDF

אַסְפָנֵי כְּלֵי הָרֶכֶב הַאָרְצִישְרָאֵלִים [email protected]

פורסם

בשעה טובה,ודרך צלחה לעוסקים במלאכה!

אין ספק שלאור הפרשיות האחרונות והיתנהלותו המוזרה משהו(בלשון המעטה)של מועדון ה 5,היתעורר צורך בגוף חיצוני נקי מפוליטיקה בגרוש שישמור ויגן על שהושג בתחום בעמל רב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

והכי חשוב, פעילות גלויה, אין מה להסתיר, והעיקר לשמר את הקיים, בלי שיקולים זרים. שיהיה בשעה טובה. - זאב

zeev

פורסם

שיהיה בשעה טובה, ושהמטרה תושג.

אגב, לא הצלחתי להבין מהמסמך שצורף להודעה הראשונה:

• מי הקים את המועדון החדש,
  • אם יש למועדון "ועד מנהל",
  • אם היו או יהיו בחירות לאותו צוות מנהל או שהוא מינה עצמו בכח היותו יוזם הרעיון,
  • האם מעבר להודעות מייל לעדכון מעת לעת תהיינה גם פעילויות של מפגשים, דיונים וכד',
  • האם תהיה שמיעה של דעת החברים המצטרפים לגוף, ופעולה בהתאם לדעת הרוב.
  • האם יש בגוף החדש משמעות למספר הרכבים שיש (או שאין כלל) לאותו החבר,
  • האם ניתנה הדעת על שיתוף פעולה (אם יתאפשר ויוכל להיות לעזר) בין הגוף החדש לגופים ותיקים, או שיש מטרה מוצהרת להתרחק מכל גוף אחר שהוא.

בברכה ובהצלחה

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אבי אני אשיב לך בגוף דבריך באדום.

שיהיה בשעה טובה, ושהמטרה תושג.

אגב, לא הצלחתי להבין מהמסמך שצורף להודעה הראשונה:

• מי הקים את המועדון החדש, - הגוף הנ"ל הוקם ע"י גרעין של אספנים/אנשים המחוייבים לתחום ומכורח המצב כיום, ואומנם ציינתי מי העומדים בראשו בשירשור הרלוונטי באוף טופיק - אבל נציין שוב כי הוא הוקם על ידי - אנכי, זאב, אירית, חן פרחי ועוד רבים וטובים (ונציין כי במשך חודש של פעילות רגועה ולא פומבית הצטרפו למעלה מ-70 איש ואישה).
  • אם יש למועדון "ועד מנהל", - הניהול מתנהל כרגע ע"י מתנדבים מקרב המקימים וכל פעולה/פעילות מקבלת אישור של המתנדבים הנ"ל.
  • אם היו או יהיו בחירות לאותו צוות מנהל או שהוא מינה עצמו בכח היותו יוזם הרעיון, - לא יהיו בחירות!!. כתוצאה מהסקת מסקנות מגופים אחרים הפועלים כיום, הקמנו גוף שלא תהייה בו פוליטיקה שתגרום לו לבצע פעולות כתוצאה מהפעלת לחצים. הגוף הנ"ל הינו למעשה רשימה של אספנים אשר התחביב מחד והאוסף שלהם מאידך גרמו להם לקחת את גורלם בידם. ההרשמה אינה עולה כסף, וכל הודעה על פעילות/פעולה תועבר לרשומים באמצעות הדואר האלקטרוני - בכל מקרה ניתן ליצור עימנו קשר, להעלות הצעות וגם/או טענות - בכל רגע נתון בו יחליט מי מהרשומים אצלנו כי אין אנו פועלים על פי ראות עיניו (ואני מקווה שרק לאחר שפנה אלינו) יוכל לדרוש את מחיקתו המיידית מן הרשימה.
  • האם מעבר להודעות מייל לעדכון מעת לעת תהיינה גם פעילויות של מפגשים, דיונים וכד', - מעבר למפגשי שישי שאנו עורכים בקופיטוגו באוניברסיטת ת"א - אנו מתכננים פעילות וגם/ו אירועים, ואולם למען הבהרה - המטרה העיקרית הינה הגנה על אינטרסים של אספני כלי רכב בארץ וכל פעילות חברתית/חברית היא נלווית ולא העיקר. אני מקווה שיהיו דיונים וגם הפעילות שתהייה תלויה במתנדבים, ביכולתם ובזמנם ומרצם.
  • האם תהיה שמיעה של דעת החברים המצטרפים לגוף, ופעולה בהתאם לדעת הרוב. - זהו לא גוף שפועל על פי דמוקרטיה, מהסיבה הפשוטה שלנו יש מטרות מאד ברורות - אין צורך בדיון על היררכייה שלהן (כמו שקיים בגופים אחרים). אבל...תמיד יש צורך בשמיעה של דעות ודיון בהצעות לפעילות.
  • האם יש בגוף החדש משמעות למספר הרכבים שיש (או שאין כלל) לאותו החבר, - אין משמעות. המשמעות היחידה הינה לכך שהנרשם מקבל על עצמו את מטרותינו.
  • האם ניתנה הדעת על שיתוף פעולה (אם יתאפשר ויוכל להיות לעזר) בין הגוף החדש לגופים ותיקים, או שיש מטרה מוצהרת להתרחק מכל גוף אחר שהוא. - אנו נשמח לכל שיתוף פעולה. הכוונה היא לפתח את המועדות והתרבות המוטורית בארץ. הקמת הגוף ("אספני כלי הרכב הארצישראלים") לא נבעה מצורך לתפוס מקום של גופים קיימים/אחרים וגם/או לבוא במקומם - ושוב המטרות שלנו מאד ברורות וכל עוד הם לא יפגעו על ידי מאן דהוא אחר - אנו נשמח לשיתוף פעולה בכל תחום עם כל אחד.

בברכה ובהצלחה

אבי נוף.

נשמח לצרפך לשורותינו (באם מטרותינו מקובלות עליך), אין כאן כעס או רצון לפגוע - אך ורק צורך לשמור על הקיים - המשך איסוף ושיפוץ רכבים ככל שניתן.

בברכה

ירון

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

כמו בעמותות השונות לעזרה לבע"ח. פוליטיקה וסכסוכים יוצרים פירוד שמחליש את העמדה של העוסקים בדבר. במקום להתפשר מתפצלים ומאבדים כוח ומשמעות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אבי, תודה על הברכה הכנה

אני אוסיף גם את התייחסותי בדברי שלי

ההתארגנות הינה התארגנות של אנשים שחברו ביחד כתוצאה מהתנהלות של שני חברי וועד (בשם כל חברי הוועד לכאורה) בפרשייה האחרונה.

השאר, שהצטרפו מאוחר יותר הם חברים שפנו ביוזמתם על מנת להביע תמיכה והזדהות , ואני מדגישה - וזאת על אף נסיונם של שלוחי ההנהלה להציג זאת כך, אף אחד לא הוסת, או נאנס להצטרף.

אנו דוגלים במטרות מועדון החמש הרשומות בתקנון ואנו פה בגלל החשש, שגורמים העוינים את המטרות הללו, מנסים להשתלט על מועדון החמש ואף הצליחו להטעות גם את חלק מאנשי ההנהלה שלו, ועל כן נוצר הצורך להוות גוף חוסם אם וכאשר הם ינסו להעביר מהלכים פוגעים במטרות אילו מול הרשויות הרלוונטיות.

זה איננו מועדון, ואין וועד, ואין תקנון, איננו מתיימרים להתעסק בפוליטיקה, אלא להתיצב לכשנדרש , וזאת להבדיל למשל ממועדון החמש לצערי, שלא מסוגל לגייס את חבריו אפילו לאסיפה כללית, אני תוהה וחרדה מה יקרה כאשר ידרשו לעשות זאת על מנת להגן על מטרותיו.

אין בכוונתנו לארגן תצוגות ו/או אירועים מתחרים במועדון החמש, כן יהיו מפגשים חברתיים בין היתר דוגמת מפגשישי, הגוף הזה אינו מתיימר להיות מועדון חברתי את זה אנחנו משאירים למועדון החמש שמתמחה בזאת.

לרשימה זאת יכול להצטרף כל מי שתומך ברעיון ובתקנות רכב אספנות ואין תנאי לבעלות על כלי רכב.

כל פעולה שתתבצע על ידו מול גורמים רשמיים ו/או כל פעולה שתתבצע ע"י גוף אחר בנושא אספנות מול הרשויות, תובא לידיעת החברים הרשומים, אנחנו דוגלים בשקיפות מלאה.

אני חוזרת ומדגישה, יש הסכמה גורפת כי מטרות ההתארגנות הזאת זהות למטרות מועדון החמש כפי שהן היום בכתובים, התארגנות זאת לא קמה על מנת להתנגח ברעיון מועדון החמש ובמטרותיו, הובהר חד משמעית שההתארגנות אינה כתובת למי שינסה לנצל התארגנות זאת על מנת "לסגור חשבון" ו/או להתנקם במועדון החמש.

אנחנו בהחלט מקווים לשיתוף פעולה מלא במטרה המשותפת להגן על האינטרסים של בעלי כלי רכב אספנות

גמר חתימה טובה

אירית

פורסם
בשעה טובה,ודרך צלחה לעוסקים במלאכה!

אין ספק שלאור הפרשיות האחרונות והיתנהלותו המוזרה משהו(בלשון המעטה)של מועדון ה 5,היתעורר צורך בגוף חיצוני נקי מפוליטיקה בגרוש שישמור ויגן על שהושג בתחום בעמל רב.

חן שלום,

איני יודע בבירור מה זו פוליטיקה בגרוש, אבל נראה לי שכל גוף שיכלול לא מעט חברים יהיה בעל התנהלות

שתספק חלק מחבריו ותקומם חלק אחר. הדבר טבעי, ואז שוב תיהיינה פוליטיקות כאלו ואחרות.

בגדול, מטרת הגוף החדש זהה לחלק ממטרות מועדון החמש, או אף לכל מטרות החמש על פי שכתבה אירית.

אם כן מדוע הפיצול? מחרתיים ייתכן ויהיה ויכוח בגוף החדש, ושוב עלול להיות גם בו פיצול וחוזר חלילה.

הפתרון הוא כפי שכתב רן כמה פעמים, מלחמה מבפנים לשם ניסיון להטות את הכף.

אבל ברור שלא נטישה של המערכה, ואז להקים גוף חדש, נקי וללא אינטריגות,

ואולם בד בבד לקבוע שבגוף החדש:

לא יהיו בחירות!!.

זהו לא גוף שפועל על פי דמוקרטיה, מהסיבה הפשוטה שלנו יש מטרות מאד ברורות - אין צורך בדיון על היררכייה שלהן (כמו שקיים בגופים אחרים).

בברכה

ירון

כמו כן, נראה לי כי הפעולה שלכם (כמובן מעבר לנושא נמרי קיפניס שיש לו לטעמכם השפעה לרעה כלפיכם)

אינה חפה מריב אישי עם חבר מועדון זה או אחר, ואינה רק כתוצאה מהרצון לשמור על התקנות הקיימות.

לדעתי ולהבנתי זה מה שעולה מתגובת אירית בנוגע לשני החברים כדלהלן:

ההתארגנות הינה התארגנות של אנשים שחברו ביחד כתוצאה מהתנהלות של שני חברי וועד (בשם כל חברי הוועד לכאורה) בפרשייה האחרונה.

זה איננו מועדון, ואין וועד, ואין תקנון, איננו מתיימרים להתעסק בפוליטיקה, אנחנו דוגלים בשקיפות מלאה.

אני חוזרת ומדגישה, יש הסכמה גורפת כי מטרות ההתארגנות הזאת זהות למטרות מועדון החמש כפי שהן היום בכתובים, התארגנות זאת לא קמה על מנת להתנגח ברעיון מועדון החמש ובמטרותיו, הובהר חד משמעית שההתארגנות אינה כתובת למי שינסה לנצל התארגנות זאת על מנת "לסגור חשבון" ו/או להתנקם במועדון החמש.

אנחנו בהחלט מקווים לשיתוף פעולה מלא במטרה המשותפת להגן על האינטרסים של בעלי כלי רכב אספנות

גמר חתימה טובה

אירית

אם אין תקנון, זה אומר שאין הגדרות ברורות.

ואז שוב יש פתח לחילוקי דיעות ואי הבנות שונות בין החברים.

מוטב לקבוע תקנות והגדרות מדוייקות, ואז יש לפחות את הבסיס.

איני בטוח עקב האמור לעיל אם ההקמה המהירה טובה, או שמא "החיפזון יצר כשלון".

אולם אם זה יעזור במשהו - גם טוב.

שיהיה בהצלחה

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אבי ידידי,מטרתו של הגוף החדש פשוטה וברורה-שמירה על הקיים בתחום אספנות כלי הרכב בארץ.

הגוף החדש לא הוקם ממניעי נקמה או רצון לפגוע במועדון ה 5,שהיה במשך שנים רבות וארוכות בית לאנשים רבים שנטשו אותו לאחרונה עקב היתנהלות שערורייתית בסיום פרשת קיפניס-נמרי והסכם הפשרה העצוב שהגיע בעיקבותיו.

לאור השינויים הרבים שחלו,לא מן הנמנע ששוב יצוצו ויעלו רעיונות חדשים-ישנים שעשויים לפגוע פגיעה אנושה בתחביבנו,ולכן אנחנו כאן בכדי לשמור ולהגן על הקיים.

אין שום אפשרות "לשנות מבפנים"-20 שנה אני במערכת,ותאמין לי שאני מכיר אותה מלפני ומלפנים.חבל על האנרגייה.

בדיוק לשם כך הוקם הגוף החדש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אבי - פוליטיקה לא תהייה אצלנו כפי שהובהר לך במפורש - היות ואצלנו אין בחירות, אין צורך לרצות איש - והמטרות (המאד ברורות ) שלנו הם העקרונות המובילים אותנו. אין אצלנו משוא פנים, אין אצלנו החלטות פוליטיות ואין ריבים כפי שציינתי בעבר - אנחנו כמו סלע איתן, מי שיחפוץ להצטרף מוזמן (עפ"י מטרותינו) ומי שאינו חפץ ימצא את מקומו במקום אחר.

ואבי...אין אצלנו ריב אישי, אנחנו לא רבים עם איש - למעט פעילות כנגד כאלו שפועלים לשינוי התקנות (ואנשים שאתה מציין ממשיכים במשא השיכנוע בצדקם גם בעת הנוכחית) - אני במפורש לא ציינתי את מועדון החמש בשירשור חשוב זה - ואני מקווה שלא אצטרך לציינו שוב. אנחנו גוף חדש - ואני רק יכול להבהיר כי אני מצר על כך שהשוואה למועדון החמש בכלל עלתה בשירשור הנוכחי.

לעניין מטרותינו - הם דומות מאד אבל לא זהות לחלוטין - אצלנו יש הדגש קצת שונה. ובכל מקרה אנחנו לא מהווים תחרות אלא אופציה נוספת/אחרת עם הגדרות מאד ברורות.

אני מאד מודה לך על העצות המועילות בעניין התנהלותינו - ורק אבהיר, אני מבין כי במקום/גוף בו הינך מצוי נדרשת עשייה רבה - ואני רוצה לאחל לך בהצלחה בכל הנוגע להתנהלותו.

ועוד דבר - אנחנו לא עשינו שום דבר בזריזות (לידיעתך חלקנו היינו בוועד המועדון, במזכירות המועדון ובוועדת הביקורת משך שנים - ויש לנו "קצת" נסיון) - הדיונים והעשייה מתרחשים מזה למעלה מחודש - ורק לאחר ששורותינו החלו להתמלא יצאנו בהכרזה פומבית.

בכל מקרה כפי שציינתי הינך מוזמן להצטרף לשורותינו - אין בכך משום ניגוד אינטרסים עם שום דבר אחר.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תוכן חדש...