Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה ללמוד איזה שהו קורס של נהיגה מתקדמת אבל אני לא יודע איזה קורס אני צריך...

אתם יכולים להמליץ לי על קורס לנהיגה מתקדמת שיתאים לי ובאיזה בית ספר ללמוד את זה?

קצת פרטים: אני נוהג בערך 4 חודשים וכבר הספקתי לעשות תאונה כי העץ קפץ לכביש(ציניות למי שלא הבין)

ואני מחפש קורס לנהיגה מתקדמת שתעזור לי להכיר את הרכב טוב יותר ולדעת את המגבלות שלו וכל מיני דברים שנהגים מנוסים יודעים כמו היגוי יתר תת היגוי וכל מיני מושגים כאלה

המערכת למכירה בקישור למטה:

http://www.carsforum.co.il

/vb/showthread.php?p=1810490#post1810490

פורסם

כל קורס נהיגה מתקדמת בסיסי של אחד מבתי הספר בארץ יהיה טוב בשבילך.

ליותר פרטים בצע חיפוש - יש הרבה מידע בשרשורים קודמים בפורום.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

גל

הבחור צריך לצבור עוד קצת ניסיון בכביש +נהיגה ורק אז ללכת לעשות קורס נהיגה .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

ממש לא מסכים. כמו ששיעורי הנהיגה בארץ ניראים (או יותר נכון שיעורי "איך לעבור טסט"), כל הדרכה נוספת תועיל לכל נהג, גם אם קיבל את הרישיון אתמול.

לא צריך ניסיון נהיגה בשביל ללמוד איך לשבת נכון, לבלום נכון, להתחמק נכון ממכשול ולהכיר את מגבלות האחיזה של הרכב.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

שאלה:

מתי כדאי לקחת שיעורי נהיגה מתקדמת?נניח מהרגע שקיבלתי רישיון כמה זמן אני צריך לחכות (בשביל לצבור ניסיון וכו') עד שיהיה כדאי לעשות את הקורס?

פורסם

את דעתי רשמתי בהודעה מעליך.

נסה להתקשר לאחד מבתי הספר לנהיגה ותתיעץ איתם. יכול להיות שיהיו להם הארות בנושא. רק קח בחשבון שדעתם יכולה להיות לא אובייקטיבית.

פורסם

4 חודשים זה זמן מצוין לעשות קורס נהיגה מתקדמת. הקורס הכי מתאים לך הוא הבסיסי, שעלותו לרוב כ-700 שקלים והוא משלב בין מגרש לנהיגה בכביש. אתה יכול לפנות לכל אחד מבתי הספר באזור שלך (למשל מסלולים, אלטרנתיבי, דרייב-ארט)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני בדעה של גל מבחינת התזמון לביצוע קורס,מהסיבה הפשוטה:

ככל שאתה לומד נהיגה נכונה כאשר אתה יותר טרי על הכביש,ככה אתה לא סופג לך כל מיני מנהגים לא מועילים,שלא לדבר מזיקים שאליהם מתרגלים בנהיגה יומיומית (קרי החזקת ההגה עם יד אחד,ישיבה לא נכונה,כיוון מראות לא נכון וכד').

בהקשר זה,שאלת בונוס שמיועדת למי שלא ביצע קורס קורס נהיגה מתקדמת:

איך המראות צד ברכב צריכות להיות מכוונות ?

בין העונים נכון יוגרל סופ"ש מפנק בצימר בגליל עם אופיר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני בדעה של גל מבחינת התזמון לביצוע קורס,מהסיבה הפשוטה:

ככל שאתה לומד נהיגה נכונה כאשר אתה יותר טרי על הכביש,ככה אתה לא סופג לך כל מיני מנהגים לא מועילים,שלא לדבר מזיקים שאליהם מתרגלים בנהיגה יומיומית (קרי החזקת ההגה עם יד אחד,ישיבה לא נכונה,כיוון מראות לא נכון וכד').

מילים כדורבנות. :)

ולגבי הפרס על השאלה - למה תמיד מציעים פה סופי שבוע עם חברי פורום מפוקפקים עם עגלות צרפתיות?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני חושב שסדר גודל 4 - חודשי ניסיון הם זמן מצוין להטמעת הרגלים חדשים, רגע לפני שרוכשים הרגלים גרועים.

קיימים בישראל מספר בתי ספר אשר יענו על הדרישה.

הדרישה לטעמי צריכה להיות קורס נהיגה בסיסי: ישיבה נכונה, מראות, שליטה במעטפת בטיחות הרכב, ביצוע עקיפה נכונה, שימוש בהילוכים, בלימה נכונה וכו'.

תת-היגוי הוא משהו שמעניין להרגיש. היגוי-יתר הוא חסר טעם מעבר לכיף.

אין טעם ללמוד כיצד להיחלץ ממצבי חירום. אף אחד (למעט אולי, אם אתה פטר סולברג) לא ממש מסוגל להיחלץ מהם בפעולה מושכלת. עדיף וכדאי ללמוד איך לא להיקלי אליהם.

בדוק את חב' טריגו www.trigo.co.il.

לפני שאתה רוכש הדרכה בדוק מה הולכים ללמד אותך ומי הולך ללמד אותך. אם זה מישהו שיש לו אימפרזה טורבו והוא טוען שילמד אותך החלקות ולשלוט ברכב במגרש החלקה...אולי כדאי לשקול שנית. המטרה היא לימוד וידע, לא פאן וכיף, שהם מטרות חשובות כשלעצמן, אך לא בהן עסקינן.

אלדד

פורסם

כמי שמתפרנס מהתחום ונע בין לימוד נהיגה בסיסי להדרכת נהיגה מתקדמת אומר שכל התנסות , למידה , והעלאת מודעות תורמת.

נהג חדש, רצוי שטרם השקעתו בקורס נהיגה מתקדמת , יחווה נהיגה , יתרגל לרכב ויבין עצמאות ואחריות מהי.

רצויה תקופה של כחצי שנה בערך (או פחות אם הוא נוהג בתדירות גבוהה) של נהיגה בטרם הקורס .

בקורס יש לתת דגש למצבי קיצון בהם (נקווה) הנהג החדש טרם נתקל- בלימת חירום, ירדה לא מתוכננת לשול, החלקה בעקומה.

כמובן יש לרענן (או לחדש) את נושא תנוחת הישיבה, כיוון המראות, תשומת לב לפנים הרכב (חפצים, קשירת מטען, חגורות בטיחות והכרת הרכב) , לחץ אויר ועוד.

כמי שמדריך בחברת "אלטרנתיבי" (גילוי נאות :-P) אציין כי ,אין המטרה ללמד את הנהג להחלץ ממצבי החלקה אלא ללמוד להבין ולהרגיש את התנהגות הרכב ( ממה היא נובעת, למה מתנהגת המכונית כך ומהי השפעת הנהג על התנהגות זו , ואיך נמנעים מטעויות) ותודות לסימולטור כדוגמת סקיד- קאר , ניתן להדגים, לחוות ולהרגיש את התנהגות הרכב בצורה איטית מאוד ומאוד מבוקרת. (לצד הדגמה "אמיתית " ומפחידה). דבר חיוני במיחוד לנהגים חסרי נסיון.

יסכימו הקוראים או לא , גם היות המדריכים מורים לנהיגה ( מהמשובחים , לא מה"חאפרים" ) תורמת לאינטרקציה טובה יותר בין המודרך למדריך ולהפך.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סליחה על ההקפצה,אבל חיפשתי תשובה ולא מצאתי,פה זה הכי קרוב,בבקשה תעזרו לי:

יש לי רישון כבר שנה וחצי(נהג חדש),אני מאוד רוצה לעשות קורס נהיגה מתקדמת,אבל לא יודע איזה לבחור,כי ראיתי שיש כול מיני סוגים,אבל לא מצליח לבחור מה מתאים לי.

אני מאוד אוהב לנהוג,אוהב נהיגה ספורטיבית,ורוצה ללמוד איך לשלוט על זריקות זנב,משטחים רטובים ,צלחות וכו,בבקשה תעזרו.

ואני גם לא יודע איזה בית ספר לבחור,הבנתי שראם סמואל הוא המוביל.

תודה מראש לכולם.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אם הבנת שסמואל הוא המוביל, למה אתה שואל?

הבט גם ב"נושאים דומים" שיש שלך פה מול הפרצוף.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לבחור מעליי,יכול להיות שהבנתי לא נכון,ובית ספר אחר הוא בעל משוב טוב יותר של חברי הפורום.

ועכשיו בוא ניסתכל ב"נושאים דומים" שתקוע לי מול הפרצוף:

"איזה קורס מומלץ אחרי קורס נהיגה מתקדמת?",רלוונטי???לא,כי לא עשיתי עדיין שום קורס.

"קורס נהיגה מתקדמת-מי מצטרף?",כן אני הייתי מצטרף אפ היה לי רישיון בשנת 2004.

"שירות חדש לחברי הקהילה",גם אותה סיבה מעל.

ואחרון חביב"קורס נהיגה מתקדמת",כן מצויין מתאים גם לנהגים חדשים,רק חבל שלא זאת הייתה השאלה שלי.

כול הכבוד,הוספת לעצמך עוד הודעה למונה:2gunfire::2gunfire:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תוכן חדש...