Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לקנות רכב. התקציב, 30-35K. השנתון, מה שיותר גבוה. גיר ידני בלבד.

הצרכים שלי הם לעבודה וחזור כ 30 ק"מ ביום ופעם בשבוע נסיעה של כ 100 ק"מ. בנוסף לפחות פעם בשבוע אני מעביר ברכב דברים שהייתי שמח אם היה לי טנדר אבל גם עם הצ'בק או סטיישן אני מסתדר.

ראיתי עד כה שני רכבים שנראים לי מתאימים, דייהטסו גראנד מוב ומאזדה טנדר B2500 שנתונים 98-2000.

מאחר וגראנד מוב קשה למצוא ומאזדות יש הרבה ואני יכול להיות בררן אני נוטה לכיוון המאזדה.

שאלתי היא האם יש הבדל בעלויות האחזקה של שני הרכבים למרות שהם כה שונים בייעוד שלהם בהנחה שאני לא עושה ביטוח מקיף?

ספציפית לגבי הטנדר, מה הק"מ הממוצע הסביר לרכבים האלה?

תודה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

מדובר בשני רכבים שונים בתכלית;הגראן-מוב היא סה"כ גירסת סטיישן גבוהה של השרייד,שמעניקה מרחב פנימי גדול ותא מטען מרווח.

המזדה B2500 הינו טנדר עבודה נטו,שלמעט יכולת העמסת מטען כבד,נופל מכל מכונית פרטית בתקציבו.

המנוע שלו חלש,ביצועיו רופסים,נוחות הנסיעה מזוויעה וכך גם רמת הבטיחות.

נסה למצוא סיטרואן קסארה סטיישן או סובארו אימפרזה ספורטוואגון-הם יענו מעולה על צרכיך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אצלי יש גרנד-מוב אוט' 98 והיילקס 95 4X4 .

הגרנד מוב עם 117K ק"מ. ההיילקס עם 407K ק"מ.

הגרנד מוב עושה 20K ק"מ בשנה אצלי, וההיילקס כ30K ק"מ.

צריכת בנזין בדייהטסו, כ12 ק"מ לליטר, בהיילקס כ8.5 ק"מ לליטר סולר.

הגרנד-מוב עלתה לי 24K ש"ח לפני שנה, יד ראשונה, שמורה כחדשה. ההיילקס עלה לי לפני שנתיים 58K ש"ח, יד שלישית, בוגר חברת חשמל, שמור מעולה ועם כ20K ש"ח תוספות.

תיקונים, טיפולים ויישור קו בהיילקס, הגיעו עד עכשיו ל12721 ש"ח לקצת פחות משנתיים. בדייהטסו זה הגיע ל1595 ש"ח לשנה.

בסעיף התיקונים בדייהטסו יש 7 שקלים-שתי נורות שרופות. בהיילקס יש בסעיף התיקונים בלבד (ללא טיפולים שוטפים וישור קו) 8340 ש"ח לפחות משנתיים, וזה כולל מצברים בכ1400 ש"ח, צמיגים בכ3600 ש"ח, אימובילייזר ב1000 ש"ח, צינור למזגן ועוד.

בקיצור, למרות שמדובר כאן בהיילקס 4X4 ולא ב2X4 כמו שאתה מדבר, וברכב קצת יותר ישן ממה שאתה מתכוון לקנות, אתה בהחלט יכול להבין שבכל קנה מידה הדייהטסו משאיר לי הרבה הרבה יותר כסף בכיס מאשר הטנדר, ומספק לי בתמורה נסיעה הרבה יותר נעימה, ברכב הרבה יותר חדש ושמור. אני חושב שאתה יכול להשליך מזה גם על ההתלבטות שלך, בהתאמות הנדרשות.

בטנדר הגיוני לצפות ליקלומטראז' ממוצע של כ35K ק"מ בשנה. בדייהטסו כ17K, ובממוצע עבור אותו כסף הדייהטסו יהיה הרבה יותר שמור וחדש.

פורסם

תודה רבה על התגובות המפורטות.

אני מתחיל לחפש סובארו אימפרזה סטיישן...

תודה

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
שלום לכולם.

אני מעוניין לקנות רכב. התקציב, 30-35K. השנתון, מה שיותר גבוה. גיר ידני בלבד.

הצרכים שלי הם לעבודה וחזור כ 30 ק"מ ביום ופעם בשבוע נסיעה של כ 100 ק"מ. בנוסף לפחות פעם בשבוע אני מעביר ברכב דברים שהייתי שמח אם היה לי טנדר אבל גם עם הצ'בק או סטיישן אני מסתדר.

למה ללכת לכיוונים כל כך קיצוניים ?

בתקציב שלך תוכל לקנות טנדרון שישמש אותך לכל המשימות ללא שום בעיה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כן, תוכל לקנות ברלינגו 2002-2003 אבל קח בחשבון הביטוח יותר יקר וטסט של רכב דיזל תחשוב אם אתה ממש צריך את זה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לי לא נראה שזה הפתרון, יש קודם לבדוק את צרכי ההעמסה.

אני משלם על ביטוח 8600 ש"ח לשנה מקיף וחובה, כאשר אם היה לי למשל פורד פוקוס בשווי מעט יותר גבוה (58 מול 70 בערך) הייתי משלם רק 5500 ש"ח.

זה על קצה המזלג (המחירים הם לנהג צעיר אגב).

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אני לא רוצה טנדרון מהסיבה הפשוטה שהוא לא יפני ואין לי כוונה להתחיל כאן ויכוח.

אני עדיין מחפש אימפרזה סטיישן ידנית. אני מתחיל לחשוב שזה גם רכב מבוקש אני לא מוצא כלום.

פורסם

מבוקש - לא במיוחד (אולי במגזרים מסויימים).

נדיר - בהחלט כן.

לא הרבה אנשים רוכשים סטיישן כרכב חדש.

וגם הרוב לא קונים ידני.

שילוב של שניהם ביחד? צריך סבלנות בשביל זה...

• תוכן חדש...