Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיוז הראשי אצלי הוא מפסק פחת בהספק 100 אמפר.

הוא קופץ לאחר השמעה רצופה בווליום גבוה.

הייתי אצל מתקין והוא אמר לי שאני צריך לעשות כמה דברים:

1) להוסיף קבל

2)ליצור עוד נקודת מינוס מהמצבר לשילדה כי כרגע המינוס לא מספיק עבה.

האם זה יפתור באמת את הבעיה של קפיצת הפחת?

האם החלפת הפחת לפיוז יותר גדול תפתור את הבעיה?

תודה לעונים.

איציק.

פורסם

ברגע שלוקח זמן לפיוז להישרף/לקפוץ זה אומר שצריכה של הצרכנים גדולה מ - 100A בקצת.

ככול שהזרם שזורם דרך הפיוז גבוה יותר מהזרם שעליו הוא אמור להגן (100A) קח הזמן שהוא יקפוץ קטן.

יש כמה דברים שאתה צריך לשאול את עצמך לפני:

1. האם הזרם שזורם לך בקו זה הזרם שצריך לזרום (דרישת המגבר/ים) או שיש לך זרם יתר.

2. 100A זה לא צחוק, תבדוק שהכבל שהעברת מסוגל להעביר זרם כזה או יותר, לפני שאתה חושב על להגדיל את הפיוז.

בכול אופן לחבר מינוס נוסף למצבר אף פעם לא מזיק.

:beerchug:

feeL.S.Dance

:onfire::2gunfire:

פורסם
הפיוז הראשי אצלי הוא מפסק פחת בהספק 100 אמפר.

הוא קופץ לאחר השמעה רצופה בווליום גבוה.

הייתי אצל מתקין והוא אמר לי שאני צריך לעשות כמה דברים:

1) להוסיף קבל

2)ליצור עוד נקודת מינוס מהמצבר לשילדה כי כרגע המינוס לא מספיק עבה.

האם זה יפתור באמת את הבעיה של קפיצת הפחת?

האם החלפת הפחת לפיוז יותר גדול תפתור את הבעיה?

תודה לעונים.

איציק.

על איזה רכב מדובר?

under construction..

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שבוע-טוב!

מדובר על רכב מסוג מיצובישי כריזמה שנת 2003.

היה לי כבל 2 גייג` עם פיוז של 100 אמפר.

הוצאתי אותו והעברתי שני כבלים של 4 גייג`. כאשר לכל אחד מחובר פיוז של 100 אמפר בנפרד. וכל אחד מחובר בנפרד למגבר אחר.

פורסם
נו ו... נפתרה הבעיה? כבר לא קופץ שום דבר? או שיש קצת "קפיצות" ברקע :lol:.

בריאות.

בוריס!

התקתוקים הפסיקו. אין שום בעיה עכשיו.

פורסם
שבוע-טוב!

מדובר על רכב מסוג מיצובישי כריזמה שנת 2003.

היה לי כבל 2 גייג` עם פיוז של 100 אמפר.

הוצאתי אותו והעברתי שני כבלים של 4 גייג`. כאשר לכל אחד מחובר פיוז של 100 אמפר בנפרד. וכל אחד מחובר בנפרד למגבר אחר.

היתה צריך לאשיר את קבל 2 AWG אם הוא טוב (כמו DRAGSTER ,STINGER וכו..) אם לאתסים 2 AWG אמיתיים כי הם מעברים יותר מ-200 A ,ותסים פיוז אחד של 200 A או יותר.

זה משה הי לי גם.

יש לי קבל 2 AWG של DRAGSTER שמעביר 225A ואין ופיוז ל-200 A.

יש לי צריכה של יותר מ-150 A.8)

פורסם
היתה צריך לאשיר את קבל 2 AWG אם הוא טוב (כמו DRAGSTER ,STINGER וכו..) אם לאתסים 2 AWG אמיתיים כי הם מעברים יותר מ-200 A ,ותסים פיוז אחד של 200 A או יותר.

זה משה הי לי גם.

כבר העברתי חיווט של 4 גייג`.

השיקול שלי היה שלקנות פיוז לכבל 2 גייג` יוצא פחות או יותר כמו להעביר חיווט של 4 גייג` עם שניי פיוזים נפרדים. מה שיותר נכון לעשות.

תודה ושבוע-טוב!

איציק.

פורסם

אין ספק שזה יותר טוב אבל כח אתה גומר מצבר יותר מהר.אם כן יש לך מצבר עם פריקה מיהרה כמו OPTIMA.

אם היתה מעביר כבל אחד היתה שומר על המצבר כי מגברים היו עובדים במקביל.

פורסם

אין קשר בין עבודה של מגברים במקביל או לא, זה בכלל לא נכון ולא קורה גם ברכב.

זה לא משנה עם מעבירים 3 כבלים ל3 מגברים או כבל אחד עם מפצל תלת, זה יצרוך אותו דבר וזה לא ישנה דבר.

בנוסף, הצריכות שאתם מדברים עליהם כלל לא קיימות אצל אף אחד ממכם.

לא 100 אמפר ולא 150 אמפר, פשוט כי האלטרנטור שלכם פשוט לא מסוגל לספק את זה ובטח שלא שאמפרז' זמין למערכת סטריאו.

יש עוד אורות דרך,מחשבי רכב,מנוע,הצתה,הזרקה,כריות אוויר,ABS וכו', אורות פנים,מגבים,מזגן,וונטה,מראות חשמליות,חלונות חשמליים,מפשיר אדים ועוד.

גם באלטרנטור הכי גדול שאני מכיר לרכב סטנדרטי(שזה באיזור ה150 אמפר ונמצא בכמה רכבי VAG במנועי דיזל ולא בכל הדגמים), בטוח שאין לא 100 ולא 80 אמפר אפילו ,באופן פנוי.

בטח שלא 150A כמו שהוזכר פה, כי גם באלטרנטור הבודד הכי גדול שאני מכיר שהוא 196A של BOSCH אין אמפרז פנוי של 150A.

אתם לא צריכים לדמיין, ברכב סטנדרטי כמו כריזמה יש אלטרנטור של בין 70-90 אמפר מקסימום.

ואגב, נתון הכח הנעה של מצברים הוא כלל לא קשור למערכת החשמל.

זה שכתוב על המצבר שלכם 350A כח הנעה, זה לא אומר שיש לכם כרגע 350 אמפר פנויים למערכת סטריאו.

גם מצברי אופטימה עובדים על אמפר שעה מוצהר, והוא גם סביב ה80-110 אמפ"ש ולא מעבר לזה.

כן יכול להיות לו כח הנעה חזק ,יכול להיות עמיד יותר בפריקה מלאה וטעינה עמוקה, מתאים לעבודה של פריקה מהירה יותר בגלל טכנולוגיית הג'ל.

אבל להפוך את מערכת החשמל שלכם לרידינג קטן זה פשוט לא יקרה.

כל הבתי פיוזים ו\או הממסרי פחת שאנשים רצים וקונים של 100-120-200A פשוט לא יעילים, כי אין בכלל את האמפרז הזה ברכב.

לרוב, ממסרים כאלו יקפצו כאשר הממסר פשוט יתחמם לא בגלל שבאמת עבר בו אמפרז מעל המותאם לו.

בטח שלא לדבר על צריכה ממוצאת של 150A.

אצלי, ברכב הקודם יש אלטרנטור מחוזק שירד מ GMC סוואנה, בעל 150A אמפר בפועל ולאחר חיזוק האלטרנטור במכון שמשפת מכלולים חשמליים הצלחנו להגיע איתו לאיזור ה170A, וגם אז, אין אמפרז' פנוי כמו שדובר פה, ומדבור על אלטרנטור מפלצתי יחסית.

under construction..

פורסם

זה משה הי לי גם.

מה יש לך ברכב? אם אפשר? פשוט לעשות השוואה 8)

• תוכן חדש...