Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וצהריים טובים!

נתחיל בזה שאני לא יודע אם הנושא קשור לפורום הזה,אם לא אז בבקשה להעביר אותו לפורום המתאים

ולעיניננו הנו,נתקלתי כמה פעמים בלקחות שבאו אליי לת.דלק ושאלו אותי :למה צריך לכבות את המנוע לפני התדלוק

וזה גם אותי עניין למרות שאין לי תשובה לזה, ורצית לדעת קצת על הנושא

אז רציתי לדעת למה?,מה יכול לגרום אם הרכב מונע ואני מתדלק אותו איזה נזקים יכולים להיווצר כתוצאה מכך?

אשמח אם משהו יתן לי תשובה חד משעית וברורה.

בברכה אסיף.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאותה סיבה אסור לעשן בתחנות דלק.

פשוט מאד - בטיחות.

רכב זה חומר דליק - ואפילו נפיץ.

יצא לי פעם לתדלק בלי לכבות, שרדתי לספר על זה - אבל דפקתי לעצמי כאפה בשנייה ששמתי לב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נראה לי שאם יווצר איזשהו גיצ ברכב,

הדבר האחרון שידאיג אותך זה התחנת דלק,

והדבר הראשון שידאיג אותך זה איך לברוח מהרכב שלך שנמצא 6 מטר באוויר.

----

פורסם

לא צריך לדומם שום מנוע בזמן תדלוק.

משרשורים אחרים:

דרור, איני מכיר אותך, וגם לא מבלה הרבה באספנות, אבל המייל הזה מגוחך, טלפונים סלולריים לא גורמים לשום דליקות, מעולם לא הצליח אפילו אדם אחד בעולם כולו להדליק דבר כלשהו בעזרת סלולרי, זוהי גוזמאה שמשום מה אומצה לחוק במדינת ישראל, לא היה ולא נברא, הדבר היחיד שמדליק אדי בנזין בתחנת דלק הוא חשמל סטטי, והדרך היחידה למנוע את המצב (המביך?) היא פשוט לגעת בגוף הרכב לפני התדלוק, אין שום אפשרות בעולם להדליק אדי בנזין בעזרת טלפון סלולרי.

כמו גם החוק הטיפשי של כיבוי מנוע בזמן תדלוק, אין שום אפשרות שאדי בנזין ידלקו בעקבות השארת מנוע דולק, הכל גוזמאות שנהפכו משום מה לחוקים מטומטמים.

אל לכם לדאוג, פשוט לפרוק חשמל סטטי לפני התדלוק.

תדלוק מהנה.

אני אחזור,

הסיכוי לא קטן בכלל, הוא פשוט לא קיים, אין שום קשר בין תדלוק לבין מנוע דולק. ההמלצה היא טפשית בלבד..

אם זה לא היה ברור, אז כמו כל חודש:

אין שום קשר בין מנוע דולק לבין תדלוק, מנוע דולק לא יגרום ולא יכול לגרום בשום דרך שהיא להצתה של מיכל הדלק שלך וגם לא של פתח התדלוק.

אתה יכול להרגיש חופשי להשאיר מנוע דולק בזמן תדלוק.

מה אתם חושבים שניצוץ מהפלאג יכול להגיע עד לפתח התדלוק? (רמז: הוא לא, גם אם חוט הצתה קרוע, הוא לא יגיע עד לשם)

חשמל סטטי יכול באותה מידה להווצר כשמנוע מכובה, וצריך לפרוק אותו בלי קשר למנוע, על ידי נגיעה בגוף הרכב.

פורסם

לפי מה שאני הבנתי זה כדי להפחית את הסיכוי שלקוח מעופף יסע בטעות עם אקדח התדלוק עדיין מחובר לרכב.

אגב החוק קובע שחובה לדומם מנוע, לידיעתכם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לא צריך לדומם שום מנוע בזמן תדלוק.

משרשורים אחרים:

אם זה לא היה ברור, אז כמו כל חודש:

אין שום קשר בין מנוע דולק לבין תדלוק, מנוע דולק לא יגרום ולא יכול לגרום בשום דרך שהיא להצתה של מיכל הדלק שלך וגם לא של פתח התדלוק.

אתה יכול להרגיש חופשי להשאיר מנוע דולק בזמן תדלוק.

מה אתם חושבים שניצוץ מהפלאג יכול להגיע עד לפתח התדלוק? (רמז: הוא לא, גם אם חוט הצתה קרוע, הוא לא יגיע עד לשם)

חשמל סטטי יכול באותה מידה להווצר כשמנוע מכובה, וצריך לפרוק אותו בלי קשר למנוע, על ידי נגיעה בגוף הרכב.

ניצוצות יכולים להיגרם מחלקים נעים אחרים בתא המנוע, כמו רצועות (והפולים שלהן), אלטרנטור, ולא מהפלאג.

הייתי מציע לך לחשוב פעמיים לפני שאתה ממליץ המלצות "בדוקות" ו"בטוחות" כמו- "אתה יכול להרגיש חופשי להשאיר מנוע דולק בזמן תדלוק."

:puzzled:
פורסם

איך להמנע מחשמל סטטי:

הבעיה שלנו היא ניצוצות שנגרמים מפריקה של חשמל סטטי. בין אם זה כי זה פשוט מכאיב (הניצוץ הוא מאוד חם, באלפי וולטים ויוצר ממש כוויה מיקרוסקופית אך עמוקה בעור...) ובין אם כי במגע עם אדי דלק הניצו עלול להצית אותם.

למה יש ניצוץ ? הגוף שלנו נטען במטען חיובי או שלילי ממשטחים שאנו נוגעים בהם וכך המטען החשמלי של גוף מוצא מאיזון. (יש לציין שדווקא חוסר מוליכות הוא הקורם לבעיה. אם היינו לובשים בגדים מוליכים, או בלחות מאוד גבוהה, אין חשמל סטטי)

החשמל בגוף שואף להתאזן (כמות שווה של מטען חיובי ושלילי) והוא בוחר לעשות זאת ברגע שאנחנו נוגעים בגוף מוליך גדול, זה יכול להיות בנאדם, מכונית, דלת... בעצם זה לא קורה במגע עצמו אלא כשהעור שלנו מתקרב לחפץ המוליך ועודף המטען בגוף שלנו, ששואף להתאזן עם הגוף המוליך השני, קופץ דרך האוויר... זה ניצוץ.

מה עושים כדי למנוע ניצוץ ? צריך לפרוק את המטען מראש. דרך ראשונה היא למנוע הצטברות של מטען לא מאוזן, ע"י ווידוא שיש מוליך בינינו לבין המשטח בו אנחנו נוגעים. למשל לרסס את מושב הרכב בספריי אנטי-סטטי או ללבוש רצועת יד שמחוברת לגוף מתכתי שהוא grounded.

בכל מקרה כדי לפרוק את עצמנו.. אם זה פשוט כדי להמנע מהכאב שבניצוץ (ולא למנוע את הניצוץ) אז מחזיקים חפץ מתכתי קטן חזק חזק ביד, למשל מטבע או מפתח, ואיתו נוגעים בחפץ הגדול להלן דלת המכונית. ככה הניצוץ הוא בין הדלת למפתח והמפתח מקבל את הכוויה, לא העור.

כדי למנוע מהניצוץ להווצר צריך לגעת בגוף מוליך גדול (כזה ישעזור לאזן את המטען בגוף) לפני שנפרדים מהמשטח שיצר את הבעיה. למשל אם הבעיה נוצרת מהמגע בין הבגדים שלנו למושב הרכב, אז כל עוד הם צמודים (אנחנו יושבים באוטו) הם שוללים אחד את השני ולא נתחשמל. ברגע שנקום ונצא מהרכב עלינו ישאר מטען מסוים והמטען הנגדי ישאר על המושב ואז כשניגע ברכב הגוף ינסה לפרוק את המטען העודף ויהיה ניצוץ. מה שעושים - צריך עוד כשיושבים ברכב לתפוס את המרכב (חלק מתכת, הדלת למשל, ואז תוך כדי שמחזיקים לקום ולצאת. ככה אנחנו פורקים את המטען ומשאירים את הגוף שלנו עם מטען נייטראלי ובריא וכשנצא מהרכב, נהיה ניטרליים ולא יהיה ניצוץ.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

לדעתי הסיבה באמת כדי שכמות הנהגים שיברחו עם המשאבה יהיה נמוך יותר

בכול מקרה אצלי אני חייב לדומם מנוע כדי לקחת את המפתח ולפתוח את מכסה מיכל הדלק :)

פורסם

דרך אגב, לא ידע מי מיכם ראה מנפצי המיתוסים שהם פשוט ניפצו את הקטע של ההתלחות מכל מה שאמור לנבוע ממנוע דולק.

הם אפילו בנו חדר שמדמה תנאים בתחנת דלק ואפילו העלו אותו לטמפרטורות ולחות הכי אופטימלים להיתלקחות ועד שהם לא ריססו דלק באויר הם לא הצליחו לגרום לפיצוץ עם כל הסיבות שרשמתם מעלה ואפילו עוד כמה דברים מוטרפים שלא העלתם על דעתכם.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
.... ועד שהם לא ריססו דלק באויר הם לא הצליחו ....

זה כל הפואנטה. אף אחד לא אמר שכל פעם שמישהו יתדלק עם מנוע דולק כל העסק יתפוצץ, אחרת היינו במחסור חמור בתחנות דלק...

כמו הרבה דברים אחרים זה precaution, אמצעי בטיחות שנועד למנוע מקרה נדיר וקיצוני (שכבר קרה, אחרת לא היו חושבים על זה... אנחנו לא לומדים לפני שטועים...)

תמיד יש סיכוי שיגיע דלק לאוויר, ותמיד יש סיכוי שיהיה ניצוץ או אש כלשהיא... אפילו בקפייר של איזה ערסוות או לחלופין טרנטה...

מעבר לזה אני מאמין שאמצעי הביטחות הן בתחנות הדלק והן במכוניות השתפרו משמעותית והתלקחות ספונטנית היא באמת מאוד לא סבירה אבל אמצעי הבטיחות נשארים... אני באמת לא מבין, למה לא לכבות את הרכב.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...