Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אבי היה בארה"ב וחזר עם כמה חומרים לטיפוח הרכב שביקשתי שיביא לי.

אני רוצה להמליץ על שנים מהם.

קודם כל, בטח כולכם נתקלתם בבעיה שחלקי הפלסטיק הופכים לאפורים עם הזמן בגלל השמש, וספריי סיליקון מחזיר להם את הצבע למספר ימים בלבד. לצבוע עם ספריי זו משימה קשה מאוד (צריך לעטוף את כל האוטו, למצא מקום סגור ומאוורר וצריך להיות מיומנים, לפחות לי זה לא הלך טוב) אז חיפשתי מוצר אחר שיעשה את העבודה ומצאתי. במקור בכלל אבי הביא לי אותו מחו"ל בשביל רכב אספנות שבבעלותי (פיז'ו 304)... החומר יודע לצבוע ולשמור על צבעו של הפלסטיק השחור לאורך זמן (מראות, פגושים, פסי קישוט, ידיות לדלתות וכו'...). לפי הכתוב עליו, הצבע השחור ישאר לפחות שנה. לפני שצבעתי את הפגוש צבעתי מראה אחת (לפני כחודשיים) ועד היום הצבע נראה חדש, אז אני מניח שזה נכון.

חומרים שצריך:

סכין יפני

מסקינטייפ

סמרטוט

מוצר של 3M שמוריד דבק שמסרב לרדת (לא ראיתי כזה בארץ...)

מוצר שנקרא FOREVER BLACK (ראיתי בארץ, מחירו בערך 100 ש"ח, ושווה כל שקל)

שלב ראשון:

מגרדים את המדבקות עם סכין, בזהירות מבלי לפגוע בפלסטיק.

שלב שני:

סופגים מעט מהחומר של 3M שמוריד דבקים על סמרטוט ומורידים את שאריות המדבקות שנשארו. יש להצמיד את הסמרטוט לחלק שרוצים לנקות למספר שניות ואז לגרד עם יפנית בעדינות (עושה עבודה שגם חומר לניקוי קרבורטורים ואציטון לא מצליחים לעשות).

שלב שלישי:

לשטוף טוב טוב את החלק שרוצים לצבוע, מחול, אבק ובכלל.

שלב רביעי:

לכסות במסקינטייפ את החלקים שלא רוצים שיצבעו.

שלב חמישי:

למרוח את החומר Forever Black על המקום שאותו רוצים לצבוע (עושה עבודה מצויינת ולא משאיר סימני צביעה כמו בספריי שנוזל למשל).

שלב שישי:

להמתין כעשרים דקות ולצבוע בעוד שכבה.

שלב שביעי:

להוציא את המסקינטייפ ולסוע לשלום.

את החומר של 3M לא ראיתי בארץ, אבל את FOREVER BLACK ראיתי בכמה חנויות לאביזרים בתלפיות (אני ירושלמי).

שימו לב להבדל בתמונות של לפני ואחרי.

זהו להפעם

שחר

DSCN8474.JPG

DSCN8478.JPG

DSCN8486.JPG

DSCN8496.JPG

DSCN8505.JPG

DSCN8507.JPG

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הFOREVER BLACK הוא החומר היחיד שהשתמשת על הפגושים?

אני אישית התאכזבתי מהחומר הזה ברכב הראשון שהיה לי , כי אחרי כמה שבועות הפגוש חזר להיות שחור דהוי.

אצלך הבעיה קשה שבעתיים כי לפי כל הסימנים, הרכב הוא צבאי/ ממשלתי לשעבר ועבר חיים קשים,התעללות ושטיפות עם חומרים לא מתאימים.

נראה טוב, מקווה שיחזיק לאורך זמן.

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נראה מבטיח.

אנא עדכן בעוד כמה חודשים לגבי מצב הצבע השחור. עכשו זה נראה לא רע בכלל, אבל כדאי לבדוק איך זה מחזיק בשמש הישראלית לאורך זמן.

אגב, 100 ש"ח זה לא כל כך יקר. מיכל של צבע קריילון לפלסטיק עולה מעל 40 ש"ח וצריך לפחות שני מכלים כאלו כדי לצבוע רכב קטן כמו שלי. תוסיף לזה את עלות הדבק וחומרים מסביב והגעת די קרוב למחיר של החומר הנ"ל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה רק שחור מט או שזה לפי איך שאני רוצה?וכמה הוא עלה בארה"ב ואיפה אפשר למצוא את המוצר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אכן השתמשתי רק ב FOREVER BLACK ולא מרחתי סיליקון וכל מני שטויות אחרות. אכן הרכב צבאי לשעבר, ולכן אני קצת מטפח אותו עכשיו.

לבנתיים, יש לי מראה אחת שצבועה כבר חודשיים והיא מחזיקה מעמד יופי, אז אני מאמין שהצבע יחזיק לפחות כמו שהיצרן טוען (כמה חודשים עד שנה ואף יותר).

שחר

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

נראה מצויין !

אכן יהיה מעניין לראות את החומר עומד במבחן הזמן - יהיה נחמד אם תוכל לעדכן.

האם החומר ניתן לשימוש גם על גומי, או רק על פלסטיק?

כמו כן, כיצד משתמשים בחומר? מריחה? האם לאחר שימוש בכל הרכב נותרה כמות מכובדת במיכל, או שהיה צורך בשימוש רב?

פורסם

השימוש בחומר הוא באמצעות מריחה. למעשה התנועה של המריחה והראש של הבקבוק מזכירים קצת צחצוח נעליים (אבל בניגוד למשחת נעליים, החומר הזה הוא על בסיס מים ולא על בסיס נפט ושמנים אחרים, כך שהוא לא מזיק לפלסטיק).

יש לחברה הזו (אפשר למצא את האתר שלהם בגוגל) גם מוצר ייעודי לצמיגים (לא ניסיתי) וגם מוצר ייעודי לשחזור הצבע של גגות סקי שחורים לרכבי קבריולט (לא ניסיתי).

לגבי הכמות, בניגוד לספריי, החומר יספיק לצביעה של רכב ממוצע כפול 5 פעמים לפחות (מראות, פסי קישוט ועוד כמה חלקים). לרכב כמו שלי, שבו שני הטמבונים שחורים לגמרי, החומר יספיק לפעמיים בערך.

אם יש עוד שאלות אענה בשמחה, ואני מבטיח לשוב ולעדכן בעוד מספר חודשים.

שחר

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

היכן נמכר החומר בארץ?

ראיתי שעלותו כ-8 דולר לערך באיביי, אך עם משלוח (16 דולר), מגיעים ל-95 שקלים, כך שאם מחירו כבר בארץ 100 ש"ח, כנראה שעדיף לרכוש כאן.

פורסם
איזה רכב ? תן לי לנחש...יפנית כלשהי

לבחור יש מגאן - שנמשיך ?

אני חושב שיש הבדל בין טמבון צבוע לבין טמבון לא צבוע כמו במגאן

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...