Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

דבר ראשון - אני בטוח ב 99% היכן הבעייה, אך כדי לעשות את זה קצת יותר מעניין אספר את פרטי המקרה בקצרה ואגיב לאור התגובות שיגיעו.

לחבר יש איסוזו טרופר דיזל קצרה מודל 2002 ומותקנת בה מערכת פיוניר 8850 חדשה מעוזי רדיו. החבר התלונן שמרגע ההתקנה (שבוצעה ע"י מתקין מקצועי אגב) יש לו רעשי אלטרנטור מעצבנים. הם מתבטאים בזמזומים בסרק והופכים להיות זמזומים מהירים כאשר הסל"ד עולה.

בגדול מותקן מגבר 4 ערוצים בבגאז', זוג הקרוסים ממוקמים לידו, הרמקולים נמצאים בדלתות וסאב מחובר בגישור.

זה סיפור המקרה. מה הייתם עושים ומה בודקים קודם?

איתמר.

(יחיאל מתבקש שלא להגיב בת'רד זה :lol:)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טובי המוחות או מחשבה הגיונית?:)

הארקות?

מיקום המגבר?

מיקום RCA?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

RCA עובר בצד הרכב, מופרד לחלוטין מה +

מיקום המגבר? מאחורה, ברצפת הבגאז על שטיח ללא שום מגע בפח הרכב.

הארקות? לכאורה תקינות. כבל מינוס קצר מהמגבר לשלדה, ההארקה של ההד-יוניט לכאורה תקינה.

next.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ניסיתם לשמוע מוזיקה מהרדיודיסק ישירות לרמקולים ללא המגבר?

אולי הברגים שמחזיקים את המגבר נוגעים ב- ?:)

ראשי ה RCA נוגעים אחד בשני?

אפשר לזרוק תאוריות כל הלילה :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

זה בדיוק הרעיון :-) הלילה עוד צעיר.

לא ניסינו לשמוע ללא המגבר.

ראשי ה RCA לא נוגעים אחד בשני, ואם זה ממש מעניין אז מדובר ב RCA של מנסטר קייבלס.

את המגבר לא מחזיקים שום ברגים.

אלי אתה עייף, next.

איתמר.

פורסם

אני אתן לך דוגמה .

אצלי היה את הפלנט אודיו 4 ערוצים - התקנה תקנית בלי שום בעיות מיוחדות חוץ מאחת קטנה :), היה קצת רעשי רלטרנטור, וכשהייתי מדליק מזגן אז בכלל אפשר היה לשמוע בבירור את הזמזום.

בלי קשר לזה, החלפתי את המגבר לJL, ד"א הוא מותקן בדיוק באותו מקום (פלטה) עם אותם כבלים והכל אותו דבר - ובום, נעלמו הרעשים, כלום, נאדה!

אולי המגבר עצמו יוצר לפעמים את הרגישות יתר הזאת..

פורסם

כבלי המערכת ליד:

מחשב ABS

מפוח מזגן

משאבת דלק

תיבת פיוזים

רימוט ליד הRCA?

חיבורי RCA ביחידה תקולים

הארקה לא איכותית (לכל הרכיבים)

קרוסים קרובים מדי למגבר

כבל פלוס עובר מעל הRCA ליד המגבר

הארכה גרועה של הHU

כבל ה+ של הHU מחוברים למעגל "שמרעיש"

כבלי רמקולים מתקצרים בגוף

לולאת הארקה בין המגבר שמחובר לפח הרכב לבין ההארכה של המגבר

מגבר לקוי?

ראש הכבל התנתק (ההארכה)

ועוד ועוד

פורסם

אני אנסה לענות על כל מה שהעלתם עד כה:

* המגבר בסדר גמור, הוא היה מותקן ברכב שלי והוא תקין 100%. מה גם שניתקנו את ה RCAים מהמגבר ונעלמו הרעשים.

* לגבי ה RCA, העברנו כבל RCA "באוויר" והרעשים המשיכו -> לא הם מקור הבעייה.

* רימוט עובר ביחד עם הפלוס.

* הארקה טובה למגבר, להד-יוניט ניסינו להעביר הארקה חיצונית, ישר לשלדה של הרכב והרעשים המשיכו (כרגע ההארקה מחוברת לצמת החוטים המקורית של הרכב, בכל מקרה זה לא שינה את הרעשים).

* הקרוסים קרובים למגבר, אך ברגע שניתקנו את ה RCA מהמגבר הרעשים פסקו -> זה לא מהקרוסים.

* שיחקנו עם הכבל פלוס, לא שינה אם הוא ליד ה RCA או לא.

* כבל ה + של ההד-יוניט הוא כבל ה + המקורי של הרדיו. בהתקנה הקודמת לא היו רעשים.

* כבלי רמקולים תקינים. מה גם שאם הם לא היו היו לנו קצרים או פיפוצים, זה לא המקרה.

* המגבר לא מחובר לפח, מה גם שהוא מונח על שטיח ואין שום דבר מתכתי חלילה תחתיו.

* לפי דעתי החוטים של הרמקולים לא עוברים צמוד לשום מחשב רכב, הם רצים לאורך הספים וישר לדלתות (מה גם שאני כמעט בטוח שהם לא סופחים רעשים)

עוד רעיונות :lol:

איתמר.

* אבנר, אחד הסעיפים שלך קרוב מאוד מאוד להשערה שלי מה לא בסדר בהתקנה הזאת, תשובה ודאית אני מקווה שתהיה לי ביום שישי.

פורסם

הבנאדם פדנט וישב על המתקין, אבל יכול להיות שבאמת יש חיבור בדרך. עם זאת להשערתי הבעייה לא שם.

איתמר.

פורסם

כמו בכל בעיה צריך לבודד אותה.

תנסו לחבר מכשיר MP3 נייד לכבלים של ה-RCA אם אין רעשים הבעיה קשורה ל-HU והחיבורים שלו.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

אני הייתי מהמר גם על הפרשי ההארקות. בחלק מהרכבים הגדולים מבנה השילדה מחייב ריתוכים מסויימים היוצרים הפרשים בהארקה. כלומר מינוס המצבר מחובר לשלדה בנקודה מסויימת ומינוס המגבר מחובר בנקודה אחרת. שתי הנקודות הנ"ל יושבות על חלקים שונים שרותכו זה לזה ומכאן נוצר ההפרש שמניב את הרעשים.

כמובן שלא חסרות תיאוריות אבל זה עדיין לא צויין בשרשור.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם
אני אנסה לענות על כל מה שהעלתם עד כה:

* המגבר בסדר גמור, הוא היה מותקן ברכב שלי והוא תקין 100%. מה גם שניתקנו את ה RCAים מהמגבר ונעלמו הרעשים.

* לגבי ה RCA, העברנו כבל RCA "באוויר" והרעשים המשיכו -> לא הם מקור הבעייה.

* רימוט עובר ביחד עם הפלוס.

* הארקה טובה למגבר, להד-יוניט ניסינו להעביר הארקה חיצונית, ישר לשלדה של הרכב והרעשים המשיכו (כרגע ההארקה מחוברת לצמת החוטים המקורית של הרכב, בכל מקרה זה לא שינה את הרעשים).

* הקרוסים קרובים למגבר, אך ברגע שניתקנו את ה RCA מהמגבר הרעשים פסקו -> זה לא מהקרוסים.

* שיחקנו עם הכבל פלוס, לא שינה אם הוא ליד ה RCA או לא.

* כבל ה + של ההד-יוניט הוא כבל ה + המקורי של הרדיו. בהתקנה הקודמת לא היו רעשים.

* כבלי רמקולים תקינים. מה גם שאם הם לא היו היו לנו קצרים או פיפוצים, זה לא המקרה.

* המגבר לא מחובר לפח, מה גם שהוא מונח על שטיח ואין שום דבר מתכתי חלילה תחתיו.

* לפי דעתי החוטים של הרמקולים לא עוברים צמוד לשום מחשב רכב, הם רצים לאורך הספים וישר לדלתות (מה גם שאני כמעט בטוח שהם לא סופחים רעשים)

עוד רעיונות :lol:

איתמר.

* אבנר, אחד הסעיפים שלך קרוב מאוד מאוד להשערה שלי מה לא בסדר בהתקנה הזאת, תשובה ודאית אני מקווה שתהיה לי ביום שישי.

לא יודע , אבל אם המגבר תקין והRCA תקין והמיקומים תקינים אזי מה שצריך לבדוק זה את החוטים של הרמקולים , כנראה ששם אתה מקבל השראה . כמו כן תומכת בזה העובדה שהרעשים עולים , כי אז האלטרנטור עובד יותר חזק ויש יותר השראה , ואז אם הכבלים של הרמקולים מקבלים השראה או לא מוארקים אתה תקבל את מה שאמרת

בברכה יהודה

• תוכן חדש...