Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מי שרוצה לשפר את יכולת של מע' הקירור מכיר את שם SPAL - מאווררים של יצרן איטלקי זה נחשבים לטובים בתחום הזה.

בארה"ב אפשר לראות קיטים רבים לשיפור הקירור שכוללים מאווררים אלו ויש גם אין סוף תגובות מתלהבות ודיווחם על ניסיון מעולה איתם.

אפילו מוטי משתמש בהם ומרוצה מאוד :-D.

על רקע הרקורד המרשים של SPAL מעבר לים הופתעתי לגלות בישראל תגובות שליליות ביותר על SPAL.

דיווחים כגון "SPAL לא מקרר" או "יותר גרוע מהמקורי" ראיתי גם מהמומחים כאן וגם שמעתי מבעלי מקצוע בשטח.

היות ואני מחפש מאווררים חזקים - החלטתי להתעמק.

משיחות עם חנויות בת"א הבנתי שיש להם כאן במלאי מאווררים 12" (זה מה שאני צריך) והחלק הטוב שהם עולים כ-350 ש"ח פלוס מע"מ - חדשה מעולה ומפתיעה על רקע מחירי ארה"ב של 100$-120$.

לאור זה שראיתי ברשת אין ספור דגמים ומק"טים של SPAL התעקשתי לברר עי איזה דגם בדיוק מדברים.

"27A" - אמרו בחנות אחת. "אבל המק"ת של SPAL הוא הרבה יותר ארוך" אמרתי. בקיצור ניסיונות לברר את השם המלא של הדגם המדויק עלו בתוהו.

בחנות השניה נאתר המוכר לרדת למחסן ולבדוק עבורי את הקוד המלא שרשום על המאוורר מאחורה.

אחרי שעה חייגתי אליו הוא מסר לי VA9-AP8/C 27A.

חיפוש זריז ברשת גילה לי אתרים אירופיים שציינו ספיקת אוויר של 1630 - נראה נהדר בזמן שאני מחפש מאוורר בעל ספיקה של 1300 ויותר.

צריכת חשמל זעומה של 6 אמפר הדליקה לי נורה אדומה - אני זוכר מדגמים אמריקאים צריכות של יותר לכיוון של 15 אמפר.

המשכתי לחפש,

כדי לקצר - גיליתי שיש דגם כזה בדיוק גם בארה"ב.

רק ששם הוא נקרה 11" והספיקת אוויר שלו היא 810 בלבד והוא שייך לסדרה הכי נמוכה של היצרן.

810?:-o 810? :shock::shock::shock:

זה פחות מהמאוור המקורי אצלי.

עכשיו אני מבין איך שמים SPAL ומקבלים מנוע מתחמם :oops:

מאיפה הפער בספיקת אוויר? יש הרי הבדל "קטן" בין 810 לבין 1630.

אחרי שקראתי שוב ובעיון רב יותר את כל דפי הנתונים ואתרים שמצאתי - הרגשתי כמו שוטר שיודע לקרוא רק מספרים אבל לא אותיות - וזה כי שחור על גבי מסך היה כתוב שבאירופה ובארה"ב מציגים יחידות מדידה שונות (CFM בארה"ב ו-m3/H באירופה).

בקיצור - סוף לתעלומה.

החברה היא מצוינת אבל הדגמים שמביאים לארץ הם חלשלושים.

שמעתי על "SPAL מחוזק" אבל הוא גם לא במלאי, גם לא יודעים להגיד את הדגם המדויק וגם עולה לפי מקורות שונים בין 600 ל-900 ש"ח לפני מע"מ.

וזה קצת יקר עבור יחידה של 100$ (ועוד ממש לא בטוח שאכן מדובר מדגם מהליין הכי גבוהה של היצרן).

מוגש בתור שרות לידיעת החברים בקהילת Carsforum.

אני בכל אופן מתכנן לרכוש זוג כאלו בארה"ב והלבקש החאדת החברים שיביא לי אותם משם.

לידיעתכם ומקוה שנהניתם,

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

יש עוד נקודות חשובות בקשר למאוררי SPAL.

יש מאוררים השואבים אויר ויש מאוררים הדוחפים אויר.

רבים טועים וחושבים שע"י היפוך חיבורי החוטים וגרימת היפוך כוון סבוב המאורר, יתאימו אותו לרכב וזאת טעות גדולה כי מבנה כנפי המאורר הנו גם שונה, לפי כוון הסבוב היעודי, ובכך יורדת ספיקת האורי של המאורר.

גם לאותם מאוררים ובאות גודל יש כמה סוגי כנפיים עם ספיקת אויר שונה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אחרי שקראתי שוב ובעיון רב יותר את כל דפי הנתונים ואתרים שמצאתי - הרגשתי כמו שוטר שיודע לקרוא רק מספרים אבל לא אותיות - וזה כי שחור על גבי מסך היה כתוב שבאירופה ובארה"ב מציגים יחידות מדידה שונות (CFM בארה"ב ו-m3/H באירופה).- לא חבל על הזמן ? היית שואל אותי

בקיצור - סוף לתעלומה.

החברה היא מצוינת אבל הדגמים שמביאים לארץ הם חלשלושים.

לידיעתכם ומקוה שנהניתם,

גנאדי

תוריד את ממיר המידות ועוד... מהקישור.

איזה כייף לי :)

פורסם

בטיפו שיש לי המאורר של המזגן הוא של SPAL מהסידרה החלשה .

המאורר לפני חודש התחיל להיות לא מאוזן ולעשות רעשים של נגיעה והיום הוא כבר לא מסתובב

המאורר תקוע .

אני צריך לקנות מאורר חדש למזגן .

לקנות שוב SPAL או לקנות חברה אחרת ?

פורסם

אהלן,

קודם כל באמת בנשאים של הנדסה חשוב מאוד נושא היחידות (ואפילו קרתה תאונה שהתרסקה מעבורת בגלל שהוזנו קורדינטות אירופאיות במקום בריטיות/אמריקאיות - צוותים משולבים)

נושא האוורור גם מעניין אותי בימים אלו,

ועדיין לא הגעתי למסקנה לגבי עדיפות של מאוורר.

אצלי ספציפית ברכב מותקן מאוורר דוחף אבל לדעתי זו תוצאה של הלבשת מעטפת נתונה (פז'ו 106) וחיסכון בעלויות פיתוח ולא כתוצאה מיעילות.

מצורף קישור למאמר של מיצובישי, והם דווקא מעדיפים להשתמש במאוורר יונק שכן הוא לא מפריעה לזרימה דרך הרדיאטור אלא עוזר לה.

לינק

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

האמת שלא ניתקלתי בזמן האחרון במאוורר לרדיאטור הרכב שמותקן כך שהוא סונק אוויר.

האמת שאני לא ממש בטוח שכדאי להשקיע במאוורר עשוי מזהב מכיוון שבמהירות מעל 100 קמ"ש המאווררים לא תורמים מאומה בקירור המערכת, ככה שמי שנוסע מחוץ לעיר התרומה של מאוורר 500 או 1500 CFM לא תעזור במאומה.

איזה כייף לי :)

פורסם
האמת שלא ניתקלתי בזמן האחרון במאוורר לרדיאטור הרכב שמותקן כך שהוא סונק אוויר.

האמת שאני לא ממש בטוח שכדאי להשקיע במאוורר עשוי מזהב מכיוון שבמהירות מעל 100 קמ"ש המאווררים לא תורמים מאומה בקירור המערכת, ככה שמי שנוסע מחוץ לעיר התרומה של מאוורר 500 או 1500 CFM לא תעזור במאומה.

האמת שאני אקצין עכשיו ברמות, אבל יצא לך לראות את המערכת של BP FORD - WRC?

זאת חתיכת הנדסה, ומדובר במערכת יונקת,

לדעתי אולי פשוט יקר מדי להשתמש במכוניות סדרתיות כיום.

נ.ב, אני מודע שהוא יונק מהאינטרקולר אבל ככל שידוע לי מתחתיו מותקן הרדיאטור, רק בניצב לכיוון הנסיעה.

מערכת (פתרון) יפה לפינוי חום.

galleria_focus2007f.jpg

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

מרק,

מה שאתה אומר זה מעניין והיגיוני.

אני חושב אבל שזה תלוי גם בתכונות אווירודינאמיות בכלל ותכנון/מצב של מגש תחתון בפרט.

בכל מקרה אני מאוד אשמח ללינקים לכתבות בנושא.

פורסם

מרק צודק לגבי המאוורים. הם נועדו בעיקר לקירור המנוע בזמן פקק.

הבעיה היא באמת שהמאוורים של SPAL שהיבואן מייבא לארץ הם הדגמים הכי חלשים (והכי דקים). לי יש 2 שהזמנתי מחול והם הדגם המחוזק שאומנם עבה יותר אבל הספיקה שלו גבוהה יותר.

היבואן בארץ פשוט צחק על המק"טים שהבאתי לו מחו"ל וטען שאני טועה. בקיצור, אין אם מי לדבר אם אתה צריך מאוורר של SPAL חזק.

http://www.spalusa.com/

לארץ מביאים את ה Low profile שלהם. הנה דוגמא ל 305 ממ בעובי 52 מ"מ. ספיקה של 870 CFM

הנה ה medium profile שקניתי - 305 מ"מ ספיקה של 1230 CFM עובי 62 מ"מ.

CROC - מה ספיקת המאוורר המקורי שלך? יש לך מאוורר אחד או שניים?

הנה 12 אינץ' עם 1360 CFM - סדרת ה high performance שלהם.

ואפילו 12 אינץ' עם 1630 CFM - בטח יותר מרעיש.

305 מ"מ אגב, זה 12 אינץ'.

אני ועוד חבר קנינו מהאתר הזה ושילמנו ב paypal.

הנה שירשור שפתחתי בזמנו לגבי SPAL.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

תודה על המידע.

אני אבדוק את המחירים שלהם.

יש לי מישהו שיכול להביא מ-USA.

עם מחיר של 100$ ללין הכי גבוה קשה להתחרות.

המקוריים אצלי הם ביחד סדר גודל של 1800-2200 CFM לפי דיברי אנשים שונים.

פורסם

על לא דבר.

אצלי ב 306 מדברים על 900FM לכל מאוורר בערך, אבל אף אחד לא יודע בדיוק וזה די מוזר שקשה להשיג את הנתונים הללו. בדוק רק כמה מקום יש לך בתא המנוע לעובי של המאווררים לפני שאתה מזמין.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...