Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהודעה זה אכתוב את התרשמותי האישית בנוגע ל2 סוגים של שמן תיבת הילוכים ידנית מסוג "פזגיר 4" ו"מוטול" מסוג 75W90 חצי סינטטי.

קצת רקע -

"פזגיר 4"

שמן מינרלי בפיתוח עצמי של חברת "פז" הישראלית.

מדובר בשמן חד דרגתי בצמיגות 80W, דליל במיוחד ומותאם עבור רכבי סובארו בישראל בעלי דרישות צמיגות נמוכות יחסית לצורך פעולה חלקה לגמרי של מנגנוני הסינכרון - בעיקר בהילוך השני.

מחירו של השמן הינו כ-35 שח לליטר וניתן להשיגו כמעט בכל תחנת דלק שלחברת "פז".

"מוטול" 75W90 חצי סינטטי

שמן חצי סינטטי שפותח ע"י "מוטול" - חברה בין לאומית ברמה גבוה לייצור ופיתוח שמנים לרכב (שמני מנוע, גיר וכיוצ"ב).

השמן הינו שמן רב דרגתי (75 כשקר, 90 כשהוא חם) והינו מותאם לכל גיר ידני סטנדרטי שדורש שמן בצמיגות הנ"ל.

מחירו של השמן, שימו לב, כ-62 שח לליטר + מעמ וניתן להשיגו אצל מפיצי מוצרי "מוטול", לרוב אין את השמן הנ"ל במלאי מפאת הביקוש הנמוך והזמנתו דרך היבואן דורשת בדרך-כלל יום בודד של המתנה ב-ל-ב-ד.

התרשמות כללית:

"פזגיר 4" שכן בגיר הידני שלי מזה כ-15K ק"מ.

אחד הדברים שהדאיגו אותי, במשך הזמן, היה הצמיגות הנמוכה שלו והעובדה שהוא חד דרגתי, דהיינו - 80W. עוד יותר הדאיגה אותי העובדה שהוא דליל מאוד, כמעט כמו מים, דבר שלא מבשר על הגנה טובה למכלולי הגיר.

דבר נוסף שהטריד אותי עקב הצמיגות הנמוכה בהגזמה היה רעש מכאני, שלדעתי האישית היה גבוה מהרגיל.

לאחר אין ספור תשבוחות על "מוטול" 75W90 300V (הגירסה הסינטטית המלאה ל 75W90 המדובר בסקירה זו) בפורומים של סובארו בחו"ל (לרוב אימפרזות טורבו) - החליט עבדכם הנאמן לשים פעמיו למקום הנדרש ולקנות את השמן שהאוטו צריך ולו בגלל הסיבות שצויינו מעלה.

שירות ומחירים:

כמו שציינתי קודם לכן, את ה"פזגיר 4" ניתן להשיג כמעט בכל תחנת דלק של חברת "פז" - מה שהופך אותו לזמין מאוד ויחסית זול (35 שח לליטר).

לעומת הנ"ל, המחירים של שמני מוטול אינם זולים כלל וכלל - אך לכל זאת יש גיבוי, עליו תקראו בהמשך.

זמינות המוצרים של מוטול, למוצרים מסויימים, טובה מאוד באיזור תל אביב (לא בדקתי לגבי השאר) - את השמן גיר לא היה לאף אחד (למעט מקום אחד שהחזיק ליטר אחד של סינטטי מלא - מה שלא עזר לי גם בגלל הכמות וגם בגלל המחיר הגבוה של הסינטטי המלא).

בכל החנויות, ללא יוצא מן הכלל, ענו לטלפון ומסרו פרטים מדוייקים ונכונים.

פניה דרך ה EMAIL ליבואן בארץ הניבה תגובה מהירה (פחות מיממה) ומדוייקת, כולל מחיר וזמינות המוצר.

יש לציין כי כל המוכרנים היו אדיבים מאוד ונחמדים, כולל המחסנאי של היבואן - דבר שהפתיע אותי מאוד מאחר ולא מדובר ברשת אלא בחנויות שעובדות עם יבואן מוטול (אגב, שמו של היבואן הוא "ארנב").

הבדלים וביצועים:

לאחר 15K עם "פזגיר 4", רוקנתי את השמן למיכל פלסטיק.

האמת, תיכננתי לשמור אותו בצד, לכל צרה שלא תבואו - אולי זה יעזור פעם... בכל זאת מדובר בשמן יחסית חדש מאוד ולא הכי זול בעולם (לצורך הדגמה, 80W90 מינרלי רגיל עולה 35 שח לגלון !).

לאחר שרוקנתי את השמן למיכל פלסטיק, הפצירה בו השמש - ובאותו רגע ראיתי אין ספור חלקיקי ברזל קטנטנים בתוך הנוזל השומני !

ללא מחשבה נוספת החלטתי שהשמן הזה לא יעבור שימוש שני ואמרתי לו יפה שלום.

את מקומו של ה"פזגיר 4" תפס כאמור מוטול 75W90 חצי סינטטי.

ההבדלים ניכרים כבר בהתחלה:

העברות ההילוכים יותר רכות - שימו לב להבדל בין "רכות" ל"חלקות"... קודם לכן ההילוכים גם כן היו נכנסים חלק - אבל עכשיו זה נעשה יותר ברכות ובנעימות...ממש אפשר להרגיש שהמוטול מגן טוב יותר והכל עובד רך יותר.

הגיר נהיה שקט יותר בצורה משמעותית. שילוב ההילוכים, כמו שצויין, רך מבעבר ובהחלט ניתן לומר שהיה זה צעד נבון לעבור ל 75W90 של מוטול.

דבר נוסף שהעיק ולא יחזור - בתנאים מאומצים (עליות/ירידות בכביש מצפה רמון ונסיעה "נמרצת" על 160 קמ"ש (קמ"ש = קילומטרים לשנה :mm_tongu:), היה ניתן להבחין כי הגיר , במצבים מאוד קיצוניים, מאבד את ההגנה שלו, פשוטו כמשמעו. דבר זה בא לידי ביטוי במעין קושי להוציא את ההילוך, לא בריא.

לסיכום: שווה כל שקל.

היבואן ("ארנב") נמצא במושב נווה ימין וניתן לרכוש דרכו ישירות (מהמחסן) שמנים לרכב.

אומנם המחיר קצת גבוה אבל היחס מצויין, המוצרים איכותיים ובסופו של דבר יש תמורה מעולה לכסף.

באתר יש גם מחירים וסוגי אריזות (תחת "דף מוצר" במוצר שבחרתם) - המחירים נורמליים ביחס למותגים הידועים האחרים שאתה מכירים (ESSO, ליקווי מולי וכד'...128 שח + מעמ לגלון 10W40 חצי סינטטי)

אתר מוטול ישראל: http://www.motul.co.il

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המממ

נשמע מעניין

ובהחלט הגיע הזמן להחליף

ראיתי ב"נקודות מכירה" שם, איזה מישהו באשקלון

באיזה נזק סה"כ אני יוצא מזה.... כולל זמן עבודה בהערכה גסה (אני איטי יחסית, יש לי היינס חדש דנדש אגב, הגיע תוך 6 יום!)

יובל.

פורסם

מעיון באתר שלהם, מחירי שמני המנוע הסינטטיים די גבוהים (כ-300 ש"ח ל-5 ליטר), ודאי לעומת LM (שעולה 160 ש"ח ל-5 ליטר באוטו דיפו). השאלה היא עד כמה השמנים שלהם טובים יותר, אם בכלל...

ועוד משהו: יש טעם לעבור מ-5W40 ל-0W40?

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
מעיון באתר שלהם, מחירי שמני המנוע הסינטטיים די גבוהים (כ-300 ש"ח ל-5 ליטר), ודאי לעומת LM (שעולה 160 ש"ח ל-5 ליטר באוטו דיפו). השאלה היא עד כמה השמנים שלהם טובים יותר, אם בכלל...

אין בידי אפשרות להעריך איזה שמן מבין השניים טוב יותר.

כאשר אתה קונה מוטול, אתה משלם גם על השם - בדיוק כמו שאתה קונה לדוגמא מוצר של "סוני".

מאידך, האיכות (כפי הנראה) היא ללא פשרות ואין לי ספק שהיבואן בוחר את מפיציו בקפדנות מאחר והשירות (הכולל בתוכו מהירות אספקת המוצר ויחס המוכרנים) היה מצויין.

כשהתקשרתי לברר יום קודם לכן אם יש במלאי, ענו לי בצורה יפה ואף נתנו לי את הנייד של המחסנאי - על כל צרה שלא תבוא (ואף השתמשתי בו לקבל הסבר איך מגיעים למקום).

ישנם תיבות הילוכים הדורשות לעצמן שמנים מאוד "מיוחדים" והבחירה צריכה להיות דיי קפדנית ע"מ שתוכל להנות מתיבה חלקה, שקטה ונעימה מבלי לגרום לבלאי מואץ למכלולים (פג'ו למשל צריכה 75W80, חלק מסובארו אימפרזה/לגאסי אוהבות 75W90 וכיוצ"ב).

היצרנים בארץ, כמו "סונול" ו"פז", מצאו את הפתרונות בעצמם למכוניות הללו ומשווקים את מוצריהם במוסכים המורשים. השמנים של מוטול מראים בכל העולם שאפשר לעשות דברים בצורה טובה יותר - ועובדה, זה עובד.

אז יהיו משוגעים כמו חלק מאיתנו שמוכנים לשלם את המחיר, העיקר שהאוטו יקבל את מלוא ההגנה ויספק תמורה מקסימלית, ויהיו כאלה שיקנו משהו זול יותר ויתפשרו על הגנה פחות טובה למכלולים.

מאחר ומדובר בשמן גיר שמחליפים בממוצע אחת לשנתיים - אני מוכן להשקיע את המחיר. בכל הנוגע לשמני מנוע, דעתי שונה.

לאחר שראיתי את חלקיקי המתכת נעים בזרמים בתוך שמן "פזגיר 4" שהיה ברכב ועבר בסה"כ 15K ק"מ - ידעתי שההחלפה לשמן "אמיתי" כמו שהתיבה צריכה הינו הכרחי.

באופן כללי - יש מחירים זהים למותגים אחרים ויש מחירים יקרים יותר ביחס למותגים אחרים - הכל שיקול של כמה אתה מוכן להשקיע.

קח לדוגמא את ה HD 75W80 (באריזה של 2 ליטר, עבור תיבות ידניות של ZF) - מחירו 54 ש"ח + מעמ, זהה למחיר של ESSO בכל המוסכים המורשים וחנויות החלפים.

ועוד משהו: יש טעם לעבור מ-5W40 ל-0W40?

מיותר לחלוטין.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

השירות של "ארנב" באמת מצויין. כשרכשתי את נוזל הבלמים של "מוטול" ב"ספארקו", לא הייתי בטוח לחלוטין שהוא מתאים לאוטו שלי.

אמא של יובל מלמד התקשרה ל"ארנב" ותוך שניות כבר שוחחתי עם המנהל הטכני שלהם.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

יופי של פינת

"זה כדאי עם נ. איציק..."

:D:D:D

עכשיו רק צריך לארגן הנחות.

איתן

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

• תוכן חדש...