Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני כמה ימים פתחתי את התיבה, ריפדתי את כל דפנות התיבה בשכבה עבה יחסית של צמר סלעים (או ספוג אקרילי \ פוך סינטטי \ קראו לזה איך שתרצו) והרכבתי חזרה את הסאב.

חיברתי את הכל כמו שהיה (=לא נגעתי בכיוונים) והפעלתי את המערכת.

הסאב פשוט נשמע רע. הסאונד שלו היה דומה לסאב פיוניר 305C בתיבת 60 ליטר עם פורט. באס שמן, עמום ונמרח. ממש לא המהירות והדיוק שהיו פעם.

אתמול החלטתי ששמעתי מספיק והחזרתי את המצב לקדמותו, שזה אומר הוצאת 90% מהספוג האקרילי תוך כדי השארת פנים התיבה כמעט ערום.

לא ייאמן איזה שינוי זה עשה. הסאב חזר להיות מדוייק, חזק, הרמוני ומהיר.

מה המסקנה?

שזה הכל עניין של ניסוי וטעייה. צריך לשחק עם הסאב וכמויות הספוג במשך כמה ימים עד לקבלת תוצאות אופטימליות. בכל מקרה, לדעתי אין שום סיבה להפגיז תיבה אטומה בצמר סלעים. טוב זה לא עושה.

לשימושכם,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הסיבה במילוי התיבה הוא הגדלת הנפח האפקטיבי שלה כך שאם התיבה כשהיא ריקה מכל מילוי

היא בנפח המומלץ בהנתן מאפייני הסאב וההספק שהוא מוזן, סביר שצמר סלעים לא ישפר ואולי אף יפגע באיכות האות המופק.

פורסם

הדעות בנושא "הגדלת הנפח" חלוקות.

לדעתי ברמקולים הצמר הזה משמש אך ורק להפחתת הרזוננס ותו לא. מה גם שבמקרה הנ"ל לא התקבל אפקט של תיבה גדולה יותר, כי אם אפקט של פורט, איחור בתדרים ומריחה מגעילה.

מה גם שאחרי הכל אנחנו לא באמת מגדילים את נפח התיבה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נכון, לא מגדילים נפח, להיפך מקטינים (קצת) אבל מגדילים את שטח הפנים של התיבה.

דווקא כעברו אצלי בידיים כמה סאבים שבהוראות היצרן שלהם היה רשום להוסיף צמר

לא הורגשו בכלל שינויים בתיבה אטומה.

בתיבות פתוחות יותר, לרוב תמיד העדפתי איך שזה נשמע בלי.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
נכון, לא מגדילים נפח, להיפך מקטינים (קצת) אבל מגדילים את שטח הפנים של התיבה.

אתה יכול להסביר את מה שכתבת ?

מה הכוונה בכך שמקטינים נפח ומגדילים שטח פנים ?

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מה הדין לגבי ספוג ביצים?

האם הוא גם "מגדיל" את נפח התיבה וירטואלית?

ואם אני משתמש בו, האם מספיק לצפות רק את הקיר האחורי או גם את דפנות?

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
מה הדין לגבי ספוג ביצים?

האם הוא גם "מגדיל" את נפח התיבה וירטואלית?

ואם אני משתמש בו, האם מספיק לצפות רק את הקיר האחורי או גם את דפנות?

איך צמר הסלעים מגדיל אפקטיבית את הנפח?

פשוט מאוד - האויר הכלוא בתוך התיבה מתכווץ ונרפה כתוצאה מתנועת הממברנה.

בכך הוא הרי מהווה כח מתנגד לתנועת הממברנה - ממש כמו קפיץ.

אם תיקח קפיץ ועם היד תלחץ אותו (כמו ממברנה שדוחפת אויר) הוא יתנגד.

כתוצאה מהתנודות של האויר הוא מתחמם וככל שמתחמם הלחץ בתיבה עולה מה שאומר יותר התנגדות, מה שאומר יותר ריסון.

בגלל זה תיבה אטומה מהווה ריסון טוב הרבה יותר מתיבה פתוחה.

מה הצמר עושה - מאחר והוא מפזר חום באופן שונה מאויר אז יוצא שהאויר שכלוא בתיבה חם פחות או מתחמם בקצב איטי יותר מכאן שמהווה פחות התנגדות מה שאפקטיבית מהווה הגדלת הנפח.

מכאן ניתן להסיק שסביר מאוד שקרטונים של ביצים לא יגדילו את הנפח אפקטיבית אלא רק יצמצמו אותו עקב גודלם הפיסי.

פורסם

איתמר , אולי תנסה פוליפיל ? לא יודע מה ההבדל בדיוק אבל שמעתי שיש לו אפקט (ולא ממש ידוע לי מהו האפקט)

מי שיודע ויכול להרחיב אני אשמח

בברכה יהודה

פורסם

אני בהחלט מעריך את ההשקעה של איתמר בניסויים ופרסומים באתר, אבל בואו נשים דברים בפרופורציה.

הניסוי שאיתמר עשה לא היה לטעמך וזה בסדר גמור.

אנשים מסיקים מסקנות מרחיקות לכת וזה כבר עניין אחר.

מי אמר שבתיבה גדולה יותר במעט עם צמר לא שומעים טוב יותר מהתיבה במצב הנוכחי? אולי קטנה יותר?

אולי בסאבים אחרים יהיה שיפור לטובה? אולי צריך לתכנן את התיבה מחדש?

הסקת מסקנות לגבי צמר סלעים מניסוי בודד?

תרשו לי לציין שלי היה סאב 15 אינטש ישן (לא זוכר חברה) שצמר סלעים עשה לו רק טוב, כמו כן סאב בייתי של מורל בו צמר סלעים עשה פלאות.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם
אתה יכול להסביר את מה שכתבת ?

מה הכוונה בכך שמקטינים נפח ומגדילים שטח פנים ?

כשאתה מכניס צמר, למעשה אתה מכניס חומר גולמי שיש לו נפח כלשהו, אמנם קטן אבל בכל זאת ולכן רשמתי "קצת"

ללא הצמר השטח פנים היחיד שיש הוא דפנות התיבה והסאב, כשהכנסת צמר אז הגדלת את שטח הפנים של התיבה כי גם לצמר יש שטח פנים (שלא ניתן לחשב, או שקשה בעליל)

בכל אופן למה זה גורם שיש יותר שטח פנים, אין לי מושג וגם לא ניסיתי להגות רעיון בנושא

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זרקת לאוויר משהו שקשור לשטח פנים של נפח הבקרה של הסאב , אבל אין לך מושג אם ואיך זה משפיע. אז למה לרשום את זה ?

לגבי שטח פנים - אם אתה מתיחס לשטח פנים של נפח הבקרה אז כאשר אתה מכניס צמר שטח הפנים גודל משום שאם נסתכל בהגדלה נגיד על שערה אחת של הצמר אז היא מוקפת באוויר מכל צדדיה והשטח מגע הזה מצטרף לשטח המגע של קירות התיבה.

אם אני מנסה לחשוב איך לקשר את זה לעניין הסאבים , אפשר להגיד שהפונקציה שמתארת את המצב בתיבה pv=mrt קשורה לנפח הפנים בהקשר של הטמפרטורה - קצב העברת החום בתיבה גבוה יותר כאשר שטח הפנים בין האוויר ובין התיבה גדול יותר וזה מחזיר אותנו לתאוריה שהכנסת צמר סלעים משנה את הנפח שהסאב "רואה" - אם נסתכל במשווה , v,m,r הם קבועים במקרה שלנו ואנחנו נשארים עם משחק של טמפרטורה מול לחץ. אם נגרום לאוויר להוליך את החום טוב יותר ממנו והלאה (הגדלת שטח הפנים יכול לגרום לכך) אנחנו בעצם מורידים את הטמפרטורה מה שגורם ללחץ לרדת - לחץ קטן יותר מדמה תיבה גדולה יותר..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...