Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ב.מ.וו. - האגדה והמציאות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נושא זה נכתב בדחילו ורחימו מחשש לפגוע במעריצים השרופים של החברה הבאוורית.

אני ממש מקווה שאף אחד מהחברים לא ייקח באופן קשה מידי את אשר נכתב כאן.

אחרי כל ההתנצלויות אגש לעצם העניין:

אחי מעונין לרכוש רכב משומש מודל 2001-2, מסדרה 5 או 7 של היצרנית הבאוורית. הלכנו ביחד לראות כמה דוגמאות שהוצעו למכירה ועל החוויה הזו רציתי לספר לכם.

כשמדברים על רכב ברמה כזו, עם מוניטין כזה, אז מצפים שההנדסה תהיה מושלמת.

לצורך העניין אני משתמש במינוח "הנדסה" גם כדי להעריך את איכות החומר והחלק, התאמתו לתנאי הסביבה השונים וגם כדי להעריך את ההתנהגות שלו.

בכל המכוניות שראינו היו התופעות האלה:

- הגומיות של הדלתות מתפוררות, כששאלנו מה זה? קיבלנו את התשובה "זו מחלה של הרכב".

- מושבי העור בכל המכוניות שראינו ללא יוצא מן הכלל, היו סדוקים קשות (כנ"ל מחלה של הרכב).

- מביני עניין הזהירו אותנו שראשי המנוע של המכוניות האלה רגישים (מחלה של הרכב).

- רמת האבזור של המכוניות האלה עלובה יחסית (קמצנות של היצרן / יבואן).

בקיצור, נדמה לי שהבהרתי את הנקודה, כאן מחלה של הרכב - שם עוד פאק ואז זה היכה בי ( :idea: ) רכב ברמה כזו לא אמור לסבול מבעיות כאלה.

כמה מהשם המפואר של היצרן מגובה בקבלות וכמה זו סתם אגדה?

מה דעתכם?

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היום אומרים ב.מ.וו אנשים רואים שלמות.

טוב שיש אנשים כמוך שבדקו ואמרו שזה לא ממש ככה.

וחבל- אנשים משלמים כ-500,000 ש"ח על רכב ומקבלים איבזור מגעיל.

צריך לדעת, האם היבואן עושה זאת (בתכלס מה איכפת לו?!) או שהיצרן מתקמצן.

הוא מתקמצן ומרוויח המון על זה.

וחבל שאנשים בונים שם ואז לאט לאט הורסים בלי שאנשים שמים לב, למה? כי הם אומרים "זה ב.מ.וו הכל מושלם"

Kia Sportage, 2014 

פורסם

כל אבזור מחוייב בתשלום.

אם מצאת רכבים עם אבזור דל - זה כיוון שרוכשיהם מהסוכנות חסכו באבזור (שבקלות יכול להגיע בב.מ.וו לעשרות אחוזים ממחיר הרכב).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
כל אבזור מחוייב בתשלום.

אם מצאת רכבים עם אבזור דל - זה כיוון שרוכשיהם מהסוכנות חסכו באבזור (שבקלות יכול להגיע בב.מ.וו לעשרות אחוזים ממחיר הרכב).

מסכים.

מושבי העור בכל המכוניות שראינו ללא יוצא מן הכלל, היו סדוקים קשות (כנ"ל מחלה של הרכב).

המכונית לא בדיוק 'יצאה מהניילונים',אם נוסעים כל יום ברכב ולא שמים כיסוי אז הריפודים לא יהיו במצב ממש טוב.יהיו בהם סדקים ואולי גם חתכים.

רוב סדרות 5-7 עברו הרבה ידיים ככה שאל תחפש למצוא רכב עם ריפודים במצב טוב,אלא אם שמו עליהם כיסויים או שהם הוחלפו.

פורסם

אל תתייאש.

אל תשכח שאתה קונה מכונית משומשת. ואנשים שקונים מכוניות כאלה זה בדרך כלל אנשים שנוסעים הרבה ולכן המכוניות שראית עברו לפחות 100000 ק"מ.

תשקיע מספר חודשים בחיפוש ותמצא מכונית שעמדה בחנייה סגורה ולא נסעה הרבה. מבחינת איבזור השיטה היא של היצרן - יש המון אפשרויות, והכל עולה המון כסף. אבל כל מה שחסר ברכב שתמצא במצב טוב (למעט סנרוף) , ניתן להוסיף אח"כ מרכבים מפירוק. קנה רכב ב80% מהתקציב שלך ותשתמש בשאר הכסף להחליף כל נוזל, כל פילטר, כל גומי בלוי או חלק שלא מוצא חן בעיניך מצבו, ואז תהנה מרכב שהכל בו כמו חדש.

תעבוד על פי שיטה זו - עשיתי את זה עם שתי מכוניות BMW - ולא תתאכזב מהרמה של המכונית. כמובן, שעל מנת לשמר את רמת הרכב יש להקפיד על תחזוקה נאותה ולא לחשוב שאם הוא עולה 500,000 ש"ח הוא פטור מתחזוקה שוטפת.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הכל תלוי איפה אתה מחפש. אחד הלקוחות שלי רכש רכב מהטרייד אין של במוו 740 מתחילת שנות ה- 2000, ומאוד מרוצה (למעט משאבת דלק שהלכה לו באמצע הצומת...). נסעתי בה, ואיך לומר, היא במצב מצויין :cool: כל האבזורים הרבים עובדים והכל נראה חדש (למעט הצורה החיצונית כמובן, ששונתה מאז).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מסכים.

המכונית לא בדיוק 'יצאה מהניילונים',אם נוסעים כל יום ברכב ולא שמים כיסוי אז הריפודים לא יהיו במצב ממש טוב.יהיו בהם סדקים ואולי גם חתכים.

רוב סדרות 5-7 עברו הרבה ידיים ככה שאל תחפש למצוא רכב עם ריפודים במצב טוב,אלא אם שמו עליהם כיסויים או שהם הוחלפו.

ברצינות?!!!! קניתי בזמנו מרצדס מונית אחרי 7 שנים של עבודה בתור מונית והעור היה בסדר גמור , ראו שהוא לא חדש אבל לא היה צורך להחליף אותו . ואני בטוח שנהגי מוניות שומרים פחות על הריפוד מנהגים רגילים שקונים רכבי יוקרה.

וגומיות , וראשי מנוע ?!!! לא נשמע כדבר הזה (עד כמה שידיעותי מגיעות , וחיפשתי מונית מרצדס כך שעברתי אצל הרבה ) במרצדס . לא ידעתי שזה המצב בבמוו , אבל אם כך אזי המכונית הזו באמת בבעיה רצינית

בברכה יהודה

פורסם

כאחד שהחזיק פעמיים במוו סדרה 3 בעבר - מודל 85 ומודל 89, שתיהן נקנו חדשות, איכות הייצור בהחלט לא היתה משהו. הראשונה היתה חצי מפורקת אחרי 150K ק"מ. השנייה היתה גרועה במיוחד ובשנה הראשונה לחייה קרה 7 פעמים שהמכונית נתקעה באמצע נסיעה ולא הניעה, שלא לדבר על התחממויות ונזילות שמן.

אמנם מדובר על 15-20 שנה אחורה, ויכול להיות שדברים השתנו, אבל גם אז במוו נחשב למותג יוקרתי

פורסם
ברצינות?!!!! קניתי בזמנו מרצדס מונית אחרי 7 שנים של עבודה בתור מונית והעור היה בסדר גמור , ראו שהוא לא חדש אבל לא היה צורך להחליף אותו . ואני בטוח שנהגי מוניות שומרים פחות על הריפוד מנהגים רגילים שקונים רכבי יוקרה.

וגומיות , וראשי מנוע ?!!! לא נשמע כדבר הזה (עד כמה שידיעותי מגיעות , וחיפשתי מונית מרצדס כך שעברתי אצל הרבה ) במרצדס . לא ידעתי שזה המצב בבמוו , אבל אם כך אזי המכונית הזו באמת בבעיה רצינית

במרצדס האמת הריפוד הוא קצת אחר והוא נישמר יותר טוב.

בBMW הוא יותר רופף וניראה יותר ישן אחרי כמה זמן.

ובקשר לרכב שאתם קניתם,אולי הנהג שם כיסוי..אולי המושבים לא היו במצב מי יודע אבל בשבילך זה בסדר.

פורסם

Cars which costs so much, the quality should be the top of the top without any exaptions!

The quoality of the car is poor! 100K is a big amount?!come on, give me a break!

In my last visit in Israel, I got a ride in Taxi Mercedes 96' year model with 900000km on the clock and the leather was in a great condition, asif the car had 70-80K, these is a real quality! BMW is just a name, by the way, Audi is completely the same. How have seen A8's leather after 6-7 years on the road?I sow and it was terrable

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

העניין עם הגומיות של הדלתות מוכר גם לי - ב520 של אבא שלי זה ככה. גם בעיות עם המושבים (שם זה בד, לא עור).

תראה, הם בטח לא חפים מבעיות. ומבחינת אבזור, הוא אכן מגוחך. ה520 הזו, שהייתה בעבר שייכת לשותף שלו, נקנתה במחיר מבצע ב2002 - משהו באיזור ה240K, והייתה אחת מקבוצת מכוניות שהיו בארץ עם אבזור דומה. די עלוב - מושבי בד, טייפ במקום רדיו דיסק (:roll:), גלגלי 16", וכן הלאה.

אבל, מצד שני, לא משנה באיזו 5 אתה בוחר, אתה מקבל שלדה מדהימה, הגה מצויין ונוחות נסיעה מופתית (לפחות על ה16"), ביחד עם מנוע מעולה (ה2.2) וגיר אוטומטי טוב מאוד. היכולות הדינמיות נמצאות שם, לא משנה איזו גרסה תיקח. כך שזו נחמה, ואחת לא קטנה.

אגב, לא חסרים אותם רוכשי "כל התוספות" למיניהם. רואים את זה לא מעט.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אבל, מצד שני, לא משנה באיזו 5 אתה בוחר, אתה מקבל שלדה מדהימה, הגה מצויין ונוחות נסיעה מופתית (לפחות על ה16"), ביחד עם מנוע מעולה (ה2.2) וגיר אוטומטי טוב מאוד. היכולות הדינמיות נמצאות שם, לא משנה איזו גרסה תיקח. כך שזו נחמה, ואחת לא קטנה. תן לי לשאול אותך משהו , בכול המבחנים המרצדס הייתה מעט מאחורי הבמוו לגבי התנהגות כביש , ויכולת דינמית , אם היית מקבל מרצדס עם תיבה ידנית , היית מעדיף אותה עם השרידות המופתית או את הבימר ?

אגב, לא חסרים אותם רוכשי "כל התוספות" למיניהם. רואים את זה לא מעט.

ואת אותה שאלה נשאל על הC החדשה ?

ולסמירו , במקרה ולא קראת את ההודעה שלי , אני חיפשתי אז מרצדס , וכול מה שיכולתי לשלם זה על מונית לשעבר , אז עברתי על הרבה מוניות בדרך לקניית זו שקניתי , ואצל כולן (חוץ מאלו עם תאונות ושלדה שפסלתי ) הבודי והצבע החיצוני וגם כול החלקים הפנימיים היו באיכות מעולה . תוריד מהן את הסמל של המונית ובד"כ תחשוב שהן מכוניות חדשות . הדבר היחיד שמסגיר אותן כאן בארץ זה הצבע הלבן . אז אל תגיד לי שזה אקזמפלר אחד שאינו מייצג

בברכה יהודה

פורסם

על איזו שרידות אתה מדבר? מרצדס מהשנים האחרונות ממזמן לא שרידות במיוחד.

אישית אני מעדיף ב.מ.וו על מרצדס, אם כי אני חייב להודות שיצאו למרצדס כמה דברים מאוד מעניינים בשנים האחרונות (כמו הC שציינת).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
על איזו שרידות אתה מדבר? מרצדס מהשנים האחרונות ממזמן לא שרידות במיוחד.

את האמת אני לא יודע על מה אתה מדבר , כי עד היום נוסעות מוניות של שנות ה90 המאוחרות ושנות ה2000 המוקדמות . וזה בהחלט מהווה אינדיקציה לשרידות מופתית . במיוחד כאשר מחיר התיקונים והחלפים של מרצדס הוא גבוה יותר מאשר המוצרים של קונצרן VAG

אישית אני מעדיף ב.מ.וו על מרצדס, אם כי אני חייב להודות שיצאו למרצדס כמה דברים מאוד מעניינים בשנים האחרונות (כמו הC שציינת).

אז אולי אתה מודע למשהו שאני לא מודע אליו , אבל לפחות ממה שאני רואה הן עדיין שרידות מאוד . אני לא בטוח שבמוו עם 600K בתור מונית הייתה מחזיקה מעמד בכלל

בברכה יהודה

פורסם
נושא זה נכתב בדחילו ורחימו מחשש לפגוע במעריצים השרופים של החברה הבאוורית.

אני ממש מקווה שאף אחד מהחברים לא ייקח באופן קשה מידי את אשר נכתב כאן.

אחרי כל ההתנצלויות אגש לעצם העניין:

אחי מעונין לרכוש רכב משומש מודל 2001-2, מסדרה 5 או 7 של היצרנית הבאוורית. הלכנו ביחד לראות כמה דוגמאות שהוצעו למכירה ועל החוויה הזו רציתי לספר לכם.

כשמדברים על רכב ברמה כזו, עם מוניטין כזה, אז מצפים שההנדסה תהיה מושלמת.

לצורך העניין אני משתמש במינוח "הנדסה" גם כדי להעריך את איכות החומר והחלק, התאמתו לתנאי הסביבה השונים וגם כדי להעריך את ההתנהגות שלו.

בכל המכוניות שראינו היו התופעות האלה:

- הגומיות של הדלתות מתפוררות, כששאלנו מה זה? קיבלנו את התשובה "זו מחלה של הרכב".

- מושבי העור בכל המכוניות שראינו ללא יוצא מן הכלל, היו סדוקים קשות (כנ"ל מחלה של הרכב).

- מביני עניין הזהירו אותנו שראשי המנוע של המכוניות האלה רגישים (מחלה של הרכב).

- רמת האבזור של המכוניות האלה עלובה יחסית (קמצנות של היצרן / יבואן).

בקיצור, נדמה לי שהבהרתי את הנקודה, כאן מחלה של הרכב - שם עוד פאק ואז זה היכה בי ( :idea: ) רכב ברמה כזו לא אמור לסבול מבעיות כאלה.

כמה מהשם המפואר של היצרן מגובה בקבלות וכמה זו סתם אגדה?

מה דעתכם?

ההודעה הזו מזכירה לי את כל מה שרע באין תרבות המוטורית בישראל..

הכללות, סטיגמות ועוד מכל הבא ליד..

רכב משומש בין 5-6 יראה בדיוק כפי שהבעלים הקודמים שלו ..

אם הרכב הוזנח ולא טופל כפי שצריך, או אז הוא יראה כמו ערימת חXX.

מנסיון אישי שלי עם רכבי החברה גם בארץ וגם בחו"ל, הרכבים מגלים עמידות טובה מאוד, איכות גימור מין הגבוהות שיש.

מושבי העור אשר מטופלים תקופתית, שורדים היטב את תלאות הזמן, וברכב ספציפי שאני מכיר מדגם 735I ממודל 99, רכב אשר ראה את 250,000 ק"מ מלמעלה, הרכב במצב מדהים, הכל עובד ומתפקד , והריפודים במצב מעולה.

רמת הגימור של הרכבים נקבעה על ידי קונה הרכב וכיסו, אולי הרכב אינו מצויד כדבעי, אך מעטים הרכבים אשר מצוידים ביכולות ניהוג ושילדה ברמה של הבימר מסידרה 5..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...