Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר שלי היה פיצוץ בדוד העליון של הרדיאטור. הלכנו למוסך המרכזי ורצו שם 1200 ש"ח ליפני מע"מ ועבודה וכו' וכו'..

נ.ב ריאתי שם עוד שתי כריזמות עם בדיוק אותה הבעיה.

המחיר נראה לי מוגזם וצילצלתי לחבר שלי בעל חנות חלפים בחולון ונאמר לי שיש לו רדיאטור של בשן ב750 ש"ח.

ניגשתי קניתי והחלפנו ביחד את הרדיאטור.

מכיוון שלא היה לנו אפשרות לצלם, אז לא צילמנו אבל אני יתן פה הסבר קצר איך לעשות זאת על מנת שבעלי כריזמה או מיצובישיים אחרים יוכלו לעשות זאת לבדם בעתיד.

זהירות: עבדו רק על רכב קר!

1)נתקו את המינוס במצבר.

2)נתקו את הקונקטורים של המאווררים, ישנם שני קונקטורים סה"כ לכל מאוורר קונקטור אחד.

3)פיתחו את פקק המילוי של הרדיאטור. וודאו שהרדיאטור קר!!

4)נתקו את הצינור התחתון שמתחבר לרדיאטור(נמצא בצד של הנהג).

5)נתקו את הצינור העליון של הרדיאטור.

6)שילפו את המיכל עודפים ע"י הוצאת שתי ברגים.(אחד בצד ימין תחתון השני בצד שמאל של המיכל על הפח חזית.)

7)הוציאו את ארבעת הברגים שמחברים בין הרדיאטור לבין הפח חזית.

8)עכשיו אתם יכולים לשלוף את הרדיאטור עם המאווררים.(במידה ומדובר ב אוטו' תצטרכו לשחרר גם את הצינורות של השמן גיר המצא בתחתית הרדיאטור.

9)שילפו את שתי המאווריים מהרדיאטור ע"י פתיחת הברגים.

10)אתם תקבלו עם הרדיאטור אומים חדשים (בצורת ריבוע, על מנת לחבר את המאווררים לרדיאטור השחילו את האומים למקומם)

11)סיגרו את כל הברגים שמחברים בין הרדיאטור למאווררים.

12)בתחתית הרדיאטור הישן ישנם שתי תושבות עגולות וחלולות מגומי,העבירו ואתם לרדיאטור החדש.

13)השחילו את הרדיאטור החדש כך ששתי התושבות מגומי יתלבשו בחלקת החלול על הפינים הקיימים ברכב.

14)שטפו את הרדיאטור ע"י הכנסת מים מזוקקים לתוכו.

15)חברו את כל הצינורות והקונקטורים שניתקנו.

16)בבית הטרמוסטת קיים בורג לניקוז אוויר פתחו אותו עד הסוף והוציאו אותו.(בית הטמוסטת ממוקם בין הצינור התחתון של הרדיאטור לבין בלוק המנוע.)

17)התחילו להזרים מי קרור ירוקים לתוך הרדיאטו,ר עד שיצאו מים מתוך פתח ניקוז האוויר בבית הטרמוסת בצורה רציפה(ללא בועות אוויר)

18)סגרו את בורג ניקוז האוויר תוך כדי שיוצאים ממנו מיים.

19)הוסיפו מים לרדיאטור עד שאין יותר מקום.

20)הוסיפו מים ירוקים לתוך מיכל הספייר)

21)חברו את המינוס ובדקו שלא השארתם כלי עבודה בתוך תא המנוע.

22) הניעו את הרכב והדליקו מזגן, כעט רוצו אל תא המנוע ובדקו עם האמווררים עובדים. אז סימן חיים טוב אם לא כבו את המנוע במיידי . גררו את האוטו למוסך, בכל אופן על תסעו בו!.

23)במידה והמאוורים תקינים, כבו את המזגן ועקבו אחר מד הטמפ' עד שהמאווררים מתחילים לפעול(יקח לכם 10 דקות בערך).

24 לאחר שהמאווררים נדלקו כבו את המנוע ותנו לו להתקרר( אם לא נדלקו והמנוע מטפס לרמות חום גבוהות טוב , כבו את המנוע במיידי בדקו שהרדיאטור קר פתחו את המכסה ובצעו ניקוז אוייר נוסף. אם גם זה לא עוזר להדלקת המאווררים גררו את האוטו למוסך, בכל אופן על תסעו בו!.

25)שהמנוע קר הוסיפו נוזל קרור עד שהרדיאטור מלא סגרו את הפקק וסעו לשלום.

26)במידה ומדובר בגיר אוטומת הוסיפו שמן כנדרש,ליפני ההנעה הראשונית.וודאו שהשמן והמים לא יתערבבו לכם במהלך הטיפול. אני ממלליץ לשם כך, לאטום את צינורות שמן הגיר.

אופיר רודניצקי

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...