Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורסם ב"הגה" החודש, בתקווה שמישהו שם קצת מבין במכוניות ...

אשמח לשמוע מה דעתכם.

ליאור

*עריכה - תלחצו על הגדלה כדי שהכתב יהיה קריא*

1009642808_a94f426d7e_o.jpg

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

כל הכבוד!

סוף סוף מישהו יוצא עליהם ואומר את האמת.

המשפט האחרון הכי חזק! מקווה שישפיע על שר התחבורה.

זה המון כסף צמיגים, מערכת ESP לרכבים אבל עדיף מאשר הכסף שהמדינה מפסידה מתאונות שקורות.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אל תהיו נאיבים.

השר מופז מתעניין בדבר אחד, ואחד בלבד. יחסי ציבור.

יועציו מפמפמים למערכות העיתונים ידיעות על מבצעי אכיפה "שיזם מופז", והציבור קונה את השקרים האלה.

ובינתיים, במקומות כמו בנימינה, בה סגר מופז את מעבר הרכבת למען יחסי ציבור, תוך שהוא משקר ביודעין כאילו מדובר בצעד להגברת הבטיחות, נאנקים עשרות אלפי נהגים מדי יום בפקקי ענק, בתאונות חזית-אחור, במושבה שנחצתה על ידי גדר הפרדה, באלפי מכוניות שנוסעות דרך רחובות צדדיים, ליד מתנ"סים וגני ילדים.

למופז לא אכפת מאיש. רק מהכותרת הבאה בעיתון. רק מהג'וב הבא.

אל תטעה.

פורסם

דון קישוט אולי היה עושה יותר ממך . ואם כבר לקחת את הבמה של הגה למה לא דיברת על מערכת כבישים סלחנית ?

ולמה בדיוק אתה חושב שזה מעניין לו את השערה השמאלית על ה***ה הימנית? או למה שזה יעניין איזה פוליטיקאי ?

עזוב. מדינה שקובעת שאחרי שלקחתי לך את הכסף לבנות כבישים , אני אעשה כבשיש אגרה כדי שתשלם פעמיים (כי סוף כול סוף לא נאה לשרינו המכובדים להתקע בפקק ? וגם לא לאנשי השדולה שבאים להסביר לנבחרי העם על מה להצביע, שהרי הם הממנים של כול מסעות הבחירות של הפוליטיקאי המצוי) .

ולקחתי מיליארדים במיסים על מכוניות ולא הפניתי אותם לכבישים אלא לבזבוזים אחרים , ואחרי זה עוד להפנות כספים לאכיפה שתביא כסף נוסף. ואם זה לא עוזר , אז אין בעיה בא ניקח לך את המכונית ששילמת עליה מיסי עתק כאלו.

בקיצור אם אתה חושב שמשהו ישתנה , אתה בבעיה רצינית

בברכה יהודה

פורסם

כנראה שלא ברור איך זה עובד.

ככל שמספר ההרוגים גדל- גדל התקציב של משרד התחבורה.

לתפארת מדינת ישראל.

dirty old man

need love too

פורסם

תעשו ניסוי:

קחו קיר, בטון יצוק. קחו את מופז. יודעים מה? לא רק את מופז. אז כל הממשלה המזור**ת הזו.

תדברו אליהם, יחד.

תוצאה - הקיר, שהוא בטון יצוק ועמיד - יגיב יותר מהר מהממשלה שלנו!

אז לעזאזל כל המכתבים, וכל הבקשות (לא שזה לא טובף זה טוב, אבל לא אפקטיבי... לצערנו), תתחילו לעשות.

בואו פשוט נתחיל להכניס את זה לתודעה של האנשים - כמו היוזמה הפרטית של האדם שיזם את 24/7 יום ללא תאונות, נתחיל להפיק ימים מיוחדים כדי להכניס את האזרחים כולם, לתודעה שהממשלה שלנו לא שווה כלום!

יאללה! בואו נתעשת, ונראה להם מה זה!

פורסם

ארנון,

אין לי שום דבר בעד כבוד השר מופז, אפילו ההפך המוחלט הוא הנכון אבל בנושא של בינימינה אתה טועה.

המעבר נסגר ביוזמת ראש המועצה ועקב לחץ טיפשי ודבילי ביותר של קבוצה מתושבי בינימינה שאני מקווה שהיום הם מצטערים שהם יצאו אי פעם להפגין מול המעבר.

הם הפגינו נגד הרכבת וברגע שסגרו את המעבר (עקב ההפגנות והלחץ שלהם) הם התחילו להתלונן על זה שחצו להם את העיר.

מה בדיוק הם ניסו להשיג בהפגנות שלהם? אישור להנחת מסילת עוקף בינימינה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מכתבים כאלו טובים בשביל לשחרר לחץ וגם זה חשוב, אבל לא להשלות את עצמנו מה יהיו התוצאות של מכתב זה

על מופז כנראה דבר לא משפיע פרט לכבוד שלו ולשמירה על הג'וב שלו - השאר אולי פחות חשוב

4 שנים כרמטכ"ל ואחר כך 4 שנים כשר הביטחון - אבל ששנה אחרי זה בלטו כל כשלי מערכת הביטחון והצבא במלחמת לבנון 2 - מופז כאילו לא שייך לעניין

כך הוא נוהג וינהג (או הנהג שלו במהירות מופרזת) במשרד הנוכחי ושכל המקטרים ילכו ל.....

פורסם
ארנון,

אין לי שום דבר בעד כבוד השר מופז, אפילו ההפך המוחלט הוא הנכון אבל בנושא של בינימינה אתה טועה.

המעבר נסגר ביוזמת ראש המועצה ועקב לחץ טיפשי ודבילי ביותר של קבוצה מתושבי בינימינה שאני מקווה שהיום הם מצטערים שהם יצאו אי פעם להפגין מול המעבר.

הם הפגינו נגד הרכבת וברגע שסגרו את המעבר (עקב ההפגנות והלחץ שלהם) הם התחילו להתלונן על זה שחצו להם את העיר.

מה בדיוק הם ניסו להשיג בהפגנות שלהם? אישור להנחת מסילת עוקף בינימינה?

לצערי, אני ממש לא טועה.

אני חושב שאני מתמצא בנתונים טוב יותר מרוב האנשים, כולל אלה שהגישו את העתירה לבג"צ כנגד סגירת המעבר.

תיאור קצר של המצב התחבורתי:

כל התחבורה שנוסעת מישובי האיזור לכביש 4 ובחזרה, מתנקזת דרך בנימינה. לפי נתוני משרד התחבורה, מדובר בעשרות אלפי מכוניות מדי יום.

תוכניות לכבישים עוקפים, שינקזו את התנועה הזו אל מחוץ לבנימינה קיימות כבר שנים, אבל תקועות במיני ועדות שונות, כנהוג אצלנו.

תוכניות להפרדה מפלסית היו תקועות במדינת ישראל במשך עשרות שנים.

זה לא הפריע למדינה להקצות מיליארדי דולרים לרכבת ישראל במהלך שנות ה-90. נרכשו רכבות חדשות, ובקו ת"א-חיפה נעות כיום כ- 160 רכבות מדי יום, לעומת ~30 בשנות התשעים.

וכמובן, שום הפרדה מפלסית לא נבנתה.

ואז קרה אסון רבדים. ומיד אחריו התפטר מנכ"ל הרכבת. ואז הוצנח לכסא המנכ"ל עופר לינצ'בסקי.

לזכותו יאמר שהוא ניסה לקדם את נושא ההפרדה המפלסית, אבל גילה שבבירוקרטיה הישראלית, יש לכולם המון זמן.

רוב התוכניות היו תקועות במע"צ הבלתי מתפקדת (טרם הפיכתה לחברה בע"מ), או בועדות תכנון אזוריות.

היתה רק תוכנית אחת שהיתה תקועה בהשפעת גורם אחר - התוכנית להפרדה מפלסית בבנימינה.

ולמה היא היתה תקועה ? כיוון שמועצת בנימינה הבינה היטב שאחרי שיבנה מעבר מפלסי, לעולם לא יהיו לבנימינה כבישים עוקפים.

נכון, על פי נתוני משרד התחבורה מעבר מפלסי כזה יפקק אחרי עשר דקות, אבל זה כבר לא מעניין אף אחד.

בנימינה תהפוך למגרש חניה גדול, אבל זה לא מזיז לאיש. וזה גם לא עניינו של לינצ'בסקי.

בקיצור, כמה חודשים אח"כ נכנס מופז לתפקידו, ובערך שבוע אחר כך קרה האסון בבית-יהושע.

מופז נזעק. הוא רצה להראות לציבור שהוא עושה משהו, בניגוד לקודמיו.

אבל מה יעשה ? יסגור את מעבר בית יהושע וימיט אסון תחבורתי על אזור השרון? לא ולא.

יועציו סיפרו לו על מעבר בנימינה, ועל מועצת בנימינה שמתנגדת לסגירה.

אז איך יוצרים בראשו של הציבור קשר בין התאונה בבית יהושע למעבר בנימינה ?

עושים ספין תקשורתי.

מנצלים אוטובוס שנתקע על המסילה כדי לספר לכולם שהמעבר הזה מסוכן מאוד. קרו בו תאונות. נהרג בו ילד. חייבים לסגור.

ומה העובדות?

• במעבר הרכבת בבנימינה עוברות הכי פחות רכבות מהירות מכל מעבר אחר בכביש חיפה-ת"א.
  • מתוך ~80 רכבות שעוברות בו ביום, בערך 20 הן רכבות מהירות (שלא יספיקו לעצור במקרה של רכב תקוע על המסילה). כל השאר איטיות. אם 20 הרכבות הללו יאיטו טיפה לפני שהן מגיעות למעבר, הסיכון יצטמצם כמעט לאפס, והפגיעה בלוח הזמנים של הרכבת תהיה גם היא אפסית. האמן לי. בדקתי.
  • אין עוד אף מעבר רכבת אחר, שבו כמות גדולה כל כך של רכבות נוסעת לאט כל כך.
  • לשם השוואה, במעבר בית יהושע (או פרדס-חנה, אליו מתנקזת תנועת המכוניות בעקבות החלטתו המטופשת של שר התחבורע שלנו), עוברות מדי יום 160 רכבות, בטיסה. אין להן שום סיכוי לעצור במקרה שרכב תקוע על הכביש.

בוא ונגיד כמה מלים על התאונות שקרו במעבר בנימינה, וששימשו את הספינרים של מופז בכדי לטעון את הטענה השקרית של "מעבר מסוכן":

• נער בן 16 נדרס למוות בעת שחצה את המסילה ונפגע על ידי רכבת. מדובר באסון איום ונורא, אבל אין למעבר בבנימינה כל קשר אליו. הנער חצה את המעבר למרות שהמחסומים היו מורדים ואורות האזהרה הבהבו. הוא המתין עד שהרכבת עברה, החל לחצות, ואז נפגע על ידי רכבת שהגיעה מהצד השני. התרחיש הכואב הזה קרה גם במעברי רכבת אחרים. הם לא נסגרו.
  • רכבת פגעה באוטובוס שנתקע על המסילה. הנהג הספיק ברגע האחרון להוריד את הנוסעים. אחרי ההתלהמות הראשונית של מנכ"ל הרכבת על כך שהמעבר מסוכן (בנסיון ללחוץ על ראש המועצה להסכים לתוכנית המעבר המפלסי), פורסם שהמשטרה עצרה את נהג האוטובוס ואת קצין הבטיחות של חברת האוטובוסים, בחשד שידעו שהאוטובוס מקולקל (הילוכים לא משתלבים כראוי), ובכל זאת הוציאו אותו לשרת נוסעים.
  • אוטובוס נוסף נתקע על המסילה (מבלי שתהיה איזשהיא רכבת בסביבה). זה היה הקש ש(לכאורה) שבר את גב הגמל. מופז הורה לסגור את המעבר לאלתר. יומיים אחר כך נתקעה משאית צבאית על מעבר בכביש 4 - שכמובן לא נסגר. מאז נתקעו עוד כלי רכב רבים. בהתקעות האוטובוס הזו (שגם הוא דרך אגב, היה אוטובוס מיושן וכנראה במצב תחזוקתי ירוד) לא היה שום דבר יוצא דופן. רק פוטנציאל לספין תקשורתי מחליא במיוחד.

אז מה היה לנו?

• מושבה מחולקת. מעבר בין שני חלקיה הפך להיות סיוט.
  • פקקי ענק מדי בוקר בכניסות לבנימינה. הפסד של אלפי שעות עבודה. כסף. זיהום אוויר. עצבים שמתרגמים לתאונות.
  • אלפי מכוניות שעוברות במעבר תת-קרקעי זעיר בתוך בנימינה, ונוסעות ליד גני ילדים, קופות חולים, מתנסים. סיכוי עצום לתאונות דרכים. אבל איש לא ידווח עליהן, כי תאונות דרכים עם הולכי רגל לא מעניינות אף אחד.
  • ביטול הרמזור במעבר הרכבת, שגרם לכך שמכוניות חוצות את בנימינה במהירות גבוהה. כתוצאה מכך, השתלבות מרחובות צדדיים לרחוב הראשי הפכה לסכנת חיים. מדי יום מתרחשות בבנימינה תאונות. התאונה הקטלנית בו תבוא.

ומעל לכל: מעבר רכבת בטוח, עם מספר מצומצם של רכבות מהירות יחסית לכל מעבר אחר, שהסיכון היחסי הנשקף ממנו קטן מזה הנשקף מכל מעבר רכבת אחר במסילה שבין חיפה לת"א.

המעבר הזה נסגר, חיי התושבים הפכו סיוט, וחייהם הועמדו בסיכון בלתי סביר, הכל לשם האדרת שמו של שר התחבורה שלך.

לי לא זכור מקרה שבו שר קיבל ביודעין החלטה שמסכנת חיי אזרחים למען אג'נדה פוליטית.

ואל תגיד לי שהוא לא ידע. מי שבוחן את העובדות, לא יכול שלא לדעת.

בפעם הבאה שתשמע את אחד מבכירי משרד התחבורה מתאר את מעבר הרכבת בבנימינה כמעבר "מסוכן" יותר מהאחרים, דע לך שאתה מאזין לשקרן.

צפה בסרטון הבא ואמור לי אתה: יותר בטוח על הכבישים בגלל החלטתו של מופז ? או לא ?

http://www.youtube.com/watch?v=_uTiR4Gx4zg דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ולחובבי תאוריות הקונספירציה:

מופז החליט לסגור את המעבר אחרי שנתקע עליו אוטובוס.

האוטובוס הזה צולם, כמה נוח, על ידי מצלמה של הרכבת שהיתה מכוונת אל המעבר.

ברגע שנתקע, התמונות הופצו לעיתונים, ומופז הוציא הודעה לפיה החליט לסגור את המעבר לאלתר.

א-ב-ל: רכבת ישראל פרסמה את המכרז לביצוע ההפרדה המפלסית יומיים לפני שהאוטובוס נתקע. במלים אחרות, מישהו ברכבת ישראל, בעל כישרון נבואי, ידע יומיים לפני התקעות האוטובוס, שבתוך שבוע בדיוק יהיה המעבר הזה סגור.

קומבינה? תפירת תיק ? פיברוק לצורך יחסי ציבור ? לא יתכן. לא בישראל. :roll:

פורסם
אל תהיו נאיבים.

השר מופז מתעניין בדבר אחד, ואחד בלבד. יחסי ציבור.

יועציו מפמפמים למערכות העיתונים ידיעות על מבצעי אכיפה "שיזם מופז", והציבור קונה את השקרים האלה.

ובינתיים, במקומות כמו בנימינה, בה סגר מופז את מעבר הרכבת למען יחסי ציבור, תוך שהוא משקר ביודעין כאילו מדובר בצעד להגברת הבטיחות, נאנקים עשרות אלפי נהגים מדי יום בפקקי ענק, בתאונות חזית-אחור, במושבה שנחצתה על ידי גדר הפרדה, באלפי מכוניות שנוסעות דרך רחובות צדדיים, ליד מתנ"סים וגני ילדים.

למופז לא אכפת מאיש. רק מהכותרת הבאה בעיתון. רק מהג'וב הבא.

אל תטעה.

אתה אולי צודק,

אבל על מופז, בתור פוליטיקאי שתלוי בקולות הציבור, לחץ ציבורי בהחלט יכול לעשות את העבודה יותר טוב מכל דבר אחר.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם

חברים

עם כל הכבוד לבעיית בנימינה, ויש כבוד, ועם כל הכבוד לעוד מאות מפגעי בטיחות, אבקש למקד את הדיון אך ורק בשני נושאי המכתב, נושאים שאמורים לחסוך 150 הרוגים בשנה, והם נוגעים לכל רחבי מדינת ישראל ולכל אחד ואחת מאיתנו, והכי מצחיק, עולים אפס שקלים במימוש.

המכתב, כולל תר'ד זה, נשלח ללשכת השר וכן לדובר משרד התחבורה.

אשמח באם הדיון יהיה ממוקד ותרבותי.

ליאור בנאי

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
דון קישוט אולי היה עושה יותר ממך . ואם כבר לקחת את הבמה של הגה למה לא דיברת על מערכת כבישים סלחנית ?

ולמה בדיוק אתה חושב שזה מעניין לו את השערה השמאלית על ה***ה הימנית? או למה שזה יעניין איזה פוליטיקאי ?

עזוב. מדינה שקובעת שאחרי שלקחתי לך את הכסף לבנות כבישים , אני אעשה כבשיש אגרה כדי שתשלם פעמיים (כי סוף כול סוף לא נאה לשרינו המכובדים להתקע בפקק ? וגם לא לאנשי השדולה שבאים להסביר לנבחרי העם על מה להצביע, שהרי הם הממנים של כול מסעות הבחירות של הפוליטיקאי המצוי) .

ולקחתי מיליארדים במיסים על מכוניות ולא הפניתי אותם לכבישים אלא לבזבוזים אחרים , ואחרי זה עוד להפנות כספים לאכיפה שתביא כסף נוסף. ואם זה לא עוזר , אז אין בעיה בא ניקח לך את המכונית ששילמת עליה מיסי עתק כאלו.

בקיצור אם אתה חושב שמשהו ישתנה , אתה בבעיה רצינית

כן גבר.

אתה בטח עשית יותר? תופעה נפוצה בארצנו,"אני ואני הייתי עושה..." "ולמה לא אמרת...?"

למר בנאי איכפת.מר בנאי עושה משהו בנידון ואפילו אופטימי לגביי זה. כל הכבוד לו.

אתה,תישאר פסימי ותחכה שמשהו יקרה מעצמו בבוקר בהיר אחד..

אומנם מכתב של אזרח קטן אבל גם זה משהו.

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

ארנון, אתה מהאזור?

כי בצורה מאוד מאוד נוחה אתה מתעלם מהפגנות יום יומיות של תושבי בינימינה מול מעבר הרכבת שדורשים לסגור את המעבר כי הוא מסכן את ילדיהם. ביקשו ---> קיבלו (או שאולי ביקשתם-קיבלתם?).

עכשיו הם צריכים לישון במיטה שהם הציאו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כולם צודקים.

הכל נכון. מערכת ESP, צמיגים טובים ובכלל מכוניות סלחניות יצמצמו ללא ספק את ההסתברות לתאונה.

אבל זהו רק חלק מתהליך כולל.

אני תוהה מדוע אין כלל הסברה יעילה בכלי תקשורתי כל כך כמו הטלויזיה?

תשדיר חכם על חשיבות לחץ האויר בצמיגים , שמירת רווח, נהיגה בימין הכביש וכד' תוך טיפטוף מסיבי יומיומי (בסגנון "כוכב נולד ושאר שטיפות המוח שאנו "זוכים " לעבור) ישפיע במשהו על הלך הרוחות בכביש (או שאולי אני תמים?).

המכוניות היום הרבה יותר בטוחות ומעניין היה לערוך ניסוי ( תיאורטי ) ולבדוק אם בכמות הרכבים , הצפיפות והנסועה שיש לנו היום , היכן הייתה עומדת סטטיסטיקת תאונות הדרכים (הרוגים\ פצועים) אם היינו נוהגים כיום על מכוניות משנות ה80 למשל (פורד אסקורט MK2 , פיג'ו 305, אופל אסקונה, גולף 1 וכד').

• תוכן חדש...