Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני חדשה בפורום הזה

אבל אני מבינה שזה המקום הרציני ביותר באינטרנט למתן עצות ויש כאן כמה אנשים בעלי ניסיון שחבל"ז

בכל אופן נפטרתי חודש שעבר מהאופנוע מסיבות שלא נפרט ואני מחפשת רכב קטן קטן שיחליף (מה שלא יקרה )

את האופנוע שהיה לי -

רכב לנסיעות עירוניות - אולי גם בינערוניות חולון -תא לא רציני

שלא יעלה יקר

שיהיה קטן - כך שידחף לכל מיני מקומות חניה צרים

בסביבות 20000

שיהיה שמור

שהחלקים והטיפולים שלו לא יעלו יקר

ממה שקראתי כאן בפורום יש לי שתי אופציות - פרייד או סירון

איזה מבין שניהם עדיף? איזה שנה ו יד רצוי לקחת בכל אחד מהם?

יש הצעות אחרות חוץ מ סירון \ פרייד?

תודה מראש

קובנית

פורסם

לפני שכולם יקפצו ויצעקו פה שהפרייד היא בזבוז של פח אני חייב לספר את סיפור הפרייד הפרטית שלי

בדיוק אתמול ישבתי ועשיתי רשימה של כל מה שהתקלקל ברכב מאז שקניתי אותו.

הפרייד שלי שנת 97 מנוע 1300.

קניתי אותה לפני 9 חודשים וממש חרשתי עליה מאז - 13K.

אמנם האוטו לא היה במצב אופטימלי גם כשקניתי אותו , וקניתי אותו הרבה מתחת למחירון אבל התלאות שעברתי איתו...

על היום הראשון נסעתי להחליף מצבר כי המצבר היה די גמור ואני תיכננתי להשקיע במערכת אז הייתי חייב מצבר.

אחרי שבועיים עשינו שטיפה (נראה לי) לרדיאטור, הוא ממש נראה על הפנים.

אחרי חודשיים בנסיעה לתל אביב המערכת חשמל השתגעה לגמרי מה שנגמר באוטו לא מניע ופיצוץ מכיוון הרדיו-דיסק. התברר בסוף שזאת טעינת יתר מה שגרר אחריו החלפת אלטרנטור פנסים קדמיים שנשרפו וכמה פיוזים.

לפני כמעט חודש עברתי איתו תאונה, טעות של מישהו במרצדס 280 נגמרה בשתי שריטות שלו ונזק של 3000 שקל לפרייד. כנף קדמית שהלכה, ג'נט שהתעקם, צביעה לבאמפר קדמי וכיוון פרונט.

הטסט היה בכלל סיוט, האוטו עישון בכמויות ואחרי שנכשלתי פעמיים לא הייתה ברירה והחלטנו להחליף גומיות שסתומים, מה שעזר להעביר את הטסט (האוטו עבר טסט למרות שהמשיך לעשן קומבינה ).

לפני שבועיים החלטנו שזה לא יכול להמשך ככה (האוטו המשיך לעשן ולאכול שמן בכמויות - כמעט ליטר וחצי ל 1K) אז מצאנו מנוע של קאיה שירדה מהכביש שעשה רק 50K והתקנו אותו באוטו.

חודש הבא צריך לדאוג לצמיגים - הם די גמורים.

את כל סיפור הפרייד שלי תיכננתי לספר בדיון משלי אבל זאת נראתה לי הזדמנות הולמת.

שורה תחתונה - לא פרייד, רק לא פרייד.

אני את שלי מחזיק רק בגלל שכבר שפכתי עליה מספיק כסף ולקנות עכשיו אוטו בכסף שיש לי זה להכנס עוד פעם לאותו הבור.

סיריון דרך אגב יש לחבר טוב שלי.

יש לו שנת 2000 או 01' עם מנוע 1300 והוא נהנה ממנה.

פורסם

אם קניתי אוטו דפוק אז אל תתפלא שקיבלת קופת שרצים.

בכלל דאגת לטפל באוטו באופן שוטף?

(הבלאי של הצמיגים לא קשור לאוטו בכלל)

"I teach the fools some basic rules"

פורסם
אם קניתי אוטו דפוק אז אל תתפלא שקיבלת קופת שרצים.

בכלל דאגת לטפל באוטו באופן שוטף?

(הבלאי של הצמיגים לא קשור לאוטו בכלל)

כמו שהייתי בטוח שיקרה, הנה זה מתחיל. ובאמת שאין לי מה להגיד להגנתי.

רק משהו שכתב בעלים אחרים של פרייד: אין עוד אוטו שיש לו חווית נהיגה כמו של פרייד, אני לוקח פניות ב 50 קמ"ש היא זורקת תחת כמו ****.

פורסם

הפרייד רכב מיושן מאוד

הוא מבוסס על מאזדה 121 משנות ה-80

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בלי אן עם קשר לסיפור הנ"ל הפרייד הוא רכב גרוע ומייושן, מדובר ברכב שתוכנן איפשהו בסוף שנות ה70 תחילת שנות השמונים .

מיושן, לא נוח, בזבזני ולא בטיחותי.

הסיריון היא אופציה לא רעה לרכב חסכוני.

אם את לא צריכה רכב אוטומטי אז יש אופציות מצויינות ובאופן יחסי לתקציב שלך תוכלי לקבל מכוניות דיי חדשות ודיי טובות כגון

פורד פיאסטה מהשנים 2001 ומעלה.

סיטרואן סקסו .

רנו קליאו B .

פיאט פונטו .

פורסם

הי לכולם - תודה על התגובות

הרכבים שצוינו כאן כמו פורד פיאסטה והרינו קליאו

הם נראים לי גדולים מדיי יחסית לדיהטסו מבחינת הרוחב שלהם כרכב

אין לי בעיה אם זה לא יהיה אוטומט אבל בא לי רכב כמה שיותר קטן

בעיקר בגלל בעיות חניה

ציינו פה שיש רכב סיריון עםנפח מנוע 1300

האם הוא פחות טוב מה 1000 ?

האם יש משהו מיוחד שצריך לבדוק ברכבי הסיריון?

פורסם

ואני דווקא שמעתי,לא מאחד ולא משניים שהפרייד נהנית (ברוב המקרים) מאמינות מצויינת ולאורך זמן....

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הייתה לי סיריון 2001, אוט', 1000 סמ"ק ועשיתי איתה 30K ק"מ בשנה ו 3 חודשים (ו 0 תקלות). אם את מחפשת רכב קטן מבחינת החניה - זה הרכב. קרה לי כל כך הרבה פעמים שראיתי אנשים מנסים להכנס לחניה, לא מצליחים, מנסים שוב, לא מצליחים, ואז אני משתחל בקלות (כמעט בלתי נסבלת). עכשיו אני אוכל קש עם הברלינגו שקבלתי מהעבודה (לפחות מבחינת חניה).

שימי לב - מנוע 1000 סמ"ק ו 3 צילינדרים מצויין לנסיעות עירוניות, מאיץ בסדר אבל בנסיעות בינעירוניות צריך להיות עדינים איתו. מעל 90-100 קמ"ש הוא רומז שזה מספיק לו ולא צריך להלחיץ. עשיתי איתה גם נסיעות ארוכות - פעמיים לאילת (מת"א) והרבה לצפון, אבל לאט ובטוח.

הסיריון מאוד מאוד חסכונית - עשתה לי כ 16 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת.

בסה"כ הרכב מאוד אמין, קניתי את שלי מליסינג עם 100K ק"מ ומכרתי עם 130K (תוך יום וחצי מאז שפרסמתי) ולא היו לי שום תקלות - רק טיפולים תקופתיים והחלפת מצבר.

אבל, וכאן בא האבל הגדול - המנוע הקטן לא אוהב שמתעלמים מכך שהוא קטן. אם הבעלים הקודם ניסה לסחוט את כל מה שיש למנוע ונהג להצמיד את הגז לרצפה, הבלאי מאוד גדול ובמקרה כזה יש סיכוי להחלפת מנוע. לפני הקניה צריך לבדוק קומפרסיה ואת כל הדברים האחרים שבודקים ברכב יד שניה\שלילית והלאה.

פרט למנוע הקטן אין רגישויות, עד כמה שידוע לי.

בנוסף המכונית מתקדמת - יצאה בעולם ב98, יש כריות אוויר ובטיחות סבירה+ יחסית למכוניות באותו התקציב.

נוחות סבירה-, קצת כואב אחרי נסיעה מאילת אבל בסה"כ בסדר.

בשורה התחתונה - מקסימום רכב במינימום הוצאות.

פורסם

לגבי מנוע 1300 - זה לא לרוונטי, הוא מחוץ לתקציב.

אם רוב הנסיעות שלך זה באיזור חולון - ת"א (במקרה גם אני אז עבדתי בחולון וגרתי בת"א, ומבחינתי זו נסיעה עירונית לכל דבר) - לא צריכה להיות שום בעיה עם מנוע 1000.

פורסם

אם כבר, אז שורה תחתונה - עדיף לחכות עוד קצת ולהשקיע עוד קצת בקנייה ולקנות רכב מטופל ולא לחפש מציאות.

כי כנראה שעל כל שקל שתחסוך בקנייה תשלם 2 אח"כ.

פורסם

תודה רבה לכם

אני כנראה יחכה בסבלנות ולא יחפש מציאות

ואני ילך על סירון שנת 99 אוטומטי או ידנית

נראה שהוא הרכב הכי קרוב לקטנוע כספית וגודלית

• תוכן חדש...