Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי רכב בברצלונה, במטרה להצפין ולתקוף את כבישי הפירנאים כמה ימים לפני שהטור דה פראנס מגיע לאותם כבישים.

מכיוון שעוד לא יצא לי לנהוג בסדרה 3 החדשה, חשבתי שזו הזדמנות טובה.

בדקתי מחירים באינטרנט (רק סיקסט מציעים "ב.מ.וו. סדרה 3 Or Similar") והתקשרתי גם לסיקסט בישראל כדי לבדוק.

יצא שסיקסט בישראל יקרים יותר, אבל בכל זאת החלטתי להזמין דרכם כי בהזמנה באינטרנט לא ניתן לבקש סוג רכב מועדף, בעוד שנציגי השירות אומרים שהם יכולים לרשום הערה (ביקשתי שירשמו "סדרה 3, בנזין ידנית").

זה גם מה שביקשתי לפני כחצי שנה בציריך ולא היה, אך קיבלתי אז תחליף ראוי בדמות אלפא 159, כך שלא צפיתי את הרעה העתידה להתרחש.

שילמתי 540 יורו מראש עבור שבוע, הורדתי מסלולים מפותלים ומרגשים מ http://www.bestbikingroads.com/europeanmotorcycleroadsfinder.php (מומלץ בחום) וטסתי עם זוגתי שמח ונרגש לקראת חוויית הנהיגה המעניינת הצפויה לי.

לפני שטסתי, התקשרו אלי מסיקסט ואמרו שדלפק ההשכרה בברצלונה נסגר בחצות (מתי שאני נוחת), אך מפתח יחכה לי בקבלה של מלון סמוך.

עם הנחיתה ניסיתי להשיג בטלפון את הסניף המקומי של ההשכרה, אך לא הייתה תשובה. חיכינו כמעט שעה למיניבוס של המלון וכשהגענו למלון לפקיד הקבלה לא היה לו מושג על מה אני מדבר ואמר שלא השאירו לו שום מפתח בשבילי. "ביליתי" כשלוש שעות בניסיון להשיג גורמים בסיקסט בארץ ובספרד, אבל לא היה עם מי לדבר. בלית ברירה, לקחנו מונית למלון, הלכנו לישון ב 4 בבוקר וקמנו ב 7 כדי לנסוע לקחת את הרכב. לפני שיצאנו לדרך, התקשרנו כדי לוודא שהרכב מוכן ונאמר לנו שהוא יהיה מוכן רק בשעה 11. כשהגענו בשעה 11 הוסבר לנו שמסיקסט בישראל לא העבירו את פרטי כרטיס האשראי שלי לביטחון ולכן לא השאירו לי מפתח.

דבר שני, נאמר שמישראל ביקשו בשבילי ב.מ.וו. X3 ולא סדרה 3 וחוץ מזה הסדרה 3 היחידה שיש להם היא דיזל אוטומטית ואיאלץ להמתין לה כמה שעות. התקשרתי לסיקסט בישראל ומנהלת השירות, במקום להתנצל על זה שבגללם העברתי עם אשתי ההריונית לילה בלי שינה ושהטיול שלי עוכב ב 12 שעות, הרימה עלי את קולה: "נותנים לך שידרוג לג'יפ, למה אתה לא רוצה?".

מכיוון שלא רציתי לעכב עוד את היציאה לדרך, הסכמתי בסוף לקבל מרצדס E קלאס דיזל ("טקסי" בעברית).

כצפוי, המרצדס הייתה נוחה, מרווחת, אך ממש לא הרכב המתאים לתקיפת פיתולים בפירנאים.

מסקנות?

1. אם אני רוצה להבטיח לעצמי רכב מסויים אולי לא כדאי להזמין דרך החברות הגדולות.

2. להזמין באינטרנט. ככה לפחות אדע שפרטי כרטיס האשראי שלי עוברים ולא יקרה שטעות של פקיד אידיוט תדפוק לי את הטיול.

3. אני עם סיקסט ישראל גמרתי (טוב, לפחות עם השכרת חו"ל שלהם... עדיין יש לי רכב בליסינג מניו קופל).

פורסם

הניסיון האישי שלי עם שלמה-SIXT בארץ דוקא בסדר - לא יוצאים מגידרם בשירות אך גם לא נוראים

אם זה יותר יקר להזמין מפה, אז באמת לא ברור למה לא להזמין ישירות במקום היעד

אם אין לך חשש לשלוח פרטי כרטיס אשראי באינטרנט אז לא יהיה חשש לתת את הפרטים בטלפון

ולכן הכי פשוט לברר את הטלפון של נקודת ההשכרה בשדה התעופה בו תינחת ולהתקשר בטלפון ולהזמין

ניתן לשאול את כל השאלות, לבצע את ההזמנה, להבטיח את ההזמנה עם כרטיס ולא להיות מופתע בשום פרט

מניסיון של הרבה פעמים - זה עובד טוב בכל חברות ההשכרה החשובות (אויס, הרץ, יורופקאר, סיקט וכו)

ועוד הערה לעובדת שדיברת ברור לחלוטין שעדיף ג'יפ ועוד מרצדס

זה שאתה רוצה להנות מהנהיגה לא מתאים לאמות המידה שלה ושל רוב העם היושב בציון

יותר טוב גדול, חזק ועושה רושם - אז מה אתה מקטר, קיבלת את החלום הרטוב של מר/ת ישראלי

פורסם

לי דווקא היה ניסיון טוב איתם באיטליה. הזמנתי רכב דרך הסוכנות בארץ וביקשתי רכב מקטגורית סדרה 3, סי קלאס או כדומה. הדגשתי פעמיים שאני מעוניין בדיזל וגיר רגיל. כאשר הגעתי לטורינו לקחת את הרכב נמסר לי שממתינה לי אלפא 166 דיזל ידנית שזה לדעתי יותר טוב מסי קלאס (אין לי שום רגשות עזים למרצדס). בסוכנות בארץ הפקידה עשתה לי הנחה של 10% למרות שאין לי כרטיס מועדון של אל על או משהו כזה.

הדבר היחיד שהיה חסר לי הוא שהרדיו דיסק לא עבד (צ'נג'ר) וכל השבוע הקשבתי למוזיקה איטלקית:? אבל בזה גם אני אשם כי לא בדקתי הכל לפני שיצאתי מהסוכנות השכרה.

Veni Vidi Vici

פורסם

חשבת על איזיג'ט?? גם זול ואולי יש להם את הרכב שאתה רוצה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ובלי קשר, אתה בטוח שלתקוף פניות עם הריונית לצידך זה רעיון טוב?

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

אנחנו משכירים בחו"ל רק דרך SIXT. המחירים שמקבלים מהם הם הזולים ביותר. ותמיד מחכה לנו בדיוק הרכב שביקשנו. (טפו טפו טפו).

בין אם זה וייג'ר בארה"ב, מרצדס S מהדגם החדש בגרמניה, או וולבו S80 בהולנד.

מה שכן, אם אתה נעול על רכב ספציפי, אז כמה ימים לפי הטיסה תתקשר לסניף בארץ הייעד עם מספר הוואוצ'ר ותבקש לאשר את ההזמנה ולשמור לך את הרכב הספציפי.

עשינו את זה פעם אחת (גרמניה, לפני שנתיים) וקיבלנו בדיוק את הרכב שרצינו, עם הגיר שרצינו והסוג דלק שרצינו (CLK ידנית בנזין).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
ועוד הערה לעובדת שדיברת ברור לחלוטין שעדיף ג'יפ ועוד מרצדס

זה שאתה רוצה להנות מהנהיגה לא מתאים לאמות המידה שלה ושל רוב העם היושב בציון

יותר טוב גדול, חזק ועושה רושם - אז מה אתה מקטר, קיבלת את החלום הרטוב של מר/ת ישראלי

אכן, בנוסף לחוצפה הלא תיאמן של להרים עלי את הקול אחרי לילה בלי שינה בגלל פאדיחה שלהם, היא עוד מכנה את הב.מ.וו. (שים לב, לא מרצדס) X3 בשם "ג'יפ" ומניחה שאני לבנטיני כמוה שכל מה שאני רוצה זה רכב גבוה, בזבזני ומזהם.

הדבר היחיד שהיה חסר לי הוא שהרדיו דיסק לא עבד (צ'נג'ר) וכל השבוע הקשבתי למוזיקה איטלקית:? אבל בזה גם אני אשם כי לא בדקתי הכל לפני שיצאתי מהסוכנות השכרה.

במרצדס דווקא הכל עבד בהתחלה עד שמערכת הניווט שבקה חיים ונתנה הודעה שצריך להכניס DVD לאיתחול (שלא היה ברכב). מזל שהיה לי את הMIO שלי ומזל שרכשתי בזמנו גם מפות של אירופה.

מה שהפתיע אותי שבתכנת ה I GO שיש לי במיו הופיעו רחובות ומלונות שלא היו בתכנת הניוט של מרצדס.

ובלי קשר, אתה בטוח שלתקוף פניות עם הריונית לצידך זה רעיון טוב?

תודה לאל, ההריונית שלי עוברת את התקופה בלי בחילות.

בתקיפת פיתולים, אני לא מתכוון לסיבובים עם החלקות זנב מטורפות, כי עוד לא הכרתי אף בחורה, בהריון או לא, שיכולה לסבול כאלה דברים. את הנהיגה הזו אני משאיר לנסיעות שלי לבד.

מה שכן, אם אתה נעול על רכב ספציפי, אז כמה ימים לפי הטיסה תתקשר לסניף בארץ הייעד עם מספר הוואוצ'ר ותבקש לאשר את ההזמנה ולשמור לך את הרכב הספציפי.

עשינו את זה פעם אחת (גרמניה, לפני שנתיים) וקיבלנו בדיוק את הרכב שרצינו, עם הגיר שרצינו והסוג דלק שרצינו (CLK ידנית בנזין).

אתם מזמינים דרך האינטרנט או דרך הסוכנות בארץ?

פורסם

איתן, דרך "ניו-קופל" בארץ.

אתה מציין שיש לך רכב בליסינג של ניו-קופל, אז תבקש מהאחראי צי-רכב של החברה שבה אתה עובד שיסגור את זה מול ניו-קופל. סביר להניח שגם תקבל מחיר טוב :)

פורסם
איתן, דרך "ניו-קופל" בארץ.

אתה מציין שיש לך רכב בליסינג של ניו-קופל, אז תבקש מהאחראי צי-רכב של החברה שבה אתה עובד שיסגור את זה מול ניו-קופל. סביר להניח שגם תקבל מחיר טוב :)

המחיר ששילמתי הוא אחרי הנחה של 20% למחזיקי רכב של ניו-קופל. כמו בפעם הקודמת, ציינתי את מספר רכב הליסינג שלי וקיבלתי את ההנחה. גם אחרי הנחה, המחיר עדיין גבוה יותר מהזמנה דרך האינטרנט.

פורסם

אותו הדבר קרה לנו שנסענו לגרמניה הזמננו במו ובסוף היתברר שהם לא לקחו את המכרטיס אשראי שלנו עשינו קצת בעיות ורק אז הסכימו לקחת את הכסף במזומן ודרכון בערבות

אין כמו שריקת הJT3D-7 על הבוקר...8)

פורסם

חבר יקר.

הבעיה לא בחברת ההשכרה, אלא בברצלונה.

התושבים בברצלונה אינם ממש ספרדים, אלא קטלונים.

הקטלונים הם ה"יקים" של ספרד, וזה אומר שהם לפעמים קשי הבנה וההתנהלות שלהם היא לפעמים "בלתי מובנת" בלשון המעטה, והם אינם טורחים לחשוב מעבר למה שהם צריכים, וזה במקרה הטוב.

הייתי ממש לאחרונה בברצלונה וסביבותיה ואני יכול להעיד על ה"אופי" הזה ממקור ראשון.

ובשבילם ג'יפ יותר טוב מב.מ.וו. 3 (מה אתה מצפה, שידעו להבחין בין M3 לסתם 3 דיזל אוטומטית? הם רק משכירים מכוניות, לא כתבי רכב...).

בפעם הבאה בקש ואוצ'ר מהמשרד בחו"ל עם אישור ההזמנה והדגם המדוייק אותו תקבל, ואם לא- אל תבצע את ההזמנה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

בשום מקום, חוץ מסוכנויות הפאר שם אתה מזמין רכב ספציפי (ומשלם על זה ביוקר), לא יתחייבו לך על הרכב המדוייק שאתה רוצה.

פורסם

פעמיים שכרתי רכב במינכן.. פעם אחת הזמנתי מונדיאו סטיישן וקיבלתי...(מהשדה תעופה).

ופעם אחרת ביקשתי מונדיאו סטיישן או וקטרה סטיישן..ולא היה להם..אז קיבלתי סדרה 5 סטיישן מפוארת מאוד.

המחירים שהשגתי דרך מקום העבודה שלי היו זולים מאוד..והייתי דווקא מרוצה.

• תוכן חדש...