Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רבותי (וגבירותיי אם יש...)

שבוע שעבר הלאפטופ שלי חטף מכה באיזור ההארד דיסק, בו במקום הוא הפסיק לעבוד, ולאחר האיתחול הוא השמיע תיקתוקים שלא משאירים מקום לספק... הוא מת...

רוב רובו של החומר מגובה אבל יש איזה 5-10 אחוז שלא גיביתי ועכשיו אני מבין איזו טעות עשיתי. אני ממש מוכרח להשיג כמה דקות עבודה ממנו ולמשוך את הקבצים.

אני לא אופטימי מדי אבל מקווה שאם למישהו יש ניסיון והצלחה אז להסביר בכמה שורות אם יש מה לעשות ואיך. (אני יודע בוודאות שיש מעבדות שעושות את זה תמורת מאות או אלפי שקלים אבל אני חושב שזה לא עד כדי כך יקר החומר בפנים).

יש לי ידע טכני רחב למדי בתחום המחשבים אבל זה דבר שעדיין לא עשיתי.

אשמח לקבל עצות לפני הצביעה בכחול....

פורסם

בעקרון אם הוא מת, אין משהו שתוכל לעשות ברמה הקונבנציונאלית

חוץ מלבקש הצעת מחיר אם זה מידע קריטי בחברות כמו זאת

אבל מי אמר שצריכים להיות קונבנציונאלים :twisted:

תפוס מברג ותתחיל לפרק את הכונן אט אט ותראה אולי העין החליקה מהמסילה

או כל דבר אחר שאתה יכול להעלות בראש...

(נ.ב- דרושה אופטימיות)

דווח על התקדמות

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

תנסה לחבר אותו אל מתאם IDE ל USB אם יש לאחד החברים שלך

ניתקלתי בדיי הרבה הרדיסקים שלא עובדים בשום מחשב וגם מתקתקים ככה ובצורה הזו הם כן מזוהים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתה מוכן להשקיע בסביבות 1500 ש"ח?

אם כן סיכוי טוב מאוד שאפשר להציל את כל החומר.

הפטנט של הUSB לא נשמע לי הגיוני....אם נוצר נזק כתוצאה מנפילה ויש שבר פנימי, שום USB לא יעזור.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אבל מי אמר שצריכים להיות קונבנציונאלים :twisted:

תפוס מברג ותתחיל לפרק את הכונן אט אט ותראה אולי העין החליקה מהמסילה

או כל דבר אחר שאתה יכול להעלות בראש...

(נ.ב- דרושה אופטימיות)

ידידי אתה טועה ומטעה,לא מדובר בכונן אופטי אלא על הארד דיסק

א.עיקרון הפעולה לא מבוסס על עיין אלא על ראשים

ב.לא ניתן בשום אופן לפתוח הארד דיסק בתנאים ביתיים(סגור בואקום בנאי מעבדה)

פורסם

הדבר כמובן נכתב ברוח צחוק.

כונן קשיח הינו אחד הרכיבים היותר רגישים של המחשב.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

מי שלא מבין שישתדל לא לתת תשובות מטומטמות.

פירוק של הדיסק ללא ידע בתנאים לא מוסדרים יגרום לנזק בלתי הפיך ולא ניתן יהיה לשחזר את החומר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כפיתרון אחרון, ולפני שאתה זורק, שים את ההארד דיסק לילה במקפיא, ותנסה שוב.

אל תשאל אותי איך, אבל זה עובד בתקלות מאוד מסויימות (ומוזמן לחפש באינטרנט על הנושא, זה לא משהו נדיר).

תום

פורסם

טוב, המצב לא נראה טוב.... השגתי מתאם IDE ל-USB מהסיסטם (אני עדיין בעבודה), אבל הרעשים אותם רעשים מבשרים רעות. יותר מזה, עכשיו הוא גם נשמע רע יותר כי הוא לא מורכב בתוך הלאפטופ ואין מה שירכך את הרעש.

ניסיתי לפתוח כמה ברגים אבל זה באמת לא נראה ריאלי אז וויתרתי לפני שייגרם נזק סופי בהחלט.

מחר אבדוק אופציות מקצועיות יותר.

חבל.

על רעיון הפריזר שמעתי אתמול, אני אנסה...:wink:

פורסם

כמה "תרופות סבתא" לדיסקים שהתחילו לירקוד סמבה...

אחד זה לשים אותם במקפיא לאיזה לילה, חשוב לעטוף אותם בשקית ניילון או שתיים כדי לימנוע מחלות לעשות שמות כשאתה מחבר את הדיסק.

עוד משהו, נסה לשים אותו בכל מיני זוויות ואז לחבר אותו ל USB. לפעמים יש זווית שהיא יותר "טובה" לו.

עוד משהו, אם זה לא הולך, נסה לעשות "הפוך על הפוך" נסה להרגיש איפה הדיסק נותן את המכה ולתת לו מכה בכיוון הנגדי (כשהוא מנותק מהחשמל/USB)...

בהצלחה...

אגב, מכל הדיסקים שהצלתי עד היום, רק אחד פרוק עזר לו... וגם זה היה במזל גדול...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

יש סיפורים על דיסקים שפורקו בתנאים ביתיים, הורכבו חזרה, והמשיכו לעבוד (לא ברור אם לטווח ארוך - אבל זו לא הנקודה).

זה נעשה עם דיסקים תקינים על מנת להחליף להם את המארז לשקוף או איזה אידיוטיזם כזה.

בכל מקרה - זה מוצא אחרון, כשאין כבר מה להפסיד והגעת למסקנה שלא שווה לך לשלוח למעבדה מקצועית.

יש כמובן לעבוד הכי נקי שאפשר עם כפפות בחדר סגור ונקי עד כמה שניתן.

אגב דווקא אין וואקום בתוך הדיסק, סתם אוויר רגיל - רק נקי ללא אבק, זה הכל.

שיטת הפריזר שווה נסיון - אם כי היא בעיקרון מהווה תרופה לתקלה אחרת של מנוע עצל שלא מתניע ו/או הידבקות, לא נזק מתאונה. כמובן להקפיד על שקיות אטומות אחרת הלחות תחדור פנימה ונגמר הסיפור.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מאיפה בא לכם הרעיון שיש וואקום בהרדיסק ?, שימו לב דווקא על הרדיס יש נשם, מין חור עם פילטר.

דבר שני, הנה רעיון שבטוח לא יהיה לך איך לבצע אותו והוא עובד, ולמעשה זה השלב הראשון שעושים במעבדות שיחזור:

תוציא את תכולה שלו (הלוחות) ושים אותם במקום אלו של הרדיסק תקין מאותו דגם.

ברור שאין לך אחד נוסף תקין שתהיה מוכן להרוס אותו, וגם צריך את הכלים המתאימים וידע, אבל זה מה שעושים כדבר ראשון במעבדות שיחזור.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אל תנסה לפתוח אותו

תנסה את הפריזר, אולי זה יתן לך כמה דקות.

וכמובן להרביץ לו בצדדים, אבל לא חזק מידי, פשוט מכות בקצב של התיקתוקים.

אם זה חומר חשוב, תפנה לחברות שיחזור ( תכין הרבה כסף )

אם לא, שכח מזה

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

אני באופן רשמי ויתרתי על התיקון באופן עצמאי. ההארד דיסק עשה את דרכו האחרונה לסיסטם, שם נעשתה פנייה לחברה כלשהי לקבלת הצעת מחיר.

נראה מה בהמשך...

• תוכן חדש...