Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינת אופן השימוש, וכמו כן מבחינה חיצונית? איך אני יכול לדעת במידה ואני מוכר את הרכב שהצ'ק שאני מקבל מהקונה הוא "צ'ק בנקאי" ולא צ'ק רגיל?

תודה לעוזרים, אני קצת בור בנושא הזה :-D:wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

צ'ק בנקאי גדול יותר ובא עם ספח די רציני.

בנוסף לרוב חתום עליו מנהל הסניף ולא רק בעל החשבון.

בגדול ההבדל הוא שצ'ק בנקאי ברגע שהונפק - הכסף הוצא מחשבון הלקוח - גושפנקא לזה שהיה כסף בחשבון הלקוח ויש כיסוי לצ'ק.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ההבדל הוא שצ'ק רגיל הוא מהחשבון של הלקוח, וצ'ק בנקאי הוא מהחשבון של הבנק.

בצ'ק רגיל הלקוח הוא זה שמתחייב לשלם את הצ'ק, ובבנקאי הבנק הוא המחוייב.

מבחינת הביטחון שלך צ'ק בנקאי שווה ערך למזומן, ותוכל לדעת שהוא בנקאי ע"י זה שבמקום בו רשומים פרטי נותן הצ'ק בד"כ, יהיו רשומים פרטי הבנק.

פורסם

ובסכומים גדולים (קניית/מכירת רכב) כדאי ומומלץ להשתמש בצ'ק כזה היות והוא הביטחון שתקבל את הכסף והרבה יותר קל מאשר לספור מזומן או להסתובב עם הרבה שטרות אפילו שהדבר כרוך בעמלה.

Veni Vidi Vici

פורסם

מה הכוונה שתי חתימות? של נותן הצ'ק ושל מי עוד?

ואיך אני כמוכר רכב יכול להיות בטוח שהצ'ק שקיבלתי הוא בנקאי? בינתיים מה שרשמתם - בדר"כ יהיה רשום את שם הבנק ולא שם הבעלים של החשבון איפה שרשום את השם, ושתי חתימות אבל של מי?

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

המחאה בנקאית צריך שתוצא על שמך - למיטב ידיעתי המחאה בנקאית לא ניתנת להסבה.

מכאן - לאחר שיש הסכמה בין הקונה למוכר על התמורה בגין הרכב הקונה צריך לגשת הקונה לבנק ולהנפיק המחאה בנקאית על שם המוכר.

לידיעתך אל תסכים להעברה בנקאית של הכסף מחשבון הקונה לחשבון המוכר - למיטב ידיעתי, העברה שכזו ניתנת לביטול עד 3 ימי עסקים לאחר ביצועה.

במידה ויש לך ספק - עליך להתקשר לסניף הבנק בו הונפקה ההמחאה ולוודא שההמחאה תקינה/תקפה - זאת בטרם העברת בעלות על הרכב.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אם אני לא טועה המחאה בנקאית מודפסת וכל הפרטים של הסכום ולמי מיועד הכסף מודפס מהמחשב ולא בכתב יד

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הכי טוב - לפני העברת הבעלות לקפוץ עם הקונה לסניף ולבדוק שהצ'ק הבנקאי תקף. לאחר מכן תוכל להעביר בעלות בראש שקט.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש המחאות בנקאיות שניתנות להסבה, ולא על כל המחאה בנקאית חייבות להיות שתי חתימות. רק מסכום מסויים, וגם כאן - מדובר רק בנוהל של הבנקים.

פורסם

המחאה בנקאית דינה כשיק לכל דבר

ניתן להיסב את השיק אם לא נכתב עליו "למוטב בלבד"

שתי חתימות צריך מסכום מסויים, עקב תופעה של זיוף שיקים בנקאים (ראיתי מספר פעמים) יש צורך להתקשר לסניף המנפק ולבדוק את כשירות השיק.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ מלפני כמעט 5 שנים. שאלה פשוטה: האם ניתן להנפיק צ'ק בנקאי לא בסניף הבית/המקורי שלי ?

תודה מראש!

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
מקפיץ מלפני כמעט 5 שנים. שאלה פשוטה: האם ניתן להנפיק צ'ק בנקאי לא בסניף הבית/המקורי שלי ?

תודה מראש!

כן.

מסבך טיפה את הפרוצדורה, אבל כן.

פורסם

לצ'ק בנקאי אין תוקף, זה מזומן לכל דבר.

2 חתימות על צ'ק של מנהלי בנקאות בבנק(לדוגמא, מנהל עסקי ופרטי)

משתמשים בד"כ לעסקאות גבוהות.

מבחינת היסבים, כמו צ'ק רגיל לכל דברר..

• תוכן חדש...