Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

הרבה תלוי במיקום הפילטר אצלך ברכב, תמונה תעזור...

בכל מקרה אופציה 2 ו3 עדיפות על 1 משום ששם הפילטר חשוף לחלוטין.

לגבי אופציה 2- יש פילטרים המכוסים לגמרי בציפוי כרבון והם מומלצים יותר מהפילטר שהראתה באופציה 2

אופציה 3 עדיפה בדרך כלל על שתי האחרות בשל האקלים באיזורנו, אבל מפסידים את הרעש של הפילטר הפתוח....וכן ישנם מקרים שבהם לא ניתן להשתמש בפילטר כזה- למשל באיביזות עם צ'יפ.

המחירים נעים בין 200 ש"ח לפילטרים הפשוטים ל500 מכוסה כרבון ל800 inbox

בכל מקרה יש לבדוק מה עדיף לרכב שלך ספציפית.

כל המחירים משוערים בלבד והכל תלוי בטיב החברה, עבודה ותיאומים שצריכים לעשות.

אצלי בכל אופן מותקן פילטר פתוח בציפוי כרבון....

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

סחטיין על הנחרצות, רוצה גם להסביר למה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא שאני תומך בדעתו של הנחרץ,אבל לעיתים עדיף אינבוקס ברכבים בהם הפילטר אויר ממוקם באיזור שקולט הרבה חום.

דוגמא:

פז'ו 106, הפילטר אויר ממוקם במקור צמוד לקיר האש,ובמיקום הזה הוא סופג הרבה חום מהמנוע, לכן ברכבים כאלה מומלץ להשתמש בפילטר אינבוקס (דוגמת אלה של פייפרקרוס) או לחילופין להשתמש במערכות יניקת אויר ("ראם אייר") שיינקו אויר קר מקדמת המנוע.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

המחירים נעים בין 200 ש"ח לפילטרים הפשוטים ל500 מכוסה כרבון ל800 inbox

אפילו INBOX של בוגאטי לא עולה 800 שקל (קצת הגזמתי... :wink:)

פילטר INBOX פנימי הכי יקר יכול להגיע לסכום של 450-500 ש"ח כולל 'מס גניבה'.

ראם-אייר (קיט יניקה מלא) יכול לעלות בסביבות ה-850 ש"ח.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

לגבי האינבוקס , הוא לא יעיל יותר יותר מפתוח .

הכל בסך הכל תלוי במרכיבים מסביב .

אפשר לעשות חיפוש . כבר דובר מספיק על הנושא .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
סחטיין על הנחרצות, רוצה גם להסביר למה?

כן, כי לי יש שני רכבים עם K&N INBOX

וכי ממש עכשיו, עד לפני שעה (מאז ההודעה הקודמת שלי) עזרתי לחבר עם פילטר "פתוח" קונוס בתא המנוע של מיאטה NA, כמויות החום השוררות באיזור הפילטר גורעות לדעתי 10 כ"ס מהמערכת המקורית עם פילטר נייר מקורי !!!

כנ"ל אצל כל החברים שהתקינו בצורה חאפרית התקנות דומות ומזויעות !!!

ושלא יקום לי חכם שיגיד שהוא מצא מקום קר במנוע, ראיתי גם כאלו...

מה, כל אחד בישראל שיש לו רכב "ספורט" יכול להחליף את מהנדסי היצרן ?

מישהו בכלל מדד טמפ' אוויר בכניסה לפילטר בזמן נסיעה ?

סתם להמחשה, כל חכמולוג שמוריד את הפילטר הפתוח לקידמת תא המנוע, קרוב לשלוליות ולטינופת, כי שם "קר", לא יודע איזה טמפ' אוויר זורמת במיקום הזה, ואני אומר שיש שם אוויר שמגיע בד"כ לאחר שקירר את הרדיאטור ועלה ל 60-70 מעלות.

הפילטר ה"פתוח" היחיד שאני מחזיק ממנו הן סדרות ה 57i \ filtercharger של K&N, שהם הסדרות היחידות שהיצרן מציין נתוני שיפור הספק, שאלת את עצמך למה אף יצרן אחר לא מציין זאת ?, כי אין שיפור, או כמו שאמרתי, יש ירידה בהספק !!!

מקווה שעכשיו "הסברתי למה" הנחרצות

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

סליחה אם אני מבלבל משו, אבל ראם אייר זה לא משהו אחר בכלל שמכניס אוויר באמצעות לחץ שנובע מהמהירות?

short ram air intake או warm air intake שניהם בעצם אותו המושג (של צנרת + פילטר פתוח הממוקם בתוך המנוע) לפי מה שקראתי.

אני יודע שבאמריקה הם מתקינים משו שנקרא COLD AIR INTAKE שבעצם לוקח אוויר ממקור קר יותר. את הפילטר הם ממקמים בכניסה של המקום ומשם עושים צנרת לתוך המנוע ואת הבעיה של השלוליות והמים הם פותרים על ידי מסננים מיוחדים ו\או שימון לפי מה שהבנתי מכמה חבר'ה ששאלתי משם... אולי לזה אחד מכן התכוון כשאמר "ראם-אייר (קיט יניקה מלא)"? הקטע שלצערי בארץ אני לא חושב שיש עסק שבאמת יודע לעשות את זה בצורה מקצועית כמו שהם עושים שם...

פורסם

ליאור ,

לפעמים אתה מקובע במשהו שזה מגוחך .

תראה לי רכב אחד עם מעל 500 כ"ס שנוסע עם פילטר INBOX .

ואל תיתן לי רכבי על .

רכב משופר עם פילטר INBOX , יש ?

אז מתברר שלא רק הישראלים מטומטמים . גם האמריקאים , הבריטים , הגרמנים , האיטלקים , האוסטרלים , הקפריסאים ועוד ועוד .

פילטר אוויר פתוח , כאשר הוא במיקום טוב , הוא מכניס ספיקת אוויר טובה יותר . לא יעזור כלום .

השאלה היא אם יש לך אפשרות לשים אותו במקום יעיל מבחינת תא מנוע . כאן הבעיה .

בקיצור ,

לך תנסה להסביר את הטענה שלך לבעלי סופרות . אני מניח שתמצא את עצמך גודש חזק מהם בניסיון לברוח .

אם הצלחת לברוח , אתה צודק .

אם לא , אני .

הולך ?

אל תשכחו,

פורסם

ליאור,

אני לא פוסל או מקבל את מה שכתבת,אבל אני חושב שאתה זורק לאויר דברים,שיכולים להיות נכונים ברכב אחד וברכב אחר יהיו רחוקים מהמציאות.

דוגמא?

על סמך מה אתה מבסס את הנתונים שלך של "ירידה של לפחות 10 כ"ס להערכתך" ?

על סמך מה אתה קובע שהאויר בקדמת המנוע מגיע לטמפ' של 60-70 מעלות ?

וקצת מצחיק שאתה קובע נחרצות שהפילטרים היחידים שיעילים הם מסדרה מסויימת של חברה כלשהי,וזאת מכיוון שהיא כותבת נתונים של שיפור הספק.

סלמתק, לפי מה שאתה אומר הרכב הכי טוב בארץ זה פולקסוואגן גולף,כי רשום לו בסקלה שהוא מגיע ל-260 קמ"ש (והרי הנתונים שכתובים תמיד נכונים).

בקיצור,אל תקנה מה שכל אחד זורק לך באויר, ותכניס לראש שלמרות שאתה מאוד נחרץ,כל רכב שונה מאחר,כל רכב יגיב אחרת לשיפורים כאלה ואחרים,כולל פילטר (שביננו,ברוב הרכבים הספורטיביים האטמוספריים- כמעט ולא משנה כלום בהתנהגות המנוע, למעט יצירת סאונד משובח...).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן ויאשה, וגם הפיצפוצים :lol:

אני אנסה להסביר שוב את עמדתי.

תראה לי רכב אחד עם מעל 500 כ"ס שנוסע עם פילטר INBOX .

ברכבים עם 500 כ"ס, ספיקת האוויר ביניקה אדירה, ולכן כל דבר שיאפשר למסת האוויר הענקית לזרום בחופשיות, יהיה בעל משמעות גדולה בהספק, מה גם שרכבים עם 500 כ"ס עולים בהתאם ולכן הכל שם מתוכנן THE BEST, אני מניח שתמצא שם גם בלמים קרמיים, שלא בטוח שהם יעילים לנסיעות יומיות, עוצרים פחות טוב על "קר", תמצא קלאצי'ים מחוזקים וקשים בחיי היומיום ועוד ועוד, האמן לי, הייתי פעם או פעמיים בחו"ל, הייתי במספר קורסים ונסעתי די הרבה על רכבי מסלול...

ברכבים עם 150 וגם 200 כ"ס, ספיקת האוויר היא שליש ממה שצוין מעל, ולכן המשמעות ממש פחותה.

עידן, מכיוון שאצלך מותקן פילטר פתוח, במיקום לא הכי אידיאלי, מבחינת טמפ' יניקת האוויר, אני מוכן לתת לך מד טמפ', שמקבע\"זוכר" טמפרטורות מינימום ומקסימום, תעשה סיבוב ותדווח על ממצאים, באם המדידה היא מעל 60 מעלות, מה אתה מוכן "לאכול" ???

ועוד דבר, אולי החשוב ביותר, פילטר פתוח, או פילטר יעיל, מביא את היעילות שלו ליידי ביטוי רק בנסיעה בדוושה מלאה, הרי ללא דוושה מלאה, ה"פרפר" בבית המצערות, חוסם חלק גדול מהאוויר מלהיכנס למנוע - נכון ???

אם כן, צאו וחישבו כמה זמן אתם נמצאים בדוושה מלאה ?, אני מניח שסביב 1% מהזמן באם אתם נהגים סופר "קרביים", מקובל ?

עכשיו, בוא נניח שפילטר INBOX טוב, יעיל בכ 2% מפילטר מקורי (לזה יש לי מדידות מדוייקות)

זאת אומרת, שרק ב 1% מהזמן, אתם נהנים מעוד 2% הספק, זאת אומרת שיפור זמינות של 0.02% (או 0.2 פרומיל)

עכשיו בואו וננסה להסביר מה עושה טמפ' אוויר גבוהה ביניקה למנוע, היא עושה רע בוא ונניח רק 5%, אבל ב 100% מהזמן, כי הרכב יונק אוויר חם כל הזמן, עובד בתערובת לא נכונה, צורך יותר דלק, ומוריד בהספק (כנראה, את זה עידן יוכיח לנו בניסוי שהצעתי באם הוא יקח את הנושא על עצמו)

תיכף אני אעלה מחקר שכדאי שתקראו

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

ברור שפילטר INBOX עדיף על פילטר פתוח בתנאים מסוימים .

זה מה שיניב מנסה להסביר לך .

במידה ויש תא מנוע צפוף וסעפת פליטה קידמית , אז אין שום יעילות בלהרכיב פילטר פתוח . INBOX יהיה עדיף ( בהרבה ) במצב הזה .

במידה ויש סעפת פליטה צידית ( מנוע אורכי ) או אחורית או אפילו קידמית , אבל עם תא מנוע גדול שזה אומר : הרבה מרחק מהסעפת פליטה + בידוד של מחיצה . הפילטר פתוח יהיה היעיל יותר .

ככה שהכל תלוי בפרמטרים שמשתנים מרכב לרכב .

אז ההצהרה שלך על "פילטר INBOX תמיד יהיה עדיף" , היא פשוט לא נכונה .

אל תשכחו,

• תוכן חדש...