Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם (פורד פוקוס 2004 1.6 )

חיפשתי היום לקנות שמן סינטתי של רויאל פרפל ו (5W30 ) ולא מצאתי בשום מקום ..

בדקתי בשלושה מקומות והמבחר לשמנים של 5W30 קטן ביותר באוטו דיפו היה רק של AGIP

היה שמן של LM אבל 10W40 ב100 ש''ח אבל החלטתי להמשיך לחפש

לבסוף החלטתי לקנות שמן של

MOTORCRAFT 5W30

דרגת איכות SM (לפי מה שהבנתי פה זה הדרגת איכות הכי גבוהה )

5 ליטר ב 125 ש''ח

מה אתם אומרים על השמן ?

מחר בבוקר אני הולך לעשות טיפול 105,000 ק''מ (במוסך מורשה מזדה פורד )

רפידות + דיסקים

חגורת טיימינג ( החלטתי להקדים במקום 120,000 ק''מ - לפי המלצת המוסך מורשה של היבואן )

האם להחליף גם פלגים ? (לפי המוסך מורשה את הפלגים גם אמרוים להחליף ב 120,000 ק''מ )

עצות המלצות תוספים שניתן להוסיף יתקבלו בברכה

בברכה רוסלן

פורסם

אין לך מה לתסף שום דבר. אם המנוע לא עושה בעיות אל שמים תוספים (וגם אם כן - יש פתרונות יותר יעילים - כמו איתור התקלה למשל...)

פלגים - מחליפים ע"פ מצבם.

השמן של LM מעולה, מניסיון אישי. לא יודע לגבי מוטורקראפט - מה שכן - הם מספקים את כל השמנים וחומרים למוסכי פורד (זה מה שהיצרן משתמש בו כביכול).

פורסם

שמן מנוע של MOTORCRAFT הוא חצי-סינטטי, מיובא ע''י דלקול שמנים וכימיכלים בע''מ.

חבל שויתרת על ה-AGIP באוטו דיפו, היית מקבל סינטטי מלא ב-140 ש''ח.

האופציות הנוספות בצמיגות 5/30 הינם:

MOBIL SPECIAL FE חצי-סינטטי 140 ש''ח

VALVOLINE DURABLEND FE חצי-סינטטי ב-120 ש''ח

ACDELCO סינטטי מלא (5 ליטר) ב-150 ש''ח

VALVOLINE SYNPOWER סינטטי מלא ב-195 ש''ח

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אני עשיתי טיפול לפוקוס שלי בשבת והחלפתי לרויאל פרפל 5W30 ויש שינוי לטובה בעבודת המנוע בהנעה קרה.

אין להשיג את השמן בחנויות למיטב הבנתי, אני הזמנתי אותו טלפונית מחברת "לאור הנדסה" ותוך פחות מ-24 שעות מרגע ההזמנה, הגיע שליח עד הבית והביא לי את השמנים.

אני לא הייתי הולך על חצי סינטטי בגלל הפרשי המחירים הזניחים, גם אם הסינטטי יקר יותר ב-50 ש"ח זה עדיין לא נורא להחלפה של פעם בחצי שנה. ואל תשכח להחליף פילטר שמן למקורי..

מתן.

פורסם
אני עשיתי טיפול לפוקוס שלי בשבת והחלפתי לרויאל פרפל 5W30 ויש שינוי לטובה בעבודת המנוע בהנעה קרה.

אין להשיג את השמן בחנויות למיטב הבנתי, אני הזמנתי אותו טלפונית מחברת "לאור הנדסה" ותוך פחות מ-24 שעות מרגע ההזמנה, הגיע שליח עד הבית והביא לי את השמנים.

אני לא הייתי הולך על חצי סינטטי בגלל הפרשי המחירים הזניחים, גם אם הסינטטי יקר יותר ב-50 ש"ח זה עדיין לא נורא להחלפה של פעם בחצי שנה. ואל תשכח להחליף פילטר שמן למקורי..

מתן.

הבעיה היא לא הפרשי המחירים רציתי רויאל פרפל ולא מצאתי

אנשים עוד התפאלו אמרו שאין דבר כזה :lol:

פורסם

מתן.

אני גם מתעניין בשמן הנ"ל ושוקל לרוכשו. אשמח אם תפרט יותר לגבי ההבדל עם רויאל פרפל. במה זה בא לידי ביטוי "עבודת מנוע בהנעה קרה"? האם אתה מרגיש גם עבודה חלקה יותר במנוע חם? עבודת מנוע שקטה יותר? תגובת דוושה טובה יותר (באתר החברה המקורי טוענים לתוספת כח קלה)?

אשמח אם תרחיב.

תודה

פורסם

לא יכול להצביע על משהו ספציפי אבל יש שינוי לטובה, וכל מי שנהג על הרכב לאחר הטיפול הזכיר את זה.

קראתי לא מעט המלצות על השמנים של רויאל פרפל,מוביל1,של, ובארץ גם ליקויי מולי. אין ספק שכולם טובים, אבל מכיוון שאין לי זמן להתרוצץ בחנויות ולחפש את השמנים האלו, התקשרתי ליבואן של רויאל פרפל ומסתבר שהוא היחיד שאין לו בעיה לשלוח לך את השמן עם שליח עד הבית.

לגבי ההצהרות של החברה על השמן - השמן לא מוסיף כוחות סוס אלא התוסף שבו יוצר שיכבת הגנה בין החלקים הזזים ומפחית את ההתנגדות ביניהם, זה אולי יכול להתבטאות בצריכת דלק נמוכה יותר אבל לא משהו משמעותי בכלל, כך גם התוספת כוח שהם טוענים שהשמן נותן, בבדיקה שלהם תוספת של 1.9 כ"ס. (וזה נראה לי אופטימי מידי)

http://www.royalpurple.com/tpr1/tpr1p1.html

בשורה התחתונה בחרתי בשמן בגלל ההמלצות הטובות, המחיר והמשלוח

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

תודה לכל החברים בפורום שעזרו לי בתשובה לגבי השמן בפורד פוקוס.הייתי היום במוסך פורד בבדיקה התברר שצינור הנשם היה קרוע ולכן מנורת בדוק מנוע נדלקה .המחיר לצינור 350 ש"ח כולל מע"מ.האם המחיר סביר או שקיבלתי צינור.

שאלה נוספת האם משהו שמע על תוסף דלק NRG על האריזה כתוב ניסים ונפלאות למנוע. האומנם או מלכודת פתאים

• תוכן חדש...