Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשיטוטוי בנחלי הצפון מצאתי נחל עם זרימה חזקה,קטע של נחל דן

ובסביבתו יש מלא דגי פורלים ענקיים(רואים אותם),

אני מנסה נואשות לדוג אותם אך ללא הצלחה

ניסיתי עם לחם,בצק,תירס,קרס שנראת כמו דג קטן....

אני יודע שתולעים הן פתיון מעולה-אבל אין לי מושג איפה למצוא כי בקיץ הכל יבש

וגם כשחיפשתי באיזורים רטובים לא היה מזל(אולי זאת לא עונת התולעים,אם יש דבר כזה)

בבקשת המלצות איך ועם מה לדוג את הדג המשובח,

וללא הטפות מוסר

מחכה בקוצר רוח...

פורסם

עם בצק, אבל צריך לדעת להכין בצק שדגים אוהבים ולא איך שילדים בכיתה ג' מכינים

הבצק צריך להכיל סוכר וצריך לעבוד בישול , צריך מיומנות בנושא בישול הבצק כדי שלא תצא לך סופגנניה.

עוד פיתרון, תקנה קלאמרי לדיג, זה עולה זול בשוק כי זה לא למאכל.

והכי טוב ויכול לשמש גם ליד לילה זה סקומברי (נראה כמו דג מלוח אבל מסריח ברמות על - זה גם לדייג ולא למאכל)

את שני אלו תוכל לימצא בשוק המקומי בבסטות של הדגים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בצפון אין חנויות שמוכרות תולעים

קלאמרי נמסר לי ממישהו בעל ניסיון שזה לא יעזור

בפורום דיג בתפוז כתוב שיש הצלחה בשיטה שניקראת "גרגור" עם פתיון ספינר

זה אומר משהו למישהו?

וGSI16V-אם אתה מציע משהו לך על זה,אל תגיד מה לא צריך להיות אלא מה צריך להיות...

או במלים אחרות תן את המתכון

פורסם

AS U WISH

תתחיל לחמם מיים על האש

תוסיף 2 כפות סוכר לכל כוס מיים

בינתיים גם תרתיח מיים בקומקום

כשהמיים בסיר מגיעים ל 50 מעלות בערך תוריד לאש בינונית (אתה תרגיש שהם חמים ועדיין אפשר לגעת בהם עם היד ולא לקבל כוויה או לסבול)

תוסיף קמח רגיל (לא תופח) תמשיך לבחוש כל הזמן ו,תמשיך להוסיף קמח עד שזה נהיה סמיך אך עדיין נוזלי ולא ממש בצק.

תמשיך לבשל את זה ככה עד שגוון הבצק נהיה טיפה צהבהב/פחות לבן/גוון של מרציפן (עניין של 7-8 דקות)

אם יצא לך ממש חם אז עכשיו אתה יכול לכבות את האש, אם לא אז אפשר להשאיר על אש ממש נמוכה

ועכשיו תתחיל להוסיף קמח וכל הזמן תיבחש עד שנהיה לך בצק ולא עיסה.

אם פיספסת ושמת יותר מידי קמח אז תוסיף מהמיים הרותחים שיש לך בקומקום

אמור לצאת לך בצק דביק מאוד , והשיטה לתפוס אותו על הקרס היא לשים על הקרס (ואתה תיראה שזה יוצא גזו גוש מעוות ולא נח לעבוד איתו)

אז פשוט מכניסים את זה לפה עם הקרס (לפה שלך) ונותנים לו צורה של טיפה, דייג אמיתי לא אמור להיתרגש מטעם של בצק לא מבושל בפה.

זהירות !! צריך להבין שיש לך קרס בפה וצריך מיומנות מסויימת בעניין, לכן המלצתי בהתחלה ליקנות פיתיונות ולא נתתי מתכון.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שמר מפזר פירורי לחם ומחכה עם נבוט. (פירורים מיוחדים מבצק שדגים אוהבים שהוא קונה בהר ציון).

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רק הערה קטנה : ככל הידוע לי נחל דן הוא בחלקו שמורת טבע ודיג בו אסור. במידה ותתפס תפרד מכמה אלפיות

http://news.walla.co.il/?w=/5/876712

http://216.239.59.104/search?q=cache:HW55lPKiihwJ:elyon1.court.gov.il/heb/dover/5323041.doc

לסיום קבל שרשור ממוקד:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=467&msgid=99002536

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אולי זה ישמע לך מוזר , אבל שמעתי ממישהו שעוסק בזה לא מעט שפיתיון טוב ( לא יודע לאיזה דגים , אבל זה עובד בשבילו ) זה תות.

כן, תותים אדומים רגילים.

ואחרי זה גם ראיתי שזה משהו מקובל בתוכנית בדיסקברי.

אני דג עם בצק שמכינים כמו ילדים בכיתה ג' והדגים אוהבים , אם לא הולך לך אז זה מאוד פשוט

דגים אוהבים דגים תדוג עם דג ( ואם זה לא עובד לך אז.... ).

פורסם

נכון שבחלקו הוא שמורה,

גם במקרה כזה-אני לא חושב שהקנס הוא מעל 3 ספרות

אני לא מתכוון לתפוס עשרות קג של דגים

כולה מנסה את מזלי עם חכה קטנה

פורסם
בפורום דיג בתפוז כתוב שיש הצלחה בשיטה שניקראת "גרגור" עם פתיון ספינר

זה אומר משהו למישהו?

גרגור זה משהו שאני עושה כשאני מצחצח שיניים. בדייג יש שיטה שנקראת ז'רז'ור, והרעיון הוא להריץ את הפיתיון על פני המים תוך הרבה קפיצות קטנות, כדי שיראה כמו חרק שרץ על פני המים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בתור אחד שדג המון

כמה פתיונות:

1- בצק (מים וקמח) בתוספת תמציות וניל

2- לבבות עוף לא מבושלים

3- פיתה צפה, חבר את הקרס לחתיכת פיתה לא מעוכה כך שהיא תצוף, ובמובן בלי משקולות ומצוף אלא רק פיתה וקרס.

4- תולעים, כרגע קשה למצא תולעים, יש מובאות מחו"ל בחנויות דיג, נמכרים בקופסאות שימורים עם נסורת בפנים.

כל אלה היו פתיונות למים מתוקים (כנרת, נחלים וכו')

פתיונות כמו קלמארי, שרימפס, סוגיי של דגים מתים למיניהם הם מעולים רק לים לדגים הטורפים.

בנוסף מישהו הזכיר פה ז'רז'ור , זו היא שיטה שבה יש להשתמש עם חכת רולר (הרבה חוט) ובקצת החוט קושרים דמוי של דג, ניקל קטן, סרטים צבענים, בקיצור כל מה שימשוך טורפים ופשוט זורקים ומגלגלים אחורה וכך מה שקשרנו בעצם "שוחה" במים.

לפורלים ממולץ ניקל קטן מאוד והחזרת חוט איטית.

כמובן שבדיג אין חוקים קבועים והמזל הוא משחק תפקיד חשוב. המוטיבציה לדייג וצבירת הניסיון יביאו איתם גם דגים.

בהצלחה

:-) just smile
  • תוכן חדש...