Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

האם יש הגיון כלכלי ברכישת רכב מנהלים/יוקרה גדול מעד אמצע שנות ה90, שקט ומפנק כגון קסדוס9, לג'נד וכולי, היום בשנת 2007?

האם חלקי החילוף זמינים ולא יקרים בטירוף?

הלב רוצה קסדוס9, אבל השוק שלהם חלש והשכל רוצה לדעת למה.

פורסם

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תודה רבה

כנראה באמת לא משתלם.

אני שוקל בין 626, אלמרה ומונדיאו (פלוס כל רכב שתמליצו)

איך הן בתחומי צריכת הדלק, עלויות האחזקה, אמינות וסחירות?

פורסם
הלב רוצה קסדוס9, אבל השוק שלהם חלש והשכל רוצה לדעת למה.

לשאלתך, אין הגיון כלכלי באחזקת רכב יוקרה ישן לעומת מיניאטורה יפנית בת אותו הגיל.

מצד שני, לעתים קרובות אין שום הגיון כלכלי באחזקת מכונית. כל מכונית. ובכל זאת לרוב עם ישראל יש מכונית.

אני מתקשה להבין אנשים שטוענים שהם קונים מכוניות אמינות וחסכוניות כדי לחסוך כסף, אבל מבזבזים 15,000 ש"ח בשנה על ירידת ערך, עוד 5000 על ביטוחים, כמה אלפים על רישוי, טסט, טיפולים שוטפים וכן הלאה.

במקרים רבים, מונית תעשה לך שירות זול יותר, למרות שההגיון הזה לא מצליח לחדור את הגולגולת של רוכשי הקורולות ודומותיהן.

אם מכונית עושה לך את זה, מזל טוב. אתה לא חלק מהעדר שמסתכל עליהן כמו על מקרר. רוצה קסדוס 9? לך על זה. זה לא יהיה זול כמו קורולה בת 10, אבל לא בטוח שבשקלול כולל זה יהיה יותר יקר מקורולה בת שנתיים. וזה בוודאי יהיה נעים ונוח יותר.

למכוניות יוקרה ישנות יש שוק חלש מסיבה ברורה. מי שמוגבל ביכולתו הכלכלית לא ירכוש מכונית שאינה חסכונית בדלק, שלא ניתן לרכוש עבורה חלפים חליפיים, שמצויידת במגוון מערכות שמעטים בעלי המקצוע היודעים לתקנן.

מסיבה זו, ככל שהן מתיישנות הביקוש להן צונח לרצפה, כיוון שרוב הרוכשים ברמות המחירים הללו "מגרדים" שקל לשקל, ולא מוכנים להסתכן בהרפתקה לא נודעת.

אני יכול להבין אותם, ואני יכול גם להבין גם את אלה (המעטים) שדווקא כן רוכשים בסופו של דבר מכונית פאר משומשת.

פורסם
לשאלתך, אין הגיון כלכלי באחזקת רכב יוקרה ישן לעומת מיניאטורה יפנית בת אותו הגיל.

מצד שני, לעתים קרובות אין שום הגיון כלכלי באחזקת מכונית. כל מכונית. ובכל זאת לרוב עם ישראל יש מכונית.

אני מתקשה להבין אנשים שטוענים שהם קונים מכוניות אמינות וחסכוניות כדי לחסוך כסף, אבל מבזבזים 15,000 ש"ח בשנה על ירידת ערך, עוד 5000 על ביטוחים, כמה אלפים על רישוי, טסט, טיפולים שוטפים וכן הלאה.

במקרים רבים, מונית תעשה לך שירות זול יותר, למרות שההגיון הזה לא מצליח לחדור את הגולגולת של רוכשי הקורולות ודומותיהן.

אם מכונית עושה לך את זה, מזל טוב. אתה לא חלק מהעדר שמסתכל עליהן כמו על מקרר. רוצה קסדוס 9? לך על זה. זה לא יהיה זול כמו קורולה בת 10, אבל לא בטוח שבשקלול כולל זה יהיה יותר יקר מקורולה בת שנתיים. וזה בוודאי יהיה נעים ונוח יותר.

למכוניות יוקרה ישנות יש שוק חלש מסיבה ברורה. מי שמוגבל ביכולתו הכלכלית לא ירכוש מכונית שאינה חסכונית בדלק, שלא ניתן לרכוש עבורה חלפים חליפיים, שמצויידת במגוון מערכות שמעטים בעלי המקצוע היודעים לתקנן.

מסיבה זו, ככל שהן מתיישנות הביקוש להן צונח לרצפה, כיוון שרוב הרוכשים ברמות המחירים הללו "מגרדים" שקל לשקל, ולא מוכנים להסתכן בהרפתקה לא נודעת.

אני יכול להבין אותם, ואני יכול גם להבין גם את אלה (המעטים) שדווקא כן רוכשים בסופו של דבר מכונית פאר משומשת.

הייתי אומר שהתלבטות שלי היא כזו - באזור ה30000 אני יכול לרכוש לנטיס (נניח 97) או קסדוס9 (94?).

ברור שבאותו מחיר קנייה, הקסדוס נותנת יותר תמורה. ב"היגיון כלכלי" מה שעולה לי בראש הוא מחיר האחזקה. האם כשיתקלקל משהו מחיר החלק היא פי 10 ממחיר החלק המקביל בלנטיס.

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש יותר פרטים על מאזדה קסדוס 9

ראיתי אחת כזו שנת 94 ואחת שנת 96

מדהימות ביופיין, השאלה שלי היא מהיא רמת זמינות חלקי החילוף שלה

ובכלל העלויות השונות שלה וכל מה שאתם יודעים על הרכב

אגב, למה לעזאזל כל מי שמוכר קסדוס דורש 5000 ש"ח מעל המחירון? באיזה סרט הם חיים? יש לזה סיבה?

אשמח לתשובות....

• תוכן חדש...